Dodaj do ulubionych

Będzie praca - w BOLESŁAWCU

24.09.06, 21:26
miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,3640827.html
zupełnie niedaleko i jakby bardziej dostępna dla każdego. W Żagańskim wurth'u bowiem szukają jakiś tam specjalistów od tłoczenia "blaszek". Radzę śledzić inwestycje w Bolesławcu.
Przy okazji - jak napisał ktoś na forum przy artykule - efekt śnieżnej kuli działa - wniosek - uwolnić się od lubuskiego pseudowojewództwa :).
Obserwuj wątek
    • dj_dlugi Re: Będzie praca - w BOLESŁAWCU 24.09.06, 21:51
      będzie sie opłacało jezeli zapłacą więcej niz 1200 na ręke i dojazdy we 4 czy 5
      autem na gaz ;D

ja sam jezdze do zielonej codziennie i wiem jak to "boli"
    • dj_dlugi Re: Będzie praca - w BOLESŁAWCU 24.09.06, 21:52
      a z tą kulą to nie czaje...
      • mercin.brezan Re: Będzie praca - w BOLESŁAWCU 24.09.06, 22:14
        och, na wykłady z ekonomii trzeba było chodzić ;) inwestycje pod Wrocławiem napędzają kolejnych inwestorów skłonnych inwestować w regionie, przy czym na prawdę istotne jest w przypadku Bolesławca to, że jest on w woj. Dolnośląskim.
        A moze na rozum? pusczając kulę sniegu z góry co sie znią dzieje? hmmm... rośnie? staje sie wieksza? zaczynając od jednej inwestycji w Kobierzycach co się dzieje? kolejni inwestorzy z branży lub danego kraju co robią? idą śladem pierwszej firmy inwestując w okolicach/w regionie :).
        Na dojazdy nic nie poradzimy, nie wiem - apropo Twojego next wątku - czy coś się zmieni, po PBMŻSK, Kopta już był, Sosnowski też, inni kandydaci? są? mają plan? mają osiągniecia?
    • cancro Re: Będzie praca - w BOLESŁAWCU 25.09.06, 09:53
      Ha! sam chciałem wkleić link do tego artykułu, ale byłeś szybszy. Aż chce się ze
      łzami w oczach zakrzyknąć "Vivat Terra Lubusiana" :-(
      "Lubuszanom gratulujemy dobrego samopoczucia"!
    • jelmar Re: Będzie praca - w BOLESŁAWCU 17.11.06, 10:59
      biznes.onet.pl/0,1435556,wiadomosci.html
      Bolesławiec fabryke JVC ma juz zaklepaną, podobno jedynymi atutami była bliskość
      autostrady A4, oraz lokalizacja na dlonym śląsku,(żółte lubia trzymać sie razem
      w kupie) moze ktos pomyślał by wreszcie o sterfie przemysłowej gdzieś w Czernej
      lub Iłowej??????
    • voicer Re: Będzie praca - w BOLESŁAWCU 17.11.06, 15:14
      jak my juz o pracy to ja wspomne ze w tesco tez potrzeba wiele pracownikow, ale
      nie kazdemu pasuje 3/4 podstawowej pensji :P

jak cos to piszcie tu :)
      • jelmar Re: Będzie praca - w BOLESŁAWCU 17.11.06, 17:20
        Co znaczy podstawowa pensja???????
        Jesli chodzi o 600 zloty to uważam że rynek sam niedługo wymusi na pracodawcach
        podwyżke płac to już powoli zaczyna byc widoczne. Opisz dokładniej warunki jakie
        proponuje TESCO.
        Pozdrawiam
        • mercin.brezan Re: Będzie praca - w BOLESŁAWCU 17.11.06, 17:49
          jelmar napisał:

> Co znaczy podstawowa pensja???????

wprawdzie nie w tesco, ale zrobiłem sobie sondę przebywając na wakacjach w
          szczecińskim carrefourze, nie przeszkadzało im moje wykształcenie (wcale sie nie
          chcę chwalić etc. ale dla porzadku podam mgr) by z chęcią przyjąć mnie na kasę
          za 5,91 zł brutto oferując 1/2 etatu a resztę w nadgodzinach z ta samą stawką. w
          Żaganiu to moze i ktoś z tego wyżyć, ale oferować takie zarobki w przeszło 400
          tys. mieście?
          nie wierze, że w tesco jest lepiej - tym bardziej że w Żaganiu.

no policzcie sobie te 3/4 etatu czyli około 120 godz. * 5.91 = 709 minus podatki 33%
          wynik? - ra ta ta tam!!! 533 zeta - oklaski ;)))))
          • voicer Re: Będzie praca - w BOLESŁAWCU 17.11.06, 18:31
            jest tak jak napisales, tylko ciezko z nadgodzinami :) w tesco raczej trzeba byc
            tyle ile ma sie etatu, czyli jesli 3/4 - to 6 godzin. jesli sa nadgodziny,
            placone jest 150%, z tym problemu nie ma. Dla mnie lepsze to niz nic, pracuje
            sie przyjemnie i mam po co rano wstawac ;] Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka