Dodaj do ulubionych

Hala i basen - okradanie Zielonogórzan

09.01.07, 15:36
Piszę już o tym po raz ostatni - obiecuję. Ale krew mnie zalewa, gdy widzę
coraz to nowe radosne deklaracje urzędników UM w naszym mieście. W tej chwili
już się mówi nie tylko o "basenie za 38 mln" - jak uchwaliła w zeszłym roku
Rada Miejska. Obecnie mówi się o "basenie za 40-50 mln" i "hali widowiskowo -
sportowej za następne 50 mln". Te informacje są niestety chyba miarodajne -
bo pochodzą od prezydenta, wiceprezydentów itp.

Przypominam, za ile budują swoje piękne obiekty inne polskie miasta. Tym
razem nie tylko baseny ale też hale widowiskowo - sportowe. Żeby nikt się nie
czepiał, że nie mam wiedzy, albo że opisuję jakieś pipidówy - do każdej
informacji daję link - często ze zdjęciami - patrzcie i niech wam gul skacze:

oto mały spis obiektów, wybudowanych w ostatnich kilku latach (zwróćcie uwagę
zwłaszcza na Kalisz):

OBIEKTY WYBUDOWANE

Bielsko – Biała
Pływalnia

Koszt – 10,3 mln zł.

cbsonline.pl/inwestycje.php?id=44

Solec Kujawski
Pływalnia
Koszt: 12,0 mln zł.

cbsonline.pl/inwestycje.php?id=60

Warszawa – Ursynów
Hala widowiskowo – sportowa na 2 tys. Miejsc

Koszt: 23 mln zł.

www.um.warszawa.pl/v_syrenka/new/index.php?dzial=aktualnosci&ak_id=9807&kat=1

Bydgoszcz
Hala widowiskowo – sportowa „Łuczniczka” – (6 tys miejsc – o wiele za duża
jak na potrzeby ZG)

Koszt: 40 mln zł.

miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34952,3415550.html

Kalisz
(szczególnie ten przykład jest ciekawy dla ZG)
Hala widowiskowo – sportowa „Winiary Arena” - 3170 miejsc – idealny rozmiar
dla naszego miasta
Obiekt gotowy – dopiero co zakończony

Koszt: UWAGA – 25 mln zł (na co więc ma pójść nasze 50 mln?)

www.kalisz.pl/index.php?id=1&s=0&file=disp_news.php&nrn=1091

Sanok
Hala widowiskowo – sportowa z lodowiskiem „Arena Sanok”
3000 miejsc siedzących

Koszt – 22,6 mln złotych

www.mosir.sanok.pl/8?sid=efa816112e38eec5c7e107fa70931935

OBIEKTY PLANOWANE

Świecie
Hala widowiskowo – sportowa

Planowany koszt – 13,5 mln zł.

Budowa trwa

www.skyscrapercity.com/archive/index.php/index.php?t-297545.html

Fajnie mają, nie? Zastanawiam się, kto powiedział Kubickiemu, że potrzebujemy
hali na 5000 miejsc. Np Śląsk Wrocław - bardzo popularny klub w wielkim
mieście gra w hali "Urania" na 3000 miejsc. Chyba Ligi Światowej nie
zorganizujemy, co? Jestem pewien, że wystarczy nam hala na 2-3 tys. miejsc,
tak jak w Kaliszu. Mógłby ją zbudować Kaliszuk. Poza tym nawet hala w
Bydgoszczy (6 tys. miejsc) kosztowała 40 mln a nie "następne 50 mln" jak
chcieliby nasi. Po prostu ktoś chce nas tutaj zrobić w ogromniaste bambuko.

Mam już tego dosyć. Te kilkadziesiąt milionów złotych które niechybnie
zmarnują nasi władcy mogłoby wystarczyć na wspaniałe odrestaurowanie naszej
starówki, na wyżywienie wszystkich biednych dzieci, na Uniwerek, na walkę z
bezrobociem, dofinansowanie Policji i sto innych rzeczy. A basen mógłby
kosztować dychę a hala - dwie dychy.

Komu zależy, żeby tak nie było?

Przepraszam, że wszystkich nudzę.

over

Obserwuj wątek
    • Gość: riki Re: Hala i basen - okradanie Zielonogórzan IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.01.07, 19:13
      Gościu, że ci się tak chce nadawać. Zapisz się do CBA albo CIA. Ja wole żeby
      mnie okradali, żeby tylko się coś działo, coś budowało. Ma być basen i hala i
      już. Nawet za 100 mln. Hala może być w Drzonkowie, bo blisko mieszkam.
    • Gość: kazimieszek Re: Hala i basen - okradanie Zielonogórzan IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.01.07, 19:17
      Fakt. Że ci się tak chciało szukać po sieci. Z tych linków najfajniejszy jest
      ten basen w Bielsku i hala w Kaliszu. Ku..a, żeby u nas coś takiego...
      • Gość: zaratustra Re: Hala i basen - okradanie Zielonogórzan IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.01.07, 20:36
        A ja nie wierzę w ani jedno słowo Kubickiego, Woźniaka, Nesterowicza i ich
        całej ekipy. Nie będzie żadnego basenu, hali ani innego stadionu. To patałachy,
        bananowe dzieci czerwonych rodziców. Nieprzyzwyczajeni do pracy, nygusy i lenie.
    • Gość: elżbietaJaworowicz Sprawa dla reportera IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.01.07, 22:19
      Zajmiemy się tym w następnym programie.
    • Gość: zdzich Re: Hala i basen - okradanie Zielonogórzan IP: *.ztpnet.pl 09.01.07, 22:45
      powinieneś koleś pracować w nik-u, a nie startować na dyrektora wosir-u, tam
      twoje talenta śledcze bardzo mogłyby się rozwinąć, ale nie bedę już cię
      przekonywać, że na dzień dzisiejszy podawane kwoty są nierealne, nigdzie nie
      piszesz, kiedy obiekty oddawane były do użytku etc. ta odpowiedźdotyczy hali -
      nie zgadzam się, że wystarczy w zielonce hala na 2 tys. miejsc - sądzę, że
      optymalnym rozwiązaniem byłoby postawienie hali na 3-4 tys. liczę na to, że
      kiedyś (może w tym sezonie) zastal awansuje do extraligi i znajdzie się poważny
      spnsor, który da siano na to (mam też nadzieję, że choroba żużlowa w tym
      mieście się cofnie, choć wiem, że graniczy to z cudem, tak, by mogły się
      rozwijać inne dyscypliny). A Liga Światowa - czemu nie - w Opolu, które nie ma
      żadnej porządnej drużyny ligowej spokojnie i udanie przeprowadzono zawody - bo
      mają odpowiednią halę,
      • napiorkowski1967 Re: Hala i basen - okradanie Zielonogórzan 10.01.07, 08:52
        Nie wybieram się do niku - tam nic ważnego nie robią i nie wykrywają - ot takie
        zwykłe bicie piany. Najlepiej byłoby to zlikwidować. Co do inwestycji -
        większość z tych o których pisałem została oddana do użytku. Cóż, widać
        sądzisz, że w Zielonej Górze nie da się nic oszczędnie i gospodarnie zbudować.
        Pocieszę cię, że tak myśli też większość mieszkańców miasta. Wolą, żeby
        zbudowano basen nawet za cenę wielomilionowego marnotrawstwa. W halę to nawet
        nie chce mi się wierzyć. Ale jakby miała powstać - ręczę, że na Zastal nie
        przyjdzie więcej niż 2 tys ludzi. Tak jak pisałem - optymalna byłaby dla nas
        hala podobna do tej w Kaliszu - która liczy 3170 miejsc. Przypominam - oddano
        ją do użytku dopiero co (a więc ceny obowiązują podobne) - a kosztowała 25
        milionów. Nasi politycy mówią jednak o 50 - ciu milionach. Gdzie tu logika?

Aha, jeszcze jedno... Co ty tak z tym WOSIREM? Nigdy nie startowałem w
        konkursie na dyrektora tej instytucji - z prostej przyczyny - wcale nie nazywam
        się "Napiórkowski" - to tylko moja ksywa sieciowa (wolno mieć ksywę, prawda?).
        Coś czuję, że ją zmienię - żeby jakiś prawdziwy Napiórkowski nie poczuł się
        urażony.
        • Gość: zdzich Re: Hala i basen - okradanie Zielonogórzan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 10:37
          jeśli jesteś innym napiórkowskim - ok. to były tylko domysły - hala na 3 tys
          za 25 baniek - brzmi dość rozsądnie
    • Gość: glup Re: Hala i basen - okradanie Zielonogórzan IP: *.gala.net.pl 10.01.07, 15:00
      Jest niestety tak jak ostrzegałeś - po obejrzeniu tych linków gul mi skoczył.
      Dłużej w tym mieście siedzieć się nie da. Pryskam do Irlandii.
    • Gość: urzędas i kumple Zakazujemy pisać o tej sprawie. IP: *.gala.net.pl 10.01.07, 15:12
      Niniejszym zakazujemy pisać o zawyżonych kwotach za miejskie inwestycje.
      Jeszcze się ktoś dowie i nie będziemy mogli się nachapać.
      • Gość: Olek Re: Zakazujemy pisać o tej sprawie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 18:57
        Mówi się na forum że ktoś Zieloną Górę okrada.Basenu niema bo ukradziono ziemię
        pod basen dwa razy tylko w róznych miejscach.Place są basenów niema.Basen na
        Zródlanej był budowany kasa wydana na nieckę urządzenia do uzdatniania wody
        przepadły w kasie dziura i dalej brak pomysłu.Staw przy Wagmostawie tyle
        pomysłów pseudoekologów i radnych bezradnych brak kasy w kasie.W Zarach basen
        wybudowano,w Swiebodzinie basen wybudowano w Gorzowie też a w Zielonej Górze
        brak kasy w kasie i dobrej woli rządzących jedni chcieli a drudzy chcą tylko
        inni okradają i basenu i hali nie będzie.
    • Gość: frank black Re: Hala i basen - okradanie Zielonogórzan IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.01.07, 23:21
      Fajnie, że ten wątek powstał. Już mi się wydawało, że nikt nigdy nie zająknie
      się o tych milionach NASZYCH pieniędzy, które wpadają do wielkiej czarnej
      dziury. Nieważne kto rządzi, oni wszyscy są tacy sami.
      • Gość: fafik Re: Hala i basen - okradanie Zielonogórzan IP: *.gala.net.pl 11.01.07, 08:08
        A ja pojutrze wyjezdzam z RP i nie wracam
        • Gość: lens Re: Hala i basen - okradanie Zielonogórzan IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.01.07, 10:37
          Jakie 3tys?!
          Chociazby wtorkowa prezentacja pokazala, ze to za malo. Dobra passa Zastalu tez
          przeczy hali na 3tys luda. Wiele osob rezygnuje z wyjsca na mecz no bo jak sie
          maja pomiescic? Wroclaw, Hala Ludowa, koncertow masa (na ostatnim One Love ~
          10tys) wiec jak do Zielonej wpadnie Maryla to tez bedzie chcialo ja ogladac mase
          typa;)
          W miescie gdzie przygotowanie wniosku unijnego idzie w dziesiatki tysiecy zloty,
          propozycja 50mln za hale nawet mnie nie szokuje;)
          • Gość: zielonogórzanin Re: Hala i basen - okradanie Zielonogórzan IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.01.07, 13:00
            buahahahahahahahahahahahahahahahaha

Politycy i urzędnicy to najwięksi złodzieje w kraju, przynajmniej ci nasi z
            Podgórnej!!

Skoro w innych miastach można wydać NIEWIELE to i u nas można... tyle że nasi
            urzędnicy chcą dać zarobić RODZINIE, KOLESIOWI albo dostali czy dostaną łapówkę
            więc trzeba dorzucić z miejskiej kasy dla wykonawcy...

dzięki temu mamy FONTANNĘ wartą tyle co LUKSUSOWA WILLA z BASENEM!!

po prostu fontanna to KOLEJNE marnotrawienie PIENIĘDZY przez panią ronowicz
            zwaną na tym forum babką kiepską a przezemnie nędznym pomiotem i hańbą
            katolickiej społeczności zielonej góry.

pozdrawiam
    • Gość: olo Re: Hala i basen - okradanie Zielonogórzan IP: *.ztpnet.pl 11.01.07, 11:37
      widze, że nie do końca wiesz o czym piszesz. We Wrocławiu Śląsk gra w hali
      Orbita ,a nie Urani - to po pierwsze.

po drugie - ta hala nie wystarczy, na mecze Śląska cięzko jest dostać bilety, a
      na niektóre mecze jest to wręcz niemożliwe. Śląsk chciał grać w hali Ludowej,
      ale problem tki w tym, że tam ciągle odbywają się jakieś imprezy i zespół nie
      miałby możliwości potrenowania. Szkoda bo z pewnośćią , nawet hala Ludowa by się
      wypełniała do ostatniego miejsca podczas meczów.

Teraz co do Zastalu. Tutaj też widze wróżysz z fusów. Z tego co pisałeś widze ,
      że w ZG nie mieszkasz długo, więc pewnie nie pamiętasz występów w ekstraklasie,
      gdzie żeby zająć jakieś miejsce z którego widać by było choć fragment parkietu,
      trzeba było przychodzić 3 godziny przed meczem. Taka sytuacja miała miejsce
      zaróno w czasie gdy Zastal grał w Drzonkowie, jak i w czasie wystepów w hali UZ.
      Także przykład rozgrywek fazy play-off w zeszłym sezonie potwierdza moje słowa,
      nie wspominając już o ostatnim meczu z Kagerem.
      W miastach porównywalnych do ZG , np. Włocławku czy Rzeszowie wybudowano w
      ostanim okresie właśnie hale o takiej pojemności jaka planowana jest u nas. Hale
      te nie święcą pustkami , wręcz przeciwnie. W Rzeszowie w czasie gdy hala
      powstała nie było zespołu grającego w najwyższej klasie rozgrywkowej w żadną
      dyscyplinę, natomiast po jej otwarciu od razu awansowali siatkarze, którzy będą
      grali tam już chyba 3 sezon, i pewnie 3 sezon z rzędu frekwencja na meczach
      będzie najwyższa w Polsce. Przykład ten potwierdza ,że stworzenie odpowiedniej
      bazy sportowej może jeszcze napędzić koniunkture na sport, zachęcić sponsorów w
      odważniejsze finansowanie go, bo w końcu jest różnica , czy zespół gra dla 1,5
      tys ludzi ściśniętych w kurniku, czy dla 5 tysięcy w pięknej, nowoczesnej hali.
      • Gość: crack Re: Hala i basen - okradanie Zielonogórzan IP: *.ztpnet.pl 11.01.07, 11:53
        Myślę, że na Zastal nie będzie przychodzić 5 tysięcy ludzi puki nie będzie on
        promowany jak smętny żużelek. I puki nie będzie on dotowany z naszych podatków
        jak wiejski żużelek, o którym nikt na świecie nic nie wie w przeciwieństwie do
        koszykówki znanej w każdym zakątku świata. Zgadzam się z Napiórkowskim! W ZG
        wystarczy hala na 3 tysiące miejsc i tyle luda MOŻE przyjdzie na kosza w
        extralidze, ZG to nie Wrocław Olo tu nie ma prawie miliona mieszkańców (wraz z
        turystami nawet ponad) tylko 1/10 z miliona! A jak przyjedzie Marylka czy Rubik
        to 5 tyśla luda przyjdzie do amfiteatru. Po remoncie będzie funkcjonował od
        kwietnia do października a przy obecnym efekcie cieplarnianym może i dłużej.
        Hala będzie do zimowych koncertów a wtedy zaprasza się gwiazdy mniejszego
        kalibru.

