dj_dlugi 11.04.06, 21:32 Temat może nie na czasie ale... CZy w dzisiejszych czasach topienie mażanny, jej podpalanie nie może być przez niektórych postrzegane jak namawianie do terroryzmu? :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cancro Re: topienie mażanny 12.04.06, 07:39 A gdziez to DJu byłeś świadkiem takiego okrucieństwa? Jeśli tak było, to chyba tylko dlatego, że zima dała się ludziom w tym roku we znaki jak rzadko! A że obyczaj okrutny to nie dziwota, wszak on pogański. IMHO (jak pisze croolick) wart jest kultywowania bo słowiański on i nasz, polski. Korzystając z okazji składam wszystkim żagańskim forumowiczom najpiekniejsze życzenia świąteczne: wesołego Alleluja i mokrego dyngusa! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.zary Re: Zdrowych i spokojnych Świąt Wielkiej Nocy 12.04.06, 21:03 Dałbym głowę, że chodzi o "topienie marzanny" ;-) Jakoś ten zwyczaj nie przemawia do mnie szczególnie. Zdrowych i spokojnych Świąt Wielkiej Nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
dj_dlugi Re: Zdrowych i spokojnych Świąt Wielkiej Nocy 13.04.06, 19:35 świąt wesołych i jajek klorowych (hmm... prawie rymuje się):) a oprócz tego to jeszcze podziękuje za życzenia :D (jako jedyny chyba :P) Odpowiedz Link Zgłoś
ra_nie Re: topienie mażanny 27.04.06, 08:41 dj_dlugi załozył post i napisał: > Temat może nie na czasie ale... > CZy w dzisiejszych czasach topienie mażanny, jej podpalanie nie może być przez > niektórych postrzegane jak namawianie do terroryzmu? :D W dzisiejszych czasach "topienie MAŻANNY" - IMHO dowodzi nieuctwa lub dysleksji Odpowiedz Link Zgłoś
dj_dlugi Re: topienie mażanny 27.04.06, 19:54 Bardzo dziękuję Ci za zwrócenie mi uwagi na błąd ortograficzny który popełniłem. Tak jestem Dyslektykiem i jestem w dodatku z tego dumny. Dla Twojej wiadomości - każdy ten błąd zauważył zapewne i jakoś nie był skłonny zwrócić mi wagi bo jak mniemam osoby bywające na tym forum są osobami na tyle inteligentnymi , iż takimi błahostkami nie zaprzątają swych głów... i co najważniejsze wypowiadają się na temat - w przeciwieństwie do Ciebie kimkolwiek jesteś. Więc jeżeli masz zamiar jedynie poprawiać błędy ortograficzne, a nie uczestniczyć w rzeczowej dyskusji to wybacz ale pomyliłeś (człowieku) Fora. Jednakże jeśli pragniesz zabrać głos w dyskusji to zapraszam... Odpowiedz Link Zgłoś