Dodaj do ulubionych

Ranking Rzeczpospolitej

20.07.06, 08:37
... na najlepiej zarządzaną gminę w Polsce. Żagań zajął 30 miejsce- w sumie
nieźle:
www.rzeczpospolita.pl/teksty/dodatek2_060720/dodatek2_a_13-1.F.jpg
No to ojcowie miasta otwierać szampany, bakiety, balangi, rauty itp. Ale
zobaczcie najpierw kto zajął miejsce 2. Co takiego potrafią sąsiedzi, czego my
nie potrafimy? Do roboty!
Obserwuj wątek
    • sliders Re: Ranking Rzeczpospolitej 20.07.06, 14:54
      No jak by nie patrzeć to w skali kraju jest to dobry wynik. ale co z tego jak w
      koło mamy samych lepszych od siebie. Ale konkurencja jest spora, więc nie mamy
      co narzekac. teraz tylko wgórę....
      • chwilowy5 a może wielkie 20.07.06, 15:32
        Żary - bynajmniej jestem z Żagania, ale mam dość PBMŻSK itp.
        • cancro Re: a może wielkie 20.07.06, 16:59
          chwilowy5 napisał:

> Żary - bynajmniej jestem z Żagania, ale mam dość PBMŻSK itp.

Mógłbyś rozwinąć? I o co chodzi z tymi wielkimi Żarami?
          • dj_dlugi Re: a może wielkie 20.07.06, 22:13
            żary są potęgą, bo Kronopol mają :D i kilka innych fajnych dużych fabryk :D a w
            żaganiu już niedługo koło obwodnicy stanie duża fabryka z niemieckim zapleczem,
            więc może i nam sie uda :D
    • chwilowy5 no marzyciele - wspominaliście o tzw. Duopolis 20.07.06, 22:22
      a ja mam radykalniejszy i prostszy sposób - wcielić prowincję żagańską do Żar!!
      • agatakomsa Re: no marzyciele - wspominaliście o tzw. Duopoli 23.07.06, 16:56
        chwilowy5 napisał:

> a ja mam radykalniejszy i prostszy sposób - wcielić prowincję żagańską do Żar!!

bez przesady
    • cancro Re: Ranking Rzeczpospolitej 21.07.06, 06:42
      Niektórzypiszą, że 30. miejsce w skali kraju, to przyzwoicie. Należy sie zgodzić
      z takim poglądem, tylko co z tego?
      www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20060721/TEMATYDNIA/60720050
      • dj_dlugi Re: Ranking Rzeczpospolitej 22.07.06, 10:37
        moze kiedyś i my będziemy w czołówce...
        • chwilowy5 morze to jest piękne np. w Gdańsku 22.07.06, 22:50
          polecam Stogi, a wracając do sprawy cierpliwości to mi starczyło na niemal 4 lata od kiedy rządzi PBMŻSK ale jego "bajania" nie przekłądają się na realia życia, a w Żarach - tekst z Gazety Regioanlnej- w strefie przemysłowej kolejne firmy i praca - no ile to bodaj 700 osób, a ile firm przeniosło/powstało tam się wcześniej. i co była strefa Wurth wykupił całą i terenów brak :( jaka szkoda, że PBMŻSK nie pomyślał wczesniej o takiej sytuacji.
          • agatakomsa Re: morze to jest piękne np. w Gdańsku 23.07.06, 16:52
            chwilowy5 napisał:
            > i co była strefa Wurth wykupił całą i terenów brak :( jaka szkoda, że
            > PBMŻSK nie pomyślał wczesniej o takiej sytuacji.

Pomyłka- co prawda do zagospodarowania, ale tereny są (w okolicach ulicy Asnyka i ul. Lotników Alianckich).
            • chwilowy5 tak alianckich itp, tylko że w Żarach jest to 27.07.06, 20:28
              JEDNA CAŁOŚCIOWA STREFA - nierozproszona - przemyślana itd.itp. smutno mi tu w żaganiu, na szczęście w sobotę znów wyjeżdżam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka