darek19722 16.11.06, 19:51 co sądzice na temat radnego kolejnej kadencji Piotra Barczaka, czy znacie jego życiorys, czy wiecie skąd się wziął na scenie politycznej,czy ma jakieś osiągnięcia osobiste, czy zawodowe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: alek Re: Piotr Barczak IP: *.ztpnet.pl 16.11.06, 20:04 To czlowek Bozenki Ronowicz, byl vickiem w jej gabinecie, przykoscielnik. Bardzo sympatyczny, rozsadny i kompetentny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he Re: Piotr Barczak IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.11.06, 20:31 :-))))) dobre! :-)))) zastraszony, nawet nie potrafil zapanowac nad swoimi pracownikami, ukryl sie w biurze przed dziennikarzami i spoleczenstwem. "sympatyczny" - fakt, kazdemu obiecywal wszystko, tylko poza slowami nie szly czyny. totalna pomylka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehh, szkoda słów Re: Piotr Barczak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 21:14 racja Odpowiedz Link Zgłoś
darek19722 Re: Piotr Barczak 16.11.06, 20:43 słyszałem że to taki zielonogórski Dyzma, dowiedziałem się także że w szkole średniej był tak słaby, że powtarzał klasy, stąd moje pytania skąd taki człowiek na takim stanowisku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oli Re: Piotr Barczak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 21:03 dostał się tylko do rady za pośrednictwem kościoła.Na dwóch jeszcze wówczas kandydatów na radnych chodzili ministranci do domów i rozdawali kartki z nazwiskami. Głośno sie o tym mówi w okręgu 1 i 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielon Re: Piotr Barczak IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 16.11.06, 21:05 no to kicha, kościelniaków nie popieram, bo jeśli dobry to takiego poparcia nie potrzebuje, a tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
darek19722 Re: Piotr Barczak 16.11.06, 21:19 to może miał chociaż 5 z religii, bo z polskiego na pewno miał 2, kiedy jeszcze była skala 2-5, kościół zatem ostro wszedł w politykę skoro mu taką kampanię zorganizowali...on jest już radnym przez 4 kadencje, jak to wytłumaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Żałosne IP: *.ztpnet.pl 16.11.06, 21:26 Ludzie na tym forum mają chyba tylko jedno hobby: mieszać z błotem i opluwać wszystko wszystko i wszystkich. Jestem ciekaw, ilu z was na co dzień spotyka się z człowiekiem i podaje mu rękę, a potem o którym potem wypisujecie takie bzdury, ukrywając się pod nickami. A ilu z was tak naprawdę zna tych ludzi, których potem obrażacie. Wszystko jedno czy to prezydent, radny, rzecznik, lekarz, polityk z lewicy czy z prawicy, facet, kobieta itp. Po prostu obrazić, sponiewierać, nawypisywać bzdur. Lepiej wam się po tym śpi? Czy też jest to sposób na zaspokojenie waszych niespełnionych ambicji? Ot, taka nasza polska mentalność... Gratuluje też redakcji Gazety: najlepiej umyć ręce i napisać, że nie bierzecie odpowiedzialności za treść komentarzy. Ale żeby spróbować ustanowić jakieś standardy, to już zbyt wiele? PS: I nie jestem rodziną, współpracownikiem ani znajomym Barczaka. To dla ułatwienia dla tych z was, którzy teraz zaczną mnie obrażać. Miłej zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
darek19722 Re: Żałosne 16.11.06, 21:43 co rozumiesz przez bzdury? napisłaś same ogólniki, żadnych konktretów, moje pytanie brzmiało właśnie czy ktoś może wskazać jakieś konkrety dotyczące tego radnego, bo właśnie jest tak że nikt nic nie wie o nim, a głosuje na niego, bo może ministrant przyniósł jego nazwisko na kartecze...napisz co wiesz o nim dobrego że tak go bronisz, ale konkrety, jakieś jego osiągnięcia w życiu osobistym czy zawodowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazownik Re: Żałosne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 22:44 To miły człowiek, ale nie barzo kompetentny na swoje stanowisko. Był kierownikiem punktu bankowego na WSP i ledwo sobnie radził. Cóż, takie czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
darek19722 Re: Żałosne 16.11.06, 22:53 no właśnie jak ktoś ledwo sobie radzi w szkole i w punkcie bankowym, gdzie kieruje kilkoma osobami, to jak może sobie dobrze poradzić w kierowaniu administracją w urzędzie miasta, cóż takie czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Idź w PIS-du Re: Żałosne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 10:27 Ryba psuje się od głowy. Spieprzaj dziadu tyle Ci powiem drogi czytelniku. Odpowiedz Link Zgłoś
aski68 Re: Żałosne 23.11.06, 15:00 sądząc z tonu wypowiedzi darka(ileś tam) , który posiada rozległą i rzetelną wiedzę na tema owego radnego, wątek ten właśnie miał na celu przybliżenie nam .... sam nie wiem czego :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aldona Re: Żałosne IP: *.dynamic.chello.pl 17.07.17, 08:11 Czytałem że na terenie Zielonej Góry posiada trzy mieszkania w tym jedno w TBS. Czyli łamie prawo, to jest ten uczciwy Barczak. Podejrzewam że Ronowicz załatwiła mu mieszkanie w TBS bez kolejki a w oświadczeniu ukrył że posiada inne lokale. Odpowiedz Link Zgłoś
fotokonik To miły człowiek 17.11.06, 07:35 Kiedyś go poznałem jakieś 6-7 lat temu. Nie wiedziałem, że był radnym. Katolicka działalność, uczciwość to jego cechy (dla jednych pozytywne a dla innych nie, jak kto woli). Pracował w PKO SA i w banku, którego nazwy nie pamiętam, tam zakończył współpracę, chyba niezbyt miło. Kulturalny, grzeczny człowiek, co do kompetencji się nie wypowiadam, ale nawet jak coś to nie jest w radzie sam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norcia Re: Piotr Barczak IP: *.wimbp.zgora.pl 17.11.06, 09:45 w odroznieniu od bucefalow i bufonow, ktorzy najczesciej obsluguja urzedowo rozne imprezy, piotr barczak potrafi zachowac sie na takiej imprezie pozytywnie, naturalnie, szczerze i wlasciwie. to bardzo duzo. rozmawia normalnie, co jest rzadkie. jesli jest jeszcze uczciwy, jak piszecie, to naprawde bardzo duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Piotr Barczak IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 17.11.06, 10:36 to miło, że jest miły, a jak tam z jakimiś szczególnymi kompetencjami, bo chcę aby w radzie miasta i w urzędzie pracowali najwybitniejsi Zielonogórzanie, to podstawa sukcesu, może nawet być średnio miło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wq Re: Piotr Barczak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 16:51 a ja powiem, że w radzie nie ma być miło, tylko skutecznie; miło to sobie może być na obiadku u biskupa, Bożeny, czy Bożenny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonogórzanin Re: Piotr Barczak IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.11.06, 13:39 Myślę , że chłop jest ambitny, młody , zapalony do działania a wszystko co napisaliście ujemnego brało się z tego , że wszedł w ukłdy, musiał realizować pewną polityke B. Ronowicz i otaczających go "przyjaciół" , myślę, że trzeba dawać szansę właśnie takim jak on jest Odpowiedz Link Zgłoś
darek19722 Re: Piotr Barczak 17.11.06, 15:04 jednakże dotychczas nikt nie wskazał skąd Piotr Barczak wziął się na scenie politycznej (jest już bowiem na 4 kadencji, dwie ostatnie są mi znane, a poprzednie dwie nie, pytanie zatem w jaki sposób ta osoba została radnym swoje I i II kadencji (po II już poszło dalej....) czym się zazanczył w Zielonej Górze, czy miał jakieś sukcesy osobiste, zawodowe? dotychczac nikt nie wskazał nic co potrafi odpowiedzieć na pytanie - jak stał się radnym prawie 12 lat temu...skąd się wziął i co wtedy sobą prezentował....człowiek z nikąd? przysłowiowy Dyzma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonogórzanin Re: Piotr Barczak IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.11.06, 15:08 Człowieku, wyborcy go wybrali, co , ogłupił ich 12 lat temu, musiał im się jakoś zaprezentować Odpowiedz Link Zgłoś
darek19722 Re: Piotr Barczak 17.11.06, 15:12 ładnie wyglądał na plakacie wyborczym :-)? czy ministranci roznosili ulotki :- ) ? jakoś musiał sie zaprezentować to prawda... widzę że jednak nie pamięta jak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: Piotr Barczak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 16:56 kwboj cza cza to normalny komunista! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: organista Re: Piotr Barczak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 17:00 słyszałem że słucha Behemotha, kredek i dimmu, ale tylko na walkmanie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: christo Re: Piotr Barczak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 19:55 facet musi być zdolny skoro po dwóch miesiącach pracy dostał od Bożenki 8.500.zł premii. Po prostu DEBEŚCIAK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonogórzanin Re: Piotr Barczak IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.11.06, 21:38 kogo winisz P.B czy B. Ronowicz Odpowiedz Link Zgłoś
westi1 Re: Piotr Barczak 19.11.06, 10:21 podejzewam, ze trzeba winić i ronowiczke i barczaka... chyba nie myslał ze sprawa nie wyjdzie na jaw... Odpowiedz Link Zgłoś
darek19722 Re: Piotr Barczak 20.11.06, 21:28 trafił bowiem swój na swego... teraz będą razem rządzić w radzie, a potem (za 4 lata) Barczak w rewanżu weźmie Ronowicz na vice...a potem odwrotnie itd, itp... jedna klika, żadne niczm się nie wyróżnia z szarego tłumu, ani wiedzą, ani osiągnięciami, ani wyglądem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samopas Re: Piotr Barczak- nikt nie odpowiedział. IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.11.06, 07:51 Facet jest nieznany. Podobny zupełnie do nikogo. Tylko wiedział jak i gdzie się zaczepić. Zgodnie z hasłem "Kto z kościołem ten nie dołem". Odpowiedz Link Zgłoś
darek19722 Re: Piotr Barczak- nikt nie odpowiedział. 21.11.06, 15:44 ale wyborcy wybrali go już 4 raz, choć byli lepsi kandydaci...dla mnie to fenomen i tak jak już pisałem nasz Dyzma...może jednak ktoś w końcu zwróci na to uwagę kto nami rządzi, bo niedługo okaże się że dowodzą nami osoby o mniejszych kompetencjach i wiadomościach niż my sami...bez osiągnięć, a wręcz przeciwnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klo Re: Piotr Barczak IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.11.06, 13:01 Wspaniale się sprawdza w roli maszynki do głosowania, robi to wręcz perfekcyjnie. Teraz przybędzie mu nowa koleżanka w ławie BR Odpowiedz Link Zgłoś
darek19722 Re: Piotr Barczak 23.11.06, 19:17 tak... maszynka to dobre określenie, ale znaczy to że radny Barczak zajmuje tylko miejsce w radzie innej osobie, która może by miała jakąś własną wizję i jakiś realny wpływ na losy naszego miasta, a nie tylko powielać to co inni (którzy go wykreowali) chcą zrobić z naszym miastem...żałosne, ale ludzie na niego głosowali i dlatego pytam się dlaczego? czym się kierowali? Odpowiedz Link Zgłoś
silveres Re: Piotr Barczak 24.11.06, 09:42 > ale ludzie na > niego głosowali i dlatego pytam się dlaczego? czym się kierowali? jak to czym? bilboardami za za duza kase i przykazaniem koscielnym.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Piotr Barczak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 20:27 słyszałem w Urzędzie ,że ministranci którzy chodzą po kolendzie roznosili specjalne kartki z nazwiskami Barczaka i Ronowicz do ludzi głeboko wierzących ,którzy mają pozakładane kartoteki. Zresztą do kogo przychodzi ksiądz po kolendzie to zawsze z notesa wyjmuje kartotekę danego mieszkańca i coś tam wpisuje. Wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: Piotr Barczak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 20:28 do Andrzeja : kolęda a nie kolenda. Odpowiedz Link Zgłoś
jabrzoza1 Re: Piotr Barczak 25.11.06, 16:08 klępa! a tak nawiasem - działo się to ładne 10 lat temu wraz z Milicją Obywatelską wstąpił w progi jednego z klubów studenckich, gdzie byłą wystawa jednego z zielonogórskich artystów. Nierozumiejąc środków wyrazu i artystycznej ekspresji zarządał aby natychmiast wystawa ta zniknęła, bowiem godzi ona w przyjaźń polsko-radziecką. Szef klubu został postawiony przed sądem partyjnym z zarzutem rewizjonizmu i kontrrewolucji! to byłąby jedna strona medalu, drugą pokazało życie 10 lat temu - nie zgadza się jedynie milicja, i przedmiot obrazu! dla mnie moher większy od podwórkowych kółek różańcowych! nie działa mi dekoder telewizji trwam! Odpowiedz Link Zgłoś
darek19722 Re: Piotr Barczak 26.11.06, 10:37 supermoher viceprezydentem? oraz radnym 4 kadencji...?szkoda że mamy takich wyborców ( mieszkańców ) którzy często bezmyślnie głosują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Piotr Barczak IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.15, 21:53 To właściwy człowiek na właściwym miejscu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SZALOM Re: Piotr Barczak IP: 212.109.146.* 11.03.15, 10:32 PRZEWYŻSZA SWOJĄ INTELIGENCJĄ TAKIEGO NP. PYSKACZA I PRYMITYWA CAŁUJĄCEGO W D..Ę KUBICKIEGO NIEJAKIEGO GRYKO . CZY GRYKO JEST ŻYDEM ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Piotr Barczak IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.15, 22:41 Kulturalny i kompetentny. Tak mało radnych posiada te cechy... Odpowiedz Link Zgłoś