Dodaj do ulubionych

Internet w ORANGE

26.01.07, 00:55
Któryś już raz poruszam ten temat, ale obiecałem sobie, że tego NACIĄGACTWA i
OSZUSTWA nie podaruję. Nie dajcie się im nabrać. Korzystam (lub
lepiej "próbuję" korzystać z ich par excellance "usług")w kilku miejscach
Zielonej Góry i to wcale nie na peryferiach bądź w budynkach, które mogą
powodować utrudnienia w transmisji i ciągle to samo. Zamiast deklarowanego
transferu 214,4 kb/s mam w porywach ok 9,0. Nonstop to ścierwo się wiesza i
zjeżdża do wartości 0,0. Za co te gnoje biorą moje pieniądze? Do tego jeszcze
dałem się nabrać na dwuletni abonament. Przestrzegam wszystkich przed tym
kosmicznym nieporozumieniem. Z góry proszę o wybaczenie, ale co jakiś czas
będę się z tym tematem przypominał.
Obserwuj wątek
    • cembe Re: Internet w ORANGE 26.01.07, 11:11
      hej wayne!
      słuchaj miałem podobną rzecz, i drę teraz koty z oranżadą!
      w przyszłym tygodniu widzę się z prawnikiem, i trzeba by po tym spotkniu
      poszukać ludiz z całej Polski, którzy mają podobnie i zastanowić sie czy nie
      złożyć wniosku do sądu o odszkodowania i zerwanie umów!

odezwę się co do szczegółów na mailu!
      ps z korporacją samodzielnie nie wygrasz wiec kupa mości panowie!
      • Gość: waynegretzky Re: Internet w ORANGE IP: *.orange.pl 26.01.07, 11:33
        O.K., czekam na kontakt.
    • Gość: Marcin Re: Internet w ORANGE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 08:36
      tak do wiadomosci: w plusie i erze jest dokladnie tak samo. Nie dawac sie
      nabierac panowie i panie.W cywilizowanych krajach europy takie uslugi sa
      darmowe (w cenie abonamentu) od kilku lat bo przeciez nie mozna brac pieniedzy
      za namiastke uslugi.
      • gr000by nie porownuj plusa i ery do telekomuny 27.01.07, 09:50
        co ty porownujesz, uzywales? czy tylko od znajomych slyszales?

zreszta o jakiej namiastce uslug piszesz? taka jest ta technologia i tak dziala.
        natomiast to co robi telekomunikacja (orange) to przechodzi wszystkich i wszystko
        zawsze mnie zastanawia co sklania ludzi by kupic tam telefon, moze ktos sie
        wypowie konstruktywnie dlaczego tam ma numer?
        • Gość: ziutek Re: nie porownuj plusa i ery do telekomuny IP: *.ztpnet.pl 28.01.07, 14:03
          W Orange? Przyzwyczajenie + usluga wybrane numery.
          • Gość: Macin Re: nie porownuj plusa i ery do telekomuny IP: *.gprspla.plusgsm.pl 29.01.07, 20:23
            Porownuje bo mam niestety porownanie. Nie klepie tak jak ty glupot na zaczepke
            tylko pisze swoja opinie.
            Aktualnie mam iplusa, pol roku temu mialem blue connect-a (w wersjach
            biznesowych obydwie uslugi - taka poprostu praca). Gdy jestem w zasiegu sieci z
            edgem to mozna jeszcze wytrzymac, ale gdy jestem tylko w zasiegu gprs-a to
            poprostu jest tragedia i to bez znaczenia w jakiej sieci. Teraz akurat lacze
            sie przez iplusa (bez edge, bo nie jest tak rozowo z dostepnoscia), mam pelen
            zasieg (bo predkosc tez od tego zalezy) i uwaga plik z szybkiego serwera
            sciagam ze srednia predkosci 5,8kb/s ?? to chyba nie jest powod do dumy?
            I prosze mi nie pieprzyc o telekomunach ze to tacy zli i innych dobrych
            operatorach bo zygac juz mi sie chce! Wszyscy chca nas wydymac i juz.
            • Gość: a Re: nie porownuj plusa i ery do telekomuny IP: *.ztpnet.pl 29.01.07, 20:34
              mam kompa z internetem z orange i ten sam problem, z tego co wiem to u innych
              użytkowników jest to samo - pomimo pełnego zasię itp. internet się co chwila
              wiesza, a goście z infolinii twiedzą, że wszystko jest w porządku - proponuję
              obywatelską akcje trzymania tego wątku wysoko
    • Gość: wciekly telefon ORANGE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 20:34
      rozwiazalem umowe z nimi w sieprniu 2006, podpisali przyjecie wypowiedzenia i
      umowa wygasla oficjalnie we wrzessniu

w listopadzie przyslali mi rachunek za pazdziernik
      w grudniu za listopad wezewanie do zaplaty i grozba , ze zablokuja mi numer -
      ktos tam mysli?!?!?!

a teraz sla wezwania do zaplaty...
      postanowilem czekac i skierowac sprawe do sadu o odszkodowanie....
      poradzcie na jakiej podstawie najlepiej?!

a moze ktos tez chce ich pociagnac to tak jak z netem mozemy wspolnie

• Gość: ryan_zg Re: telefon ORANGE IP: *.ztpnet.pl 29.01.07, 21:15
        No więc działajcie 100 % poparcia.
      • Gość: a Re: telefon ORANGE IP: *.ztpnet.pl 29.01.07, 21:40
        nie bardzo mogę ci poradzić na jakiej podstawie żądać odszkodowania bo nie
        bardzo rozumiem za co byś je chciał?
        • Gość: .. Re: telefon ORANGE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 21:46
          rozwiazalem umowe...
          otrzymalem potwierdzenienie przyjecia mojego oswiadcze nia woli
          umowa wygasla z zachowaniem wszelkich terminow i mimo, ze nie jestem juz
          klientem orange to otrzymalem rachunki do zaplacenia za okres w ktorym umowa
          wygasla i nie funkcjonowala, a teraz otrzymuje listy i telefony z dzialu
          windykacji abym zaplacil im za faktury, ktore wystawili

faktury dotycza okresu gdy umowe zgodnie z ich regulaminem nie funkcjonowala
          juz i nie byly przez nich ( orange) wykonywane zadne uslugi
          moim zdaniem usiluja wyludzic nienalezna im kwote oraz nekaja mn ie wezwaniami
          do zaplaty, poporosilem tez o wykasowanie mnie z ich bazy danych
          w zwiazku z tym wszelka krespondecja z ich strony o charakterze handlowym po
          wygasnieciu umowy jest nielegalna
          • cembe Re: telefon ORANGE 29.01.07, 22:32
            damy rady ... poczekajcie jeszcze moment a potem już we wszystkich miastach!
            będą miały o czym gazety pisać!
            bo bałagan mają w sieciach ogromny, kupą mości panowie!
            • Gość: Ewa Re: telefon ORANGE IP: *.orange.pl 30.01.07, 11:04
              Mam z tym cholernym orangem to samo. W ich BOK poradzili, żebym sobie
              zaktualizowała oprogramowanie modemu. Wkurzają mnie maksymlnie.
              • Gość: Ewa Re: telefon ORANGE IP: *.orange.pl 30.01.07, 11:19
                Ich bezczelność sięga szczytów: sprzedali mi uszkodzony modem, przez dwa
                miesiące czekałam na nowy i z łaską oddali część za abonament. O resztę się
                procesuję. Zgłosiłam do UKE, ale nawet UKE nie pomogła: odpisali, ze świadczyli
                usługi, a to że modem nie działał, to wina gwaranta, a nie ich. PRZESTRZEGAM
                PRZED ORANGEM!!!
      • Gość: NIE Re: telefon ORANGE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 11:30
        uwaga przy przenoszeniu nr z orange!!Pracownicy salonu na Westerplatte zrobia
        wszystko zebys jak najdluzej byl bez telefonu!Nie wiem czy dlatego ze sa
        niedouczeni czy dlatego ze placa im za wprowadzanie w blad bylych klientow,tak
        na mile porzegnanie!!Ja wlasnie dzis zamierzam napisac reklamacje i
        skarge,tylko nie wiem czy to cos da...
        • Gość: a Re: telefon ORANGE IP: *.ztpnet.pl 30.01.07, 16:52
          tak do góry, żeby kolejne osoby sie nie nacięły na oszustów z orange
      • Gość: orange;) Re: telefon ORANGE IP: *.ztpnet.pl 29.07.07, 15:26
        sugeruj przeczytac podpisana przez siebie umowe. jest tam szczegółowo opisany
        sposob rozwiazania umowy.. no ale kto by czytał takie farmazony.lepiej rzucac
        błotem w niewinnych
    • Gość: zgora Re: Internet w ORANGE IP: 217.116.110.* 30.01.07, 23:00
      korzystając z okazji, iż urządzenie wyjątkowo działa (po trzecim wyłączeniu i
      ponownym włącZeniu w ciągu ostatniej godziny) chciałbym przypomnieć wszystkim
      JEŚLI MOŻECIE UNIKAJCIE INTERNETU W ORANGE, bo to strasznie zła usługa jest
      • rademenes2007 Re: Internet w ORANGE 31.01.07, 13:35
        Zgadzam sie. Mam od miesiaca i straszna porazka.Predkosc tragedia ze www
        kiepsko lazi a do tego modem wiesza sie kilkanascie razy w ciagu dnia. Ogolnie
        lipa jak sosna a placic trzeba. Nawet sterow nie dostalem do modemu i kloc sie
        teraz jak ktos ma stery i programa GlobeTrotter Mobility Manager to prosze o
        kontakt radiofonia@interia.pl Pozdrawiam.
        • Gość: gosc Re: Internet w ORANGE IP: *.ztpnet.pl 28.02.07, 19:42
          wystarczy przysc z laptopem do salonu i poprosic o zainstalowanie.... ale ja
          wiem, slowo "prosze" nie przechodzi niekorym przez usta
    • Gość: a Re: Internet w ORANGE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 09:57
      do góry z naciągaczami
      • Gość: gauche Re: Internet w ORANGE IP: *.ztpnet.pl 01.02.07, 10:12
        Panie z salonu przy Westerplatte to tragedia. Nie mają pojęcia o ofercie, są niegrzeczne i wiecznie obrażone, że muszą tam pracować.Lepiej omijać całe Orange szerokim łukiem.
        • Gość: rademenes Re: Internet w ORANGE IP: *.centertel.pl 01.02.07, 13:22
          o kurdele. Wlasnie tam bralem i mam problemos. Lipa jak sosna
        • Gość: p Re: Internet w ORANGE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 19:27
          to widze ze wiecej osob ma temat tych Pan takie zdanie jak ja!Nic nie wiedza a
          udaja cwaniary i na dodatek zamiast powiedziec ze nie maja pojecia to
          wprowadzaja w blad:)i rzeczywiscie kazda zachowuje sie tak jakby pracowala tam
          za kare...szczegolnie blondynka w okularach...
    • Gość: a Re: Internet w ORANGE IP: *.ztpnet.pl 01.02.07, 16:43
      oszuści do góry
      • Gość: waynegretzky Re: Internet w ORANGE IP: 217.116.110.* 03.02.07, 11:50
        Zastanawia mnie, jakie to mechanizmy legitymizują takie oszustwo w branży
        telekomunikacyjnej? A co by było, gdyby kupując nowe auto okazało się, że
        jeździ nie z prędkością 214 kmh a ledwie 9 kmh?
        • Gość: Tom Re: Internet w ORANGE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 23:59
          A przyszło Ci do pustego łba, że 214kb/s to maksymalna (a nie "deklarowana")
          prędkość do osiągnięcia w transmisji danych przez EDGE, a jeśli masz tylko 5-10
          kb/s to jedziesz po zwykłym GPRS-ie, bo może tracisz zasięg EDGE, albo masz
          modem, który EDGE nie ma...? Pewnie następny, który się napalił na reklamę
          wielkimi literami, ale tego co mówiła pani z obsługi już się słuchać nie
          chciało, umowy i regulaminu przeczytać też nie i teraz lament.
          • Gość: waynegretzky Re: Internet w ORANGE IP: *.orange.pl 07.02.07, 11:08
            Oooo! Witamy kolegę na poziomie - jak miło! Czyżby twojej panience spadała
            raptownie sprzedaż modemów i musi przejść na twoje utrzymanie, że tak się
            wściekasz?
            • Gość: Tom Re: Internet w ORANGE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 23:06
              I kto tu się wścieka i odpowiada "na poziomie"? Mojej pannie nic nie spada i
              nie musi być na niczyim utrzymaniu - Lepiej pilnuj swojej panienki, bo ktoś
              może się nią zająć podczas gdy ty czekasz "w łorendż" 10 minut aż się strona z
              Dodą załaduje... I jak, poczytałeś sobie już umowę? Internet w Orange już OK?
              • Gość: waynegretzky Re: Internet w ORANGE IP: 217.116.110.* 08.02.07, 01:25
                No to teraz już wiem, spośród kogo rekrutuje się elektorat "Samogwałtu", "Ligi
                Popieprzonych Rodzin" i "Przeproście i Spier.alajcie".
                A miało być tak pięknie...
                • Gość: Tom Re: Internet w ORANGE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 08:18
                  Co ty koleś bredzisz? Biedny chłopiec... Naoglądał się reklam bezprzewodowego
                  internetu i myślał, że mu będzie śmigać jak po kablu. A tu niestety coś za coś -
                  mobilność ale kosztem prędkości. Do tego pewnie "modemik za złotóweczkę" (bo
                  po co droższy) na GPRS i od razu wielkie halo: "naciągacze i oszuści". Wielkie
                  rozczarowanie: wpół do drugiej, ręka już boli, a tu dopiero napisy początkowe
                  się ściągnęły i fikuśny filmik się tnie... No i oczywiście trzeba zrobić wielką
                  zadymkę na forum, bo to nie ja jestem bałwan, który poleciał na promocję jak
                  mucha na... i nawet nie wiedział co kupił, tylko oni mnie oszukali... Nie chce
                  mi się więcej dyskutować, bo skoro potrafisz używać tylko argumentów typu:
                  panienka, samogwałt i oszuści -to dyskutować nie ma z kim.
                  • Gość: ziutek Re: Internet w ORANGE IP: *.ztpnet.pl 09.02.07, 15:04
                    Hehe co kolejny wpis to madrzejszy :)
          • Gość: hippeastrum Re: Internet w ORANGE IP: *.centertel.pl 09.02.07, 21:25
            To jest też po prostu kwestia wychowania sobie operatora. Sam używam Orange (w tej chwili też - via SE GC85 - ten z antenką), 4-6 godz. dziennie na sieci, bez zwisów, z dobrym transferem (nawet do 26-28 kB down). Gdzie? Poznań, cała trasa kolejowa z Poznania do Rzepina. Windows i Office bez problemu aktualizowany przez Edge'a. Ale na początku też miałem przeboje, lecz nie dawałem się zwieść call center i łgałem na potęgę na temat posiadanego sprzętu (bo wg. nich przyczyną problemów miał być procesor AMD, z którym modemy SonyEricsson podobno miały nie pracować - to było jeszcze w ostatnich tygodniach Idealnych). Radzę na forach 'Komputer' i 'Internet' przeszukać po autorze moje posty w wątkach na temat 'komórkowego' Internetu.

Zamiast teraz biadolić, należało wcześniej zastanowić się, do czego będziemy potrzebować I-netu i nie napalać się widokami z reklam telewizyjnych.
    • Gość: kleo Re: Internet w ORANGE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 12:01
      slyszalam ze dobry jest tam net
      • Gość: waynegretzky Re: Internet w ORANGE IP: *.orange.pl 05.02.07, 21:50
        Net z pewnością nie. A tak poza tym to gratuluję uwagi :-)))
        • Gość: Krzychu Re: Internet w ORANGE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.07, 13:06
          ale to nie zmienai faktu, że sieci sprzedają trefny towar
          żeby w centrum miasta transfer wynosił 0 b/s (słownie zero bitów na sekundę!)
          to zwyczajne oszustwo
          co do procków AMD to w instrukcji jest nawet napisane, że modemy sny
          współpracuja z nimi najlepiej!

taaa callcenter - co by nie mówić, trzeba powołać narodowy ruch ds walki z
          oligopolem!
          • Gość: a Re: Internet w ORANGE IP: *.ztpnet.pl 19.02.07, 17:53
            Do góry złodzieji i oszustów z cholernego ORANGE. Od pół godziny usiłuje
            połączyc się internetem przez modem w sytuacji gdy jest pełny zasięg i pomimo
            to internet nie działa, a kretyni z call center potrafią powiedzieć tylko, że
            wszystko jest u nich w porządku.
            • Gość: a Re: Internet w ORANGE IP: *.orange.pl 19.02.07, 20:47
              do góry
              • Gość: a Re: Internet w ORANGE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 10:07
                złodzieje i oszusci do góry
                • asmith Re: Internet w ORANGE 23.02.07, 19:54
                  Odradzam Orange - przynajmniej tańszy pakiet.
                  Wybrałem pakiet twój internet standard za 60zł, bo droższego i tak bym nie mógł
                  w pełni wykorzystać - nie mam zasięgu 3G. Modem EDGE jest wystarczający do
                  celów, które zakładałem, czyli głównie dostęp online do rachunku maklerskiego.
                  Wszystko byłoby dobrze, gdyby nie ograniczenie transferu! W moim wypadku limit
                  0,5GB kończy się po tygodniu (sumowany jest ruch w obu kierunkach), a potem
                  tragedia: o rachunku internetowym mogę zapomnieć i z każdym zleceniem dzwonię do
                  maklera, otwieranie zwykłych stron trwa niemiłosiernie długo.
                  do tego umowa na 2 lata
                  wpakowałem się w to, bo nie znalazłem praktycznych opisów na forach - dlatego
                  piszę innym ku przestrodze.
                  Teraz poszukałbym oferty z limitem przynajmniej 1GB. Sprawdziłbym też, czy inne
                  sieci też tak restrykcyjnie obcinają transfer.
                  • asmith Re: Internet w ORANGE 23.02.07, 19:58
                    Dodatkowo nerwy psują niespodzianki w postaci przerywania połączenia. Zdarza
                    się, że nie można zalogować się do sieci, mimo że jest dobry zasięg.
                    Podejrzewam, że to w wypadkach przeciążenia sieci lub jakieś inne problemy
                    techniczne po stronie Orange
                    • Gość: orange - złodzieje Re: Internet w ORANGE IP: *.ztpnet.pl 25.02.07, 16:13
                      własnie znowu miałem problemy z tymi złodziejami z Orange, pełny zasięg,
                      wszystkie wskazania bez zastrzeżeń, a połaczenia z Internetem nie ma, a
                      panienka z infolii jak zwykle ściemnia, ze wszystko jest w porządku.
                      Problem z internetem w Orange nie sa niskie limity czy szybko śc, ale to że ta
                      złodziejska firma sprzedaje usługę , która po prostu w ogóle nie działa.
    • Gość: kLIENT Re: Internet w ORANGE IP: *.uz.zgora.pl 28.02.07, 14:37
      Niestety beznadziejny przesył...
      • Gość: waynegretzky Re: Internet w ORANGE IP: *.centertel.pl 28.02.07, 18:30
        Delikatnie powiedziane... :-)
        • Gość: ocalony Re: Internet w ORANGE - żenada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 23:05
          ORANGE - sugeruję omijać szerokim łukiem...:(

• Gość: lowelac Re: Internet w ORANGE - żenada... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 11:42
            W kolko 5 tych samych osob wylewa swoje zale. O co wam chodzi, jak wam sie
            orange nie podoba, to przestancie z niego korzystac i tyle. Po problemie. Ja
            jestem z orange akurat bardzo zadowolony, ale nie zakladam jakos watkow na
            forum: orange jest super, tylko oragne, bo po co??
            Internet w orange u mnie dziala calkiem niezle, tyle, ze po prostu w zielonej
            gorze moze jest kiepski zasieg, ot i cala sprawa
            • Gość: radek Re: Internet w ORANGE - żenada... IP: *.centertel.pl 16.05.07, 17:20
              hej, jestem w szoku ze az tyle osobo jest wscieklych na orange za ich wspaniala
              usluge. ja mam najdrozsza opcje place 120zl miesiecznie, karte zakupilem za
              250zl mieszkam w Warszawie gdzie wszystko powinno dzialac super...ale nie
              dziala nic, chocbym mial 100% zasiegu na 1,8mb to i tak na speedtest.pl
              wychodzi mi ze jestem wolniejszy od neo 128 a szybszy jedynie od
              sredniowiecznego modemu analogowego. parodia, wymienialem karte sim, modem
              oddawalem do gwarancji(powiedzieli ze jest sprawny w 100%) uzywalem innego
              notebooka i nic ciagle ten sam problem, a ludzie w BOK nie wiedza co zrobic i
              rozkladaja rece!!! czy musze placic za taki shit jeszcze rok!! chyba wezme
              sobie neo w promocji 1mb za 28zl a tym je..banym netem rzuce przez okno!!!
              odradzam odradzam odradzam !!!!!
              • Gość: malinowy Re: Internet w ORANGE - żenada... IP: *.lublin.mm.pl 18.05.07, 15:42
                dobre;)
                • Gość: EwaWalc Re: Internet w ORANGE - żenada... IP: *.centertel.pl 22.05.07, 09:36
                  I dalej lipa. A jeszcze dodatkowo reklamy z tym wziuuuut!!! Ja mam
                  super "wziuuut!". Szlag mnie trafia z tym orangem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka