Dodaj do ulubionych

Miejski podatek zdrowotny

20.01.03, 21:19
długi należy regulować, a najlepiej nie popadać w nie.
Polska to taki dziwny kraj gdzie w obiegu "długowym" jest więcej
pieniędzy niż w normalnym.
Może ogłosić jakiś ogólnokrajowy termin uregulowania wszelkich
długów , a potem egzekucje , upadłości i nowa zdrowa Polska .
Obserwuj wątek
    • Gość: pawel Re: Miejski podatek zdrowotny IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.01.03, 22:13
      Tak niech miasto dopilnuje swoich interesów,zlicytuje
      szpital,zwolni tentysiąc lub więcej ludzi,którzy tam pracują na
      bruk i bEdziemy mieli zadowolone miasto-co prawda bez szpitala
      ale z czystym sumieniem,bo dotychczas jak wiem miało je trochę
      brudne-nic nie było słychać o zanngażowaniu władz miasta w tę
      placówkę.Władze Sulechowa zrobiły trochę inaczej i jak słyszę
      ten Szpital jest coraz bardziej chwalony przez mieskańców-tam
      chyba będą się leczyć Zielonogórzanie a tereny po byłym
      Wojewódzkim sprzedamy na park rozrywki.
      • Gość: peg Re: Miejski podatek zdrowotny IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 20.01.03, 22:31
        Gość portalu: pawel napisał(a):

> Tak niech miasto dopilnuje swoich interesów,zlicytuje
        > szpital,zwolni tentysiąc lub więcej ludzi,którzy tam pracują na
        > bruk

Miasto faktycznie powinno dopilnować swoich interesów poprzez dokładne
        sprawdzenie jak zarządzający tą placówką wydatkowali przydzielone im pieniądze.
        • Gość: Mis Re: Miejski podatek zdrowotny IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 20.01.03, 23:17
          Dyrektor szpitala coprawda odżegnuje się od takie stwierdzenia, ale ma pełną
          świadomośc, że nikt nie odważy sie odłączyć mu wody, prądu (ciekawe czy też są
          tu zadłużeni) czy ciepła o smieciach nie mówiąc. czyli nie musi się speszyć ze
          spłatą długów. Ciekawe czy to się zmieni pomanewrach Łapińskiego.
        • Gość: sanitariusz Re: Miejski podatek zdrowotny IP: *.szpital.zgora.pl 21.01.03, 09:30
          Oj chłopie, co ty za pierdoły opowiadasz, widac brak ci uświadomienia, bo od
          wielu wielu lat miasto wypinało się na szpital, w niczym mu nie pomagając, więc
          z jakich pieniędzy ty chcesz rozliczać szpital? Miejskich?!! Ha,ha,ha!!!
          Najłatwiej naszczekać i opluć. Masz poczucie dobrze spełnionego obowiązku.
          • Gość: Marek Re: Miejski podatek zdrowotny IP: *.szpital.zgora.pl 21.01.03, 12:39
            Hejka, znów się spotykamy, co? Masz rację i pawel też ze swoim sarkazmem, że
            najlepiej to wszystko olać, nie pomagać, naszczekac i wszyscy beda sie cieszyć,
            ze tak sie angażują w służbę zdrowia. A ja podziwiam, ze ten szpital pomimo
            kłopotow funkcjonuje, przyjmuje chorych,co więcej - nawet ich wypuszcza
            zdrowych!!!, regularnie placi pensje, nawet pożyczki można brać!!!! - ludzie
            kochani, spytajcie sie kogoś z jakiegokolwiek szpitala - co wolą - dług w
            sklepie, w którym biora na kreche od trzech miesięcy a ciuchy kupują w
            lumpeksach czy dług swojego jakiegoś szpitala wobec firm, z którymi władzom
            szpitali zawsze łatwiej przyjdzie sie dogadac i spłacać, z cholernym trudem,
            fakt, z poślizgami ale jednak. To nie tak, ze ja was pouczam, ale popatrzcie na
            szpital w Wschowie - chcieli zamykać, ludzi na bruk, komornik zajął caluśkie
            konto, kilka miesiecy nie płacili im kasy, a szpital w Głogowie? Kasa na raty!
            Przypomnijcie sobie szpital w Żarach, jak tam pielęgniarki głodowały - nie w
            formie protestu, ale z braku siana. Wałbrzych? kto wie, czy juz nie wyłączyli
            ogrzewania. W jednym ze szpitali kilkaset kilometrów stąd pielegniarka -
            samotna matka z dwójką dzieci powiesiła sie z rozpaczy, bo nie placili jej od
            kilku miesiecy. Nie kituję, po prostu staram się czytać CAŁĄ prasę. A poza tym
            firmy prędzej wlezą na konto któregoś ze szpitali co im forsę wiszą, niż
            odłączą/rozłączą?odetną (niepotrzebne skreślić). A jak obecna ekipa miastowa
            wyciąga rękę żeby pomóc, to jeszcze macie jej to za złe. A ja mówię - super!
            • Gość: longin4 Re: Miejski podatek zdrowotny IP: *.ipub.pl 21.01.03, 18:29
              Leczyć ludzi, okej, to zadanie szpitala. Ale jeszcze spychac na niego
              zatrudnianie mieszkańców Zielonki, płacić na miasto (patrz: podatek od
              nieruchomości) MZECOWI oddawac jakies potworne kwoty z odsetkami (bo znając ich
              zachłanność i patrząc na butne wypowiedzi w artykule, na pewno sobie slono
              policzyli) to troche chyba za dużo jak na jeden, niedofinansowany szpital.
              Proponuję: pozwalniać wszystkich mieszkanców Zielonej Góry ze szpitala, a
              zatrudnic np. 200 z Krosna Odrz., 200 z Sulechowa, 300 z Żar, 300 z Żagania i
              tak z 100 z Lubska. Korzysci: tamte miasta na pewno pomogą, no bo kasiorka na
              pomoc szpitala rozloży sie prawie po równo, bezrobocie mniejsze, no bo miejsca
              pracy, a ludzie chetnie będą dojeżdżać bo praca pewniejsza niż zasiłek. To jak
              to, szpital miastu tyle, a oni nie za chętnie? Dzisiaj bylo w
              Teleekspresie "szpital dla ludzi, nie dla zysku" - jesli te zaklady faktycżnie
              pomoga szpitalowi, to chyle czola ale cos tak powątpiewam czy to nie pod
              publiczkę. Już tyle słyszałem obietnic. A może tak jakieś malutkie umorzenie
              długu? w koncu szpital pracuje też dla pracowników MZECU, ZGK-co dalej, bo
              zapomniałem i ludzi z wodociagow. ON JEST NASZ WSPÓLNY, i miejski i wojewódzki.
              Nara.
              • korek24 Re: Miejski podatek zdrowotny 21.01.03, 18:45
                Spasuj, spasuj. Może miasto się włączy w pomoc. Daj im szansę, coś taki w
                gorącej wodzie kąpany, jak na razie władze szpitala ładnie go ciągną, w
                kablówce podawali że ma tylko 11 mln długu per saldo a szpitalowi z kolei wiszą
                inni 12 baniek (amoze odwrotnie, nie pamietam), a popatrz na Gorzów - 50 dużych
                baniek i tez per saldo. Tam miasto też mogloby ruszyc dupę i im pomóc. A tak to
                wszyscy hura bura król podwora na tego biednego marszałka, a on co , z rekawa
                natrzaska? Jak rząd nie daje. A wojewoda coś robi dla tych szpitali? W koncu
                dwa najwazniejsze w woj. A poslowie to zamiast się zająć porzadna robota skacza
                sobie do oczu o jakieś instytucje. a ja je mam w dupie. nie pójdę się leczyć
                przecież do jakiejs agencji rolnej.
                • markoniec Re: Miejski podatek zdrowotny 21.01.03, 18:56
                  podoba mi się zwłaszca fragment :

"A poslowie to zamiast się zająć porzadna robota skacza
                  sobie do oczu o jakieś instytucje. a ja je mam w dupie"

niech znają nasz stosunek do ich śmiesznych wojaczek.
                  Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka