Dodaj do ulubionych

Japonia w Nowej Soli

03.11.06, 21:46
Aż miło popatrzeć :P
Obserwuj wątek
    • Gość: inwestor :) Re: Japonia w Nowej Soli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 23:01
      Patrzcie ludziska i mądrze głosujcie. W Zielonej Górze nic podobnego się nie
      dzieje. No chyba, że wliczyć powstające markety....
      • Gość: 21 Re: Japonia w Nowej Soli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 02:33
        MĄDRZE GŁOSOWAĆ, WIŚTA WIO ŁATWO POWIEDZIEĆ. Gdyby D. nie wydachował pod Nową
        Solą, pewnie by dojechał do domu i nikt by nie wiedział, że jechał na bani. A
        gdyby później ktokolwiek zapytał go czy potępia jazdę po pijaku, na 100% byłby
        za karaniem takich kierowców. Więc się zastanawiam, którzy kandydaci patrzący na
        nas z plakatów nie mają podobnej moralności?
        Myślę, że jest kilku, może kilkanastu.
        Ale też są z pewnością podobni panu D. tacy co to jedno mówią a co innego robią.
        MĄDRZE GŁOSOWAĆ, WIŚTA WIO ŁATWO POWIEDZIEĆ, TYLKO JAK TO ZROBIĆ ŻEBY BYŁO MĄDRZE?
    • rasiauskas Japonia w Nowej Soli 03.11.06, 23:05
      W koncu, w koncu. Mam nadzieje ze caly region wkrotce stanie na silne nogi!
      • materdei Re: Japonia w Nowej Soli 04.11.06, 09:19
        super, gratulacje dla nowej soli! ...jedyna szansa dla zielonej jest tyszkiewicz
        na prezydenta:)
    • Gość: brucho Re: Japonia w Nowej Soli IP: 89.101.225.* 04.11.06, 11:25
      szkoda tylko, że tak późno. Takie inicjatywy i dziłania powinny być podjęte 10
      - 15 lat temu. Gratuluję prezydentowi miasta, wreście widać gospodarza.
    • Gość: Ptysia Japonia w Nowej Soli IP: *.aster.pl 04.11.06, 11:27
      Super!
      Gratulacje dla Tyszkiewicza! :)
      Właściwy człowiek na właściwym miejscu!
      Aby tak dalej, może uda się załatwić też coś dla mężczyzn. Dalej trzymam kciuki.
    • Gość: aaaa Japonia w Nowej Soli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 11:54
      Myślę, że Zielonej Górze, Sulechowowi i Nowej Soli szansę na błyskawiczny
      rozwój dałałby jedna, prosta inwestycja drogowa:
      - dwupasmowa, szybka droga z Zielonej Góry ( a więci Trójki) do Żar,dalej do
      autostrady i przejścia granicznego. To wszystko.
      Fajne tereny dla inwestorów, wykształcone zasoby ludzkie: to nie wszystko.
      Wąskim gardłem jest brak mozliwości dowiezienia surowców i wywiezienia w
      kierunku zachodnim gotowych towarów. Zupełnie inaczej to wszystko wyglądałoby
      gdyby była Trójka i dobra droga do zachodniej granicy. Trójmiastu potrzebna jet
      droga: Zielonka-granica
    • xgreg Re: Japonia w Nowej Soli 04.11.06, 16:12
      Brawo Wadim!

Japończycy to mądry naród i wiedzą, że najlepiej interesy robi się z
      biznesmenami, a nie nauczycielami :)

Niech to będzie dla nas (zielonogórzan) nauczką, żeby głosować na ludzi, którzy
      na zarządzaniu i prowadzeniu interesów się po prostu znają. Stawianie marketów i
      stacji benzynowych to nie jest sposób na rozwój Zielnej Góry, pani prezydent ;P

• Gość: NS Re: Japonia w Nowej Soli IP: *.ztpnet.pl 04.11.06, 19:30
      No to popatrzcie na sondaże - prawybory "Gazety Lubuskiej"

w NS pierwsze miejsce zdecydowanie Radecki, Tyszkiewicz
      w Gorzowie Wlkp. pierwszy Jedrzejczak

Ja jestem z NS i wszyscy kogo pytam beda szli na Tysiora, skad te rankingi
      prawyborcze? NIE DAJ BOG zeby wygral jakis Radziecki ktory nie wiem nawet kim
      jest do diaska
      • rasiauskas Re: Japonia w Nowej Soli 05.11.06, 01:42
        Lubuska to gazeta pseudo obiektywna. Lewicowosc w pelni, wiec nie chca Wadima
        zwyciezcy, tylko Radeckiego nic nie roba.
    • Gość: nowosolanka Re: Japonia w Nowej Soli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 21:42
      Gratulacje Panie Wadim!!!
    • Gość: olo Re: Japonia w Nowej Soli IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.11.06, 21:51
      brawo !!! tylko niech państwo i urzędasy się w to nie wpierd.... !!!
    • Gość: zp Re: Japonia w Nowej Soli IP: *.ztpnet.pl 04.11.06, 23:55
      Bo zamiast grzać tyłek na stołku, trzeba się uwijać. Jędrzejczak w Gorzowie to
      się uwijał, ale inaczej. Z opisu porażki Gorzowa w sprawie niedoszłej inwestycji
      tajwańskiej firmy widać, że oni po prostu siedzieli i czekali, zamiast zrobić
      wszystko i jeszcze więcej. Czy wy myślicie, że inwestor nie widzi, z kim ma do
      czynienia? Widzi doskonale. Żeby zbierać owoce, najpierw trzeba dobrych parę lat
      ostro pracować. Inwestor mógł też dowiedzieć się, że Jędrzejczak siedział z
      podejrzeniem o korupcję (żaden problem wynająć firmę konsultingową, która
      przygotuje raport o mieście i okolicy) - to po co miał się pchać w taki kanał?

A co się dzieje w Zielonej Dziurze? Dyskutuje się o stanie tejże dziury właśnie.
      I nic się nie dzieje. A bo parę rachitycznych sosenek na obrzeżach miasta może
      trzeba byłoby wyciąć. I na takim bełkociku się kończy.

A tu otwieram gazetę i widzę: Żagań lub Żary - inwestycja, Nowa Sól -
      inwestycja. Zielona Góra nawet basenu nie umie zbudować.

Przede wszystkim wyborcy muszą raz na zawsze przegonić czerwonych. Już nawet
      Samoobrona byłaby lepsza niż SLD. Kilku sprawnych ludzi na urzędzie może
      zdziałać cuda. Ale najpierw tych sprawnych i uczciwych, zmotywowanych trzeba wybrać.
    • Gość: Marcin Cool sa te Aparaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 01:18
      Nie moge z japoncow w garnkach z tymi cyfrowkami :D
      Sayonara ;)
    • Gość: acm77 Japonia w Nowej Soli IP: *.chello.pl 05.11.06, 14:09
      Brawo Panie Wadimie. Takich ludzi nam potrzeba. Z uwaga przygladam sie Pana rządom i jestem pelen podziwu.

Pozdrawiam i zycze dalszych sukcesow.
      Zielonogorzanin z urodzenia/ tymczasowy Warszawiak
    • Gość: Skrosen Japonia w Nowej Soli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.06, 19:13
      Przeczytałem ten artykuł i się załamałem. W moim Krośnie Odrz. sprawa ta byłaby
      załatwiana przez urzędników (starostwa) przez co najmniej 2 lat i oczywiście
      nikt nie wydałby pozytywnej opini! Gratuluje NS inwestycji i urzędników. W
      KrośnieOdrz. żaden inwestor nie miałby szans wydania swoich pieniędzy i otwarcia
      czegokolwiek. Panie Mackowicz odejdx już Pan i zabierz ze sobą tych baranów i
      pijaków z Wydz. Budownistwa!
      • Gość: nabys Re: Japonia w Nowej Soli IP: *.centertel.pl 05.11.06, 20:22
        W tym powszechnym i zasłużonym aplauzie dla Pana Prezydenta Wadima
        |Tyszkiewicza o czymś chyba jednak zapomniano. Tak na moją wiedzę pozwolenie na
        budowę wydaje chyba jednak Starosta, a to już zupełnie inny urząd niż kierowany
        przez Pana Tyszkiewicza.
        Sukcesy wynikają ze wspołpracy wszystkich uczestników procesów inwestycyjnych,
        a nie wojny pomiedzy nimi. Może więc nie warto upartyjniać tego rodzaju
        przedsięwzięć?
        • Gość: rasiauskas Re: Japonia w Nowej Soli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.06, 21:25
          Żałosny jestes chlopie. To obowiazek Starostwa by wydac pozwolenie na budowe
          jesli papierki sa ok. Starostwo juz o pol roku opoznilo budowe Norda, a poza tym
          to wybory sie zblizaja i na zadna partie nie stac na takie bledy. A co do wojny,
          to Starostwo 4 lata chcialo wykazywac wyzszosc nad magistratem i widzimy jak na
          tym wyszli.

Chyba ze dla ciebie, robienie czegos co nalezy do obowiazkow jest praca ponad
          miare...
          • Gość: nabys Re: Japonia w Nowej Soli IP: *.centertel.pl 05.11.06, 21:42
            Obowiązek robić, co do niego należy ma każdy. Jednak nie każdemu udaje się to
            robić dobrze, a zwłaszcza w ekspresowym tempie. Proszę zwrócić tylko uwagę na
            kłopoty Zielonej Góry z Focus - Parkiem.
            Ja niczego Panu Wadimowi Tyszkiewiczowi nie ujmuję. Przeciwnie, napisałem, że
            aplauz, jaki towarzyszy przedsięwzięciu jest zasłużony. Próbowałem tylko
            podkreślić korzyści płynące ze współpracy różnych instytucji. Zawsze wychodzi
            się na tym lepiej, niż prowadząc lokalne czy globalne wojenki i to niezleżnie
            od tego, pod jakimi sztandarami i hasłami.
            Skąd rasiauskas u Ciebie tyle napastliwości?
            • Gość: rasiauskas Re: Japonia w Nowej Soli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.06, 22:46
              Po skandalu z Nordem, ciezko jest mi chwalic Starostwo. Przypomne iz przez pol
              roku nie wydawali pozwolenia bez podania przyczyny... Ale widac jak chca to moga :)
    • Gość: Pytacz Re: Japonia w Nowej Soli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 19:53
      Dlaczego taka fabryka nie powstaje w Zielonej Górze? Przecież nasze miasto ma
      po stokroć większe możliwości.
      • Gość: rasiauskas Re: Japonia w Nowej Soli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 22:10
        Bo wybraliscie sobie takich politykow.
        • Gość: Olek Re: Japonia w Nowej Soli IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.11.06, 19:14
          Japończykami Wadim właśnie wygrał wybory, oby więcej było takich polityków i
          inwestorów
    • Gość: japończyk Re: Japonia w Nowej Soli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 21:26
      Nowa Sól wychodzi z g... Zielona Góra w g... wpada po uszy. Pamiętacie jak Nowa
      Sól kojarzyła sie tylko z k..mi, złodziejami i przestępczością? Teraz Nowa Sól
      znaczy sukces. O co z naszą Zielonką?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka