marcin_zielonagora
15.11.06, 18:08
Proszę o krótkie odpowiedzi na pytanie oraz o krótkie uzasadnienie. Najlepiej podczas udzielania odpowiedzi w "temacie" wpisać "Bukiewicz" lub "Kubicki". Wtedy będzie lepiej widać kto cieszy się większym poparciem :)
PROSZĘ RÓWNIEŻ O TO BY NIKOGO NIE OBRAŻAĆ, KAŻDY MA PRAWO DO WYRAŻANIA SWOICH POGLĄDÓW.
To może ja zacznę, z racji tego że w temacie nie mogę wpisać nazwiska to podam je tutaj: Bukiewicz.
Uzasadnienie:
1. W programie Bukiewicz jest powiększenie strefy aktywności gospodarczej (mimo tego że wiąże się to z wycinką lasu), Kubicki jest temu przeciwny. Powiem szczerze że jest to dla mnie najważniejszy argument przemawiający za Bukiewicz.
2. SLD miało już swojego prezydenta i przez 8 lat rządziło w mieście i nie dostrzegam zbyt wiele pozytywnych zmian.
3. PO i PiS będą tworzyć koalicję w Radzie Miasta, logiczne jest zatem zagłosowanie na prezydenta którego będzie popierać większość Rady Miasta. Kolejne przepychanki tak jak między Ronowicz i SLD w mijającej kadencji nie przyniosły pożytku. Dla mnie najlepszą sytuacją jest to żeby prezydent miasta mógł spokojnie rządzić mając za sobą większość w Radzie Miasta.
To tyle z mojej strony. Jest jeszcze kilka rzeczy związanych z programem kandydatów, ale chyba nie ma sensu zbyt się rozdrabniać.