hopek890 08.11.06, 18:31 zapraszam do urn 12 listopada i nawołuje do głosowania na 1 1 to dobre chłopy uczciwe i wyboty Głosujcie na Liste numer 1 numer 1 numer 1 numer 1 numer 1 numer 1 numer 1 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Społecznik Re: głosujcie na 1 IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.06, 18:55 Drodzy Internauci! Zwróćcie uwagę , że jak do tej pory żaden z kandydatów na radnych nie wspomniał ani słowem o gażach , czyli dietach jakie otrzymują za pracę , przecież społeczną .Proponuję głosować tylko na tych którzy oficialnie oświadczą , że część swojej diety przeznaczą na cele społeczne.To jest granda aby taki radny w Zielonej Górze kasował z naszych pieniędzy co miesiąc prawie 2000zł. Pan Jędrzejczak kandydat na Prezydenta Gorzowa powiedział , że jak zostanie wybrany to zrobi wszystko aby radni nie dosatwali diet . A gdzie są nasi kandydaci na Prezydenta , czemu żaden z nich nie zabiera na ten temat głosu.Proponuję po wyborach zrobić małą manife pod ratuszem . Jesteśmy za biedni , żeby jeszcze nas w ten sposób grabić . Hasło na manife pod ratuszem : " MNIEJSZE DIETY - WIĘCEJ DIETY ". WYPOWIEDZCIE SIĘ CO O TYM SĄDZICIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
hopek890 Re: głosujcie na 1 08.11.06, 19:02 Gość portalu: Społecznik napisał(a): >Hasło na manife pod ratuszem : " MNIEJSZE DIETY - WIĘCEJ DIETY ". to w końcu mniejsze diety czy wiecej diety dla radnych bo nie wiem a pozatym jakbyś wiedział ile radni muszą włozyc czasu w prace na rzecz spałeczństwa ile nerwów to to 2 tysiące jest w sam raz, a t jescze na nich wyzywasz Czemu ty nie strtujesz na radnego i nie zrezygnujesz z całej diety(możesz podarować mi)?? odpowiedz na top pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: głosujcie na 1 IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 08.11.06, 20:36 a ja mogę być radnym za friko, bo kocham to miasto . " MNIEJSZE DIETY - WIĘCEJ DIETY " ma sens, pomyśl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1-1-5 Re: głosujcie na 1 IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.11.06, 20:57 Przy obecnych cenach paliwa i tym podobnych rzeczy dieta w wysokosci ~2000 nie jest wcale duża biorąc pod uwagę fakt, że będąc w radzie miasta taka osoba sporo się najeździ nadzwoni, bo przecież nie wszystko da się załatwić siedząc tylko za biurkiem. Osobiście startuję do rady miasta i wcale nie traktuję ewentualnej diety jako dodatkowego źródła zarobku - poprostu takie są koszta no chyba ze ktoś się nastawia tylko na kasę, stołek na 4 lata i nic nie chce dla miasta zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: głosujcie na 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 21:47 ktoś kto myśli ,że są to duże pieniądze to się myli.Startujący do rady Miasta ,czy Sejmiku ,którzy nie mają sponsorów i nikomu nie muszą nic po wyborach obiecywać to wydają najmniej około 7 tysięcy zł.Ponadto będąc radnym policzcie wszystkie szkolenia , wyjście z pracy są potrącenia lub zatrudnia się kogoś aby nie zamykać własnego zakładu,telefony,benzyna .U kobiet fryzjer,kosmetyczka .Ciągle trzeba coś sponsorować.Na zaproszenia nie idzie się z pustą ręką.To kwiaty,słodycze dla dzieci.Zimą paczki dla ubogich.Na to wszystko składają się pieniądze z diet.Jeżeli ma się sponsora to potem trzeba to odpracować.czyli coś za coś.Część z tych ludzi co kandydują to nie o diety im chodzi ,tylko o układy potem i tam dopiero są konszachty i załatwianie coś dla siebie,dzieci ,całych rodzin.Liczne etaty w radach nadzorczych ,spółkach itd.Niech wam wszystkim otworzą się oczy.,a praca też ciężka.Budżet się uczy 2 lata,a komisje,wychodzenia w czasie godzin pracy.sesje cały dzień.W pracy szef nie lubi jak się zwalnia.Trzeba oddać część pensji,chyba ,że się kłamie i lawiruje. Odpowiedz Link Zgłoś
aski68 Re: głosujcie na 1 12.11.06, 11:18 Po pierwsze.. dlaczego mają oddawać część diet ? po drugie.... nie można (z tego co wiem) nie dostawać diet ! nawet nie można ich nie odbierać ! Ich wysokość to inna sprawa.... Ale obiecywanie, że zrobi wszystko by radni nie dostawali diet , jest z góry skazane na niepowodzenie, chyba że to celowe hasło z którego i tak nikt nie rozliczy :) jak np. budowa basenu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1-1-5 Re: głosujcie na 1 IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.11.06, 03:25 Dokładnie tak to wygląda niestety połączenie pracy zawodowej i bycie radnym to jest wielkie poświęcenie. Mam 25 lat jestem kandydatem niezależnym, pracuję zawodowo jako informatyk i kandyduję do rady nie ze względu na pieniądze, bo lepsze mogę zarobić w Wielkiej Brytanii na zmywaku, tylko dlatego, że chcę wykorzystać swoją wiedzę i potencjał przy okazji robiąc coś dla mojego miasta, bo szkoda mi stąd wyjeżdżać. Jeśli masz dość politycznych waśni i zatargów oddaj proszę o głos. Lista nr 1 Okręg nr 1 poz. 5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Społecznik Re: głosujcie na 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 09:39 Proszę,proszę.Jacy to nasi radni zapracowani,jacy szczerzy,jak rozdają pieniadze z diet na lewo i prawo .Czysta hipokryzja .Mnie chodzi o wypowiedż wyborców , a nie Was pazernych na forsę . A hasło : "Mniej diety-więcej diety " zrozumiesz jak spojrzysz na brzuchy naszych rajców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: głosujcie na 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 20:14 zagłosuję, jak zrobisz nam bezpłatny internet w mieście, albo choć na naszym osiedlu :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pisarka Re:wyborcze bzdury IP: *.ztpnet.pl 09.11.06, 13:03 Komu potrzebna ta obluda? Wystarczy sprawdzic oswiadczenia majatkowe i przekonac sie na wlasne oczy. Wiekszosc bylych radnych to emeryci lub rencisci (wysokie swiadczenia) do tego dochodzi dobrze platna posada w instytucji samorządowej + dieta + zlecenia etc.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezio Re:wyborcze bzdury IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.06, 17:50 Masz rację.Ja będę głosował tylko na tych co wyrażnie zdeklarują całkowitą rezygnację z diet , albo przynajmniej z jej dużej części.To będzie świadczyć o ich niepazerności i oddaniu się pracy społecznej . A przypilnuję tego już nawet po wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kandydat zagłosuję na listę nr 13 pozycja 7 IP: *.ztpnet.pl 09.11.06, 15:59 lista 13 poz. 7 a tak wlasnie chcę, moi sąsiedzi też tak postanowili. Odpowiedz Link Zgłoś
hopek890 Re: zagłosuję na listę nr 13 pozycja 7 09.11.06, 17:26 Lista numer 1 pozycja numer 1 Ja stawiam na jedynki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miastko moje Re: zagłosuję na listę nr 13 pozycja 7 IP: *.ztpnet.pl 09.11.06, 19:06 można i tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kandydat Re: zagłosuję na listę nr 13 pozycja 7 IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.11.06, 20:04 Jestem kandydatem do rady miasta.Te 2000 tys zł to pryszczyk.Mam firme i naprawde jak by sie połasić na 2 tysiaki to musiało by być dziwne.A tam chyba płacą 1800 nawet.Może emeryci lub rencisci by na to poszli z całym szacunkiem dla nich.Sponsoruje zielonogórski żuzel i pomagam speedrowerowcom itp.Na te sprawy wydaje rocznie wielokrotnosc tych 2 tys z prywatnej kieszeni bo kocham ten sport.żona mi głowe pierze że wydaje na "bzdury".A ja to kocham i kocham nasze miasto.Chce działać dla sportu w naszym mieście i dla bezpieczenstwa na naszych osiedlach bo sam mieszkam na osiedlu gdzie zaczyna się robić wieczorami nieciekawie.Nie obiecuje ludziom "gruszek na wierzbie" jak inni politycy bo nie jestem politykiem "z zawodu" ale w tych 2 sprawach będe walczył jak lew.A te pieniądze napewno trafią na sport a nie do mojej kieszeni. Norbert Perski Lista nr 13 pozycja nr 3 okręg nr 3 oś Morelowe ul.Chmielna,Braniborska Osiedlowa Staffa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: zagłosuję na listę nr 13 pozycja 7 IP: *.ztpnet.pl 09.11.06, 20:55 to ten peryski co straszył młodych ze ich swoim mercem do lasu powiezie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fg Re: zagłosuję na listę nr 13 pozycja 7 IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.11.06, 22:22 To co ty piszesz to są pomówienia i nie Perski tylko jacyś ludzie.To Żukowski twierdzi że to od Perskiego.A to są poprostu kłamstwa.No ale...szkoda gadać o MW już tyle tutaj napisano i powiedziano o tym ż e szkoda klawiatury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: zagłosuję na listę nr 13 pozycja 7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 23:31 do kandydata.Nie obiecuj nawet tych dwch spraw,bo jak nie będziesz w większości w radzie to nawet palcem nie kiwniesz,choćby byś był lwem.Tylko większośc ma pole działania.Te hasła wyborcze i obiecanki wszystkich to czcze zamiary ,puste jak dzban bez wody. Odpowiedz Link Zgłoś
greatt1 Re: zagłosuję na listę nr 13 pozycja 7 10.11.06, 00:13 Dokladnie trzeba postawić na nowych ludzi nie uwiklanych w uklady i ukladziki polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRZECI Re: zagłosuję na listę nr 13 pozycja 3 IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.11.06, 12:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EH Re: zagłosuję na listę nr 13 pozycja 3 IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.11.06, 22:20 JA też zagłosuję na listę nr 13 pozycja 3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ingrid Re: zagłosuję na listę nr 13 pozycja 7 IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.06, 18:17 Gościu! Zagłosuję na Ciebie.Ale pamiętaj,że po 3,4 miesiącach Twojego obradowania sprawdzę gdzie przekazujesz swoją mamonę/dietę/. Masz to pewne!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TY1 Re: głosujcie na 1 IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.11.06, 12:26 DAJ SOBIE SPOKOJ Z Tą AUTOREKLAMą NA FORUM żłOSNE TO JEST. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierny Re: głosujcie na 1 IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.11.06, 19:17 Tylko PSL liczy się z ludźmi Odpowiedz Link Zgłoś
hopek890 Re: głosujcie na 1 12.11.06, 09:16 raczej Wiecie że jest jush CISZA WYBORCZA i za agitowanie jest karalne grzywna do 1 mln złotych Odpowiedz Link Zgłoś