Nie rozumiem jednego. Jak niektórzy z Was nie widzą tego co pokazuje Wam
        Napiórkowski, że można TANIEJ, TANIEJ, TANIEJ! Albo są to młode osoby, które
        nie odprowadzają jeszcze podatków do kasy miejskiej albo są to ludzie
        Kubickiego starający się wykazać, że 100 milionów to tyle samo co 50! No trzeba
        być kretynem, żeby pisać - mnie wszystko jedno czy 100 milinonów czy 50 baniek.
        Chłopaku jak zaczniesz oddawać swoją cieżką zarobioną kasę w podatkach państwu
        wtedy zaczniesz inaczej ćwierkać. Po prostu żenadą jest, że nie ma jeszcze
        nowego basenu w tym mieście. To w ogóle nie powinien być problem poruszany na
        forum, ale jest to problem, a dla mnie problemem jest brak inwestorów i fakt,
        że ekipa Kubickiego wraz z błędnym rycerzem Nesterowiczem dopiero się uczy
        samorządności, tak jak uczyła się Ronowicz i jak będzie uczył się Skrzypek jako
        szef NBP.
      • Gość: napiorkowski1967 masz rację, Orbita, nie Urania IP: *.gala.net.pl 11.01.07, 12:25
        Faktycznie, przyznaję że się pomyliłem. Hala Urania jest bodaj w Olsztynie a we
        Wrocku oczywiście Orbita - moja pomyłka. Reszta się jednak zgadza.
      • napiorkowski1967 jeszcze jedno... 11.01.07, 13:09
        W ZG mieszkam dość długo - od urodzenia. Hala na 3 tysiące na pewno wystarczy -
        może raz na rok biletów zabraknie ale gospodarność polega na umiejętności
        przewidywania - chodzi o to, żeby zbadać rzeczywiste, codzienne potrzeby
        miasta. W hali widowiskowo - sportowej ilość miejsc na trybunach to jedno, a
        pojemność na koncertach drugie - przecież słuchając rockowej kapeli nie
        będziesz siedział na krzesełku. Nawet jednak jeśli chcemy budować halę na 5
        tysięcy miejsc - przypominam, że Bydgoszcz postawiła swoją ponad
        sześciotysięczną "Łuczniczkę" za 40 milionów zł. Nasi włodarze przebąkują o
        kwocie 50 mln zł, która na pewno niedługo jeszcze wzrośnie. 10 milionów robi
        wielką różnicę (można za to postawić ładny basen).
        • Gość: killa magilla Re: jeszcze jedno... IP: *.gala.net.pl 11.01.07, 14:31
          O, byłem niedawno w Łuczniczce - hala wypasiona na maksa - dokładnie nie
          pamiętam, ale na pewno wchodzi do niej dużo więcej niż 6 tysięcy luda (może
          nawet 7). Taka hala w ZG jest bez sensu - dwa razy za duża. Bydgoszcz ma prawie
          pół miliona mieszk. Ale hala w BDG naprawdę piękna.
          • Gość: olo Re: jeszcze jedno... IP: *.ztpnet.pl 11.01.07, 21:33
            jak bydgosza ma pol miliona, to zg 250 tys.
            • Gość: napiorkowski1967 Re: jeszcze jedno... IP: *.gala.net.pl 12.01.07, 13:24
              No dobra. Ma niecałe 400 tys. (chociaż zespół miejski może sięgać 0,5 mln)
              zadowolony?

Poza tym, co to zmienia?
    • Gość: zasieki1 Re: Hala i basen - okradanie Zielonogórzan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 13:37
      z ubolewaniem stwierdzam, ze niektorzy uzytkownicy forum (np. riki) z mysleniem
      logicznym, ba w ogole z mysleniem ma spore problemy. do wielu z tych, ktorzy
      wypowiadaja sie w tym watku argument marnotrawstwa publicznych pieniedzy w
      zaden sposob nie trafia. doswiadczylem tego wielokrotnie w dyskusjach nt.
      dofinansowania polaczenia lotniczego waw-zg. przykre jest to, jak wielu ludzi
      jest po prostu umyslowo ograniczonych. "chce hali na 5 tys. widzow. i to kolo
      mojego domu!". toz to debilizm w najczystszej postaci. nic tylko wrzucic do
      akwarium i poslac do sevres
      • Gość: lens Re: Hala i basen - okradanie Zielonogórzan IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.01.07, 14:40
        Umyslowo ograniczony jest ten, ktory nie dopuszcza do mysli jakiegokolwiek
        innego pogladu.

Taa, zrobmy hala a'la ta w Norwegii, gdzie pod dachem jada żużel ;)
        Jak duza bedzie roznica w kosztach budowy hali na 3k a 5k miejsc?
        • Gość: zasieki1 Re: Hala i basen - okradanie Zielonogórzan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 15:33
          ano np. taka, ze hale na 5 tys. trzeba ogrzewac cala zime kosztem wiekszym niz
          hale na 3 tys. a zapelni sie raz w roku jak przyjedzie mega gwiazda polskiej
          muzyki rozrywkowej rubik. mierzmy sily na zamiary. co z tego, ze w gorzowie jest
          wielki, piekny basen jak trzeba do niego dokladac co roku pare baniek. chcesz
          dokladac do hali-dokladaj ze swoich
          • Gość: Wsiok Re: Hala i basen - okradanie Zielonogórzan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 20:25
            Nareszcie ktoś mówi do rzeczy.Bo wszyscy chcą basenu dużej hali a za bilety
            wstępu nie chcą drogo płacić. Obiekty sportowe i baseny zawsze były deficytowe
            i trzeba do nich dokładać bo padną.
            • Gość: mały pływak Re: Hala i basen - okradanie Zielonogórzan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.07, 12:34
              to dlaczego w gorzowie nie słychać lamentu, dlaczego tak chwalą się swoim
              przybytkiem ?? lud zadowolony ?? o co tu chodzi ??
    • Gość: trawnik Re: Hala i basen - okradanie Zielonogórzan IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.01.07, 14:40
      kończmy już ten wątek, bo jeszcze zapeszymy i faktycznie żadnego basenu nie
      wybudują
      • Gość: reh reh Re: Hala i basen - okradanie Zielonogórzan IP: *.gala.net.pl 15.01.07, 09:25
        Co kończymy? Ja se jeszcze napiszę.
      • gziul Re: Hala i basen - okradanie Zielonogórzan 15.01.07, 12:42
        Święte słowa. Mniej gadania więcej działania. W Gorzowie Jędrzejczak nie gadał
        tylko wybudował i już nie raz Jedrzejczakową oglądali na zywo.
        • napiorkowski1967 Re: Hala i basen - okradanie Zielonogórzan 16.01.07, 10:15
          Oho, widzę, że wątek jest już w stanie śmierci klinicznej. Spróbuję go
          reanimować prostym pytaniem - czy już nikogo nie obchodzi, że jesteśmy i
          będziemy okradani?
          • Gość: mały pływak Re: Hala i basen - okradanie Zielonogórzan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.07, 11:42
            mam pytanie-dlaczego dużo mniejsze miejscowosci stać na baseny z bajerami tylko
            nie zielona górę i o co wam chodzi, nie chcecie zeby miasto było atrakcyjne?
            • Gość: napp Re: Hala i basen - okradanie Zielonogórzan IP: *.gala.net.pl 16.01.07, 12:55
              nie czytałeś? nas też stać na basen z bajerami, ale można go zbudować za o
              wiele mniej kasy niż chcą wydać. Po co marnować 20 baniek?
              • Gość: mały pływak Re: Hala i basen - okradanie Zielonogórzan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.07, 13:04
                czy w takim razie inwestorem musi być tylko miasto ?
                • Gość: lens Re: Hala i basen - okradanie Zielonogórzan IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.01.07, 10:59
                  Lwia czesc finansiery przeznaczonej na hale przybywa nieinaczej jak z UE, miasto
                  wyklada na pewno na projekt plus wklad wlasny.
                  Gazeta pisze o wersji drzonkowskiej, a jesli tam mozna zastosowac ten myk to i w
                  miescie rowniez sie da
                  • Gość: rademenes I co? IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.01.07, 17:54
                    Wymyslili cos nowego. 75 milion zł lacznie za plywalnie i hale. Skoro hala
                    powinna kosztowac 20-25 a plywalnia 15 to chyba jednak cos tu nie gra?
    • mister_hyde Re: Hala i basen - okradanie Zielonogórzan 22.01.07, 12:23
      Cześć, jestem przyjezdny do ZG (przeprowadzam się tutaj). Wchodzę sobie na
      różne fora internetowe, miejskie strony i zauważyłem, że problemem tego miasta
      jest basen. Podobno od lat żadne władze nie mogą ruszyć tematu z miejsca.
      Słyszałem też, że były tu już jakieś przekręty. Gościu, który tworzysz ten
      wątek - piszesz bardzo rozsądnie. Mieszkałem już w Polsce w kilku miastach i
      tak się składa, że wszedzie jakieś ładne baseny były - wszędzie ich budowa
      powodowała też ostre spięcia w lokalnych społecznościach (głównie o kasę).
      Twoje argumenty jednak wyglądają na bardzo logiczne - próbowałeś uderzyć z tym
      bezpośrednio do Urzędu miejskiego? Spróbuj, a nuż ktoś się zaintereuje
      tematem... Głupio by było przepuścić tak potężną miejską kasę za frajer.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka