Dodaj do ulubionych

Grand Tour Tyskie 2006

17.08.06, 17:46
Tak się zagadałem na żarskim forum (ech, dawne czasy się przypomniały...), że
zapomniałem spytać żagańskich wielbicieli bursztanowego trunku o szeroko
reklamowaną w tv akcję Browaru tychy. Otóż dziś (17.08) właśnie od Żagania
rozpoczyna sie tegoroczny Grand Tour! Ktoś był, widział, pił, napisze...?
Obserwuj wątek
    • cancro Re: Grand Tour Tyskie 2006 18.08.06, 08:12
      No wczoraj podobno niezła imprezka na dziedzińcu pałacowym była, a tu sza!
      Skrobnie ktoś parę zdań, czy znowu "końce w wodę" i czekamy na Jarmark Michała :-(?
      • chwilowy5 i znowu trzeba się logować :> ! 18.08.06, 12:03
        nie byłem (279 km dalej :) ) ale proszę zauważyć jakie metropolie odwiedzane są
        podczas całego Grand Touru - Żagań w wsyśmienitym towarzystwie :]
    • sliders Re: Grand Tour Tyskie 2006 18.08.06, 12:31
      No jak dla mnie bylo calkiem przednio. Przynajmniej ochrona byla profesjonalna
      i na szczęście pogoda dopisala :)
      • dj_dlugi Re: Grand Tour Tyskie 2006 22.08.06, 21:47
        jak to na takich imprezach Piwo Muzyka i Tańce :D byłem może 15 minut przelotem,
        ale widać było że zabawa była niezła...
    • wooytoos Re: Grand Tour Tyskie 2006 22.08.06, 21:51
      O prosze to jużnawet "tyskie" w żaganiu zawitało. Jak tak dalej pójdzie to może
      się "hainekena" w reaktorze doczekamy, tylko patrzeć jak się ludzie zjadą ;]
    • cancro Wróciłem! 25.08.06, 11:28
      Nie to, zebym się chwalił, alesię usprawiedliwiam - przez tydziń byłem w
      Paryżewie, stąd moja nieobecność na forum. Witam nowych uczestników. Mam
      nadzieję, ze mimo uciązliwości logowania zagościliście tu na stałe!
      • wooytoos Re: Wróciłem! 25.08.06, 16:34
        jeżeli chodzi o mnie to nie mialem i nie mam żadnych problemow z logowaniem :)

narazie?? ;]
        • dj_dlugi Re: Wróciłem! 26.08.06, 12:16
          ja proszę jeżeli haineken to nie w Reaktorze ;) Omijam ten lokal szerokim
          łukiem, bo jeszcze ktoś mine o pedofilię posądzi :)
          • wooytoos Re: Wróciłem! 27.08.06, 12:02
            no to ja nie wiem gdzie ? no przeciez ze nie śp. Mete.... dalej nie napisze bo
            mnie wykręca. Zostaje jeszcze ... no Vega ? Gotycka ;] no zostaje jeszcze plener
            • dj_dlugi Re: Wróciłem! 27.08.06, 15:07
              to ja poproszę plener albo wcale :D

a najlpeiej to gdzie indziej niż w żaganiu przynajmniej będe miał boziec do
              odwiedzenia innego lokalu :D
            • cancro Re: Wróciłem! 28.08.06, 10:49
              wooytoos napisał:

> ... no Vega ? Gotycka ;] no zostaje jeszcze plener

Napiszcie chłopaki, gdzie to jest, bo nie wiem. W sobotę wybieram się do
              Żagania, to może się wybiorę. Zwłaszcza "Gotycka" brzmi obiecująco :-)
              • dj_dlugi Re: Wróciłem! 30.08.06, 13:45
                ona się tak tylko nazywa :D
                nie ma nic wspólnego z gotykiem, no moze poza tym że jest w hotelu pttk, który
                ma mury prawiegotyckie :)
                a w srodku... coś co ma aspiracje do bycia dyskoteką, ale przepraszam ja omijam
                ten lokal szerooookkiimm łukiem :D

co do wegi to jedyne miejsce gdzie młodzi ludzie schodzą się co piątek i sobote
                zeby potańczyć. Duszno tam jak nie wiem, czasem tam zajrzeę na p[arę chwil :) a
                jest na osiedlu dawniej nazywało się toto "Titanic"
                • wooytoos Re: Wróciłem! 30.08.06, 13:59
                  a dlaczego koega dj omija gotycką ? przeciez to świetny lokal ;) . O gotyckiej,
                  tak w jednym zdaniu : sauna, łatwy sex (jeżeli kogoś to kręci) i niedobitki z
                  vegi. Czyli ogolnie wypas no i ta muzyka :D
                  • dj_dlugi Re: Wróciłem! 03.09.06, 15:41
                    omija bo nie lubie tego wszytkiego co napisałeć :P
                    • wooytoos Re: Wróciłem! 05.09.06, 09:52
                      widzę, że zacny z ciebie człowiek dj-u. Podobnie i ja omijam ten lokal. tylko,
                      że teraz pozostaje problem : gdzie iść ?
                      • dj_dlugi Re: Wróciłem! 05.09.06, 22:10
                        no, ekhem yyyy, no wiesz, tam no...

a tak na serio to nie ma gdzie :) chyba najlepiej do mnie na działkę na grila;)
                        szkoda... w żarach też nie ma gdzie, szprotawa hmm nie wiem nigd tam nie byłem.
                        poza tym imprezy wyjazdowe wiążą się zawszsze z tym, że ktoś musi prowadzić auto
                        i nawet jednego piwa nie wypije... cóż marzy mi się aby w żaganiu był choć jeden
                        lokal podobny do tych, które odwiedzałem nie raz na wrocławskim rynku... ale to
                        tylko moje marzenia

bo nie powie mi nikt, że w Vedze też jest fajnie... czasem tam jestem ale tylko
                        na piwo i to spożyte na dworze bo w śroku sie nie da wysiedzieć :D
                        • cancro Re: Wróciłem! 06.09.06, 17:11
                          dj_dlugi napisał:

> marzy mi się aby w Żaganiu był choć jeden
                          > lokal podobny do tych, które odwiedzałem nie raz na wrocławskim rynku...

Jeśli się głębiej zastanowić to zazdrościć nie musisz. Renomowane wrocławski
                          knajpy od pewnego czasu ie trzymają standardu. Np. już nigdy więcej nie
                          zaprowadzę gości do Spiża - zrobiła się zeń tania knajpa, choć mieści się w
                          piwnicach ratusza.
                          Sadzę, ze żagański Keepler powoli uzyskuje wymagany poziom i po kieszeni nie
                          trzepie tak jak we Wrocku. Myślę także, ze po uregulowaniu spraw własności i w
                          Żaganiu możnaby zrobić jakieś klimatyczne knajpki. Jest tylko jedno pytanie: dla
                          kogo? Przecież menel nie zapłaci 5PLN za piwo a ci, którzy mogliby to zrobić
                          wolą swojego piątaka wydać np. w Zielonce.
                          Wydaje mi się, że powstanie wyższej uczelni w Żaganiu odwróciłoby ten
                          niekorzystny trend. Mamy lokale i odpowiednie budynki - zarówno dla uczelni jak
                          też dla knajp.
                          O Panie! Spraw, aby niektórzy poczuli wolę (działania)! :-)

ale to
                          > tylko moje marzenia
                          >
                          > bo nie powie mi nikt, że w Vedze też jest fajnie... czasem tam jestem ale tylko
                          > na piwo i to spożyte na dworze bo w śroku sie nie da wysiedzieć :D
                          • dj_dlugi Re: Wróciłem! 06.09.06, 21:54
                            a ja mam cichy plan;) ale potrezebuje "troche" kasy i samozaparcia :D

moze za rok jak skończe studiowanie ;D
    • cancro Re: Grand Tour Tyskie 2006 30.08.06, 14:56
      Za moich czasów nazywaliśmy to "tramwajem". Chyba wiadomo dlaczego?
      Z żagańskich knajp odwiedziłem ostatnio Kepplera i muszę powiedzieć, ze poza
      "klimatyzacją", o której pisałem wcześniej, wrażenia mam bardzo pozytywne.
      Zobaczymy co z tą "Gotycką". PZDR!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka