Dodaj do ulubionych

WENECJĄ rozczarowany- forum pizzomaniaków

IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.03.03, 10:35
Do rozpoczęcia tego wątku nakłoniła mnie poprzednia dyskusja na temat jednej
z pizzerii, w której sam nie ukrywam brałem udział. Wówczas sygnalizowałem,
że najbardziej odpowiada mi pizza w Coloseum przy Grottgera. Wczoraj
natomiast był tam taki tłok, co mnie nie dziwi, że postanowiłem poszukać
czegoś do zjedzenia, gdzie indziej. Do Papa Pizzy zbyt daleko, telepizzę
odradzano na forum. Wstąpiłem do Wenecji, gdzie kiedyś nierzadko jadałem.
Przyznaję, że pizza nie była zła- powiedzmy była średnia- jednak klimat mało
przyjazny. Od czasu, kiedy byłem tam ostatni raz mocno poszli
we "wełszczyznę" tylko nie kompleksowo. Wystrój quasi włoski co do którego
nie mam aż takich zastrzeżeń a w tle hałaśliwa muzyka prawie techno tworzą
beznadziejną kompozycję. Do tego niemiła obsługa. Obrażona panna flirtująca z
pizza- driverem dresiarzem każąca protekcjonalnym tonem za chwilę odnieść
keczup, za który nota bene Wenecja każe sobie dopłacić (sprawdźcie na
rachunku) powoduje, że pizza jest jeszcze bardziej średnia. Gdy do tego
dodamy, krzyki przez pół lokalu (w tle techno) sygnalizujące, która pizza
jest gotowa i nie najniższe ceny wniosek nasuwa się jeden...polecam osobiście
Colosseum, choć oczywiście liczę na Wasze propozycje i opinię.
Mam nadzieję, że ten wątek przyczyni się w przyszłości do uniknięcia tego
typo rozcarowań. Może niech posłuży za swoisty przewodnik po pizzeriach..

moje kryteria:
w Colosseum Uczta Marka Aureliusza,
w Papa Pizzy też jadłem coś dobrego,
kiedyś w Giocondzie jadłem Cosa Nostrę- nie wiem jak teraz- wtedy była dobra,
jadałem kiedyś w La Bombie i Toskańską oraz Sousage w tej koło sądu- nazwa mi
uciakła. pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Zielony Re: WENECJĄ rozczarowany- forum pizzomaniaków IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 25.03.03, 11:18
      A ja nigdy nie jadlem w Papa Pizza... duzo slyszalem o tym miejscu ale nigdy
      nie udalo mi sie tam dotrzec:) Ale Koloseum :P polecam jak najbardziej. Ja
      jestem milosnikiem ostrego zarcia, dlatego polecam Smierc na arenie :) Pozatym
      jedna rzecz bardzo mi sie w Koloseum podoba... przy zakupie alkoholu osoby
      mlodo wygladajace sa legitymowane. Jestem strasznym konserwatysta jesli chodzi
      o te sprawy i takie zachowanie obslugi mi sie podoba. Podobaja mi sie dwa sosy
      gratis i pizza za 9,99! Jak tylko mam czas i pieniadze to bardzo chetnie tam
      spedzam czas. Z innych pizzerii Wenezia odpadla po tym jak kilka razy pomylili
      moje zamowienie, albo dostalem totalnie spalona pizze. Na poczatku dzialalnosci
      bardzo milo wspominam Rome ale kiedys z ojcem dostalismy pizze zrobiona ze
      starych (chyba) produktow i juz tam nie chodze:)

Moze ktos cos wiecej napisac o papa pizza?
      • Gość: miłośnik pizzy Re: WENECJĄ rozczarowany- forum pizzomaniaków IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.03.03, 11:35

Papa pizza to ta pizzeria przy centrali nasiennej przy przystanku autobusowym.
        Usytuowanie, czy lokal nie jest jej atutem, ale pizza jet dobra. Nie jest w tak
        korzystnej cenie jak w Coloseum ale czasem zjeść tam warto. To jest pizza
        wyrabiana w specjalnym tradycyjnym piecu- jadłem taką w miejscowości
        Murzasichle koło Zakopanego. Rewelacją papy jest sos. Bardzo gęsty
        czosnkowy..niezła frajda. W Romie na początku też jadałem, dawno tam nie byłem.
    • Gość: Wariat Re: WENECJĄ rozczarowany- forum pizzomaniaków IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.03.03, 14:27
      pizza Sousage i Teskańska i DeLux była w pizzerni PICOLLO:) To była pierwsza
      pizzernia w naszym przaśnym mieście.
      Ceniłem sobie Wenecję, ale jeśli jest tam słaba obsługa to mówię "pas" bo
      oprócz dobrej pizzy równie ważna dla mnie jest obsługa w lokalu
      • Gość: Witek Re: WENECJĄ rozczarowany- forum pizzomaniaków IP: *.mat.mfc.us.edu.pl 25.03.03, 15:39
        Najlepszą jadłem w Papa Pizzy. Razem z żona jesteśmy tam stałymi klientami.
        Pizza jest wypiekana w prawdziwym piecu na drewno. U "Włocha" w Murzasichlu
        też jadłem, pychota, też z pieca. W Papa Pizzy jest przemiła "rodzinna"
        obsługa, sos znakomity. Polecam Van Gogha, ale nie z ananasem, tylko z
        kukurydzą. Boski!
        • Gość: gif Re: WENECJĄ rozczarowany- forum pizzomaniaków IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.03.03, 16:04
          Gość portalu: Witek napisał(a):
          U "Włocha" w Murzasichlu
          > też jadłem,
          ??? co to???
          a jessli chodzi o moj ranking to:
          1.Papa Pizza!!!! wybieralem sie tam ze 2 lata az dotarlem. Warto bylo. absolutna bomba
          2. Roma - sos czosnkowy jest boski. pizza tez wyborna. nigdy sie nie nacialem na nieudany "egzemplarz"
          3. Gioconda - wegetariana najlepsza w miescie (innych tam nie jadam, ale pewnie niezle. z wyj. frutti di mare - sam tunczyk :-(
          4. obie wegetarianskie w Istambule - specyficzne, ciasto tez nie calkiem jak pizza ale swietne
          ....
          999. Wenecja - buda z hot dogami
          1000. Pizza world - to nie jest pizzeria! do innych tego typu "barow" nawet nie probuje zagladac.
          pzdr
          smacznego
          • Gość: Zielony Re: WENECJĄ rozczarowany- forum pizzomaniaków IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 25.03.03, 16:26
            No to chyba na mnie tez przyjdzie pora i udam sie do Papy:) Tam kiedys byla
            chyba pijalnia piwa?? :) Piccolo jak najbardziej milo wspominam, do Romy mi
            nigdy nie po drodze niestety. w Istanbule jem tylko kebab chociaz kiedys
            zajadalem sie Torosem:)
          • Gość: Witek Re: WENECJĄ rozczarowany- forum pizzomaniaków IP: *.uz.zgora.pl 26.03.03, 08:47
            Gość portalu: gif napisał(a):

> Gość portalu: Witek napisał(a):
            > U "Włocha" w Murzasichlu
            > > też jadłem,
            > ??? co to???
            W Murzasichlu (to koło Zakopanego) jest jedna prawdziwa pizzeria. Nie pamiętam
            nazwy, ale wszyscy mówią "U Włocha". Prowadzi ją jedyne w swoim rodzaju
            wieloletnie małżeństwo Włocha i góralki. Zajrzyjcie tam przy okazji pobytu w
            Tatrach. Naprawdę warto. Pizza, wszelkie pasty i wspaniałe wina. No i jedyna w
            swoim rodzaju fasolka szparagowa z czosnkiem. Palce lizać! Wlocha śpiewającego
            (po włosku), przeklinającego (też po włosku) i ustawiającego pracującą z nim w
            kuchni rodzinę (po polsku) można usłyszec w tle. Oryginał.
          • Gość: Witek Re: WENECJĄ rozczarowany- forum pizzomaniaków IP: *.uz.zgora.pl 26.03.03, 08:49
            Gość portalu: gif napisał(a):

> Gość portalu: Witek napisał(a):
            > U "Włocha" w Murzasichlu
            > > też jadłem,
            > ??? co to???
            W Murzasichlu (to koło Zakopanego) jest jedna prawdziwa pizzeria. Nie pamiętam
            nazwy, ale wszyscy mówią "U Włocha". Prowadzi ją jedyne w swoim rodzaju
            wieloletnie małżeństwo Włocha i góralki. Zajrzyjcie tam przy okazji pobytu w
            Tatrach. Naprawdę warto. Pizza, wszelkie pasty i wspaniałe wina. No i jedyna w
            swoim rodzaju fasolka szparagowa z czosnkiem. Palce lizać! Wlocha śpiewającego
            (po włosku), przeklinającego (też po włosku) i ustawiającego pracującą z nim w
            kuchni rodzinę (po polsku) można usłyszec w tle. Oryginał.
            • Gość: miłośnik pizzy Re: WENECJĄ rozczarowany- forum pizzomaniaków IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.03.03, 10:06
              Witku! Wiem doskonale o czym mówisz, wszystko się zgadza. Byłem tam z grupą
              przyjaciół w kwietniu ubiegłego roku. Jeszcze wyjdzie na to, że byliśmy tam
              razem :((
    • Gość: MK Re: WENECJĄ rozczarowany- forum pizzomaniaków IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 25.03.03, 18:09
      Roma - byłem w niedzielę i mam mieszane uczucia... pizza w średniej cenie i
      bardzo zauważalna sprawa: bardzo szybko robi się zimna.

Koloseum - nic nie zastąpi pizzy "śmierci na arenie"... najlepsza
      zielonogórska pizzeria

O innych zbyt wiele powiedzieć nie mogę, bo gdzie indziej rzadko bywam.

Pozdr.,
      MMM
      • Gość: Zielony Re: WENECJĄ rozczarowany- forum pizzomaniaków IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 25.03.03, 20:17
        Popieram! Smierc na arenie!! :-) I wszystkie pizze ze sztyletem przy nazwie :-)
        • Gość: MK Re: WENECJĄ rozczarowany- forum pizzomaniaków IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 28.03.03, 17:23
          Gość portalu: Zielony napisał(a):

> Popieram! Smierc na arenie!! :-) I wszystkie pizze ze sztyletem przy
          nazwie :-)

Prawdę mówiąc zbytnio nie wiem jak inne smakują... jak byłem pierwszy raz w
          Koloseum, to zamówiłem "Śmierć na arenie" i od tamtej pory za każdym razem
          zamawiam ją...

a jak smakują inne ze sztyletem? ;-)

Pozdr.,
          MMM
          • Gość: Zielony Re: WENECJĄ rozczarowany- forum pizzomaniaków IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 28.03.03, 18:13
            Smakuja zacnie... tyle tylko powiem:) Obecnie jestem na diecie wiosennej i na
            pizze poczekam calkiem sporo... bede musial omijac ten watek bo cala meczarnia
            pojdzie w dym:P Miecz gladiatora (o ile nie przekrecilem nazwy) tez jest
            calkiem niezly ale smierc na arenie bije pozostale na leb na szyje:)
            Pozdrawiam
    • Gość: Miguel Re: WENECJĄ rozczarowany- forum pizzomaniaków IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.03, 06:21
      W Wenecji wystrój zawsze był okropny, muzyka beznadziejna, a kelnerki
      zadziwiające siłą swego głosu.

Ale Tinę mają jedyną w swoim rodzaju, a ponieważ już wiosna, nie ma przeszkód,
      by spożyc ją przed Filharmonią na fontannie. Co zapewne uczynię już najbliższą
      niedzielę przed meczem Falubazu! :-) Nawet szczecinianie, któych często
      przywożę do ZG pierwsze co chcą zrobić po przyjeździe do naszego miasta, to
      zjeść Tinę. Rzecz jasna nie we wnętrzu tego żałosnego lokalu.

A jeśli chodzi o Papa Pizzę, to gwoli ścisłości to, co większość z Was
      nazywa "sosem", to prawdziwe pesto (taka zielona pasta, nieprawdaż) i
      chociażby dlatego warto pójść tam i znosić bliskość pijaczków z osiedlowej
      pijalni.
    • Gość: panex Re: WENECJĄ rozczarowany- forum pizzomaniaków IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 26.03.03, 15:42
      A nie wiem, czy wiecie ale w "Jankielu" choc to nie pizzeria, tez jest swietna
      pizza. Zalezy czasem od dnia, ale generalnie jest lepsza niz w wiekszosci
      pizzeri.
      • Gość: Miguel Re: WENECJĄ rozczarowany- forum pizzomaniaków IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.03, 19:03
        Kiedyś po 23h, kiedy w ZG wszystko jest już zamknięte, poszedłem ze znajomymi
        na pizzę do Jankiela i ... chcę o tym fakcie po prostu zapomnieć!
    • proca_toya Re: WENECJĄ rozczarowany- forum pizzomaniaków 26.03.03, 19:57
      ... niech mi ktoś wyjaśni - co to jest ta *pizza*? Naleśnik, placek czy kluska?
      • Gość: miłośnik pizzy Re: WENECJĄ rozczarowany- forum pizzomaniaków IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.03.03, 08:18
        Po 23.00 fajnie zjeść w Instambule. Wystrój i klimat coraz gorszy, ale pizza
        bardzo syta i jedyna w swoim rodzaju.
    • Gość: fiodor Re: WENECJĄ rozczarowany- forum pizzomaniaków IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.03.03, 19:04
      Zgadzam się co do Wenecji. O ile sama pizza jeszcze ujdzie, to obsługa powoduje, że traci się ochotę na jedzenie w tym lokalu. Po tym, że pani kazała odnieść Ci ketchup wnoszę, że go dostałeś, SZCZĘŚCIARZ. Kiedy ja zamawiałem pizzę w Wenecji nie dostałem go nawet do ręki, pani kasjerka mnie "wyręczyła".
      Najlepsza w mieście jest Papa Pizza. I tej wersji będę się trzymał:). Pyszna pizza i miła obsługa. Wielbicielom ostrej jazdy polecam mexicanę.
      Dobrą pizzę podają też w Faraonie. Jak ktoś lubi duuuużo sera na pizzy będzie zadowolony.
      Najlepszym kulinarnym dowcipem roku ogłaszam slogan reklamowy Telepizzy "Naszym sekretem jest ciasto". Rzeczywiście, to właśnie ono w duzej mierze sprawia, że moja pierwsza pizza z tej pizzerii była ostatnią
      Pozdrawiam
    • Gość: notka Re: WENECJĄ rozczarowany- forum pizzomaniaków IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.03, 21:55
      Musze przyznac, ze pizza to moja druga milosc!!!!!!!!! Ale coraz trudniej zjesc
      dobra pizze, ostatnio kupilam kawalek pizzy w Auchan, tam kolo kawiarenki TO TU
      sluchajcie, niedosyc ze byla taka cienka jak chips, to na dodatek nie smakowala
      jak pizza!! Nie wspomne juz o cenie jednego kawalka! A co do Wenecji, to
      przyznaje racje ze obsluga fatalna, jak uslyszalam " slucham co bedzie" , to az
      mnie odrzucilo, ton jakby meski a widze kobiete?! Picca od spodu troche mokrawa
      a na talerzu woda!! Co to ma znaczyc?
      Najbardziej lubie jesc w Giokondzie, i tam polecam wszystkim picce!
      Ale chcialabym poruszyc jeszcze jeden watek, dlaczego zamawiajac picce przez
      tel. slysze ze zaplace, np. 23zl, a jak przyjezdza gosc z picca to kaze sobie
      zaplacic 24.50!! A na ulotce jest napisane "" dowoz gratiss" ?! Niezadobrze to
      wrozy pizzeri, zwrocie na to uwage i nie placcie za duzo !!! Pozdrawiam
      • Gość: miłośnik pizzy Re: WENECJĄ rozczarowany- forum pizzomaniaków IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.03.03, 08:29
        Najprawdopodobniej każą sobie płacić za opakowanie :((
    • puszta1 Re: WENECJĄ rozczarowany- forum pizzomaniaków 28.03.03, 12:05
      Dlamnie numer uno to Roma, drugi plac to Papa. Z Romą romansuje od jej
      powstania i tylko kilka razy się zawiodłem. Z nieobecnych w ZG pizzeri polecam
      San MArzano i Pizze Hut ale tylko na cienkim cieście.
    • Gość: Burda Re: WENECJĄ rozczarowany- forum pizzomaniaków IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.03.03, 18:41
      Jadlem w prawie wszystkich pizzeriach w miescie... ale najczesciej biore na
      wynos wiec nie moge sie wypowiadac na temat obslugi... ALE NAJLEPSZA pizza jaka
      w zyciu jadlem i teraz sukcesywnie ciagle ja zamiawiam i polecam bardzo
      wszystkim to pizza TINA to na karcie numer 4 - wezcie z dodatkowym boczkiem -
      wszystko na pizzy super skruszone... taka swietna posypka sie z tych wszystkich
      skladnikow robi ! Swietny pomysl na pizze - oryginalny pomysl i SUPER SMAK !!!
      pod tym wzgledem WENECJA rulez !!! pizza boska !!! Jezeli ktos jadl jeszcze te
      pizze niech napisze o swoich wrazeniach :)) Pozdrawiam i polecam !!!

PS - Telepizza - chlopaki w zg musza sie jeszcze duzo nauczyc... Bo ogolnie
      tellepizza robi calkiem dobra pizze - czesto jestem w poznaniu i tam wiele razy
      zamawialem - bardzo dobra - bez zarzutu... no tylko ta cena...
      W zg jeszcze chyba nie potrafia robic trzeba dac im troche czasu bo jak
      ostatnio zamowilem to ... szkoda gadac..
      • Gość: Miguel Re: WENECJĄ rozczarowany- forum pizzomaniaków IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.03, 20:36
        Jeszcze tylko 2 dni i dorwę dużą TINĘ!!! :-)
        • Gość: ??? Re: WENECJĄ rozczarowany- forum pizzomaniaków IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 28.03.03, 22:48
          A gdzie jest ta Wenecja? Przy jakiej ulicy się mieści?
    • Gość: notka Re: WENECJĄ rozczarowany- forum pizzomaniaków IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 29.03.03, 15:43
      ul. Lisowskiego, niedaleko filharmoni. Tam jest Wenecja.
      Ale gdzie jest Roma ? Tyle o niej slyszalam, a nie mam pojecia gdzie ona sie
      miesci.
      • Gość: ??? Re: WENECJĄ rozczarowany- forum pizzomaniaków IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 29.03.03, 19:33
        Jeśli na Lisowskiego, to są tam dobre sałatki. Nie byłam w lokalu, ale jadłam
        od nich sałatki (na wynos). Były pyszne. Pizzy nie jadam z zasady.
        Nie wiem, niestety, gdzie jest Roma.
        • Gość: mohikanin Re: WENECJĄ rozczarowany- forum pizzomaniaków IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.03.03, 09:57
          Spytajcie "Puszty1" gdzie ta Roma, jest z nią od początku (hihi). Ktoś kiedyś
          zamówił pizze z tej Romy i była ble ble ble, ale to było dawno temu
      • Gość: MK Re: WENECJĄ rozczarowany- forum pizzomaniaków IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 30.03.03, 12:29
        Roma jest przy ul. Drzewnej... blisko Starego Młyna.

Pozdr.,
        MMM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka