Dodaj do ulubionych

Co tydzień to nowy przekręt PO, taraz Hanna G.:(((

12.07.06, 10:17
Cóż tym razem aferę wyśledził Trybuna i nawet na Kurskiego nie ma jak
zwalić :|

...Wyjściem z kłopotów okazała się umowa zawarta 12 października 1998 r.
między NBP, BIG Bankiem Gdańskim i Pierwszym Komercyjnym Bankiem w Lublinie.
Widnieją pod nią podpisy prezesów Hanny Gronkiewicz-Waltz, Bogusława Kotta i
Jana Rejenta. Na jej mocy NBP nabył za 44 471 769,65 zł od BIG Banku prawa do
owych wierzytelności! Innymi słowy, NBP zahandlował długami służby zdrowia!
Co więcej, zobowiązał się występować wspólnie z BIG Bankiem Gdańskim przeciw
Skarbowi Państwa. Warto podkreślić, że podpisując umowę, prezes Gronkiewicz-
Waltz miała pełną świadomość, że Sąd Apelacyjny w Gdańsku uznał kilka
miesięcy wcześniej szpitalne wierzytelności za nieistniejące. Tak wynika z
dokumentów. W par. 5. umowy BIG Bank Gdański i PKBL oświadczają,
że „udostępniły NBP wszystkie posiadane dokumenty dotyczące sprawy”, a w par.
7. NBP z kolei oświadcza, że „zna stan postępowań sądowych i egzekucyjnych”.

I to jest skandal! Za ponad 44 mln prawdziwych złotych dzisiejsza kandydatka
Platformy Obywatelskiej kupiła długi uznane przez sąd za „nieistniejące”!
Gdyby zapytać ją, po co wydała na to publiczne pieniądze? – usłyszymy
zapewne, że upadek Pierwszego Komercyjnego oznaczał utratę oszczędności
tysięcy ubogich ciułaczy posiadających w nim rachunki. Bzdura! Moim zdaniem,
prezes nie miała wyjścia. Musiała kryć nieudolność własną, popieranego przez
nią prezesa Jana Rejenta i nadzoru bankowego. Nie mogła dopuścić do upadku
Komercyjnego, bo wtedy prokuratura i sądy zajęłyby się nieprawidłowościami.
Bóg wie, co mogłoby wypłynąć...
...Hanna Gronkiewicz-Waltz chce dziś rządzić w Warszawie. Podkreśla swój
szacunek dla prawa i dbałość o pieniądze publiczne. Byłoby dobrze, gdyby
wytłumaczyła – dlaczego podpisała wartą ponad 44 mln zł umowę, dzięki której
szczegóły tzw. afery sprzętowej można było schować pod sukno.

Pełny tekst:
www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2006071202
Obserwuj wątek
    • Gość: michał Re: Co tydzień to nowy przekręt PO, taraz Hanna G IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 11:00
      Źle jej z oczy patrzyło, ten chytry uśmieszek, typowy dla członków PO. Teraz
      wiem, skąd miałem złe przeczucia. Ech co za partia, godni następcy SLD, afera
      goni aferę.
      • Gość: Guciu Re: Co tydzień to nowy przekręt PO, taraz Hanna G IP: *.gala.net.pl 12.07.06, 11:41
        Zaraz walec pewnie znajdzie jakieś hospicjum i na karkach umierających
        zorganizuje konferencję prasową na temat swojej niewinności, ataków na
        niezależność nbp i takie tam... ;(
      • pawel.zary Re: chytry usmieszek typowy dla członków PO :-))) 12.07.06, 12:01
        Gość portalu: michał napisał(a):

> Źle jej z oczy patrzyło, ten chytry uśmieszek, typowy dla członków PO. Teraz
        > wiem, skąd miałem złe przeczucia. Ech co za partia, godni następcy SLD, afera
        > goni aferę.

Super!!! Dubitandusiu przestań sie wygłupiać :-))) "chytry usmieszek, typowy
        dla członków PO" :-))))
    • Gość: greg Re: Co tydzień to nowy przekręt PO, taraz Hanna G IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 12.07.06, 11:06
      Naprawdę nie wiadomo na kogo głosować, kiedyś głosowałem na SLD, ale oni tylko
      parady pedałów umieją robić a rządy skończyły się tragiczne, teraz głosowałem
      na PO a tu wychodzi szydło z worka, pis to oszołomy i karłów nie lubię. Chyba
      sobie odpuszczę głosowanie w ogóle.

• Gość: Zibi Re: Co tydzień to nowy przekręt PO, taraz Hanna G IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.07.06, 14:30
        Jaki stan ducha takie preferencje - niby racjonalnie uzasadnialne. Spytaj się
        sam siebie po co żyjesz i uświadom też, że na pewno kiedyś umrzesz. Memento
        mori, bo to może jutro albo za 10 tyś dni? Wie to Bóg , co więc z prawdą ma
        wspólnego duch SLD albo PO - poza mamoną?
    • Gość: Hiena Re: Co tydzień to nowy przekręt PO, taraz Hanna G IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 11:24
      SLDowcy sami zaczynają podsuwać PiSowi haki na PO, to ciekawe. Widać komuchy
      zrozumiały, że mają taki sam elektorat jak PO i bardziej opłaca się atakować
      liberałów, aby przejąć część wyborców, od PiSu i tak się nie uda.
      No ale dzięki temu, kolejny raz poznajemy prawdziwą twarz Platformy
      Oplątanejaferami.
      • pawel.zary Re: Kurski na kolanach przepraszać 12.07.06, 12:06
        Dubitandusiu nie mozesz pisać pod swoim nickiem ? :-))) Musisz podszywać
        sie ? :-)))
        Kurszczyzna działa - afery, afery, afery, afery, których nie ma. Przepraszam,
        ale gdzie jest "afera", która "odkrył" Kurski w sprawie billboardów? Okazało
        sie że wkopał własnego szefa :-))) i co... prokuratura umorzyła z braku
        dowodów ... ot kurszczyzna - "ciemny lud" kupi wszystko? :-(
        • dubitando Re: Kurski na kolanach przepraszać 12.07.06, 12:17
          Twierdzisz, że Kurski zaczął pisać dla Trybyny :)) Śmiała teza, albo raczej
          desperacja.
          Najsmutniejsze jest to, że 44 miliony zostaje wyrzucone w błoto, a członek PO
          mówi, że to nie afera. Domyślam, się że dla was to nie afera, gdyż pewnie nie
          na takie sumy kręcicie, ale dla społeczeństwa to jest zwykły skandal!
          • pawel.zary Re: Kurski na kolanach - afera Telegraf PC 12.07.06, 14:35
            dubitando napisała:

> Twierdzisz, że Kurski zaczął pisać dla Trybyny :)) Śmiała teza, albo raczej
            > desperacja.

Czytaj ze zrozumieniem dubitandusiu, bo inaczej bedę musiał uznać tezę
            forumowiacza gaucho o Twoim matołectwie za parawdziwą :-) ... tak zwyczajnie po
            ludzku, bez despracji jakowejś.

> Najsmutniejsze jest to, że 44 miliony zostaje wyrzucone w błoto, a członek PO
            > mówi, że to nie afera.

A który członek PO mówi, że to "nie afera"?
            Przypominam jedynie, że o tym czy jest jakaś afera czy jej nie ma decyduje sąd,
            a nie dziennikarze w jakiejś gazecie. Ciekawe, że taki zwolennik PiS-u jak Ty
            nie opiera swoich opinii na wyroku sądowym, a jedynie podobnie jak niejaki
            Kur..ski z PiS rzuca w mediach oskarżenia na prawo i lewo, a potem prokuratura
            z braku dowodów umarza śledztwa.
            To taka metoda PiS i SLD? Opluć, zrobić szum w mediach i zamieść pod dywan?
            Przypominam o ciągle nie rozwiązanej aferze Telegrafu - spółki powiązanej z
            Porozumieniem Centrum i braćmi Kaczyńskimi - przecież w telewizji był o tym
            kiedyś reportaż - chyba nazywał sie "Dramat w trzech aktach". Według
            tego "reportażu" to dzisiajsi twórcy i działacze PiS-u to nieźle zorganizowana
            grupa przestępcza.

Domyślam, się że dla was to nie afera, gdyż pewnie nie
            > na takie sumy kręcicie, ale dla społeczeństwa to jest zwykły skandal!
            >

Jak czytam Twoje wypowiedzi, to faktycznie widać, że większości spraw sie
            jedynie "domyślasz" :-)))
    • marcin_zielonagora Re: Co tydzień to nowy przekręt PO, taraz Hanna G 12.07.06, 12:20
      Nie chciałem się wypowiadać w tym wątku ale chyba muszę. Nie zamierzam bronić HGW, ale drażni mnie jedna rzecz. PiS kieruje się taką zasadą: jeśli jest niewygodny człowiek to zawsze możemy na niego coś znaleźć. Ale czy PiS jest również czyste jak łza? Tego nie jestem pewien. Wyciągają afery związane tylko z opozycyjnymi partiami. może niech poszperają jeszcze 200 lat wstecz, na pewno coś znajdą. O tym haczyku na HGW mówili nawet posłowie PiS w kuluarach sejmowych. Czy zatem jedynym celem rządów PiS jest szukanie kwitów na niewygodnych ludzi? Przecież to już robi się nienormalne. Oczywiście wg nich wszyscy w PiS są czyści. Ciekawe tylko czego dowiemy się po zmianie władzy? Widzę że szykuje się naprawdę brudna kampania samorządowa. Z jednej strony lepiej że wychodzą wszystkie afery, tylko jakoś kurde nie chce mi się wierzyć że dotyczą one tylko opozycji. I jeszcze jedno, jeśli PiS jest tak prawy i sprawiedliwy to dlaczego nie ujawnił tej afery teraz, tylko gazeta się tego dowiedziała. Odpowiedź jest prosta. Oczywiście PiS czekał na okres przed wyborami, po co teraz ujawniać aferę w imię sprawiedliwego i prawego państwa, lepiej poczekać trochę żeby dokopać PO przed wyborami. Ciekawy sposób myślenia prezentują. Może znają jeszcze jakieś afery, ale ujawnią je przed wyborami bojąc się że obywatele mogą o tych aferach do wyborów zapomnieć.
      • dubitando Re: Co tydzień to nowy przekręt PO, taraz Hanna G 12.07.06, 12:30
        A co ma PiS wspólnego z ujawnieniem tej afery????
        Nic, aferę ujawniła 'Trybuna' w wiele miesięcy wcześniej 'NIE'.
        Także PiSu to brutalnych i świńskich rozgrywek pomiędzy SLD a PO nie mieszaj.
        Najwyraźniej LSD odgryza się Platformie za skompromitowanie ich kandydata na
        prezydenta Cimoszewicza, któremu Platforma wyciągnęła NKWDowski życiorys jego
        ojca.
        To wasze lewacko liberalne brudne gierki...
      • Gość: Hiena To wszystko wina PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 12:34
        Oczywiście, to że komuchy i PO się tną, to wina PiSu:))))))))
        • Gość: haha Re: To wszystko wina PiS IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.07.06, 13:07
          PiS=PZPR te same metody obrzucania g...m bo PO jest grożne może zmieść SLD jak
          i PiS.Pamiętam jak w 1993 roku Cimoszewisz przejął władze uspokajał
          biznes,giełde,
          cały kraj patrzył z niepokojem.To samo jest teraz a może i gorzej jak Kaczory
          przejmują pełną władze w kraju.Szkoda staconego czasu ale PiS tak samo jak PZPR
          znajdzie się na śmietniku historii to tylko kwesta czasu.
          • dubitando Re: To wszystko wina PiS 12.07.06, 13:12
            Cóż ja bym powiedział, że PO = PZRP, te same korzenie, te same interesy do
            dzisiaj, te same metody obrzucania błotem. Wszyscy pamiętają te szlachetne gry
            wyborcze, gdy PO wyciągało życiorys Cimoszewicza do trzech pokoleń wstecz, a
            gdy przypomniano liderowi PO jego własne pochodzenie to dostał pomroczności
            jasnej...
            • dubitando Re: To wszystko wina PiS 12.07.06, 13:16
              Zapomniałem dodać najważniejszego, że PO = PZRP, bo łączą ich przede wszystkim
              te same przekręty. Przecież w "aferę sprzętową" dotychczas uwikłani byli sami
              członkowie SLD, a tu okazuje się, że ręka rękę myje i PO wkładało tam także
              swoje lepkie łapki...
          • Gość: Zibi Re: To wszystko wina PiS IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.07.06, 14:32
            Synku poplątało si cię w głowie i sercu, idź do psychiatry albo lepiej do
            spowiedzi!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: niejew@ Kariera pani GW jest cała usiana znakami zapytania IP: 5.2.1R* / *.bbt.net.ar 12.07.06, 13:52
      Z punktu widzenia obserwatora z boku to było dziwne zjawisko . Najpierw Lechu
      W. niedługo po wyborach wyjechał z wizytą do Izraela a ja kiepski poltykier
      pomyślałem że pojechał się uwiarygodnić . Kiedy wrócił , mianował nieznaną
      nikomu panią HW , na stanowisko Prezia Banku Polskiego . A potem to pamiętam
      tylko jak pani Hania dokapitalizowywała wciąż jakieś Banki , pakując w to
      państwowe pieniążki . A jeszcze potem banki te za psie pieniążki przejmowała
      zagranica , nie wiem jaka ale zagranica i mówino że to dlatego że są niby
      ubogie w kapitał . Po tym fakcie Hania wyjechała na fuchę do Londybu , co chyba
      jest zrozumiałe biorąc pod uwagę jej zaangażowanie w sprawę .
      • Gość: Madagaskar Re: Kariera pani GW jest cała usiana znakami zapy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 14:16
        No to jak prezydent Wałęsa "po powrocie z Izraela mianował nikomu nieznaną HGW
        na szefa Banku" to to jest poważna afera pachnąca syjonizmem :-))) Panowie Dorn
        i Wassermann z PiS-u jako właściwi ministrowie będą musieli to sprawdzić, a
        wszystko powinien pokazać prezes Wildstein w telewizji pod nazwą "Dramat w
        trzech aktach raz jeszcze".
        • Gość: Anka Re: Kariera pani GW jest cała usiana znakami zapy IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.07.06, 17:27
          Ja głosowałam i bede głosowała na PiS.Choć wiem że głosowała na PiS ciemnota i
          takie oszołomy,prymitywy i krętacze jak np dubitando lub oczapowski.Wiem ze
          tacy ludzie szkodzą tylko.IV RP musi nadejść bo IIIRP była skorumpowana do
          cna.Najgorzej że do przyzwoitych ludzi z PiS-u przylepiają się różne gówna i
          wołają płyniemy.
          • dubitando Re: Kariera pani GW jest cała usiana znakami zapy 12.07.06, 17:55
            Komu szkodzą tobie? Jestem takim samym wyborcą jak ty, z tym, że ja na PiS nie
            głosowałem. No nie takim samym, ja nie obrażam ludzi bez powodu...
            • Gość: vts wg. PiS dzień bez afery to dzień zmarnowany IP: *.ztpnet.pl 12.07.06, 18:41
              a co ze starymi aferami ?
              co z aferą billbordową ?
              co z finansowaniem kampanii Bielana i Kamińskiego ?
              a tak w ogóle, to gdzie podział się Zero minister ?
              • po_lubuskie Re: wg. PiS dzień bez afery to dzień zmarnowany 12.07.06, 19:13
                Pewnie wyrzucimy Panią Hannę jak Piskorskiego i będziemy udawać, że to nie my,
                ech wstyd.
                • Gość: vts Re: wg. PiS dzień bez afery to dzień zmarnowany IP: *.ztpnet.pl 12.07.06, 20:27
                  niszczarka ptaszka mu ucięła, podobno ?
          • Gość: wróżka Re: do Anki - prawda o dubitando IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 23:15
            Masz rację Anka, ten dubitando to chyba jest jakiś faszyzujący narodowiec
            oszołom. Założę się że głosował na jakąś narodowo-socjalistyczną partyjkę spod
            znaku "Honor i Krew".
            Nie jest on prymitywem i krętaczem tylko wyrafinowanym ideowcem, stąd te
            wściekłe ataki na PO i UPR. Faszyści nienawidzą partii liberalnych.
            • dubitando Re: do Anki - prawda o dubitando 13.07.06, 00:06
              Zawsze myślałem, że faszyści nienawidzą partii lewackich, no ale ja się na
              faszystach znam mało, za to na aferalnych liberałach i owszem.
              Widzę, że argumentów w dyskusji brakuje, to trzeba od faszystów mnie powyzywać.
              W sumie zawsze mam satysfakcję w takich momentach, gdyż bezradność oponenta
              jest dowodem na to, że nie ma racji..
              Zresztą na miejscu liberałów, też bym chyba popadł w desperację, no bo ile
              można uspokajać własne sumienie i usprawiedliwiać afery, porażki i podłości
              członków własnego ugrupowania?
              • Gość: jurkoć To wszystko to pikuś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 00:15
                Expoze Premiera Kaczyńskiego będzie mocne jak zawsze bez kartki.
                opozycja dostanie spazmów i muszę brzydko napisać, Kaczyński pokazuje że ma w
                dupie co o nim
                media napiszą, co Passent powie, co Tusk wyduka, co Geremek wykrztusi,
                Olejniczak wystęka, a Kalisz niech rozdziawi gębę ze zdziwienia

• Gość: mw Re: To wszystko to pikuś IP: *.pkobp.pl 13.07.06, 16:50
                  To będzie wreszcie premier z krwi i kości:)
    • Gość: S'Kubana Re: Co tydzień to nowy przekręt PO, taraz Hanna G IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 20:25
      Trzeba powiadomić księdza dyktatora. Może i on skorzysta z nauki jak tu
      pozyskać z tajnych przekrętów środku na jeszcze lepsze funkcjonowanie Radia
      Maryja. Może pozyskał by trochę włuczki z Bałorusi na bereciki dla wiernych
      słuchaczy, a i mnie by się jakiś nowy przydał. A i datek na stocznie bym
      dała ....
    • Gość: kju Re: Co tydzień to nowy przekręt PO, taraz Hanna G IP: *.gala.net.pl 13.07.06, 22:32
      Liberały - aferały.
    • Gość: jolek Re: Co tydzień to nowy przekręt PO, taraz Hanna G IP: *.udsm.ac.tz / *.udsm.ac.tz 13.07.06, 23:07
      Ludzie! Jestem członkiem SKOK-u i jedyna konkluzja która mi sie nasuwa po
      przeczytaniu i obejrzeniu relacji w TVN to, że istnieją "polityczne hieny" na
      tych najbiedniejszych. Bo z tych SKOK-ów korzysta cała rzesza osób o
      najmniejszych poborach. I teraz z kolei nasuwa się pytanie: "dlaczego mają byc
      tego pozbawieni"-bo lider PO obraził się na PiS bo przegrał wybory. Popatrzmy
      tez na ręce polityków PO ilu było bądź jest związanych z sektorem bankowym.
      Pierwszym przykładem jest Hanna Gronkiewicz-Waltz. Po chce nas biednych
      doprowadzić do grobów, to jest wniosek z ich agresji.
      • pawel.zary Re: Co tydzień to nowy przekręt PO, taraz Hanna G 13.07.06, 23:24
        Gość portalu: jolek napisał(a):

> Ludzie! Jestem członkiem SKOK-u i jedyna konkluzja która mi sie nasuwa po
        > przeczytaniu i obejrzeniu relacji w TVN to, że istnieją "polityczne hieny" na
        > tych najbiedniejszych. Bo z tych SKOK-ów korzysta cała rzesza osób o
        > najmniejszych poborach. I teraz z kolei nasuwa się pytanie: "dlaczego mają
        byc
        > tego pozbawieni"-bo lider PO obraził się na PiS bo przegrał wybory. Popatrzmy
        > tez na ręce polityków PO ilu było bądź jest związanych z sektorem bankowym.
        > Pierwszym przykładem jest Hanna Gronkiewicz-Waltz. Po chce nas biednych
        > doprowadzić do grobów, to jest wniosek z ich agresji.

Akurat :-))) SKOK-i dawno juz wyszły z wąskiej działalności prawie
        charytatywnej. Teraz są to parabanki swiadczące usługi - dodam DROGIE usługi.
        Koszt kredytu w SKOK-u był taki, że zrezygnowałem z ich "usługi".
        Nie podpieraj się więc "najbiedniejszymi", bo to czysta hipokryzja. W bankach
        spółdzielczych także są "najbiedniejsi" i także jest to polski kapitał, ale tam
        takich przywilejów jak w SKOK-ach nie ma.
        Nie mieszaj też z tymi "związanymi" z sektorem bankowym, bo nie o to chodzi.
        W tej konkretnej sytuacji poseł PiS, który jest URLOPOWANYM pracownikiem SKOK-u
        lobbuje i wnosi o wprowadzenie poprawek do ustawy przychodząc na komisję
        sejmową, której nie jest członkiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka