Dodaj do ulubionych

Chrapanie u dziewczyn pomóżcie!

16.09.06, 02:54
Cześć, mam problem z chrapaniem. Mam krzywą przegrodę nosa i od zawsze
oddycham ustami. Nos mam zatkany non stop. Najgorzej jest w nocy, oddycham
ustami a kiedy usypiam ponoć strasznie chrapię. Nie wierzyłam do czasu jak
brat nagrał moje chrapanie na komórkę, to straszne, ale bardzo głośno chrapię
w nocy ustami. Przyznam, że nigdy nie spotkałam się z chrapiącą 19-o latką :(
Mam pytanie. Czy jestem jedyna? Czy może też macie takie problemy? Czy
chrapiecie? Nie spotkałam jeszcze swej miłości życia, ale kilku chłopaków,
którzy spali ze mną (i dziewczyny z koloni, obozów) też mi mówili, że bardzo
chrapie niezależnie od pozycji spania:( Jak z tym walczyć? Zabiegi z
przegrodą nosa są na zapisy z wyprzedzeniem pół rocznym, ale czy to boli? I
czy Wam dziewczyny zdarza się chrapać??? Czy jest jakaś metoda na to???

Ola
Obserwuj wątek
    • Gość: Brach Re: Chrapanie u dziewczyn pomóżcie! IP: *.ztpnet.pl 16.09.06, 12:27
      Witam.
      Jestem akurat facetem ale miałem ten sam problem. Jedyne wyjście z tej sytuacji
      to zabieg chirurgiczny. Ja zabieg ten miałem robiony w prywatnej klinice w
      Poznaniu, pod narkozą więc nie było źle. Inaczej jest jeżeli robisz to na kase
      chorych. Wtedy dostajesz wyłącznie znieczulenie miejscowe i widzisz jak
      lekarz "młoteczkiem i dłutem" poprawia tę niedoskonałość w twoim nosku. W
      dodatku sama musisz trzymać pojemnik pod brodą gdzie spadają wszystkie te
      pooperacyjne zbędności (krew, chrząstki itp). Taki właśnie rodzaj zabiegu
      przeszedł mój przyjaciel i sporo mi o tym opowiadał. Do tego jeszcze dochodzi
      kilkudniowe noszenie opatrunku w nosie - a więc cały nos masz wypełniony
      bandażem. Nie jest to wszystko przyjemne ale radze abyś zdecydowała się na te
      kilka dni męczarni. Po tym wszyskim żyje się znacznie lżej. Ja po zabiegu nie
      do końca wyzbyłem się chrapania ale teraz to zdarza mi się zachrapać a nie tak
      jak wcześniej gdy chrapałem notorycznie.
      Tak więc życze Ci powodzenia i udanego zabiegu.
    • Gość: olcia87 Re: Chrapanie u dziewczyn pomóżcie! IP: *.ztpnet.pl 17.09.06, 20:56
      Brach, dziękuje za info:) niestety narazie mnie nie stać na prywatną klinikę, a
      na pewno nie zdecyduje się na znieczulenie miejscowe, o którym napisałeś i inny
      kolega mi potwierdził, że tak strasznie właśnie jest :( Bardzo dziękuje Ci za
      odpis!

Wciąż mnie dołuje te chrapanie, od momentu jak mnie brat nagrał jestem załamana
      i szukam jakiejś bratniej duszy w kobietach, czy też mają problem z chrapaniem
      i jak sobie z tym radzicie dziewczyny? Ja się martwię, że żaden chłopak mnie
      nie będzie akceptował przez to chrapanie (dopuki nie uzbieram na zabieg pod
      narkozą), wstydzę się teraz tego, nawet mam bezsenność, dziewczyny czy wam się
      zdarza chrapać? Jak Wasi mężowie i chłopacy na to reagują? Może wydaje się to
      głupie i błahe, ale ja naprawdę się wstydzę, że mogę zakłócać noce mojemu
      przyszłemu mężowi... :(
      • Gość: BACA Re: Chrapanie u dziewczyn pomóżcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 17:27
        Powiem ci dziewcko, ze niktóre chrapio
        niektóre popierdujo.
        Dyć i tak je kohamy.
        Hey
    • Gość: manka Re: Chrapanie u dziewczyn pomóżcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 09:37
      współczuje
    • Gość: olcia87 Re: Chrapanie u dziewczyn pomóżcie! IP: *.ztpnet.pl 18.09.06, 13:04
      no niestety nic miłego :(
      • Gość: marta Re: Chrapanie u dziewczyn pomóżcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 23:45
        też mam kłopot z krzywą przegrodą nosa, praktycznie wciąż oddycham ustami,
        najgorzej jest w nocy i też chrapie juz od najmłodszych lat więc nie jesteś
        sama, nie wiem czy zdecyduję sie na zabieg
    • Gość: facet Re: Chrapanie u dziewczyn pomóżcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 18:01
      no współczuję :| operacja to chyba jedyne wyjście z tej sytuacji :) ja bym nie
      dał rady, jakby mi dziewczę w łóżku chrapało :)
      • Gość: SemiDżoł Re: Chrapanie u dziewczyn pomóżcie! IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.10.06, 23:43
        Hihi ja też podobno chrapię, ale to już raczej problem nieszczęśników, którzy
        sypialnię muszą ze mną dzielić:)))) Gorsze rzeczy się zdarzają:))) Wyluzuj:) co
        do miłości: prawdopodobnie najpierw ktoś się w Tobie zakocha, a potem dopiero
        usłyszy chrapanie. a jak kochamy, to wiele rzeczy przestaje przeszkadzać. Swoją
        drogą fajny test na prawdziwość uczucia :D Nie łam się Mała:)

Pozdrawiam
        • Gość: facet Re: Chrapanie u dziewczyn pomóżcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 12:14
          szczerze współczuję (nieszczęśnikom) :)
          uderzasz w wysokie tony, jak górnolotna miłość (która wszystko(?) wybacza),a ja
          tu tylko, że chrapanie u dziewczyny to jakieś takie fe ;) jakbym ze starym
          facetem w jednym łóżku spał, brrr :D
    • Gość: deus.ex.machine Idz na ten zabieg, wez nawet kredyt.... IP: 80.53.41.* 15.10.06, 14:59
      W skrajnym przypadku chrapanie moze doprowadzic do bezdechu i smierci.
      A co do pozycji - z powodow anatomicznych chrapie sie duzo mniej kiedy spi sie
      na boku lub na brzuchu.
      A co do faceta, daj spokoj, to ze dziewczyna chrapie akurat nie mialoby dla
      wielu facetow zadnego znaczenia...
      Wiele osob chrapie, we snie polykamy pajaki, inne owady... cieknie nam z pyska
      slina... trudno - jestesmy ludzmi.
      Nie martw sie dziewczyno o nic innego oprocz zdrowia, jak nie dasz rady zrobic
      tego w miejscowym to wez kredyt w banku - takie sprawy trzeba szybko zalatwiac i
      nie czekac.
      • Gość: facet Re: Idz na ten zabieg, wez nawet kredyt.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 15:24
        Niestety, mylisz się.
        Samo chrapanie nie może dobrowadzić do bezdechu (sic!). Sprawa ma się tak, że
        chrapanie może być tylko jednym z objawów bezdechu.
        Najbardziej charakterystycznym objawem obturacyjnego bezdechu podczas snu
        (OBPS), stanowiącym kryterium rozpoznania, są właśnie bezdechy. Do objawów
        nocnych, poza głośnym chrapaniem oraz bezdechami, zaliczyć należy częste
        wybudzenia, niespokojny sen, trudności w zasypianiu, pobudzenie ruchowe podczas
        snu, nadmierną potliwość, częste oddawanie moczu w godzinach nocnych. Objawy
        dzienne, wynikające z niewyspania, to uczucie zmęczenia po przebudzeniu, bóle
        głowy, wysychanie śluzówek jamy ustnej, bóle gardła, nadmierna senność,
        nadmierna drażliwość, osłabienie funkcji poznawczych, skłonność do reakcji
        depresyjnych.

btw sorry, ale ja wypowiadam się tylko w imieniu własnym; twoje generalizowanie
        nie ma sensu, bo zawsze - bez względu na to, o czym się mówi - znajdzie się
        grupa ludzi akceptująca coś, co dla innej grupy ludzi będzie nie do
        zaakceptowania;
        • Gość: deus.ex.machine Re: Idz na ten zabieg, wez nawet kredyt.... IP: 80.53.41.* 16.10.06, 13:48
          bije sie w piersi, masz racje - chrapanie moze byc jednym z symptomow - mowienie
          o tym ze moze doprowadzic bylo nieuprawnione - troche chcialem ja postraszyc by
          nie traktowala chrapania wylacznie w kategoriach uciazliwosci kosmetyczno
          towarzyskiej tylko by potraktowala ja jako problem natury zdrowotnej. Rozumiem
          ze to bylo nieuprawnione... przepraszam.
          Co do reszty - tez wypowaidam sie w swoim imieniu - nie reprezentuje ani grupy
          hodowcwo koz ani grupy produkujacej berety - a do generalizowania i grup -
          zawsze bedzie ktos komu nie bedzie cos pasowac - wszystkim sie nie dogodzi...
        • sotie Re: Idz na ten zabieg, wez nawet kredyt.... 16.10.06, 15:48
          jaki lekarz zajmuje się leczeniem bezdechu? laryngolog??
          • aski68 Re: Idz na ten zabieg, wez nawet kredyt.... 16.10.06, 20:54
            podobno,tak na 85% , ale nie jestem pewien :)
          • Gość: zaba bezdech senny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 21:26
            Bezdech lecza pulmonolodzy.
            Niestety nie wszyscy, tylko wyspecjalizowane osrodki.
            Nie wiem, czy jest taki w ZG.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka