Dodaj do ulubionych

Kadrowe trzęsienie ziemi w Radiu Zielona Góra

06.10.06, 21:36
Marek Jankowski przez lata skutecznie pracował na obecny wizerunek i pozycję Radia Zielona Góra i jest to wysiłek niemal namacalny - nie sądze by znalazł się ktoś o zdrowych zmysłach, kto w sposób obiektywny będzie w stanie temu zaprzeczyć. Wstyd jendak przyznać, że są też i całe zastępy etatowej kołtunerii, co to wymodloną burzą w szklance wody dają upust swoim zachciankom, korzystając z naprędce pochwyconego steru. Oby nie pożeglowali na mieliznę, robiąc przy okazji niezasłużoną przysługę wszelkiej maści oportunistom.

z poważaniem

Hubert Kostkiewicz (Wrocław)
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrew A gdzie jest pan Jacek Bialoglowy!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.10.06, 22:36
      Radio Zachód to szit !!! Radio Zielona Góra RZĄDZI!!!
      • Gość: ws Re: A gdzie jest pan Jacek Bialoglowy!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.10.06, 12:13
        Gdzie Białogłowy.NIe ma kto krytykować Dowhana.Zostają same dupolizy klubowe
        • Gość: logopeda Marek nawet małżeństwo poświęcił dla RZG :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 15:18
          Przestał ci on być Św.Markiem i doopa. Ogłosił pan kupa.
        • Gość: gosc Re: A gdzie jest pan Jacek Bialoglowy!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.10.06, 10:43
          Własnie, może ktoś wie gdzie jest Jacek Białogłowy? Czemu od sierpnia nie ma go
          w RZG? Zrezygnował, został zwolniony???
          • miff77 Re: A gdzie jest pan Jacek Bialoglowy!!! 11.10.06, 13:50
            Jacek wróci niedługo:)
            • Gość: gosciu Re: A gdzie jest pan Jacek Bialoglowy!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.06, 14:45
              Jak będzie Stefanowicz, to Jacek Białogłowy na bank nie wróci. W interesie
              Stefana jest utrzymywanie Białogłowego jak najdalej. Będzie Noskowicz na
              wiadomościach i sporcie. Jeśli Stefan nie wytrzyma, wraca Jacek B, nie wiadomo
              jeszcze jako kto, odchodzi wtedy Noskowicz. Wiem to od osoby, która tam pracuje.
              Swoją drogą, wszyscy radiowcy to straszni plotkarze.
              • Gość: hop Re: A gdzie jest pan Jacek Bialoglowy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 15:16
                jakiś zorientowany... :)
      • Gość: indeks Re: A gdzie jest pan Jacek Bialoglowy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 21:39
        Szit to jesteś ty badziewiaku.
    • Gość: dohuberta Re: Kadrowe trzęsienie ziemi w Radiu Zielona Góra IP: 212.2.99.* 06.10.06, 22:36
      Ja słyszałem, że to bardzo dobry katolik, ciekawa osobowość i wzór moralny dla
      młodzieży. Jestem Za. Bardzo. Wspanialy czlowiek na dziesiejsze czasy.Bardzo
    • Gość: dohuberta Re: Kadrowe trzęsienie ziemi w Radiu Zielona Góra IP: 212.2.99.* 06.10.06, 22:39
      Tak Jacek Stefanowicz.Wspanialy czlowiek na dziesiejsze czasy.Bardzo.
    • Gość: regionalny Re: Kadrowe trzęsienie ziemi w Radiu Zielona Góra IP: *.ztpnet.pl 06.10.06, 23:10
      Mój ty Boze! Co sie tam u Was dzieje? Z racji wielu obowiazków
      słuzbowych 'mykam" miedzy "dwiema stolicami". Czytam forum w Gorzowie i
      wZielonej Gorze: mam znajomych w radiu- tu i tam. To kosmos co wyprawia grupa
      ludzi związana z Krupą! Listy poparcia adresowane do rady nadzorczej i
      programowej podpisywane przez strach i poniżenie, odbieranie audycji
      niepokornym dziennikarzom, nagradzanie tych ktorzy przynoszą kwiaty prezesowi
      i "dobre słowo poparcia" Czynią to także dziennikarze! MIERNI WIERNI BIERNI.
      Prasa lubuska powinna opublikować te nazwiaska i napiętnować ich do końca
      zycia! Z tego co czytaliśmy w wyborczej obrona stanowiska idzie wszerz i
      wzdłuż, nawet za cenę bycia razem.Szef tego radia działa w myśl PO mNIE TYLKO
      POTOP! wSTYD PANIE PREZESIE! nIECH PAN ODEJDZIE NIE ZATAPIAJĄC RADIA zACHOD.
      hISTORIA wystawi panu straszny rachunek1 Zal mi red Jankowskiego i wielu
      wspaniałych dzienikarzy!
      • czyjeszczesawolnemedia Re: Kadrowe trzęsienie ziemi w Radiu Zielona Góra 07.10.06, 10:53
        Jak bardzo można się sprzedać ? Czy naprawdę władza niektórym zastępuje
        powietrze ?
        • Gość: pO Re: Kadrowe trzęsienie ziemi w Radiu Zielona Góra IP: *.ztpnet.pl 07.10.06, 18:07
          No tak.Krupa usłużny był wobec czerwonych,a teraz wobec PiS i LPR.Byle przy
          korycie.Ciekawe czy odezwie się w tym wątku gosciu,który go tak zawsze bronił.
          • Gość: małe-b Re: Kadrowe trzęsienie ziemi w Radiu Zielona Góra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 11:04
            A pewnie, że się odezwę. Nie macie zielonego pojęcia co się dzieje. Jak pięknie
            PiS z LPR wykorzystuje władzę do własnych celów. W całym kraju, w każdej
            rozgłośni radiowej w której przejęli władzę zatrudniają kolesi od niczego
            płacąc im po 10tys.zł. Radia miejskie padną na pysk w ciągu roku. Myślę, że
            chodzi o oddanie eteru Radiu ks. Rydzyka. A tak między nami to kiedyś trzeba
            zwolnić nierobów i darmozjadów. Pozdrawiam wszystkich moich przeciwników!!
      • Gość: tralala Re: Kadrowe trzęsienie ziemi w Radiu Zielona Góra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 21:52
        mi też szkoda
    • Gość: waall wymiana IP: *.129.184.155.tisdip.tiscali.de 07.10.06, 17:25
      najlepiej to wszystkich zwolnic.wziąść fachowcow z radia MARYJA i byłby spokój
      • Gość: 22 Re: wymiana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 18:33
        nie wziąść tylko wziąć, a takie praktyki dzieją się nie tylko w radiu...
    • miff77 Re: Kadrowe trzęsienie ziemi w Radiu Zielona Góra 07.10.06, 20:26
      Być może prezes Krupa dokonuje zmian tylko po to, żeby wykazać, że dokonuje
      zmian. Fakt jest jednak faktem: Marek Jankowski to obok Jacka Białogłowego
      największy fachowiec młodego pokolenia w przestarzałym Radiu Zachód (bo RZG
      jest niestety częścią RZ). MJ i JB wychowali całą masę ludzi z ulicy na
      solidnych dziennikarzy, którzy - dzięki nim - dzisiaj radzą sobie pracując w
      wielu innych mediach. A to dowodzi, że potrafią zrobić coś z niczego. Jacek
      Stefanowicz nie ma takich osiągnięć ani predyspozycji (Nie obraź się Jacek:)).

Pierwszą osobą do wymiany w Radiu Zachód jest Dorota Zyń (Nie obraź się
      Dorota:)). Dla niej "dzyń dzyń", czyli dzwonek, powinien zabrzmieć już dawno. I
      to od niej powinien zacząć prezes Krupa. Tylko, że jak widać ktoś stoi za
      Dorotą Zyń, bo bez pleców taka kobieta w radiu nie popracowałaby nawet pół roku.

Pozdrowienia dla RZG (mojej pierwszej pracy...) i trzymajcie się,
      SzpaQ
      • Gość: słuchacz Re: Kadrowe trzęsienie ziemi w Radiu Zielona Góra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 20:45
        Swięte słowa Panie SzpaQ. Przecież robiłeś Pan z Nimi... Co do Zyń-ia, to
        najzupełniejsza prawda. Ta Pani nie nadaje się nawet do radiowęzła szkolnego.
        Trzymaj się Marku!
      • Gość: GTB Re: Kadrowe trzęsienie ziemi w Radiu Zielona Góra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 23:13
        To że przez RZG przeszli Jola Jachimowicz, Janusz Życzkowski, Michał Szpak i
        Tomasz Biel, to nic nie znaczy i niczyją to jest zasługą poza zasługą Joli
        Jachimowicz, Janusza Życzkowskiego, Michała Szpaka i Tomasza Biela. Znam drogę
        tych ludzi. Nie mieli nad sobą parasola ochronnego jak Jacek S. Marek J. czy
        inni... Rozwijali się w dziennikarstwie permanentnie i nie poprzestali na
        Zielonej Górze. Dlatego teraz są tam, gdzie są. W RZG zawsze popierało się
        miernych,ale wiernych, a raczej biernych. Dlatego to jest Radio bez przyszłości.
        Skostniałe Radio Zachód zaowocowało przedziwną hybrydą, którą kierowali Jacek B.
        i Marek M. Kreowali to radio na swój obraz i podobieństwo.

I jakież tu kadrowe trzęsienie? Że Marka J. zastępuje Jacek S. Ci sami ludzie.
        ten sam układ. CHory od lat. Ukłądy kolesiów. Najlepsi odeszli, albo zniechęcono
        ich do pracy w tym radiu. Została miernota. Połowę odesłać należy do logopedy, a
        drugą połowę na studia dziennikarskie.
        • Gość: johny Re: Kadrowe trzęsienie ziemi w Radiu Zielona Góra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.06, 00:02
          Może jakieś przykłady jeszcze, to w koncu jakas dyskusja będzie> A nie ciągle
          Jankowski, Białogłowy i Stefanowicz....Kto do logopedy w RZG?
          • Gość: effendi Re: Kadrowe trzęsienie ziemi w Radiu Zielona Góra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 09:11
            Posłuchaj RZG, to od razu będziesz wiedział kto do logopedy. POza tym
            dziennikarze tego radia, zwłaszcza w redackji informacji mają przedziwną manierę
            przeciągania i... no tu właśnie mam problem, bo albo serwisantka ma katar
            alergiczny, albo polipy w nosie. Cokolwiek to jest, jej głos nadawałby się
            idealnie na informację PKP Koluszki rok 1967, ale nie do radia. No sory.
            • Gość: 44 Re: Kadrowe trzęsienie ziemi w Radiu Zielona Góra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.06, 10:19
              Mnie także drażni maniera mówienia przez nos z tego też powodu często przełączam
              stację.
            • Gość: zielonogorzanka Re: Kadrowe trzęsienie ziemi w Radiu Zielona Góra IP: *.aber.ac.uk 14.10.06, 11:56
              z tego co wiem, to wszyscy dziennikarze w radiu ZG chodzili lub chodza do
              logopedy, najsmieszniejsze jest to ze to wlasnie po tych wizytach nabieraja
              takiej dziwnej maniery tzw kluchy, kataru czy przeciagania. wg logopedy i
              szefostwa nie mozna chyba "jak normalny czlowiek" mowic na antenie...
        • Gość: woj Re: Kadrowe trzęsienie ziemi w Radiu Zielona Góra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 17:03
          hm...a kim jest Tomasz Biel? he he he... ach te kompleksy Tomku....
          • Gość: Aleksander Re: Kadrowe trzęsienie ziemi w Radiu Zielona Góra IP: *.ztpnet.pl 09.10.06, 19:52
            do woj: swoje tym postem wyleczyłes? żenua!Zajmijscie się wszyscy swoimi
            czterema kątami i swoje brudy pierzcie we własnym domu!Chyba,że prowadzicie aż
            tak nudne życie,że jedyną rozrywką jest to forum!
        • pewna-pani77 Re: Kadrowe trzęsienie ziemi w Radiu Zielona Góra 09.10.06, 20:16
          Chyba Katarzyna Jachimowicz, żona Jankowskiego...
    • miff77 walka o stery 08.10.06, 20:00
      nie wiem czy tak jest dzisiaj, ale kiedy wyjeżdżałem z Zielonej Góry Radio
      Zielona Góra było uznaną marką i medium najszybciej informującym o tym co się
      dzieje. nie żebym prowadził agitację, ale duża w tym zasługa mojego pierwszego
      szefa Jacka Białogłowego, który jako szef informacji trzymał to wszystko w
      kupie i nie pozwalał na to, żeby na antenie pojawiała się kupa.
      nie mnie oceniać jak Marek Jankowski zarządzał ekipą, ale śmiem twierdzić, że
      jeśli ktoś miałby go zastąpić to zdecydowanie bardziej Jacek B. a nie Jacek S.,
      który - owszem - może jest dobrym ciągnącym Łódstok i programy w TVP3 (chyba,
      że stamtąd go już zdjęli - nie wiem, bo u mnie leci TVP3 Wrocław), ale jeśli
      będzie ciągnął zbyt wiele srok za ogon to nie będzie miał na nic czasu i w
      niczym nie będzie naprawdę dobry... i w końcu to radio rozłoży... chyba, że o
      to chodzi prezesowi Krupie:)

pozdrawiam,
      SzpaQ
      • janoosh Re: walka o stery 09.10.06, 20:25
        Heh, SzpaQ Ty żyjesz? ;) Nie bede oceniał wartości merytorycznej tego i owego,
        ale wg mnie całe to zamieszanie, to tylko markowanie (sory Marek;) ruchu. Za
        jakiś czas zmieni się układ i sytuacja sie zmieni. Grunt, to mieć w szafie (sory
        Lesiak:) różnych szefów RZG, których w razie potrzeby można podmienić:)
        • miff77 Re: walka o stery 10.10.06, 06:53
          żyję żyję i z coraz większą uwagą przyglądam się rozwojowi sytuacji w
          niniejszej części forum...

i muszę przyznać, że Twoje rozumowanie jest bardzo bliskie mojemu, z tym, że
          nie bardzo rozumiem rolę w tym wszystkim Bosmana Jacka Stefana.. bo nie wiem,
          czy on jakiś PiS-owo-LPRowo-Samoobronowo-i-już-PSL-owy, czy tylko PiS-owo-
          LPRowo-Samoobronowy, czy może PiS-owo-LPRowy, albo też jedynie PiS-owy. Sprawa
          wymagałaby chyba dłuższego oPiSu sytuacji. Jeśli mógłbym Cię poprosić o
          wykładnię, będę bardzo wdzięczny:)

pzdr,
          SzpaQ
          • janoosh Re: walka o stery 10.10.06, 09:40
            Hmn... to, że Bosman jest Boss nie oznacza, że jest bardziej pisowo-samo-lprowy.
            On do tej pory nie pełnił takiego stanowiska, dlatego jego nazwisko nie wzbudza
            kontrowersji natury politycznej (o naturze merytorycznej nie piszę). Istotą
            ruchu prezesa jest to, że coś zrobił i nic nie zrobił jednocześnie. Gorączka
            minie, Marek będzie szefem muzycznym, Jacek poukłada sobie relacje z
            pracownikami RZG i wszyscy będą zadowoleni, a prezes odetchnie z ulgą bo zrobił
            ruch i nikt mu nie zarzuci, że idzie pod prąd;)
            • Gość: s.o.s Re: walka o stery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 15:22
              prezes odetchnie, albo ... własnie tchu mu zaczyna brakować...
              • Gość: Max Re: walka o stery IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.10.06, 15:47
                prezes odetchnął (bardzo głęboko) i przy okazji złapał przeziębienie
      • Gość: zielonogorzanka Re: walka o stery IP: *.aber.ac.uk 14.10.06, 11:59
        trzymanie w kupie wiadomosci ma polegac wg Ciebie na obrazaniu ludzi??? bo
        niestety p.JB taka metoda kierowal ludzmi...
        • miff77 Re: walka o stery 15.10.06, 09:07
          a czy miałaś okazję pracować pod sterami J.B.?
    • Gość: Aleksander Re: Kadrowe trzęsienie ziemi w Radiu Zielona Góra IP: *.ztpnet.pl 09.10.06, 20:57
      Heh... uderz w stół a nożyce..... oj ludzie ludzie...co Wy w ogóle robicie w
      tych mediach....może zmieńcie branże, może wtedy się dowartościujecie.....
      ludzie bez żadnych cnut, zasad, moralności i wartości.Mam gdzieś lubuskie media
      i pseudo dziennikarzy....przełączam się na ogólnopolskie stacje.Tam przynajmniej
      zawodowcy, którzy i sobie i innym nie robią koło pióra. Robią swoją robotę i
      robią to dobrze!
      • Gość: eska Re: Kadrowe trzęsienie ziemi w Radiu Zielona Góra IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.10.06, 21:36
        Chyba żarty ztym trzęsieniem.
    • Gość: szycha Re: Kadrowe trzęsienie ziemi w Radiu Zielona Góra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 23:23
      Jedno pytanie do szpaq: gdyby radio zg było super jak je chwalisz, to dlaczego
      tam nie pracujesz dalej?

• miff77 Re: Kadrowe trzęsienie ziemi w Radiu Zielona Góra 10.10.06, 06:48
        uprzejmie odpowiadam: to, że było super nie wyklucza tego, że było coś jeszcze
        bardziej super. swoją wypowiedzią chciałem podkreślić wdzięczność dla tych,
        którzy mnie wychowali przed "sitem" (nie mylić z "shitem!) i powiedzieć, że
        jestem jak najbardziej z tymi, którzy już stali się albo mogą w najbliższym
        czasie stać się ofiarami tych zmian.

a co do pracy w RZG, to gdyby tylko mnie tam chcieli...:)

pzdr,
        SzpaQ
        • Gość: sena to wracaj do rzg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 08:29
          z rmf do rzg? przesiadłbyś się?
          tak mowisz, bo jestes tam a nie tu.
          zarabiasz, jestes dziennikarzem wielkiej stacji, a tu? wiec sory miki ale Ci nie
          wierze.
          • miff77 Re: to wracaj do rzg 11.10.06, 13:52
            pieniądze to nie wszystko:)
    • Gość: redaktor były Re: Kadrowe trzęsienie ziemi w Radiu Zielona Góra IP: *.ztpnet.pl 09.10.06, 23:43
      To co sie dzieje w zachodzie było do przewidzenia!!!!Krupa sprzedaje swoich
      kolegów za cenę stanowiska! Red Bednarska z Lubuskiej i dzienikarze z Gazety
      Wyborczej, znienawidzonej przez krupę, onegdaj zakazanej do cytowania powinni
      pokazać oazę strachu, lizusostwa, sprzedajności, wdupowłastwa (beztalencie Zyń
      należąca całe życie do ZSL-u i PSL-u , Galek, wierny giermek. Baług z całą
      rodziną maksymczaków, ordynacki- spłacający dług wdzięczności. administracja
      dostarczająca za darmo informacji na temat niepokornych dziennikarzy,
      sprzedajne związki, nepotyzm, zatrudnianie znajomych (księgowa i kasjerka z
      falubazu), znajomi królika i liska z norki przyjaciół i mała grupka ludzi od
      lat spychana z programu, Za uwagę, brak poparcia - zabieranie programu! Ja
      jestem lisek chytrusek, zabiorę ci norkę! Nosił wilk razy kilka , zabrali i
      wilka! O.le, Nieszczęściem jest waszym ta Rada Nadzorcza, Cała Polska Radiowa
      z Was się śmieje! Jak to dobrze, że nie muszę na to patrzeć!
      • Gość: słuchaczka Re: Kadrowe trzęsienie ziemi w Radiu Zielona Góra IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.10.06, 12:11
        Dlaczego wszyscy(no prawie)dziennikarze są zapatrzeni w siebie, w swoje
        nadprzyrodzone zdolności...nie mam zamiaru bronić prezesa i jego decyzji
        (wychodzi na to ,że nikt nie lubi zmian).Dlaczego tak strasznie
        chcecie "nowego" w tym radiu? czy nie widzicie co dzieje się z radiami
        przejętymi przez "nowe rady nadzorcze" i "nowe zarządy". z tego co wiem to Rada
        Krajowa dała mniej kasy na radio ,a co za tym idzie trzeba zrobić oszczędności
        (teraz zostanę skrytykowana).czy nie lepiej żeby dziennikarze dzialali razem z
        myślą o radiu a nie o sobie?chyba nie myślicie, że wszyscy jesteście świetni i
        nowy zarząd nie będzie chciał powsadzać swoich zaufanych ludzi (wszyscy mają
        jaieś rodziny i znajomych:o)a o pracę trudno).
        pozdrawiam wszystkich radiowców
        • Gość: ZORN Re: Kadrowe trzęsienie ziemi w Radiu Zielona Góra IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.06, 13:49
          > Dlaczego wszyscy(no prawie)dziennikarze są zapatrzeni w siebie, w swoje
          > nadprzyrodzone zdolności...nie mam zamiaru bronić prezesa i jego decyzji
          > (wychodzi na to ,że nikt nie lubi zmian).Dlaczego tak strasznie
          > chcecie "nowego" w tym radiu?
          - bo wiadomo, jak jest stary i co wyrabia na swoim folwarku. Normalnie ludzie
          nazywają to GODNOŚCIĄ
          >czy nie lepiej żeby dziennikarze dzialali razem z
          > myślą o radiu a nie o sobie

- właśnie to robią ;-)
          >chyba nie myślicie, że wszyscy jesteście świetni
          - akurat w RZ nie jest istotne, czy ktoś jest dobry, czy nie, wiadomo kto
          teraz "zarządza" czasem antenowym i honorariami ;-)

> nowy zarząd nie będzie chciał powsadzać swoich zaufanych ludzi (wszyscy mają
          > jaieś rodziny i znajomych:o)a o pracę trudno).
          - to znów zrobią to, co teraz ;-)
          > pozdrawiam wszystkich radiowców
          - i ja się kłaniam uniżenie ;-)
    • Gość: primordial do Huberta Kostkiewicza IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.06, 21:00
      OT:
      Hej Siekiera, to Ty wyladowales we Wrocku? A kiedys nawet kolo Galerii
      Dominikanskiej wydawalo mi sie ze widzialem Ciebie, ale pomyslalem sobie ze to
      ktos podobny.

A co tam u naszego dredziastego przyjaciela z Jedrzychowa?

pozdr
      primo
    • Gość: BWA Re: Kadrowe trzęsienie ziemi w Radiu Zielona Góra IP: 212.2.99.* 17.10.06, 23:55
      Pozdro Hubert ! Kiedy wracasz do Zielonej Góry ? Jak tam na we W-ro ?
    • Gość: ksantypa Re: Kadrowe trzęsienie ziemi w Radiu Zielona Góra IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.10.06, 22:54
      Czas na zmiany i to głebokie.
      • Gość: DonKing Re: Kadrowe trzęsienie ziemi w Radiu Zielona Góra IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.10.06, 18:23
        A co teraz z panem Stefanowiczem? Zamiotą go gdzie jego miejsce czy zostanie.
        Chyba na zdrowie mu to cale zamieszanie nie wyjdzie. Cos mi sie wydaje, że
        ludzie Krupy podą razem z nim. I bardzo dobrze. Szkoda że ta późno.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka