Gość: kredka IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 24.03.03, 19:30 Czy ktos odpowie za te 1,7 mln dlugu?????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xyz Re: Centrum Biznesów znów z giełdą IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.03, 20:23 Szkoda mi tylko MOSiR-u ,plany ,inwestycje i znów deklaracje ze strony władzy o przekazaniu obiektu , przychylności i sposobie na finansowanie sportu w tym masowego. Kolejny raz ratowanie stołka dla kumpla "dobrego prezesa" CB. Jak było tak i jest ! Giełda też była pomysłem na ratowanie za lewicy. Nic lepszego Pani prezydent ze świtą nie wymyśli ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darla Re: Centrum Biznesów znów z giełdą IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 24.03.03, 20:33 a może niech bank zajmie ten budynek i będzie święty spokój ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lvc Re: Centrum Biznesów znów z giełdą IP: 213.77.27.* 25.03.03, 08:21 Ktoś za to co się stało w Centrum Biznesu ktoś odpowiada i nie ma tu co gadać. Chłopaki nawalili. Jak można doprowadzić taką spółkę do tego co ma miejsce w tej chwili. Przecież ta spółka nic nie robiłą tylko wynajmowała powierzchnie. Jest jeszcze druga sprawa. Czyli przekaznie giełdy. Jak tak można raz w jedną strone raz w drugą. To jest po prostu śmieszne. Najpierw giełdę zabrano i przekazano do MOSIRU a teraz ją odbierają. Gdzie tu sens i logika???? Tak być nie może. Trzeba doprowadzić do sytuacji kiedy miasto będzie rządzić się mądrze a nie od przypadku do przypadku. Może za dwa miesiace znowu będzie zmiana prowadzoącego giełde???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Centrum Biznesów znów z giełdą IP: *.245.173.172.Dial1.Seattle1.Level3.net 25.03.03, 18:34 swiat jest pokrecony! niedawno odszedl"stary" prezes i nic nie bylo mowione o bledach, a teraz raptem to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: Centrum Biznesów znów z giełdą IP: *.uz.zgora.pl 25.03.03, 19:15 brawo, wicej takich "prawych i sprawiedliwych" decyzji ciagle czekam na jakies przemyslane dzialania p. prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
markoniec Re: Centrum Biznesów znów z giełdą 25.03.03, 19:25 zacierasz Heniu rączki ? ja się śmieję przez łzy :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek Re: Centrum Biznesów znów z giełdą IP: *.uz.zgora.pl 25.03.03, 23:13 markoniec napisał: > zacierasz Heniu rączki ? ja się śmieję przez łzy :-( moze sie zdziwisz ale wcalnie mnie to nie cieszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aha Re: Centrum Biznesów znów z giełdą IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 25.03.03, 19:46 Nie ma powodu użalać się nad MOSiRem.Można MOSiRowi giełdę zostawić, ale niech Frejman ( brał kredyt) i Listowski (poręczał Kredyt) spłacą zaciąniete długi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iryda Re: Centrum Biznesów znów z giełdą IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.03, 20:21 W umowie kredytowej nie ma osobistego poręczenia prezydenta Listowskiego ,oraz innych osób fizycznych więc ze względów formalno - prawnych nie ma mowy o spłacie zobowiązań (wszelkich) przez te osoby. Centrum Biznesu jest osobą prawną i za zobowiązania odpowiada jako tak osoba również prze formy zabezpieczenia kredytu w tym wypadku przewłaszczenia i hipoteki. W ostateczności jeśli bank dogada się z właścicielem spółki bądź środków ze spieniężenia zastawu - hipoteki nie starczy na pokrycie zobowiązania odpowiedzialność przejmie miasto jako właściciel. Zakończyć to można na kilka sposobów min. : podwyższyć kapitŁ ZAKŁADOWY SPÓŁKI , przy likwidacji spłata , a przy upadłości też spłata. Można swoich krzywd dochodzić od w tym wypadku Prezesa ale jest to proces długi kosztowny i uciążliwy może również nie zakończyć się sukcesem. Śmiem twierdzić ,że dochody z giełdy nie pokryją kosztów kapitałowych i obsługi zobowiązań kredytowych CB , a w przypadku dużych ruchów kadrowych zwolnień pracowników pod płaszczykiem restrukturyzacji zatrudnienia bądź likwidacji , upadłości spólki wartość zadłużenia podniesie się o koszty odpraw , odszkodowań i kryzys finansów pogłębi się i to znacząco. Trzeba się raczej zastanowić nad sensem istnienia. I czy dalej brnąć w ten zaułek w celu zachowania kilku foteli dla tzw. swoich kosztem podatników - budżetu miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mis Re: Centrum Biznesów znów z giełdą IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 26.03.03, 01:06 Dla mnie niestety sytuacja jest mocno niejasna. Nie mam zaufania do faktów podawanych przez obecne władze miasta. Wszystko co dotychczas robiły wobec Palmiarni, Centrum Biznesu i Dariusza Frejmana nie napawa mnie zaufaniem. To była czysta nagonka i dobijano prezesa (a przy okazji CB) odbieraniem np. giełdy czy opiniami prawnymi. Teraz po mianowaniu Ruszczyńskiego wszystko sie odraca i jest OK. Dla mnie pani Ronowicz mocno straciła na wiarygodności. Nie bronie Frejmana, bo wygląda na to, że nieźle nabagnił, ale teraz trudno w cokolwiek uwieżyć. Odpowiedz Link Zgłoś