kobajaszi 09.04.06, 10:53 miasto sie zmienia i to widac a nie paplanina ze to czy tamto sie zrobi macie konkretne przelozenie na zmiane warunkow zycia w miescie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zg Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.ztpnet.pl 09.04.06, 11:04 Nie mam sil juz na tych nieudacznikow z UM. Nie chce mi sie odpisywac na te bzdury. Niech gorzowianie odpisza za nas. Wszak juz niejeden raz gorzowianie dziekowali naszej pezydent za to ze wstrzymala rozwoj ZG i GW przesciga nas PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B. Fett Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.uz.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 09.04.06, 11:12 Ja również sądzę, że dyskusja na temat obecnych władz Z. Góry jest bezprzedmiotowa. P. prezydent jest wyjątkowym przykładem bezbarwności, braku inicjatywy i profesjonalizmu (choć o własne interesy dba z wielkim zapałem), a obawiam się, że także inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: 125.241.77.* 09.04.06, 12:19 Zrozum łosiu, że nie każdy kto widzi pozytywne strony działalności obecnej pani prezydent, musi być urzędnikiem UM. W wyborach większość głosujących mieszkańców poparła Ronowicz i osobiście nie znam zawiedzonych. Mimo kampani oszczerstw prowadzonej przez natchnionych komuszków i zwolenników "mętnej wody", ludzie mają oczy i widzą rozwój miasta i różnicę pomiędzy obecnym stanem a rządami komunistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John F. Kennedy jesteś z Katolickiego Stowarzyszenia Mołodioży ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 22:52 Głosowałem na po-Ronowicz jako na mniejsze zło. Nie było alternatywy wybieramy większe dobro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmr Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.com.pl / 217.153.27.* 19.04.06, 11:40 Tak... W ZG wiele sie zmieniło... Gazeta Lubuska jak byla tak jest... Plany na zwiekszenie zatrudnienia jak były tak są... Odległosc do innych miast jaka była taka jest... Lasy jak były tak sa ... upsss... czytałem ze mało miejsca więc może cos wytną... Miasto emerytów... Jak sam będe emerytem to zamieszkam tu znów ... Ale piekne miasto... na 100%. PS. A kto to jest Pani Bożena Ronowicz ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.icpnet.pl 09.04.06, 11:40 Tak pani prezydenyt w porownaniu do swoich poprzednikow jest zupelnie bezbarwna, nic nie robi , zielona w rozwoju stoi w miejsu, Listowski byl najlepszy zadnych przekretow nie bylo, zielona gora tak sie rozwijala ze najchetniej wiekszosc by z niej uciekla, inwestycje zagranicznych firm az nie nadazaly za swym rozwojem . A skoro jest wojewodztwo Lubuskie to oczywiste ze na nasze nieszczescie Gorzow bedzie mial lepiej w tej sytuacji. Ale nie sadze ze nalezy zrzucac wine tylko na Ronowicz, ale wiadomo zielona zawsze byla czerwona wiec sie nie dziwie ze jej nie akceptujecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.ztpnet.pl 09.04.06, 11:49 Zrozumcie cwierćmozgi od przenajswietrzej ze.... Jesli ktos nie popiera waszej pani nie znaczy odrazu ze jest czerwony lub popiera Listowskiego. Dla mnie nie ma nic gorszego niz zdrajcy z lsd, no chyba ze wlasnie obecna ekipa. Dla mnie tlumaczenie ze Listek byl przeciez taki i owaki jest malo przekonywujace delikatnie mowiac.... naprawde delikatnie Mam dobry chumor nie psujcie mi go prosze, nie wspominajcie jej Do jesieni i ZG znowu zacznie rozwijac sie tak jak powinna PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip N. Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.internode.on.net 09.04.06, 11:58 A co to znaczy znowu zacznie się rozwijać, a kiedy tak się rozwijała? Zawsze może być lepiej, ale tak dobrze jak teraz dawno nie było. Są to zmiany widoczne gołym okiem, a nie tylko widoczne w propagandowych artykułach organu pzpr gazety lubuskiej. Po wielu latach ruszyły się sprawy Polskiej Wełny, spalonego lasu, remontów dróg i skrzyżowań, przywraca się sprawiedliwość stawiając listowskiego przed sądem, odzyskując kamienicę po czerwonych przekrętach, naświetlając sprawę Domaszewicza, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAXX Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.04.06, 12:18 Bożena na 2-ą kadencje,Lech k. też na 2-ą kadencje, Kazio M. ze swym wspanialym rządem ( w koalicji z polskim murzynem) na 2-ą kadencje ....i naprawde wszyscy stąd spi...lą ,czy o to chodzi???????????????Tylko ja nie chce zostac angolem czy irlandczykiem ,ja chce życ i mieszkac tutaj NORMALNIE -czy to tak dużo??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: 125.241.77.* 09.04.06, 12:30 A kto ci każe stąd wyjeżdżać? Oczywiście ludzie stąd wyjeżdżają dzięki pięciu miesiącom rządów PiS'u, a 60 lat rządów komunistów i liberalnych postkomunistów to był mega rozwój Polski. Balcerowicz na spółkę z Bieleckim i Hanią Gronkiewicz-Waltz zbawili Polskę i zarabiamy teraz dzięki ich reformom i sprzedaży majątku Polski tyle co Anglicy i Niemcy! Tylko prawda jest nieco inna, błędne reformy "liberalnych bohaterów" kosztują nas najwyższe bezrobocie w UE, najniższe zarobki w UE, najmniejszy wzrost gospodarczy z nowych członków UE, największy odpływ wykształconej młodzieży w UE. Oczywiście to wina PISu, Ronowicz, Kaczyńskich, Marcinkiewiczów. A stawiajmy pomniki Balcerowiczom, Geremkom, Millerom, Kwaśniewskim, Listowskim i Piskorskim. Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow 09.04.06, 12:49 Nie znam ronowicz, ale gorzow jej kibicuje, bo przy niej zyskuje kosztem zielonej gory. Jej prezydentura - jesli rzeczywiscie zla wynika m.in. z kiepskich ukladow z rzadem i okolica. Wybraliscie prezdenta z prawicy gdy przy wladzy bylo SLD. Gorzow korzystal z SLD-owskich ukladow dzieki osobistym ukladom jedrzejczaka z milerem i kwasniewskim. Teraz, gdy zielnogorzanie wybiora np. bochenskiego lub brachmanskiego sytuacja sie powtorzy. Zielona nie dostanie kasy co kot naplakal. Bedzie klamkowac i lamentowac, gorzow znow zyska. Taki czas. Pewnie kiedys kolo foruny sie obroci. A kto z prawicy (PiS lub PO) moze zostac prezdentem Zielonej? ktos wie? Czy jest taki polityk na polodniu wojewodztwa, ktory moze wygrac z czerwonymi i z Ronowicz jesli ta wystartuje? howgh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krolik Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 09.04.06, 13:41 skoncz gorzowiaku swoj slaby wsadzik takim mysleniem ze to najlepsza pani prezydent zielonej gory od kilkunastu lat w tym miescie i dzieki temu rozwijamy sie szybciej od gorzowa w kazdej dziedzinie tłuczku jeden Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K... Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 10:16 Tak, rozwijamy sie cholernie, szcegolnie jesli chodzi o markety w miescie, jeszcze troche to wywala pomnik na placu Bohaterow i wstawia tam netto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAXX Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.04.06, 18:17 Andzeju:Idąc twoim tropem rozumowania to do dzisiejszej beznadzei w tym mieście a i w tym kraju przyczynili się :komuniści ( bo 45 lat PRL-u) ,faszysci ( bo 6 lat okupacji) ,zaborcy ( bo zabory), itd...Ja przeszlośc mam w d., moge z niej co najwyżej wyciągnąc jakies wnioski - mnie interesuje przyszlośc ,a ta przy obecnie nam panujacych( zarówno w mieście jak i kraju) jeżeli dojdzie do ich reelekcji rysuje się tak sobie -żeby nie powiedziec hu.owo........a ja życie mam jedno......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawy Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.04.06, 21:22 Z Zielonej Góry akurat nie wyjezdżają tylko przyjeżdżają.To co chcieliśmy przede wszystkim aby spadlo bezrobocie za ronowicz się stało, mimo że wszędzie dookoła jest bardzo wysokie. ZG 12%, a Nowa Sól 35%, Sulechów 23%. Miasto nie jest rozkradane, ludzie traktowani są przyzwoicie, miasto jest czyste, stale sie coś buduje-patrzcie na mieszkaniówkę.Koniecznie musi wystartować na drugą kadencję, aby żaden jełop od koszar tego znowu nie zmarnował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obser Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 22:54 Jełopem to ty jesteś. Za listka bezrobocie też było ponizej 12 %. Tylko że liczba mieszkańców ciągle w ZG spada i dziś to jest 113000. Więc głąbie jeśli znasz zasady matmy to bezrobocie wzrosło. A Nowa Sól? jesli miałbys trochę oleju w głowie to bys wiedział że tam bezrobocie jest podawane dla całego powiatu a nie dla miasta jak w ZG. Głąbie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: 195.85.249.* 12.04.06, 10:22 Szanowny Panie. Odpowiem panu i innym szanownym forumowiczom tak bardzo chwalącym posunięcia pani Ronowicz. Przeprowadziłem się do tego miasta 7 lat temu mając nadzieję że ZG naprawdę rozwinie się w całym pozytywnym tego słowa znaczeniu. Tymczasem chyba mieszkamy w dwóch różnych miastach. Np. drogi o których pan wspomniał. Jeździ pan samochodem może? Przecież to jest tragedia. Nie pamiętam kiedy w tym mieście przeprowadzono porządny remont dróg. O przepraszam dwa skrzyżowania i remont jednej strony trasy północnej. Z którym męczono się dobre 4 miesiące. Gdzie jest jakiś inwestor z prawdziwego zdarzenia??? Spalonego lasu raczej nie można uznać za inwestycję. Dziękować losowi że Focus zainteresował się PW. Bo przeszłość pokazała że tak naprawdę pani Prezydent raczej nie dałaby rady ściągnąć tutaj żadnego inwestora tego typu. W tym mieście jest potrzebne kino z prawdziwego zdarzenia!!! Taki Lubin (z którego pochodzę ma) o Poznaniu nie wspomnę. I tak można w zasadzie wypunktować wszystko. Miasto niestety umiera i nasze władze - też niestety - czas przespały. A szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 09:14 PZDR - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IIIks Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.ztpnet.pl 09.04.06, 13:46 Do Ani.Listowski był najlepszy,żadnych przekrętów nie było...Dobre!:)))Nieźle sie uśmiałem.Gdzie ty się dziewczę uchowałaś? Prasę czasami czytasz? Telewizje oglądasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kroman Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 15:40 Magistrackie osły zamilknijcie!!!! Jakie to zasługi Babki Kiepskiej wy widzicie? To że coś tam się w miescie dzieje to to jest jej zasługa? Nawet małpa, jeśli miała by do dyspozycji 300 milionowy budżet coś tam by zrobiła. Ale te pieniądze są wypracowane nie przez Babkę Kiepską tylko przez zielonogórzan. Więc żadna łaska że cos tam zrobiono za jej kadencji (nie mylić z "ona zrobiła"). Problem w tym że w porównaniu z innymi miastami Zielona Góra za Babki Kiepskiej po prostu dołuje i to jest fakt niezaprzeczalny. A ten babol zajmuje sie głównie wojenkami z osobami jej niewygodnymi. Interes miasta ma głęboko w .... poważaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.ztpnet.pl 09.04.06, 15:58 redcloud i Kroman maja oczywiscie 100% racji. Ojojojojjjjj jak ja nie moge sie doczekac kampani wyborczej. Mam nadzieje ze ona naprawde bedzie starac sie o reelekcje :) Wtedy mam nadzieje odpowiedni przeciwnicy zrownaja ja z ziemia. Ale sobie popartrze na to wszystko :) PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morgan Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 09.04.06, 18:06 problem w tym, że zapowiadają się kandydaci - cienkie bolki i znów będziemy wybierać na zasadzie odrzutu jeszcze gorszych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: delicatessen Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.ztpnet.pl 09.04.06, 19:25 No właśnie.PO:Iwan,Dowhan,choć mają lepszych,SLD:Kubicki,może Wontor,PiS:zdaje się Perczak,choć maja lepszych.LPR:pewnie ta porażka Bała,Samoobrona:nikt lub PiS-owiec,Moje Miasto:ponoć Doganowski ale to pomyłka.I komitet Ronowicz.Ale stawka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.04.06, 20:20 Wyborcy głosowali nie za Ronowicz ale wyborcy głosowali przeciw listowskiemu.Dlatego mamy nieudacznika najgorszego z możliwych. Wydaje mi się jednak że założyciel tego wątku to niezły prowokator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.ztpnet.pl 09.04.06, 21:37 Dlatego mamy nieudacznika najgorszego z możliwych Dlatego mamy nieudacznika najgorszego z możliwych Dlatego mamy nieudacznika najgorszego z możliwych Dlatego mamy nieudacznika najgorszego z możliwych Dlatego mamy nieudacznika najgorszego z możliwych Dlatego mamy nieudacznika najgorszego z możliwych Dlatego mamy nieudacznika najgorszego z możliwych Dlatego mamy nieudacznika najgorszego z możliwych Dlatego mamy nieudacznika najgorszego z możliwych Dlatego mamy nieudacznika najgorszego z możliwych Dlatego mamy nieudacznika najgorszego z możliwych Dlatego mamy nieudacznika najgorszego z możliwych Dlatego mamy nieudacznika najgorszego z możliwych Dlatego mamy nieudacznika najgorszego z możliwych Dlatego mamy nieudacznika najgorszego z możliwych PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winiarz Re: Winogronowa Prezydent na kolejne kadencję!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.04.06, 21:37 Z przyjemnością poprę Panią Prezydent! To miasto wreszcie się rozwija, ma ducha- winnego! To wszystko widać ! Tylko zazdrośnicy i byli krętacze nie mogą znieść sukcesu Ronowicz przy klodach rzucanych przez opozycyjną sldowską radzę.Co tu dużo mówić: ograła czerwonych na kazdym froncie funkcjonowania miasta i jeszcze wykurzyła ich z budynku.Cierpliwie , bez krzyków i uparcie( oj jest uparta pozytywnie!!) w zasadzie robiła to co chciała dobrego dla miasta mimo bardzo sprzyjających czerwonym naszym lubuskim mediom. Bardzo wielu osobom pomaga. Dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinia Re: Winogronowa Prezydent na kolejne kadencję!! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 09.04.06, 22:24 wg mnie miała już swoje kilka lat i musimy wykonać następny krok do przodu, dlatego dobry kandydat pilnie poszukiwany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAX Re: Winogronowa Prezydent na kolejne kadencję!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 10:25 Jedyną prawda jaką tu napisałeś jest to że robiła i robi co chce i kompletnie nie kieruje się dobrem społecznym tylko dobrem jej partykularnych interesów. Cofnij się pamięcią do kadencji Listowskiego, a zauważysz że media nie zostawiały na nim i jego koleżkach suchej nitki. Obecnie media są bardziej dla niej pobłażliwe i przymykają oczy na liczne ekscesy magistratu. Pamiętaj Winiarzu nie samym "winem" miasto żyje, od rozwoju zielonogóskiego winiarstwa (które popieram) poziom bezrobocia nie spadnie, a inwestorzy nie zaczną walić do nas drzwiami i oknami. Podaj konkretne przykłady, komu pomaga? Czas Winogronowej Królowej dobiega końca. Mam nadzieję, że wyłoni się porządny kandydat na prezydenta, bo jak na razie to ani z prawej ani z lewej "ani widu ani słychu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John F. Kenedy Boża po-Ronowicz jest boskonauczycielska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 22:49 Raport Johna F. Kennedy'ego o Boży po-Roronowicz Bardzo mi się podoba plebejskie określenie prezy-dentki - Babka Kiepska. Niezwykle adekwatne. Lud ma czuja. Byłem na uroczystości ofiar katyńskich. Babka Kiepska zabrała głos. A właściwie należałoby powiedzieć "zebrało jej się na pisk". Piskliwym głosem krzyczała "Poooolsska Antyygonnną narodów". Z uwagi na pamięć pomordowanych lepiej byłoby, żeby nie piskała. W żadne gadanie w rodzaju, że Babka Kiepska jest przywódczynią prawicy wierzyć nie należy. Boża nie jest ani na lewicy, ani na prawicy, ona jest na karierowicy. Powinna wspólnie z prezydencikiem Sławomirem napisać książkę pt."Mały karierowicz. Z doświadczeń Bożeny_Nikodemy duo voto Dyzmowej". Za jej rządów rozrosła się biurokracja i rozpanoszyli się osobnicy w rodzaju von Levicky szpecjalista od przetargów razem z niejakim von dem Szczapem geodetą miejskim. Może by tak RIO sprawdziłoby ulgi jakie były udzielane przy wycenie działek w mieście. A było tego trochę i te 10% ...zadowolenia. Babka Kiepska lubi konsumować. Codziennie kurierem dostarczają jej świeże specjalnie wyciskane dla niej soki, jakby to Hortex nie wystarczał. Gdy przestanie być prezy-dentką, a Sławomir zostanie wypędzony z EC, to z braku soków chyba poupadnie nam na zdrowiu, bo z nauczycielskiej pensyjki ciężko będzie. Największymi jajami , prócz pościgu za internautą, jest wybór Babki Kiepskiej do jakiejś funkcji gdzieś tam w międzynarodówce samorządowej. Jeżeli Babkę Kiepską wrabiają w taką fuchę, to znaczy, że tu w Zielonce ma za dużo czasu w pracy. Nudzi się i basta. Wszystko zrobiła. Basen i fontannę. ============================================================================= Ludu Zielonej Góry - goń postkomuszków i Babkę Kiepską. Czas na gospodarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filutek Re: Boża po-Ronowicz jest boskonauczycielska IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.04.06, 01:57 A jaka jest różnica miedzy ekipą Ronowicz a postkomuszkami ja jej nie widze.No chyba że kłócą się ze sobą i razem sobie robią złośliwości a miasto na tym cierpi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siema Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.04.06, 10:50 Ale cokolwiek o niej nie powiedzieć to ma mniej przekrętów na koncie niż SLD i Listowski. Odpowiedz Link Zgłoś
oczapowski Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow 10.04.06, 11:29 Moze i nie jest the best prezydent zielonki ale wazne ze w koncu sa odcinani zlodzieje w stylu listka i sld-upskiej bandy...Mam nadzieje ze prokuratorzy sumiennie podejda do sprawy tych obiecanych basenow-fatamorgan i w koncu listek z kompania trafi do pierdla...Czego mu zycze z calego serca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzg Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.dialog.net / *.zgora.dialog.net.pl 10.04.06, 11:32 heheh...o przekrętach pogadamy po jej kadencji, to jak po listku wychodziły jego, oj coś czuję, że przyjdzie jej na nowo odśnieżać uliczkę, co to łaskawie miasto "wzięło" pod opiekę... a tak na marginesie, jaki to musi być brak tematów do dyskusji, że aż zeszło na nią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.pl / *.zgora.dialog.net.pl 10.04.06, 11:53 Przekręty trzeba udowodnić jeśli mówimy że żyjemy w demokratycznym kraju. Pewnych faktów nie trzeba udowadniać żeby wyciągnąc wnioski. Nieudolność widać gołym okiem co wystarczy żeby tym państwu podziękować. Np. Listowski nie wybudował basenu, choć mówił o nim przez ostatnie 2 lata swojej kadencji. Ronowicz nie wybudowała i nie wybuduje basenu przez 4 lata. Listowski jest oskarżany o prywatę, ale pani prezydent nie jest gorsza. Kolesiowstwo uprawiał jeden i drugi. Premiami pani prezydent obdzieliła swoich chojniej od poprzednika. Jeden wart drugiego. Czy rzeczywiście Zielonej Góry nie stać na godnego prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fix Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.ztpnet.pl 10.04.06, 15:33 Nie wybudowała basenu bo SLD 4 lata to blokowało,chcąc obłaskawić Jarząbka. Odpowiedz Link Zgłoś
landy Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow 10.04.06, 20:53 mam serdeczna prosbe do mieszkancow winnego grodu aby w glebi swego jestestwa rozwazyli powaznie dluga liste sukcesow PRZEWODNICZKI duchowej miasta aby niedali sie zwiesc na manowce tym jatrzycielom ktorzy bez krzty honoru opluwaja imie i dokonania pierwszej obywatelki zielonej gory GLOSUJCIE NA BOZENE RONOWICZ TYLKO ONA JEST GWARANTEM DALSZEGO ROWNIE DYNAMICZNEGO JAK DOTYCHCZAS ROZWOJU MIASTA STOLECZNEGO ZIELONA GORA nie zawiedzcie nas gorzowskich przyjaciol winnego grodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kresen Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: 83.168.106.* 10.04.06, 20:55 landy -spadaj na laki nawarcianskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.ztpnet.pl 10.04.06, 21:07 landy nic z tego przyjacielu..... Bozenka odchodzi a od jesieni ZG bedzie miala prezydetna miasta :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: błąd na starcie Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.ztpnet.pl 11.04.06, 08:37 Ronowicz już na początku kadencji popełniła strategiczny błąd.Nie zapewniła sobie politycznego poparcia ani PO ani PiS.Zamiast tego otoczyła sie ludźmi z KSM,Akcji Katolickiej i z otoczenia ks.Kucharskiego.Obecnie jest już na to za późno.Teraz za to płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Afera Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.ztpnet.pl 11.04.06, 09:36 Obawiam sie, ze jezeli Pani Ronowicz nie wezmie sie za przekrety w nadzorowanej placowce - CKUiP, straci nie tylko moj glos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitt Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 11.04.06, 12:19 ale siupki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorby Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.04.06, 16:34 Dziś Lubuska opisuje przekręty rodziny Kiepskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jopi Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.alpi / *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 19:10 jeśli Ronowicz wystartuje, to na pewno będę na nią głosować, ja i cała moja rodzina. Wreszcie coś ruszylo w tym mieście; 1. Inwestycje na " spalonym lesie" 2. Pierwszy od wielu lat blok socjalny na Batorego 3. Polska Wełna 4. naprawy ulic 5. no i wywaliła czerwonych z ich gniazdka Gadajcie sobie co chcecie, ale ludzie maja oczy i widzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.ztpnet.pl 11.04.06, 20:58 1. Inwestycje na " spalonym lesie" A co tam ruszylo narazie???? Ale niech bedzie maly + za dopilnowanie tego terenu Ale duuuzy - za ogolny brak nowych inwestorow (zreszta nie bede wypisywal wszystkich minusow bo mi nocy nie starczy, odpisze tylko temu pracownikowi UM na te jego punkciki) 2. Pierwszy od wielu lat blok socjalny na Batorego Poprostu NIESAMOWITE!!!! 3. Polska Wełna A tak PW, inwestor sam przylazl, chcial zrobic super centrum rozrywkowe ale tyle co mu klod pod nogi architekt zapodala to nie wiem czy w ogoe cos tam ruszy a jak ruszy to zmieni sie niewiele 4. naprawy ulic Bezczelne KLAMSTWO Ulice sa naprawiane wszedzie w kazdym miescie ale u nas to tylko naprawiane czyli naklejane laty itp. Drogi w ZG w ost. 4 latach pogorszyly sie 5. no i wywaliła czerwonych z ich gniazdka No i wiemy juz z kim mamy tu doczynienia. Prawicowy oszolom!!! To ze wywalila czerwonch z gniazdka to najwiekszy jej sukces WOW!!!!!!!! BRAWO!!!!!!!!! Jak to miastu sie przyda Jak teraz ZG ruszy z kopyta WOW!!!!! Precz z miasta oszolomie Wasz czas dobiega konca Na kampani partie, przeciwnicy WSZYSCY zrównaja was z ziemia za te 4 lata !!!!! PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real ZG Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: 203.115.1.* 11.04.06, 21:23 Szczekaj czerwony piesku, szczekaj... > Precz z miasta oszolomie Sami stąd wynocha, że jest lepiej każdy widzi i wasze szczekanie wam nie pomoże... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.ztpnet.pl 11.04.06, 21:39 po raz enty powtarzam ze nie jestem ZDRAJCĄ z lsd czerwoni w ZG sa na rowni zli z ekipa czarnej damy PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
oczapowski Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow 12.04.06, 08:36 ...niestety ale sie mylisz...nie ma nic gorszego od tego czerwonego scierwa...I dobrze ze juz tylko moga sobie na forum poszczekac...A jak juz sie ostatniego na kopach stad wyrzuci to i miasto w koncu na dobre odzyje...Na razie poczatek zrobiony i idzie na dobre... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.04.06, 09:02 chyba od czapowski? zrób sobie chłodny kompresik, herbatkę z lipy, poluzuj kołnierzyk, poprawi ci się. a wątek o drugiej kadencji Bożenki R. można tylko skwitować modlitwą w przeciwnej intencji. Na szczęście większość osób wspierających jej kampanię cztery lata temu przejrzała na oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.04.06, 09:37 Oczapowski wracaj z przepustki do zakładu mówiłem ci że jak tabletek zabraknie to nie możesz być na wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 11:26 ten kto tak twierdzi powinien znaleźć się w jednym z dwóch osrodków w naszym województwie: pierwszy jest nad wodą a drugi za rzeką, pierwszy to Cibórz a drugi to Obrzyce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 13.04.06, 14:52 gosc gosciowi nierowny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John F. Kennedy Kak kamandir M. Kozlofskij - poRonowicz służy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 13:36 Czas i miejsce akcji Źródło: Raport Tajnej Współpracownicy z Rady Rodzicieli Gim nr x do ... Godota Bantustan CzerwonoCzarna Góra April 2006 - do wyborów samorządowych pozostało ok. 9 miesięcy - (tyle ile trwa ciąża niepozamaciczna). Kamandir Kozlofskij z komisarką Plaśkatą prijechali z teczku w Gimnazjum. W teczku priwiezli kandydatku na Dyrekorku Szkoły do zaopiniowania przez Radę Rodziców. Kandydatka bardzo dobra - jest ze stajni DJ PopDemiurga Kucharenki. Eto oczeń charoszyj Didżiej - ksywa Gławnyj Kadrowy Urzędu Miasta. (przy okazji pozdrawiamy Alego Dzieciątko). Kandytka Bogna (juz samo imię wskazuje, ze zbawiona za życia) 33 lata, prawomyślna - od dawna w Katolickim Stowarzyszeniu Młodzieży, magister inżynier od czegoś tam. Staż kierowniczy - 0 (zerowy), w konkursie na dyrektora tegoż Gimnazjum nie startowała, bo nie spełniała warunków. Główny program działania to współpraca szkoły z Caritasem, na czym konktretnie ma to polegać, tego nie potrafiła powiedzieć. Kamandir Kozlofskij okazał niezadowolenie ponieważ Rada Rodziców negatywnie zaopiniowała kandydatkę. Co on Wiernyj Rab powie swojej carycy po-Roronce ? A jak go zrypie, że nieudacznik, ze nie potrafił wziąć ich za "papy" czyli za mordy (ryje)? Ale po-Ronka to nie zaszkodzi, czego ta wieloletnia aktywistka Unii Wolności nie zrobi dla uzyskania poparcia z parafii ? =========================================================================== Ludu Zielonej Góry - goń postkomuszków i Babkę Kiepską. Czas na gospodarza. =========================================================================== Kupię poradnik autorstwa Boży i Sławka "Mały karierowicz. Z doświadczeń Bożeny_Nikodemy duo voto Dyzmowej" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Kak kamandir M. Kozlofskij - poRonowicz służ IP: *.ztpnet.pl 14.04.06, 13:42 Ludu Zielonej Góry - goń postkomuszków i Babkę Kiepską. Czas na gospodarza. SUPER tekst :) PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e. Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.ztpnet.pl 15.04.06, 08:33 Jedna "drobna" uwaga! ale najpiero powiem że za Listowskiego i Ronowicza nic dobrego sie nie działo w ZG. Problempolega na tym że nie cała władza leży w rękach prezydentów. Pomyślcie kto siedzi w radzie miejskiej i co tam robią - to głównie przez nich wszystko stoi bo każdy ciągnie w swoją stronę nie wyśląc nawet przez chwilę o mieście - nasi radni na porażka - ich przedewszystkim należy wykopać z ratusza!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoja Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 09:22 Mylisz się. To że radni nie są najwyższych lotów to inna sprawa. Ale prezydent ma najwięcej do powiedzenia. Kwestia jest szukania argumentów i stawianie interesu miasta ponad wszystko. Ronowiczowa przez całą kadencja wszystko robi żeby konflikt z radą się pogłębiał. Czasami w interesie miasta trzeba zacisnąc zęby i pójść na jakiej ustępstwa. Ronowicz ma za główny cel walką z postkomunistami, i może tak trzeba, ale nie na pierwszym miejscu. Na pierwszym miejscu powinien być interes miasta. Popatrzcie na Gorzów? Tam i lewy i prawy walczy o interes Gorzowa. A u nas cel nadrzędny to wzajemne wyniszczanie się. A interes miasta mają wszyscy głęboko w d... na czele z panią prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
oczapowski Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow 16.04.06, 13:08 No niestety aby bylo dobrze w tym miescie trzeba przede wszystkim wytepic sld-upowskie scierwo...MAm nadzieje ze Pani Prezydent jednak da rade i wykopie tych dupkow z sld. A my - uczciwi mieszkancy jej w tym pomozemy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: legia Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.ceron.pl / *.ceron.pl 18.04.06, 11:32 dzis cza czynow a nie pierdy na gumce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwony Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.dialog.net / *.zgora.dialog.net.pl 18.04.06, 13:28 Żeby było dobrze w mieście trzeba wytępić to całe czarne oszołomstwo-ścierwo. - wykorzystam styl oczapowskiego ;) Władzę w mieście w praktyce ma prezydent, czarne "niedouki", i może realizować to co chce. Problem nie leży w kolorystyce tych prezydentów, a w tym, że mieliśmy pecha do oszołomów i czerwonych i czarnych. Jeden miał kołopoty z basenem, a druga stawia jakies poronione fontanny i pomniki. A opowiastki o nieszczęśliwej, gnębionej przez czerwoną radę prezydentowej możecie sobie między bajki włozyć, ta rada jest warta prezydentowej i jedno i drugie wywaliłbym na śmietnik historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzej Polak Re: Bozena Ronowicz na drugą ...stronę Odry IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.04.06, 23:55 Jasna sprawa. Ale to gościówa ta Ronowicz. W trzy lata z okładem jej rządów mamy nowe trzy markety Netto, jeden LIdl, dwie Biedronki, Tesco, Castoramę i Carrefoura. Proponuję ją nazwać za taki rozwój SuperhiperMarket Lady. A za drogi na których już nawet jeże łamią nogi, proponuję dodać do tego tytułu drugi: Shame roads Baby. Pozdrawiam i już nie ruszam innych tematów bo wyszłaby z tego trambambuła, jeśli intelygencja magistracka kuma o co chodzi.Przez to rozumiem to całe hasło, ani chyby rzucone na forum przez kogoś z okolic Gorzowa: "Bożena rządź tak dalej" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 07:42 niech sieuda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barry Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 14:14 nich kandyduje ,żle nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yuta Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 20:10 bede Bożenkę popierał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Babka Kiepska musi odejść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 20:13 Upadek miasta stał się faktem. Trzeba skończyć z tym dołowaniem zielonki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sredek Re: Babka Kiepska musi odejść IP: *.ztpnet.pl 20.04.06, 23:00 Fredek,czerwońcy spierd...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Babka Kiepska musi odejść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 06:59 Jeśli już ktoś skrytykuje Babkę Kiepską to juz jest czerwone śc.. Oj wy magistrackie gnidy. Palą wam się dupy pod ciepłymi stołeczkami co? Do roboty nieudacznicy a nie tylko się zajmujecie obroną nieudacznej baby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kali Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 23:35 Nie jest taka zła, może trochę przesadza w walce z EZELDE. Jak na nauczycielkę nieźle sobie radzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fred Tylko nie Babka Kiepska nie! nie! nie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 08:44 W stawianiu chyba kolejnych marketów? W tym względzie jest nr 1 w Polsce. Prezydentowi Goszowa, choć siedział w pudle, może buty czyścić. Zielona Góra przez te 4 lata stała się zapyziałą wioską bez perspektyw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Tylko nie Babka Kiepska nie! nie! nie! IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.04.06, 12:41 Fred ma 100%racje z jednej strony mamy prezydenta który siedział z drugiej babkę która udaje porządną/tak siebie lansuje choć juz dużo niewyjaśnonych spraw jest nad nią/która tylko administuje naszym miastem. Czy nas mieszkańców nie stać na kogoś lepszego?Gorzów się rozwija my przy babce się zwijamy mam nadzieje że za pare miesięcy to się zmieni. Nie interesuje mnie z jakiej partii będzie przyszły prezydent może byś skrajnie lewicowy lub skrajnie prawicowy ale niech będzie to człowiek z wizją który będzie powoli zmieniał nasze miasto. Potencjalni kandydaci na administratorów oraz wszelkiej maści nieudacznicy spadajcie nie chcemy was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tylko nie Babka Kiepska nie! nie! nie! IP: *.ztpnet.pl 23.04.06, 11:09 Zastanawia mnie kiedy zielonogórzanie poczują się włascicielami naszego miasta.Czy w swoim hipotetycznym przedsiębiorstwie zatrudnili by na stanowisku kierowniczym tą czy inną osobę a w radzie nadzorczej (analogia do rady miejskiej)dotychczasowych radnych Miasto jest to Przedsiębiorstwo i to nie małe o skomplikowanej strukturze . Czy piewcy dokonań tych czy innych osób zatrudnili by ich u siebie z nadzieją że ich majątek będzie pomnażny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winiarz Re: Tylko Winogronowa Prezydent!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.04.06, 13:18 Szefa naszego miasta mamy bardzo dobrego, bo własnie za tej kadencji jest wreszcie pilnowany i pomnażany majątek miasta.Szkoda "gościu", że nie odzywałeś się za czasów listowskiego i nie widziałeś wyprowadzanych z miasta nieruchomości ( choćby teren Aqareny) i pieniędzy(PEDIZ).To Miasto wreszcie normalnie zaczęło funkcjonować! Faktem jest że wybraliśmy generalnie beznadziejnych radnych. W wielu przypadkach jest to powtórzenie antyradnych z poprzedniej kadencji, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesiu Re: Tylko Winogronowa Prezydent!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 13:35 Za Auarenę już dobrze się wzięli prokuratorzy.Może PIS popchnie sprawę do przodu.WłaŚNIE akt oskarżenia za poświadczenie nieprawdy postawiony został przez Prokuratora wielkim radnym jak panek - Gara, Tajchert i Mikulewicz.Może wreszcie zakończy się niechlubna dla miasta sprawa budowy basenu i ten basen naprawdę powstanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas Re: Tylko nie Babka Kiepska nie! nie! nie! IP: *.ztpnet.pl 22.04.06, 14:45 A strefa na spalonym lesie,boiska,rozpoczęcie budowy basenu?Babka odpaliła nie tylko markety.za Listowskiego też powstało Tesco,Auchan i Netto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qsqs Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 22:31 czestochowa.toplista.pl/?we=jaskier Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościówka Co widać gołym okiem? IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.04.06, 18:14 1)Porządek w UM - urzędnicy czują respekt przed p.Ronowicz 2)to,że wybudowała dom - cóż w tym dziwnego, jej mąż sporo zawsze zarabiał a teraz jeszcze ona 3)poparcia szuka w osobach w sutannach - to za mało. żeby nie powiedzieć - niektórych to do niej zraża 4)kobieta z charakterem - usunęła SLS z budynku, 5)jeśli ktoś pokroju Dowhana ma zajęć jej miejsce - to współczuję zielonogórzaninom a gratuluję burakom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 23:48 nie daj sie Bożenka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 22:38 bede na nia głosował Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.04.06, 23:11 Urzędnicy którzy korzystali na Ronowicz martwią się o stołki i usiedli do koputerów.Wasze dni są już policzone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saga Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.04.06, 15:09 tak popieram trzeba glosowac za jakoscia a nie propaganda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karina Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 07:41 do przodu Bożenko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p2p Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.ztpnet.pl 28.04.06, 07:43 Jak na Babke kiepska to i tak niezle sobie radzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starter Re: Bozena Ronowicz na druga kadencje bezwarunkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 17:52 ma szanse Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryś Re: Bozena Ronowicz? Katastrofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 19:24 Jak wy ludzie możecie pisać że ma szansę? Byłaby to katastrofa dla tego miasta. Jak tak bedzie ja sie przenosze do Goszofa który będzie już pojedyńczo stolica jak 2X2=4 Odpowiedz Link Zgłoś