Dodaj do ulubionych

Jak to się stało, że Bożenna Bukiewicz przegrał...

27.11.06, 19:43
za wysokie progi na jej nogi. ;]
A tak na poważnie to przeciez o to chodziło. Bachal ją wystawił, żeby Czasiek przypadkiem nie wygrał.
Poza tym trzeba sie pogodzić z faktem iż PO w chwili obecnej jest bliżej do LID niż do PiS. I taka koalicja jest jedyna alternatywą dla kaczyzmu.
Obserwuj wątek
    • ii3 Jak to się stało, że Bożenna Bukiewicz przegrał... 27.11.06, 19:45
      Masz rację.
      • Gość: kwakwa Re: Jak to się stało, że Bożenna Bukiewicz przegr IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.11.06, 19:56
        Widmo bozenizmu znika z nad miasta ale ze wschodu przychodzi czerwona
        zaraza.Listek będzie wice i koleśiostwo do koryta nie wierzę w puste deklaracje
        i znowu 4 lata w plecy menadzerstwo w poliklinice no nie miasto to cos wiecej
        narazie ciesz się panie K swoim zwycięstwem ale im dalej to będzie ono cierpkie
        tak jak zawsze pier radość a potem klęska tak jest zawsze
        • Gość: filip Re: Jak to się stało, że Bożenna Bukiewicz przegr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 20:07
          cztery lata w plecy właśnie minęły, czas na młodość i normalność
          • Gość: proewolucion SLD huraaa siaba da impra trwa haha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 20:15
            mamy władzę huraaaaa.
            mamy pracę huraaaa.
            wszyscy jesteśmy menadzerami hahahaha.
            Pozdro dla fanów sld, które jest najlepsze.
            My dopiero się odradzamy, mamy młodych gotowych do walki.
            Platformersi do domu! Wy macie tu tylko niezawodną Bukiewicz.:pp
            • Gość: karamba Re: SLD huraaa siaba da impra trwa haha IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.11.06, 19:50
              I duże zadki bo nic nieumiemy polikilnika to nie miasto
          • Gość: gk Re: Jak to się stało, że Bożenna Bukiewicz przegr IP: *.dialog.net.pl 27.11.06, 20:26
            kto z pisem się zadaje gównen się staje !
          • Gość: kwakwa Re: Jak to się stało, że Bożenna Bukiewicz przegr IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.11.06, 19:49
            Chyba rozpasania sld i wontorkowych piesków.Ale nic za lat 20 nik o was nie
            będzi pamiętał będziecie tylko wspomnieniem statystycznym
    • Gość: wykształciuch ciekawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 20:16
      mam nadzieje, ze wreszcie zmieni sie cos w tym miescie...
      moze radni zrozumieją wreszcie, że są dla ludzi i miasta a nie dla swoich
      partii , "partyjek" i interesików...
      licze, ze mlodość da zastrzyk swiezej krwi i pobudzi krążenie w tym mieście...
      chciałbym i zycze tego nie tylko sobie...
      tutaj się uczyłem, tytaj sie wykształciłem - jestem zielonogórskim
      WYKSZTAŁCIUCHEM!!!!
      chcę tutaj wreszcie żyć normalnie, a polityke i polityczkę zostawic warszawce
      i "kanapkom partyjnym"
      może ludzie z "elektronika" pokaża co można dobrego zrobić
      • Gość: WYBORCA -PO Re: ciekawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 20:27
        Bożenna przegrała na własne życzenie,niewiele pracowała,z ludżmi nie chciała się
        spotykać,wręcz odpychała ich, no i wielu nie chciało znów BABY (ta nienawiść do
        kobiet to po RONOWICZ)
        • Gość: alek Re: ciekawie IP: *.ztpnet.pl 27.11.06, 20:41
          "Badania w kraju wskazują, że jeszcze blisko 70 proc. przychylnie spogląda na
          PO-PiS."

Taks amo jest w ZG i zaden art. wyborczej nie powinien nas zmylic.

Bukiewicz przegrala poniewaz byla ogolnie slabym kandydatem (w dodatku kobieta
          po kobiecie z podobnym imieniem)
          Bukiweicz przegrala poniewaz elektorat PO nie mial zamiaru isc drugi raz
          glosowac bo po co skoro Bukiewicz i tak wygra
          Bukiewicz przegrala poniewaz elektorat PiS jej poprostu nie lubi.

Kubicki hehe no tak menazer, nowa lewica heheeh smiechu warte ale ludzie dali
          sie na to nabrac.

Wiekszosc zielonogorzan napewno chce koalicji PO-PiS tylko szkoda ze nie poszli
          do urn tak jak zdyscyplinowany (czasem fanatyczny) elektorat sld.

Oplacalo sie jednak blokowac wszystkie inwestycje przez sld-owcow w radzie
          miejskiej.

Zobaczymy co zrobia sld-owce
          Juz pewnie zaczelo sie kupczenie platformy.

Wielka szkoda dla ZG
          Nic dobrego z tego nie bedzie.
          • Gość: mieszkaniec Re: ciekawie IP: *.ztpnet.pl 27.11.06, 20:46
            ale chłopie chrzanisz bez sensu. Ja osobiście i kilku moich znajomych
            głosowaliśmy na Kubickiego tylko dlatego, że z Bukiewiczową w pakiecie był PIs
            i Łatwiński.
            Z drugiej strony dobrze że się odkryła z tymi sympatiami do PISu bo bym jeszcze
            na nią zagłosował tak jak to zrobiłem w pierwszej turze i bym sie potem niemiło
            zdziwił.
            • Gość: alek Re: ciekawie IP: *.ztpnet.pl 27.11.06, 20:50
              Wystarczy zobaczyc ilu ludzi poszlo do wyborow.

Elektorat PO i PiS zostal w domciu ot cala prawda i wasz wielki sukces
              • Gość: Orio Re: ciekawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 20:55
                tak wszyscy narzekacie na PIS , a zobaczcie ile głosów jako radni osiągnęli
                Szymkowiak,Ronowicz,Barczak ,Drozd,Budziński .Wszyscy prawie po 1000 i to
                PiS.Więc pis jest mocny w Zielonej Górze
                • Gość: obserwatore romano Re: ciekawie IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.11.06, 21:07
                  Teraz ten PIS w osobach wymienionych bedzie miał całkiem klawe zycie
                  Cztery lata pierdzenia w ławke. Wobec koalicji PO SLD to moga nawet na sesje RM
                  nie przychodzic
                • Gość: mieszkaniec Re: ciekawie IP: *.ztpnet.pl 27.11.06, 21:07
                  PIS jest mocny w swoim elektoracie, ale to za mała grupa żeby wyfrac wybory
                  prezydenckie,a z drugiej strony jawna sympatia bożenny z PIS i obiecywanie
                  stołka Łatwińskiemu zraziła do niej tych wyborców, których uprzednio Platforma
                  wyjęła SLD - a szkoda no i trzeba było wybierać między dżumą a cholerą: z
                  jednej strony PIS we władzach, a z drugiej powrót czerwonych - nie było dobrego
                  wyboru, Kubicki o tyle lepszy w tej sytuacji, że jego co głupsze pomysły
                  zablokuje rada, w której nie ma większosci i która będzie go pilnować
                  • Gość: DZINN Re: Ale dlaczego wszyscy o partiach IP: *.media4.pl 28.11.06, 17:36
                    Pytam dlaczego wszyscy skupiają sie tylko na samych partiach przecież to
                    nonsens, ogrom ludzi zagłosowało na człowieka który coś z własną osoba
                    reprezentuje, na przyszłego prezydenta, a nie na partie do której przynależy.
                    Przecież wielka głupota jest to by głosować na partie do której ma sie sympatie.
                    TO PREZYDENT ma reprezentować nasze miasto a nie Jego partia!! Ludzie trochę
                    pomyślunku. Proszę :)
                • Gość: SemiDżoł Re: ciekawie IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.11.06, 23:18
                  Na Jacka Budzińskiego sama bym zagłosowała, gdyby był w moim okręgu, choć z
                  ciężkim sercem na listę PiS. Ale w wyborach samorządowych powinno się wybierać
                  LUDZI a nie PARTIE. Jacek Budziński TAK - PiS NIEEEE!!! I podobnie dużo głosów
                  zebrała Eleonora - na siebie, a na partię tak przy okazji. Myślisz, że dostałaby
                  ich mniej, gdyby startowała z SLD? Poparcie dla tych kilku osób nie jest
                  jednoznaczne z poparciem dla partii...
      • Gość: zielonogorzanin ZiElOnOgOrZaNiE to DeBiLe... przykre ale prawdziwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 23:05
        Jestem z ZG, tutaj sie urodzilem i chcialbym, zeby to miasto sie rozwijalo.
        Niestety rzady SLD pokazaly, ze nie interesuje ich dobro ZIELONEJ GORZY. Nasze
        miasto stalo sie prowincja, a Gorzow stolicja regionu. Czerwona rada miasta
        blokowala wszystkie pomyslny prezydent.

LOGICZNE BYLO, ZE JEZELI WIEKSZOSC W RADZIE MA PO-PIS TO ABY ZIELONA GORA MOGLA
        SIE ROZWINAC TO MUSI WYGRAC BUKIEWICZ. TERAZ GDY KUBICKI ZOSTAL PREZYDENTEM ZA
        JEGO PLECOW WYJDA LISTOWSKI I BAMBROWICZ.

ROBERT SAPA DOBRZE SKWITOWAL WYNIKI WYBOROW. ZNOWU CZTERY LATA W PLECY...

OSTATNIA UWAGA DO TYCH, KTORY NIE POSZLI GLOSOWAC. JESTESCIE DEBILAMI...
        • Gość: miroo Re: ZiElOnOgOrZaNiE to DeBiLe... przykre ale praw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 23:16
          sam jestes debilem
          zielonogorzaninie...

jak ktos nie chce glosowac to nie musi glosowac na LOKALNA MIERNOTE,

tyle,
          nie pozdrawiam
        • atena48 Re: ZiElOnOgOrZaNiE to DeBiLe... nie jesteś 28.11.06, 10:08
          specjalnie spostrzegawczy, bo ja juz dawno to zauwazyłam.
          Co zrobiło PO, PIS, LPR dla ludzi - normalnych nie ze swioch szeregów.
          Powiedziałabym dobitniej, ale musiałabym użyć niecenzuralnego słowa.
          W urzędach pracują swoi - lewi, prawi, ale ze swoich szeregów i ich rodziny.
          Normalny , wyklształcony człowiek nie ma żadnych szans na otrzymanie dobrej
          posady, już nie wspomnę miejsca pracy w jakimś urzędzie. Firmy nie płaca
          poborów i jest fajnie, nikt nie reaguje na czele z PIP-em. Zdolniejsi młodzi
          uciekają stąd jak z padołu cholery lub jumy, z zapewnieniem, że już tu nie
          wrócą. Ci co tak głośno sie drą o swoje zarobki jeszcze nie są w tak trudnej
          sytuacji jak reszta społeczności lokalnej - mają przynajmniej siły jeszcze się
          drzeć, że im mało. Rodziny uzaleznione od "pomysłowych" pracodawców, którzy
          uprawiaja niewolnictwo (od dłuższego czasu) we własnym kraju pod bokiem
          prześwietnych urzędów, przeklinają "te cholerne tu i teraz " we wspaniałej Unii
          Europejskiej, gdzie tylko szerzy się cwaniactwo i obłuda, i pozory, że jest
          wspaniale, albo jeszcze lepiej. Dla kogo jest lepiej do cholery ? pytam się dla
          kogo ? Dla studentów, którzy ponoć są dobrze sytuowani a ich rodzice otrzymują
          20-23 % poborów i utrzymują swoje pańswowe firmy swoimi poborami. Za co oni
          mają żyć, czym opłacać podatki na tych cholernych, niedouczonych urzędasów,
          nierobów.
        • Gość: fan ziel. góry Re: ZiElOnOgOrZaNiE to DeBiLe... przykre ale praw IP: *.ztpnet.pl 30.11.06, 20:28
          odpowiadam ,, zielonogorzanowi , to trzeba bylo myslec 4 lata temu [ prezydent
          z parti co rzadzą w sejmie ] dzis gdy Gorzów zabrał całą pule [ TVL i sąd
          gos. ] dzis juz jest po balu , i wybrałem Kubickiego bo jest młody dynamiczny [
          wstretem myslałem o nastepnej Bozenie ] 4 lata temu trzeba było myslec jak
          dzis ,wtedy było to logiczne [ ale bylisci wyposzczeni stołków i o miescie
          wtedy nie mysleliscie ! szkoda ! ] 4 lat temu to koryto wam pachniało ochyda !
      • Gość: Tomasz Re: ciekawie IP: *.ztpnet.pl 28.11.06, 10:17
        > tutaj się uczyłem, tytaj sie wykształciłem - jestem zielonogórskim
        > WYKSZTAŁCIUCHEM!!!!

Dokładnie, jakaś baba oderwana od amerykańskiego zmywaka nie będzie mi ubliżać.
        Jestem WYKSZTAŁCIUCHEM i to ją bardzo boli, bo swoim marnym inżynierem po WSI
        może imponować najwyżej Renacie Beger. Kobieta nawet dwóch zdań skłaTomaszdnie
        nie potrafi sklecić, jeśli nie ma tego napisanego na kartce i ona chce być
        prezydentem miasta?
      • Gość: miał Re: ciekawie IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.11.06, 19:51
        daj panie boze oby nie
    • Gość: gaga Jak to się stało, że Bożenna Bukiewicz przegrał.. IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.11.06, 21:21
      W pierwszej turze głosowałam na B.B. nie chciałam Łatwińskiego, o Kubickim
      wiedziałam tyle, co z mediów. Nie chciałam też kobiety, po Ronowicz, jak pewnie
      wielu, ale głosowałam na Bukiewicz, nie chciałam nijakiego Łatwińskiego........
      Druga tura...whałam się, dużo czytałam, zastanawiałam się.... usłyszałam
      deklaracje, że Łatwiński wiceprezydentem, że koalicja z PIS ( a nawet ,że
      Ronowicz wiceprezydentem oświaty).... Wiedziałam już, że na pewno nie chcę BB.
      Przed samymi wyborami przeczytałam teksty kandydatów w Wyborczej, o sobie,
      swych planach.... BB pisała o swym życiu, swojej drodze do polityki... Niewiele
      mnie to interesowało, chciałam wiedzieć, co zrobi dla nas, dla
      miasta...Znalazłam kilka słów na końcu tekstu.......
      Takich osób jak ja z sympatią dla PO, ale nie PIS-owskiego, z pewnością jest
      sporo. Ale mi bliżej do poglądów lewicowych, niż fanatycznej prawicy, dlatego
      jeśli ktoś głośno krzyczy: Łatwiński na wiceprezydenta, myślałam o tym już
      przed pierwszą turą! Nie chcę i unikam jak ognia!
      Znam przynajmniej jeszcze dwie osoby, które te jawne deklarecje BB, skłoniły do
      zmiany zdania i oddania głosu na Kubickiego. I to nie prawda, że elektorat PO
      został w domu, ten bardziej lewicowy, przeniósł się na lewicę zupełnie. Bo mi
      Kaczyńscy nie odpowiadają. O!
      • Gość: mieszkanka Re: Jak to się stało, że Bożenna Bukiewicz przegr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 21:23
        popieram, dobrze powiedziane
        • hehe22 Re: Jak to się stało, że Bożenna Bukiewicz przegr 27.11.06, 21:27
          Było kilka błędów w kampanii pani Bukiewicz... :/
          • Gość: alek Re: Jak to się stało, że Bożenna Bukiewicz przegr IP: *.ztpnet.pl 27.11.06, 21:51
            hehe ale sie tu staraja sld-owce aby sklucic PO i PiS :)

brawo brawo

Szkoda ze kubicki nie powiedzial do tej pory kto u niego bedzie vickiem.
            Jak powie to zyc sie odechce.

PO i PIS ratuje ZG.
            SLD sami wiecie jaka to organizacja
            • Gość: alek,zdegustowany. Re: Jak to się stało, że Bożenna Bukiewicz przegr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 22:00
              alek mialeś rację pamiętam co mówiłeś.
              to powinno dać ci do myślenia koleszko co teraz się dzieje.
      • mk72 Re: Jak to się stało, że Bożenna Bukiewicz przegr 27.11.06, 21:55
        Piszę z Warszawy, w obu turach głosowałem na HGW. Myślę, że więcej wspólnego PO
        ma z lewicą i Demokratami niż z PiS. Dlaczego w Warszawie wygrała HGW ?
        Ponieważ była ogromna mobilizacja elektoratu antyPiS-owskiego, także lewicowego
        (frekwencja 53,04%, nawet minimalnie wyższa niz w I turze, gdy było 52,96%).
        HGW na każdym kroku podkreślala, że chce odsunąc PiS od władzy. I m.in. dzięki
        temu wygrala.
    • Gość: olek Re: Jak to się stało, że Bożenna Bukiewicz przegr IP: *.ztpnet.pl 27.11.06, 21:58
      Jak to sie stało? Ano leniwa pani poseł siedziała w biurze i pierdziała w
      stołek zamiast zapier... po deptaku jak SLD-owcy.A teraz zgania na PiS
    • Gość: sylwia Ja to elektorat PO, IP: *.mpimp-golm.mpg.de 27.11.06, 22:22
      ktory nie popral Bozenny Bukiewicz, dlaczego? bo w swoim programem nie pokazala
      nic nowego, poparta przez poprzedni rzad, nie dawala nadziei na zmiany,
      pozostajac w domu tacy jak ja dali przyzwolenie, zeby lewica wgrala, PO
      niestety wystawila osobe, ktora za bardzo skupiala sie na wlasnej karierze, za
      malo na ludziach i miescie
      • Gość: alek Re: Ja to elektorat PO, IP: *.ztpnet.pl 27.11.06, 22:28
        Kolego z Wa-wy cos ci sie pomieszalo.

HGW rywalizowala z kandydatem Pis to sobie mogla gadac "odsunac PiS od wladzy"
        zreszta to jedyny program jej i tej calej PO tam w centrali.

BB konkurowala z kandydatem sld wiec chyba te wasze haselko nie zbytnio pasowal
        co ???

Czego ci sld-owce nie zrobia aby przeciagnac do siebie PO :)
        Niestety tacy jak tusk tylko czekaja.
        • Gość: Marcin Re: Ja to elektorat PO, IP: *.aster.pl 27.11.06, 23:47
          Problem BB polega na tym, że po I turze spoczęła na laurach, licząc na
          elektorat PIS-u. Jak widać, się przeliczyła, a dodatkowo, zniechęcila cześć
          własnego elektoratu z I tury (co widać po wpisach na forum). BB, rywalizując z
          kandydatem lewicy, też mogla próbować (jak HGW) przejąć część jego wyborców,
          ale wybrała inną drogę...
          MK
    • Gość: zadra10 PO to taki PiS light. IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.11.06, 22:33
      Serwiliści jak pisiaki i bez konkretnego planu. Wygramy a potem się zobaczy.
      Kubicki otrzymał mój głos i ogromny kredyt zaufania. Mam nadzieję, że nie
      zawiedzie mnie jak pani R.
      • Gość: Piterek Re: PO to taki PiS light. IP: *.ztpnet.pl 27.11.06, 22:44
        Alek na ciebie już czas abyś jechał do Rydzyka i się wyspowiadał bo takie
        głupoty opowiadasz jak twoja protegowana radna-kwiaciarka.
        • Gość: alek Re: PO to taki PiS light. IP: *.ztpnet.pl 27.11.06, 22:52
          Tobie sld-owieczku nawet spowiedz nie pomoze :P

• Gość: ZG Pan Artur Łukasiewicz nie może ukryć ŻALU :)) IP: *.ztpnet.pl 27.11.06, 23:17
      Oj Panie redaktorze, już mi się nie chce czytać co Pan pisze. Słaby z Pana
      dziennikarz, bo strasznie nasączony antySLDowsko. Próbóje Pan być obiektywny,
      ale tylko próbóje. Jak czytam to co Pan pisze, to czuję, ze jakaś strzała
      przebiła Pana prawicowe serce.
      Daj Pan szanse Kubickiemu, a nie czepiaj się SLD.
      Na całym świecie jest lewica i ten jad, który również od Pana wypływa jest już
      nudny.
      Pozdrawiam
    • Gość: poinformowany Re: Jak to się stało, że Bożenna Bukiewicz przegr IP: *.ztpnet.pl 27.11.06, 23:20
      Jak to się stało? Bożenna Bukiewicz miała zespól do prowadzenia kampanii, kilka
      młodych osób, które przyciągnęła z młodzieżówki nieboszczki Unii Woloności. Ale
      spuściła wszystkich, gdy zaczęli krytykować jej posunięcia kadrowo-
      organizacyjne. A teraz odbiło jej się czkawką.
      • d4darek Re: Jak to się stało, że Bożenna Bukiewicz przegr 28.11.06, 00:35
        Proszę pamiętać, że Kubicki został poparty przez takie osoby jak np: Frasyniuk.
        Gość za komuny siedział w pierdlu, teraz popiera Kubieckiego. To przecież coś
        znaczy. W latach 80, to Kubicki był nastolatkiem, więc co tu mówić o komunie lub
        postkomunie. Ja mógłbym zagłosować na PO, ale nie na PIS. Liczę, że Kubicki nie
        zmarnuje danej mu szansy taplając się ze "staruchami" SLD
        • Gość: jarek_zg Re: Jak to się stało, że Bożenna Bukiewicz przegr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 00:43
          pytacie jak to sie stalo??? ja glosowalem na pana K. w obu turach... inni
          zmienili z pani B. na pana K., bo nikt madry nie daje swojej rodzinie pracy za
          6000 w trakcie kampanii wyborczej- ona tak zrobila... no i ma...

a pan K. to spoko koles chyba- przynajmniej takie odnioslem wrazenie jak z nim
          gadalem w piatek :)
        • atena48 Re: zapomniałeś , że on jest przez nich sterowany 28.11.06, 12:09
          do polikliniki , kto go wcisnął, jak nie kompanii. Teraz będzie spłacał dług
          wdzięczności.
    • Gość: wieslaw smiech Jak to się stało, że Bożenna Bukiewicz przegrał.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 09:10
      sadze jestem pewien iz ostatnie wypowiedzi sztabowca Pani Bukiewicz nijakiego
      MARCINA Rosol ujawnia kulisy porazki On nie wyciagnal zadnych wnioskow jest tak
      w sobie zadofany ze dla dobra jakiej kolwiek parti powinien swoje mondrosci i
      ksiazkowa wiedze juz nigdy nie ujawniac.Sory Winetu polityka nie dla ciebie.
    • Gość: nobody Nie wierzę w niezależność... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 09:12
      ...nowego prezydenta jako menadżera. Teraz na początku będzie spłacał wszystkie
      możliwe długi względem swoich towarzyszy. Druga kwestia to powtórka z rozrywki:
      kolejne cztery lata blokowania ewentualnych propozycji przez radę miasta.
      Uważam że źle się stało. Mimo wszystko na razie traktuję nowego prezydenta jako
      czystą kartkę którą on sam zapisze.
    • Gość: Tomasz Jak to się stało, że Bożenna Bukiewicz przegrał.. IP: *.ztpnet.pl 28.11.06, 10:05
      Może, gdyby pani Bukiewicz nie występowała na żywo, ludzie zagłosowaliby za PO,
      czyli na nią. Niestety, osoba tej Pani, jej sposób bycia i wypowiedzi budzi we
      mnie głęboki niesmak. A już gwoździem do trumny było poparcie retora UZ, LPR i
      Samoobrony. Uważam, że utworzyli pasujący do siebie kwartet. Niestety nie do mnie.
      Platforma była kiedyś ratunkiem od oszołomów, ale niestety zaczyna iść na
      oszołomiarskie dno. Gdyby Bukiewiczowa powiedziała publicznie, że ma gdzieś
      poparcie wieśniaków z Samoobrony i faszystów z LPR, to wygraną miałaby w kieszeni.
    • Gość: Partacz Chciałem na nią głosować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 10:54
      Chciałem na nią głosować, ale od znajomego z kręgów zbliżonych do
      zielonogórskiego handlu nieruchomościami popłynęły sygnały, że w swoim
      środowisku nie słynie z super-lojalności, a zwłaszcza że ma tyły w rozliczaniu
      się z prowizji z tyt. porozumienia o wzajemnym wystawianiu ofert. No to nie
      poszedłem wcale.
    • westi1 Re: Jak to się stało, że Bożenna Bukiewicz przegr 28.11.06, 10:58
      jak to czemu? co to w ogole za pytanie? poprostu Kubicki był lepszy i zaufała mu większość głosujących ;-) lepsze kompetencje i lepsza kampania..
      • Gość: habela babela Dobrze mówisz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 11:04
        jak powyżej.
        • atena48 Re: dzięki bufetowej i kaczorowi Donaldowi 28.11.06, 11:33
          może im podziekować, że wiele osób olało wybory. Bo jeżeli PO=LSD to gdy są
          dwaj kandydaci o podobnych parametrach to chyba wszystko jedno kto bedzie.
          Niech lewica teraz podzieli sie władzą z PO tak jak PO bedzie się dzielic w
          Warszawce.
      • lewy_bez_druzyny Re: Jak to się stało, że Bożenna Bukiewicz przegr 28.11.06, 12:44
        ...i dużo szczęścia, że PO wystawiło najgorszego z możliwych kandydatów. Gdyby
        to był ktoś inny choćby np. Urbaniak to Kubicki (pomimo że to i mój kandydat)
        oglądałby UM jak świnia niebo. Najgorzej jest jak się uwierzy we własną
        propagandę – patrz sztab BożeNNy.
    • Gość: analityk Re: Jak to się stało, że Bożenna Bukiewicz przegr IP: *.ztpnet.pl 28.11.06, 11:51
      Od czego tutaj zacząć.Hmmm.Kilka jest przyczyn tej porażki.Na pewno
      przegrała,bo nie pracowała ona ani nikt ze sztabu PO na deptaku i na osiedlach,
      tak jak to robili ludzie Kubickiego,a 4 lata wcześniej ludzie Ronowicz.Po
      drugie jest kobietą.Gdyby startował Fiedorowicz to pewnie by wygrał.PiS
      nawoływał swoich zwolenników, ale większość z nich pozostała w domu,bo mają
      dosyć centralnej nagonki na PiS ze strony Tuska,z którym Bukiewicz się przed
      pierwszą turą afiszowała.Na Kubickiego zagłosowała część zwolenników Bukiewicz
      z pierwszej tury za sojusz z PiS-em,ale nie sądzę żeby to była duża grupa.Jej
      kampania była za mało wyrazista.Nie atakowała za mocno Kubickiego i to był
      błąd.Ludzie też już jej mają dosyć,bo co roku startuje na inny urząd.Ale przede
      wszystkim zabrakło jej woli walki i organicznej pracy wśród ludzi.Pozbyła się
      młodych wilków z PO i nie miał kto na nią zasuwać.
      • Gość: jasiu Re: Jak to się stało, że Bożenna Bukiewicz przegr IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.11.06, 11:54
        drętwa baba dobrze że nie wygrała
        • Gość: Jarys Re: Jak to się stało, że Bożenna Bukiewicz przegr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 17:52
          A jak w pierwszej turze wygrała to juz zaczeła rzadzić i rozdawac stołki, co by
          było jak by wygrała aż strach pomyśleć. Dzięki ci Biże. A kyż od tej baby.......
    • Gość: wq Re: Jak to się stało, że Bożenna Bukiewicz przegr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 18:05
      - tak to się stało, że ludzie w poprzednich wyborach zagłosowali przeciwko tym
      waszym "czerwonym"; a zawiedli się na ultra - katolickiej Ronowicz i
      zagłosowali przeciwko temu, co się z nią kojarzyło; głosowali pewnie i
      przeciwko:
      1) "babie"
      2) bucie
      3) wchodzeniu w układy z PiSem, rozdawnictwie (mimo że jeszcze nie wygrała); a
      poparcie ze strony "przegranych" z SO, LPR i innych to była iście niedźwiedzia
      przysługa; (premier pewnie nazwałby to spiskiem, kwak kwak ;)

- prawicowy prezydent się nie sprawdził, ludzie postawili tym razem na
      lewicującego;

- a ludzie zagłosowali nogami i swoją frekwencją pokazali, gdzie mają te wybory
      • Gość: kama Re: Jak to się stało, że Bożenna Bukiewicz przegr IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.11.06, 19:54
        Daje kom
    • Gość: werdi Re: Jak to się stało, że Bożenna Bukiewicz przegr IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.11.06, 06:56
      kiepska, kiepska, kiepska, już Ronowicz była lepsza od niej
      • Gość: ?? Re: Jak to się stało, że Bożenna Bukiewicz przegr IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.11.06, 18:12
        Pewnie, że Ronowicz była lepsza, bo więcej nawet głosów uzyskała 4lata temu niż
        teraz w II turze Bukiewicz.RONOWICZ WRÓĆ!!!!
        • Gość: urzędnik Re: Jak to się stało, że Bożenna Bukiewicz przegr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 18:21
          Nigdy więcej takich obłudnych i wrednych bab jak Ronowicz, w urzędzie wszyscy ją
          nienawidzą, współczuję szkole gdzie będzie ta złośliwa baba pracować
    • Gość: vts Dzięki Bogu, że przegrała IP: *.ztpnet.pl 30.11.06, 21:37
      .
      • Gość: trzeźwomyślący Re: Dzięki Bogu, że przegrała IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.12.06, 07:22
        pogonić babę razem z Bachalem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka