Dodaj do ulubionych

Janusz Kubicki prezydentem Zielonej Góry

26.11.06, 22:39
gratulacje. mieszkańcy wybrali - jedna bożenka nam wystarczy. swoją droga
ciekawe jest ze bukiewicz dostała 700 głosów więcej niż w 1 turze choć
poparły ją: pis, moje miasto, psl, samoobora, lpr i inni, a kubicki dostał
5,5 tys więcej choć nikt go nie poparł :)
Obserwuj wątek
    • Gość: hehe Re: Janusz Kubicki prezydentem Zielonej Góry IP: *.gorzow.mm.pl 26.11.06, 22:48
      PO nie docenia antypisowskiego elektoratu.
      • Gość: lon Re: Janusz Kubicki prezydentem Zielonej Góry IP: *.gorzow.mm.pl 26.11.06, 22:51
        Nie zapominajmy że kandydatke Bukiewicz poparła też Samoobrona i LPR. Nic
        dziwnego że ludzie wybrali Kubickiego.
      • Gość: alek Re: Janusz Kubicki prezydentem Zielonej Góry IP: *.ztpnet.pl 26.11.06, 22:52
        Jaki to jest antypisowski elektorat ???

Odpowiadam to jest elektorat sld i tylko taki
        Chyba nie chcesz mi wmowic ze elektorat po poszedl i glosowal na kubickiego bo
        po dagadala sie z PiS-em hehehe

Cienki kandydat to taki efekt.
        Czesio by wygral
        • Gość: wyborca Re: Janusz Kubicki prezydentem Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 22:57
          oj alek alek! plują w twarz, a mówisz, że to deszcz :)
        • Gość: gracz Re: Janusz Kubicki prezydentem Zielonej Góry IP: *.ztpnet.pl 26.11.06, 23:10
          jestem wyborcą PO, ale drugiej Bożenny bym nie zniósł, kandydatka PO to po
          prostu żenua, Fiedorowicz czy Urbaniak wygrałby w cuglach...
          głosowałem na kandydata Kubickiego - na człowieka, nie na partię i tuszę, iż
          nawet jak nie będzie w stanie dogadać się z Radą, podobnie jak Vadim Nowej Soli
          za poprzedniej kadencji, będzie w stanie zrobić wiele więcej niż wszystkie
          Bożenki razem wzięte...
          • Gość: wasiu Re: Janusz Kubicki prezydentem Zielonej Góry IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.11.06, 09:11
            i zes glupio zrobil!
            zobacz jaka sytuacja teraz bedzie: rada przeciwko prezydentowi. kolejne cztery
            lata na wzajemne klotnie i blokowanie inicjatyw! kolejne cztery lata w zielonej
            gorze zmarnowane! zielona gora znow sie nie popisala. dziwni ludzie tu
            mieszkaja...
            • Gość: jdfa Re: Janusz Kubicki prezydentem Zielonej Góry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 11:34
              Niedziwni, jak beda madre i dobre projekty ze strony Kubickiego to nikt nie
              bedzie ich musial blokowac, az tak glupi ludzie w radzie miasta nie sa, bzdurna
              teoria
              • Gość: manta DOmaszewiCZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 14:08
                mimo przegranych wyborow juz cieszy sie bo na pewno znajdzie sie dla niego
                miejsce w ratuszu:) a biedaczysko tak sie zdenerwowal:( a i dla Listka tez cos
                sie znajdzie. miala byc dekomunizacja a tu komuchy powracaja do ratusza.
            • Gość: gracz Re: Janusz Kubicki prezydentem Zielonej Góry IP: *.ztpnet.pl 27.11.06, 19:05
              Musisz być niespecjalnie rozgarnięty mój drogi, skoro nie potrafisz wymyśleć
              innego scenariusza, a co śmieszniejsze nie musisz nawet specjalnie myśleć, bo
              nie dość że każdy trąbi o przykładzie z Nowej Soli, to jeszcze masz wzmiankę o
              tym w poście na który odpowiadasz - jeśli przekracza to twoje możliwości
              wnioskowania, to wyłuszczę ci w czym rzecz. Otóż w Nowej Soli Vadim miał
              podobnie Radę przeciwko sobie, mimo to bardzo wiele udało mu się zrobić.
              Prerogatywy prezydenta są na tyle duże, że rozwój znacznie bardziej zależy od
              niego i jego aktywności niż od Rady. I po raz kolejne powtórzę - następna
              Bożena, tym razem prezeska dwóch metrów kwadratowych, to byłaby klęska - bo o
              ile można zweryfikować pracowitość i efektywność Kubickiego, to Bożena nie dość
              że coś słabo gramotna, szara, niewyrazista i niezdecydowana, to jeszcze do tego
              leń patentowany bez żadnego pomysłu na miasto. Ta kandydatura to po prostu
              porażka, głosowałbym na każdego innego, tylko nie na nią, nawet jakby PO
              wystawiła Grada, nie mówiąc o Urbaniaku.

> i zes glupio zrobil!
              > zobacz jaka sytuacja teraz bedzie: rada przeciwko prezydentowi. kolejne
              cztery
              lata na wzajemne klotnie i blokowanie inicjatyw! kolejne cztery lata w zielonej
              gorze zmarnowane! zielona gora znow sie nie popisala. dziwni ludzie tu
              mieszkaja...
        • darek19722 Re: Janusz Kubicki prezydentem Zielonej Góry 27.11.06, 20:11
          Bukiewicz przegrała bo zbratała się z PISiorami i LPRem, ja głosowałem na nią w
          I turze, ale jak dowiedziałem się że kręci z PISem to myślałem że się
          obrzygam...głosowałem na nią bo nie chciałem PISu a ona sama się z nimi
          zbratała...dlatego w II turze oddałem głos na Kubickiego...pewnie wiele osób
          tak zrobiło...
    • westi1 Re: Janusz Kubicki prezydentem Zielonej Góry 26.11.06, 22:50
      krzys7cztery napisał:
      a kubicki dostał
      > 5,5 tys więcej choć nikt go nie poparł :)

nie 5,5 tys tylko 2357 glosow wiecej
      • Gość: zig Re: Janusz Kubicki prezydentem Zielonej Góry IP: *.gorzow.mm.pl 26.11.06, 22:54
        PO-PIS zacieśni sobie współprace w opozycji. Niech lepiej od razu utworzą w
        Zielonej Gorze jedną partię skoro są tacy zgodni prawicowi i niczym sie nie
        różnią
      • Gość: wq Re: Janusz Kubicki prezydentem Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 23:00
        a jeden z nich to mój :P
    • Gość: gość Re: Janusz Kubicki prezydentem Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 22:53
      nareszcie odpowiednia osoba na odpowiednim stanowisku.
    • Gość: xxx Re: Janusz Kubicki prezydentem Zielonej Góry IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.11.06, 22:53
      Bardzo serdecznie gratuluje Januszowi Kubickiemu na ktorego zreszta razem z
      rodzicami oddalem glos.Z pewnoscia bedzie to bardzo dobry kandydat naszego
      miasta ktore trwale bedzie dazyc do doskonalosci.Napewno nie bedzie tak ze jak
      mamy tzw prezedenta lewicowego to miasto czeka stagnacja i brak
      rozwoju.Przeciez w Radzie Miasta mamy wielu madrych politykow ktorzy beda
      wspierac J Kubickiego w dzialaniach prorozwojowych.Jeszcze raz serdecznie
      gratuluje Januszowi no i powodzenia w rozwiazywaniu naszych codziennych
      problemow.
      • Gość: lon Re: Janusz Kubicki prezydentem Zielonej Góry IP: *.gorzow.mm.pl 26.11.06, 22:57
        elektorat antypisowski to ten ktry uważa że z PiS nie da sie rządzić. I on nie
        poprł tej zielonogórskiej symbiozy Po-PiS. Nie poszedł glosowac albo oddal glos
        na Kubickiego.
    • Gość: Kolega Janusz Kubicki prezydentem Zielonej Góry IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.11.06, 22:55
      GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: lon Re: Janusz Kubicki prezydentem Zielonej Góry IP: *.gorzow.mm.pl 26.11.06, 22:59
        Gorzów Zielona Gora wspólna sprawa. Lewica górą. Niestety.
      • Gość: alek Re: Janusz Kubicki prezydentem Zielonej Góry IP: *.ztpnet.pl 26.11.06, 22:59
        Elektorat antypisowski to rowniez elektorat PO ale nie dam sie przekonac ze ci
        co glosowali na bukiewicz poszli glosowac na kubickiego.

Przegrala bo jest slaba a elektorat PO zostal w domu.
    • Gość: r. Re: Janusz Kubicki prezydentem Zielonej Góry IP: *.ztpnet.pl 26.11.06, 23:02
      Ale co na to artur artykułu? A gdzie dziennikarski obiektywizm Panie
      Redaktorze? Wstyd dla Gazety Wyborczej!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: lon Re: Janusz Kubicki prezydentem Zielonej Góry IP: *.gorzow.mm.pl 26.11.06, 23:07
        a co wyniki w artykule przekręcone
    • Gość: pb158 Janusz Kubicki prezydentem Zielonej Góry IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.11.06, 23:08
      Po tym wywiadzie w gazecie gdzie bukiewiczowa napisała jacy to biedni są
      urzędnicy i najlepiej im dać a przy okazji zabrać biednym zasiłki socjalne na 20
      ludzi w robocie, którzy chcieli na nią głosować bo to PO, nikt na nią nie
      zagłosował a na Kubickiego, który pokazał chociaż , że potrafi coś robić a nie
      pusto gadać
    • Gość: antyred Re: Janusz Kubicki prezydentem Zielonej Góry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 23:08
      Dramat,sądziłem, że w końcu zmienimy barwę z czerwonej na zieloną ale jednak
      nigdy nic tu się nie zmieni - dno i czerwona otchłań - ble. Wstydzę się za
      nasze miasto.
      • Gość: red Re: Janusz Kubicki prezydentem Zielonej Góry IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.11.06, 23:16
        antyred, to zadecydowały glosy ludzi, ktorzy mogli bezpośrednio zaglosować na
        czlowieka i nie ma co się obrażać na ludzi! kaczyzm jeszcze nie pogrzebał w
        ordynacji wybirczej na prezydentow dlatego efekt jest sprawiedliwy; pogrzebali
        przy ordynacji na radnych, blokowanie list nie idzie w kierunku demokratyzacji
        życia samorzadowego; powinna być wszędzie ordynacja większościowa, byloby
        najbardziej demokratycznie, bo różne mierne kreatury podostawały się do rady a
        inni, ktorzy dostali duzo głosów nie; i to jest ok? dzieki takim antyredom nie
        mamy wiecej demokracji tylko mniej
      • Gość: lon Re: Janusz Kubicki prezydentem Zielonej Góry IP: *.gorzow.mm.pl 26.11.06, 23:16
        ja wstydze sie za PO. Nie mieli lepszego kandydata? I musieli sie az tak
        afiszowac z przyjaciółmi z PiS
        • Gość: lsd Re: Janusz Kubicki prezydentem Zielonej Góry IP: *.gorzow.mm.pl 26.11.06, 23:25
          Samego elektoratu SLD jest w Zielonej zbyt mało, aby sie uzbierało na takie
          poparcie dla Kubickiego. Teza: na Kubickiego glosowali tez ci, ktorzy mocno nie
          lubia PiS, tak mocno ze wszelką wspołprace z PiS uważaja za brak dobrego smaku.
        • Gość: a Re: Janusz Kubicki prezydentem Zielonej Góry IP: *.ztpnet.pl 26.11.06, 23:27
          ja zagłosowałem na Kubickiego dopiero w drugiej turze - w pierwszej nie
          głosowałem wcale - a głosowałem na niego przeciwko Bożennie, która niby była z
          PO, a w praktyce to gadał się izachowywała jakby była z PIS więc jak sie zdaje
          jestem typowym przedstawicielem elektoratu antypisowego
      • Gość: xea Re: Janusz Kubicki prezydentem Zielonej Góry IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.11.06, 00:03
        to wypad
      • Gość: robert. Re: Janusz Kubicki prezydentem Zielonej Góry IP: *.ztpnet.pl 27.11.06, 07:09
        do , antyreda ! ja za ciebie sie wstydze nieudaczniku 4 lat zastoju to dosyc !
        jest mi poprost po ludzku wstyd za was prawicowcy !
      • Gość: sadfwrn Re: Janusz Kubicki prezydentem Zielonej Góry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 12:49
        to wyjedź do swoich...nikt nie zatrzymuje...
    • Gość: Jac Umarł król, niech żyje król ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 23:26
      Gratulacje dla nowego prezydenta.
      Niech na wyborach skorzysta Zielona Góra i jej mieszkańcy.
      Szacunek dla wyborców J.K.
      Szacunek dla tych, którzy głosowali na B.B. lub nie głosowali.
      Oby władze miasta były władzami miasta, a polityka została za rogatkami.
      Oby władze korzystały z mądrości mieszkańców, a mieszkańcy z mądrości władz.
      Niech to będzie przyjazne miasto - dla mieszkańców i sąsiadów.
      Dobranoc dzisiaj i dzień dobry jutro.
      Wszystkiego najlepszego !
      • Gość: lon Re: Umarł król, niech żyje król ! IP: *.gorzow.mm.pl 26.11.06, 23:32
        taaka gmiiiiiiinaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: wq Kubicki 53,9% :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 23:33
        • Gość: lon piesn na wyjscie IP: *.gorzow.mm.pl 26.11.06, 23:36
          Ju za 4 lata juz za 4 lata
          Bożenka bedzie mistrzem świata
          i wybuduje basen albo dwa
          • Gość: wq Re: piesn na wyjscie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 00:21
            hehe to byłoby mistrzostwo świata, gdyby BożeNNa po raz 3. kandydowała na fotel
            prezydenta miasta ZG
    • Gość: Łukaszek Wszystko przez PiS IP: *.ztpnet.pl 26.11.06, 23:37
      Bożenna przegrała przez PiS związek z tą partią ją zabił kobieta spoczęła na
      laurach przez dwa tygodnie nie było jej widać na ulicy w ogóle (za bardzo
      liczyła na elektorat Łatwińskiego). W zeszłą sobotę przeszedłem się z moją
      dziewczyną po mieście wpadliśmy na Kubickiego chyba z trzy razy w różnych
      miejscach raz przy fontannie potem przy dawnym grzybku a potem przy ratuszu
      facet uśmiechnięty chodził rozmawiał z ludźmi, Bukiewiczowej nie widziałem na
      mieście ani razu no w Carefurze chyba z córką?? buty w CCC oglądały. Sam związek
      z PiS-em ponadto nie był dobrym pomysłem ogłoszono zawiązanie koalicji którą
      firmowali Materna i Bukiewiczowa ludzie którzy kopią się po kostkach na szczeblu
      centralnym zakochali się nagle na dole ludzie to na kilometr śmierdzi prywatą a
      wyborców dezorientuje. Ponadto sposób prowadzeni debat w TV Bukiewiczowa waliła
      jak mogła a to że Kubicki urodził się w Gorzowie (nawiasem mówiąc ona jest z
      Żar) a to że komornik umarza Kubickiemu długi w Poliklinice dlatego ma zyski.
      Gratuluje Kubickiemu bo chłopak miał mądrzejszą kampanię i wygrał bo był mniej
      agresywny.
      • Gość: alek Re: gdzie twoj honor PO-wieckzu !!!?? IP: *.ztpnet.pl 26.11.06, 23:39
        Sami sobie winni jestesce !!!!!!!
        • Gość: alek Re: Ciekawe co z basenem :) IP: *.ztpnet.pl 26.11.06, 23:41
          Przyklad jeden z wielu jak bedzie wygladac nasze miasto.

Kubicki na rozkaz swoich kolegow bedzie chcial budowac na terenie aqareny heeh a
          prawicowi radni oczywicie sie na to nie zgodza i maja racje bo to strata dla misata.

Co bedize ???
          napewno nie bedzie basenu.

Tak przez 4 lata
          • Gość: wq Re: Ciekawe co z basenem :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 00:23
            pewny możesz być tylko śmierci :P
          • Gość: iza Re: Ciekawe co z basenem :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 12:01
            Jak słyszę o tym basenie to mi się niedobrze robi!Nie jestem z Zielonej Góry ale słyszę ten temat juz od lat!Po pierwsze do tej pory jakoś władzom nie udało sie w tej kwestii nic zrobić,po drugie czy to najważniejsza inwestycja miasta>??W Berlinie zamknięto Tropical Island bo było nieopłacalne,misto musiało dopłacać do interesu!To nie jest prosta sprawa taki basen.Pozatym jak można juz na starcie kogos oceniać,dajcie Kubickiemu najpierw cos zrobić a potem oceniajcie!
      • Gość: lon Re: Wszystko przez PiS IP: *.gorzow.mm.pl 26.11.06, 23:40
        a moze w Zielonej PiS i PO to jedna partia tylko podzielili sie tak dla zmyłki
        • Gość: słowianin Re: Wszystko przez PiS IP: *.ztpnet.pl 27.11.06, 19:41
          hej !!! LON ! to ci sami ludzie połączeni wezami krwi ! czyli starozakoni !
      • Gość: mariusz Re: Wszystko przez PiS IP: *.adb.pl 27.11.06, 10:02
        Zgadzam się. Ludzie oczekują jasnych układów. I takie bratanie się z PIS nie
        wyszło na dobre. PO w Zielonej Górze pokazało, że dla większego poparcia jest
        gotowe wejść w układy z przysłowiowym "diabłem". A wydajemi się iż elektorat PO
        w swojej większości przeciwny jest sPISkowej polityce prowadzonej na górze.
        Po drugie debaty na antenie TV regionalnej pokazały kulturę osobistą
        kandydatów. To ciągłe przerywanie i wchodzenie w słowo jakie zaprezentowała
        kandydatka PO było żenujące.
        A po trzecie pycha i buta idą przed upadkiem, o czym powinna dobrze wiedzieć
        kandydatka PO. W taki właśnie sposób przegrał swoje wybory prezydent Listowski.
        Historia jest dobrym nauczycielem, ale też często się powtarza.
    • Gość: xyz Re: Janusz Kubicki prezydentem Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 23:52
      I co na to red. Łukasiewicz?
    • Gość: M.Aszek Jakoś mi trudno uwierzyć, że... IP: *.tpn.ceron.pl 26.11.06, 23:59
      ... szef SLD na stanowisku prezydenta nagle zrobi się niezależny od swych
      kolesi, że na to, co się bedzie działo w gabinecie prezydenta nie będzie miała
      wpływu stara nomenklatura . A jak do tego dołączymy wojnę miedzy radą a
      prezydentem to mamy w Zielonej Górze niezły pasztet!
      Szkoda miasta i mieszkańców, znowu cztery lata w plecy!!! )-:

Pozdrawiam!
      • Gość: Robert. Re: Jakoś mi trudno uwierzyć, że... IP: *.ztpnet.pl 27.11.06, 07:17
        M Aszek ! jak bedziecie Kubickiemu przeszkadzac ordynarnie to ludzie was na
        taczkach wywiozą ! bo nie pozwolimy na niszczenie przez politykierstwo wasze [
        prawicowe ] na niszczenie miasta ! NA TACZKACH !
        • Gość: iza Re: Jakoś mi trudno uwierzyć, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 12:08
          hahah,popieram!!!
      • Gość: nie zielonogórzani Re: Jakoś mi trudno uwierzyć, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 11:10
        ... szef SLD na stanowisku prezydenta nagle zrobi się niezależny od swych
        kolesi, że na to, co się bedzie działo w gabinecie prezydenta nie będzie miała
        wpływu stara nomenklatura . A jak do tego dołączymy wojnę miedzy radą a
        prezydentem to mamy w Zielonej Górze niezły pasztet!
        Szkoda miasta i mieszkańców, znowu cztery lata w plecy!!! )-:

Pozdrawiam!

Co sobie mieszkańcy Zielonej góry wybrali to będą mieć przez najbliższe 4
        lata . Wybór i mądrość zielonogórzan należy uszanować .
    • Gość: Jarys Re: Janusz Kubicki prezydentem Zielonej Góry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 00:15
      A to jest tak jak się juz siada stołku Prezydenta jeszcze przed wyborami i
      nawet kreuje wiceprezydentów z PiS tak jest Pani Bożenno. Pan Kubicki tak jak
      kiedyś w poprzednich wyborach Pani Ronowicz korzystał z przechodnów na deptaku
      i prezentował swój program. Zwrócił się do Zielonogórzan a nie do partii.
      Partie poparły Panią Bozenne ale do wyborów idą ludzie . O tym zapomniała jej
      wysokość Bozenna. Gratylacje dla nowego Prezydenta zyczę
      powodzenia.Zielonogórzanin
    • Gość: wika ja pie...lę To w Tej Zielonce nieźli popaprańcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 00:34
      czerwonego ścierwa mieszkają:)))
      • Gość: wyborca i twoją matkę też... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 00:38
      • Gość: Robert Re: ja pie...lę To w Tej Zielonce nieźli popaprań IP: *.ztpnet.pl 27.11.06, 07:20
        do wiki ! ty degeneracie prawicowy , takich jak ty powinno sie zamykac w
        rezerwatach i pokazywac ludzią jak małpe w zoo !
        • Gość: student wybory IP: *.uz.zgora.pl 27.11.06, 10:52
          Ale boli moich przedmówców ze prezydentem został człowiek młody wykształcony z
          pomysłami . Juz w pierwszym występie w telewizji jakis dupek dziennikarz pulsu
          zadawał nowemu Prezydentowi tak niealogandzko pytania jak to by on rządził
          ZG.Wymuszanie odpowiedzi od nowego Prezydenta w taki sposób swiadczy o tym
          małym pismaku -00000. Niech nowy Prezydent się troche otrząsnie z sukcesu dajmy
          mu czas . Panie Prezydencie POWODZENIA.
        • Gość: mn Re: ja pie...lę To w Tej Zielonce nieźli popaprań IP: 217.116.110.* 27.11.06, 18:44
          "ludzią" ucz się głąbie zamiast zabierać głos
    • marcin_zielonagora Re: Janusz Kubicki prezydentem Zielonej Góry 27.11.06, 00:41
      No cóż, wynik wyborów mnie nie zadowala. Ale trudno. Tak zdecydowała większość tych którzy wybrali się do urny. Niestety trzeba się z tym wynikiem pogodzić. Jest kilka najważniejszych rzeczy które powinny się wydarzyć w najbliższym czasie:
      1) uzyskanie większości w Radzie Miasta - mało prawdopodobne, ale dla dobra ZG wg mnie PO powinno wejść w koalicję z SLD, niestety 4 kolejne lata nie mogą być zmarnowane na ciągłe kłótnie
      2) Kubicki powinien otoczyć się fachowcami, mam nadzieję że do Urzędu Miasta nie wrócą starzy działacze partyjni
      3) trzeba jak najszybciej powiększyć Strefę Aktywności Gospodarczej (to też jest mało prawdopodobne bowiem Kubicki jest przeciwny wycince lasów, a bez gruntów niestety miasto nie będzie się rozwijać)

Czas pokaże czy Kubicki będzie dobrym prezydentem, najgorsze dla niego jest to że nie ma zaplecza politycznego w postaci większości w Radzie Miasta. Dlatego będzie mu bardzo trudno rządzić. Narazie jestem do niego nastawiony sceptycznie, może swoją działalnością jakoś mnie przekona że jest naprawdę dobrym menadżerem.
      • Gość: wq Re: Janusz Kubicki prezydentem Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 00:44
        teraz dopiero okaże się, czy radni chcą dobra nas i naszego miasta, czy też
        swojego..
        • Gość: Robert Re: Janusz Kubicki prezydentem Zielonej Góry IP: *.ztpnet.pl 27.11.06, 07:32
          wg ! świeta racja ! jak prawica zacznie rozrabiac to ludzie wywioza ich na
          taczkach !!!!! bo juz mamy dosyc marnowania szans miasta ! DOSYC !
      • Gość: Robert Re: Janusz Kubicki prezydentem Zielonej Góry IP: *.ztpnet.pl 27.11.06, 07:30
        do Marcina ! dzieki za trafny wpis zgadzam sie z tobą !Kubicki pokazał ,że
        mozna sie dogadac z z lewa i prawa [ poliklinika 200 osób ] jak został
        dyrektorem to 70% miał przeciw sobie , dzis 95 % jest za Kubickim ! umiał sie
        dogadac ! w załoge wstąpił nowy duch ,że wart i można ratowac Poliklinike !
        mysle ,że tak samo bedzie w urzedzie miasta ! co do zaplecza ? to SLD w radzie
        to sa tuzy !!! i na koniec Wadim tez nie miał zaplecza i co ? 87% poparcia , bo
        pokazał ze mozna pracowac i wyborcy rozliczyli go za prace .
    • atena48 Re: dzięki bufetowej i kaczorowi Donaldowi 27.11.06, 07:23
      którzy pokazali prawdziwe oblicze PO, że PO=SLD
    • Gość: John F. Kennedy Umarł król, niech żyje król - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 07:38
      Głosowałem na Bukiewicz, gratuluję zwycięzcy.
      Doceniając walory prezydenta-elekta zaprezentowane w dobrze zorganizowanej
      kampanii wyborczej miałem jedno zastrzeżenie - jego rodowód partyjny (rządy SLD
      w mieście i w kraju oceniam zdecydowanie negatywnie). Ponieważ dobrze życzę
      Zielonej Górze, chciałbym być za jakiś czas mile rozczarowanym.

Jego kampania wyborcza była robiona profesjonalnie - opierała się eksponowaniu
      walorów osobistych kandydata ( podejrzewam, że znaczny procent wyborców, to były
      kobiety głosujące na przystojnego mężczyznę). Bezbłędnie wypunktowane zostały
      amatorskie rządy ustępującej prezydent Ronowicz. Wydaje się, że wśród
      zielonogórzan istniała obawa, że Bożenna, jako prezydent będzie kontynuowała
      "amatorszczyznę" po Bożenie.
      Nawiasem mówiąc, nieprzypadkowo panie są bardzo krytyczne wobec tych spośród
      nich, które sprawują ważne funkcje publiczne.

Teraz czekam przede wszystkim na decyzje kadrowe. Po nich będzie widać, czy nowy
      prezydent będzie realizować swoje obietnice. Czy UM stanie się przystanią w
      której wylądują "uchodźcy" z Urzędu Marszałkowskiego, w których kwalifikacje
      osobiście powątpiewam.
      Inną kluczową sprawą będzie układ prezydent - Rada Miasta. Jeżeli PO i PiS będą
      koalicjantami, to możemy mieć sytuację analogiczną do poprzedniej tzn.
      prezydent będzie w swoich poczynaniach mocno kontrolowany przez opozycyjną RM.
      Jeżeli tak będzie, to mam nadzieję, że ewentualne spory będą miałay charakter
      merytoryczny, że nie będzie chamskich zagrywek jakie miały miejsce pod dyktando
      radnego SLD Zygmunta L.
      • Gość: Magda Re: Umarł król, niech żyje król - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 07:59
        Lisek będzie rządził w UM.
    • Gość: Łukasz24 Re: Janusz Kubicki prezydentem Zielonej Góry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 07:57
      Dlaczego takie zdziwienie na twarzach PO i Bukiewiczowej???
      Przecież ich szef - niejaki Tusk kazał głosować tak,by odsunąć PIS od władzy,
      wieć mają czego chcą....
      Gratulacje dla Kubickiego!!!!
      • Gość: B.Fett Re: Janusz Kubicki prezydentem Zielonej Góry IP: *.uz.zgora.pl 27.11.06, 08:03
        Wprawdzie był to wybór między cholerą a zarazą, ale z dwojga złego, to już
        lepiej Kubicki, a nie "babka-kiepska-bis".
        • Gość: wyborca Re: Janusz Kubicki prezydentem Zielonej Góry IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.11.06, 08:06
          pomyliłeś się babka kiepska pis
    • Gość: Jonasz Re: Janusz Kubicki prezydentem Zielonej Góry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 08:14
      to faktycznie ciekawe, gratuluję Panu Prezydentowi
    • Gość: M.Aszek Re.: Lisek będzie rządził w UM IP: *.tpn.ceron.pl 27.11.06, 08:35
      Niestety, to co pisze Magda ("> Lisek będzie rządził w UM.") może się sprawdzić,
      presja betonu z SLD na Kubickiego
      (stanowiska!wpływy!stanowiska!wpływy!stanowiska!) będzie ogromna!!!
      Jeżeli się nie ugnie (w co wątpię) to jest szansa na rozwój dla ZG.
      Ale będzie pewnie tak, że SLD "okopie" się w magistracie i będzie wojna z RM!
      No i kolesie będą robić z miastem interesiki, zacznie się obsadzanie
      "zasłużonymi" wszelkich lukratywnych stanowisk, wyrzucanie poprzedników bez
      względu na dokonania.
      Ktoś powie, że kto wygrywa zawsze tak robi!
      Tak, ale... znowu postkomuniści???
      Szkoda Zielonej Góry!!!
      Szkoda!!!
      • Gość: ffffffffff Re: Re.: Lisek będzie rządził w UM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 12:57
        ileż na tym forum zakompleksionych fanatyków prawicy; czy za 100 lat to też
        będzie postkomuna? zreszta lepsza postkomuna niż postendecja...:)
      • Gość: tony. Re: Re.: Lisek będzie rządził w UM IP: *.ztpnet.pl 27.11.06, 19:55
        do M Aszek . piszesz ,ze zacznie sie obsadzanie kolesi ? sadzisz po sobie i bo
        prezydent twoja tak robiła ! obszadzała stanowiska bez konkursów ! [co moze nie
        było tak ?? ty M Aszek jestes obłudny fałszywy prawicowiec ! sam wiesz jak było
        i teraz bojisz sie odwetu ! obłudny fałszywy M Aszku !!!
    • Gość: Beata Janusz Kubicki prezydentem Zielonej Góry IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.11.06, 08:39
      Oby spełnił swoje obietnice...
      • Gość: alek Re: Szkoda Zielonki :( IP: *.ztpnet.pl 27.11.06, 08:50
        Czerwoni wpisuja sie na forum i juz oczekuja iz rada ma wszystko robic to co prezio.

Tyko ze sami przez 4 lata dzialali w radzie na zasadzie "uwalamy" byle jak
        najbardziej zaszkodzic miastu i pokazac mieszkanca jak to wszystko idzie w zlym
        kierunku i ze czas na lewice znowu.
        Udalo sie im, znowu.

Rada oczywiscie bedzie starac sie wspolpracowac ale przeciez wiadomo ze lewusy
        beda chcieli grabic misto a na to pozwolenia nie ma.

To co sie stalo to poprostu tragedia.
        Prawicowa rada, prawicowy sejmik!!!!!!!!!
        Czy te miasto zawsze musi miec takiego pecha?????????

Wszystko przez tych cieniasow z zielonogorskiej PO
        Taki potencjal zmaronwac i dac cienka bozennne.

Szkoda gadac..

Ps. marcin_zielona zapomnij o stefie.
        Ten clzowiek dalej fantazjuje i mowi cos o gminie ze tam inwestycje ale dalej
        nie ma pojecia gdzie dokladnie.
        Przegramlismy wszyscy.
        • westi1 Re: Szkoda Zielonki :( 27.11.06, 08:53
          Gość portalu: alek napisał(a):
          > Przegramlismy wszyscy.

alek, to że ty przegrałes nie znaczy , że wszyscy...
          ty i tobie podobni przegrali, natomiast 53% wyborców wczoraj wygrała a za 4 lata wygra 80% wyborców z obecnym prezydentem na czele.
    • tomylee3 UWAGA !!! 27.11.06, 08:55
      Ja w pierwszej turze głosowałem za panią Bożeną ale jak zobaczyłem, że do
      głosowania na w/w kandydatkę zachęca takie coś jak ELEONORA SZYMKOWIAK !!! to
      stwierdziłem że popełnię błąd głosując drugi raz. Dlatego wybrałem człowieka
      który raczej czynami będzie teraz musiał udowodnić słusznośc mojej decyzji.
      • Gość: nowek Tylko ludzie do 40 roku zycia reszta na bocznice IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.11.06, 09:05
        Ja tam glosowalem na mlodego starych mam juz dosyc a jak on mnie zawiedzie to
        wyjezdzam do irlandii na stale
        • Gość: realista Re: Tylko ludzie do 40 roku zycia reszta na boczn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 11:28
          Ja tam glosowalem na mlodego starych mam juz dosyc a jak on mnie zawiedzie to
          wyjezdzam do irlandii na stale

Zacznij pakować walizki .
      • Gość: rybka Re: UWAGA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 09:07
        Żal mi Zielonej Góry, znów stanie się pośmiewiskiem w Polsce. Składam
        kondolencje. Coraz bardzie myślę, że mój wyjazd z czerwonej góry, był najlepszą
        decyzją w życiu. Może tu jakiś skansen otworzycie, świetna atrakcja
        turystyczna.
        • Gość: wycowa_fca Sprawdziło się ludzie po podstawówce to elektorat IP: 213.199.251.* 27.11.06, 09:22
          A może poprawnie to po podstawufce?
        • Gość: psssssyt Re: UWAGA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 09:27
          Gościu Rybka! Całe szczęście dla Zielonej gÓry,że już Cię tu nie ma. Przez
          takich pieniaczy, którzy mają tylko frazesy na ustach jest tu zastój i marazm.
          Bo zamiast pracować i iść do celu plujecie na wszystko i wszystkich. Zyczę
          szczęścia w świecia a nas zostaw w spokoju , może nam się uda doprowadzić do
          celu przynajmniej część zaplanowanych przedsięwzięć. Jeszcze raz gratulacje dla
          Pana Prezydenta Kubickiego. Trzymam kciuki i życzę dużo cierpliwośći.
          • Gość: Magda Re: UWAGA !!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.11.06, 12:09
            Przede wszystkim gratulacje dla Pana Kubickiego, na ktorego głosowałam
            niezależnie od tego, że nas na deptaku namawiał na głosowanie. A teraz krótki
            komentarz:
            1. Ogromny błąd zrobił na początku PIS wystawiając jakiegoś Łatwińskiego a nie
            Ronowicz. Jest rzeczą stwierdzoną w całym świecie, że kandydat dla którego
            wybory są reelekcją, już na początku ma spore "fory". Sama bym na nią głosowała
            i nie narzekajcie, że była amatorką. To ona zadecydowała że powstała Castorama,
            Carrefour i nowa Polska Wełna, na które to tematy stary Lisowski nie miał
            kompletnie jaj.
            2. Jestem pełna podziwu dla wszystkich powyżej wypowiadających się internautów
            gdyż nie znalazłam ani jednego obraźliwego dla nowego Prezydenta komentarza.
            Miejmy nadzieję, że nam w podzięce spełni swą obietnicę, złożoną tuż po
            wynikach w Kablówce i wprowadzi w Zielonej darmowy internet.
        • Gość: wq Re: .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 14:16
          a co? teraz nie mieliśmy się z czego pośmiać?
        • Gość: buch. Re: UWAGA !!! IP: *.ztpnet.pl 27.11.06, 19:59
          Rybka nawet nie wiesz jaki jestes śmiesznyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy !!!!!!!!!!!
          buhahaha , skrecam sie ze śmiechu buahahahahahah
        • Gość: halik Re: UWAGA !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 18:58
          a ja cieszę się że takie - rybki- opuszczają nasze miasto, dzięki temu robi sie
          spokojniej bo znikają oszołomi
      • Gość: aleXander888 Re: UWAGA !!! IP: *.ztpnet.pl 27.11.06, 09:19
        Gratulacje dla Pana Kubickiego! Głosowałem na Panią Bukiewicz. Praktycznie
        wszystko zostało już tu napisane więc należy tylko liczyć, że Pan Prezydent
        spełni swoje obietnice wyborcze, będzie dobrym menadżerem ponad podziałami, że
        jego urząd będzie służebny wobec mieszkańców a nie na odwrót.

Od siebie dodam, że kluczowym wydarzeniem będzie basen. BASEN, który w tym
        mieście dzięki rządom SLD stał się fatamorganą, upragnioną wodą na pustyni.
        Uważam, że BASEN to trzeciorzędna sprawa dla tego miasta. Zresztą wstyd byśmy
        jeździli do Polkowic, Świebodzina i Żar. BASEN powinien być 8 lat temu. Zresztą
        są już dwa. Na Wyspiańskiego, w Drzonkowie. Najważniejsze są inwestycje,
        inwestorzy, cuś a'la Funai... Niemniej BASEN dla mieszkańców tego grodu urósł
        już do rangi SYMBOLU. I jeśli prezydent Kubicki da ludowi basen to za 4 lata
        wniosą go na rękach do UM w pierwszej turze niczym pana Vadima. Jeśli nie
        dojdzie do budowy basenu to pan Janusz i jego świta mogą szukać zameldowania w
        innym mieście. Być może czekają nas 4lata WIELKIEJ WOJNY O BASEN bo przecież
        opozycja wie czym jest BASEN dla ludu. I to jest to czego boję się najbardziej.
        BITWA O BASEN przysłoni priorytetowe cele dla rozwoju miasta a mieszkańcy
        kolejnych prezydentów i rady będą wybierać li tylko przez pryzmat BASENU lub
        jego brak. Siostro BASEN !!! ;)
        • Gość: iza Re: UWAGA !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 12:18
          hahahaha Brawo!!! BASEN-MISSION IMPOSSIBLE!!!
    • lewy_bez_druzyny Kariera i pieniądze przegrały z zdrowym rozsądkiem 27.11.06, 09:24
      Cieszy mnie sukces Janusza Kubickiego, ale dopiero teraz okaże się czy
      rzeczywiście jest to autentyczna osobowość czy tylko marionetka w rękach
      mundurowo-betonowych działaczy.

P.S.
      PO gratuluje BożeNNy (Urbaniak wygrałby w I turze)

Posadką I Stołkom gratuluje wiceprezydenta (Honor to jedno z wielu pojęć w
      słowniku wyrazów obcych dla działaczy lokalnego PISu- "moherowe berety" za to
      właśnie was olały:]

GW gratuluje skuteczne propagandy i jak zawsze trafnych sondaży.

Najbardziej jednak gratuluje BozeNNie doradców i rozpaczliwie, przezabawnej
      próby przekazania swoich zobowiązań wobec sponsorów, w formie "Programu",
      nowemu Prezydentowi <MEGALOL>
    • Gość: Wstyd Wyrazy współczucia dla Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 09:32
      Jako jedno z niewielu miast w Polsce wybrała komucha na prezydenta...
      Ale spokojnie, jeden czerwony zombie nie odwróci ogólnokrajowej tendencji.
      Wstyd dla miasta, ale w skali polski sld nie wróci, w żadnej formie.
      • Gość: ops_1 Re: Wyrazy współczucia dla Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 09:38
        PO samo sobie strzeliło gola.Kandydatka była kiepska i co do tego nikt nie ma
        wątpliwości poza PO. Ogłosznie koalicji na etapie wyborów było błedem oczywistym.
        CZy włodarze PO nie widzą że ludzie chcą spokoju , konstruktywnego działania, i
        inwestycji w mieście.Mamy dość blokowania na zasadzie jeżeli jedni są za to
        drudzy dla zasady przeciw.
        • atena48 Re: Kubicki preziem dzieki bufetowej i kaczorkowi 27.11.06, 10:37
          Donaldowi. Po ich oświadczeniach, że im tak blisko do lewusiów, po opluwaniu
          PIS-u, LPRu (generalnie prawicy) to co zosało prawicy - głosować na tych
          palantów. Jedynie honorowo zachował się Rokita i za to zebrał naganę od tych
          trzech bałwanów platformerskich.
          • Gość: wyborca .. wyborcom ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 13:53
            bo PiS, Lpr i inne oszołomstwa TRZEBA opluwać!
      • Gość: Ania Re: Wyrazy współczucia dla Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 09:39
        A to jest jakieś miasto emerytów z SB? Czy tylko chwilowy kretynizm?
        • Gość: halik Re: Wyrazy współczucia dla Zielonej Góry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 19:05
          to Tobie należą sie wyrazy współczucia za posiadanie ptasiego móżdżku
      • westi1 Re: Wyrazy współczucia dla Zielonej Góry 27.11.06, 09:40
        Gość portalu: Wstyd napisał(a):
        > Wstyd dla miasta, ale w skali polski sld nie wróci, w żadnej formie.

hahahaha wmawiaj sobie, wmawiaj... tak szybko jak PiS traci poparcie w Polsce jeszcze zadna frakcja nie traciła...
        • Gość: Zwolennik PO Re: Wyrazy współczucia dla Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 09:48
          PiS dostał tym razem trzysta tysięcy głosów więcej niż w wyborach do Sejmu. Ale
          pewnie towarzysz Westi nie widzi tego zza stert egzemplarzy "Trybuny". Nie martw
          się, esbeku, w końcu dobiorą się i do ciebie.
          • westi1 Re: Wyrazy współczucia dla Zielonej Góry 27.11.06, 09:56
            hehe mylisz się.. i podejrzewam, że miałem mniej wspólnego z komuną niż ty... ze względu na wiek :P
            Jesli chodzi o elektorat PISu to nie zaznaczyłeś że z dnia na dzień wymierają ich setki (drogą naturalną)...
            • Gość: Ania Re: Wyrazy współczucia dla Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 10:03
              czyli jesteś tylko młodym idiotą? ojej, smutne!
            • atena48 Re: wiek tu nic nie ma do rzeczy 27.11.06, 12:09
              to chyba geny i tradycje wyniesione z domu, już mozna by ć skomuszałym w wieku
              4-5 lat, u Manna taki chyba już czerwonaczek się prezentuje i mądrzy, juz od
              małego go starzy tresują na czerwonego luja
          • Gość: MAW Basen to tylko igrzyska IP: 213.77.27.* 27.11.06, 09:58
            Czy wyście już kompletnie oszaleli na punkcie basenu w Zg? Basen to tylko
            igrzyska dla tłumu, których teraz bedzie duzo. JK lubi i da Nam igrzyska.
            Rozwój to nie basen. Basen w ZG To taki supermarket tylko napełniony wodą:).
            Rozumiem, zę niektórzy tu ciesza sie ze jest JK, ze mlody ze manager, ze
            poliklinika cacy wychodzi na prosta itd. Ale w RM to znowu rzadzi prawica - i
            JK nie wiem jakby sie wytezał i napręzał i wierzył ze uda sie poand podziałami-
            to nie udzwignie- taki to cięzar.
            • Gość: realista Re: Basen to tylko igrzyska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 11:44
              Czy wyście już kompletnie oszaleli na punkcie basenu w Zg? Basen to tylko
              igrzyska dla tłumu, których teraz bedzie duzo. JK lubi i da Nam igrzyska.
              Rozwój to nie basen.

Proponuję aby Rada Miasta uchwaliła żeby BASEN wpisać w herb miasta Zielonej
              Góry !!!!

HA, ha, ha, ......
            • atena48 Re: to tylko mu pozostanie w portki z wysiłku 27.11.06, 12:06
              narobić
          • Gość: wq Re: Wyrazy współczucia dla Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 14:06
            bo przejął elektorat rydzykowy
      • Gość: Idź w PIS-du Re: Wyrazy współczucia dla Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 10:06
        No tak Włocławek, Dąbrowa Górnicza, Gorzów , Kraków, Zg, Rzeszów. Lewica ma
        więcej prezydentów niż PIS:)
        • Gość: e Re: Wyrazy współczucia dla Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 10:13
          tak, 6 miast na ponad 800 stanowisk burmistrzów w polsce - niewątpliwy sukces
          partii, która miała przez 10 lat prezydenta i kilku premierów
          • Gość: ppp Re: Wyrazy współczucia dla Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 10:26
            No to ilu prezydntów mają nipokalnie poczęte PISsiorki? W dużych miastach? Khe
            khe:)
            • Gość: ZZ Re: Wyrazy współczucia dla Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 11:04
              około 300, baranie
        • Gość: prrrrrrrrrrrrrrrrr Re: Wyrazy współczucia dla Zielonej Góry IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.12.06, 19:47
          Raz jajem raz młotem sldowską chołotę
      • atena48 Re: w Warszawce PO będzie rządzić razem z LSD 27.11.06, 10:32
        niestety, bo gdyby nie LSD to bufetowa nie wskoczyłaby na fotelik
        • hehe22 Re: w Warszawce PO będzie rządzić razem z LSD 27.11.06, 21:38
          heh ;)
      • Gość: ole ! Re: Wyrazy współczucia dla Zielonej Góry IP: *.ztpnet.pl 27.11.06, 20:04
        do goscia ,,WSTYD . sam jestes umysłowy komuch , nawet o tym nie wiesz , bo
        jestes umysłowy komunista, takich jak ty to w rezerwatach powinni pokazywac !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka