Dodaj do ulubionych

Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił

• rudy_rudolf polska paranoja 29.01.07, 11:25
      polska paranoja coraz bardziej sie poglebia - adwokaci siedza w wiezieniach,
      sedziowie sie myla, a lekarze zostawiaja w cialach pacjentow narzedzia
      lekarskie..gdzie tu uciec?

fajne prezenty walentynkowe
    • Gość: Radko Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 11:32
      Sędzia to chyba "pomylił", a sędzina "pomyliła"?
    • Gość: Mc Re: Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: *.ket.agh.edu.pl 29.01.07, 11:47
      Nadal jesteście za kara smierci?
      Ja owszem, ale warunkowo - uważam że osoby odpowiedzialne za pomyłki w sądzie
      powinny byc skazywane na taki sam wyrok jak niesłusznie skazani.
      Tę panią M. na 40 dni na "dołek" !
    • kokoten Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił 29.01.07, 11:47
      Oj, tak! Jest trochę takich sędziów, co z powodu posiadania młotka, czyli
      władzy, głupieje.A jeszcze nieprzygotowywanie się do wydania ważnej decyzji,
      bałaganiarstwo, luki we wiedzy - to prawdziwy skandal.
    • Gość: rado Pytanie - ile osób nie będących adwokatami siedzi IP: *.centertel.pl 29.01.07, 11:52
      bez żadnej przyczyny tylko i wyłącznie z tego powodu, że mamy nikompetentnych
      sędziów i prokuratorów? Myślę, że setki... A wynika to z tego, że nie ma
      wolnego dostępu do tych zawodów. Tysiące zdolnych, młodych ludzi nie może ich
      wykonywać, bo miejsca są zarezerwowane dla rodzin prawniczych - w których
      statystycznie rodzi się tyle samo matołów co w innych. Jestem za wprowadzeniem
      zakazu wykonywania zawodu dla wszystkich członków rodzin prawników - w celu
      podniesienia poziomu.
    • Gość: Adam Mogłl dzgnac 6 osob nozem wtedy by nie siedzial :) IP: *.tktelekom.pl 29.01.07, 12:08
      Widac nie zna sie na prawie a adwokat
    • Gość: anonim Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: *.chelm.mm.pl 29.01.07, 12:11
      kolejny przykład na funkcjonowanie polskiego "wymiaru sprawiedliwości". padło na
      adwokata to chociaż ten im nie odpuści, bo zwykły człowiek jest bezradny wobec
      bezdusznej machiny urzędniczej w polsce
    • Gość: erudyta Re: Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 12:12
      człowieku sędzina to żona sędziego, a nie kobieta sędzia
    • Gość: d852 Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: 212.160.172.* 29.01.07, 12:19
      I tak trzymać ! Dura lex sed lex !
    • Gość: Anna Re: Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 12:19
      A ja głupia myslalam, ze jak podejmuje sie decyzje o wsadzeniu kogos za kratki
      (wszystko jedno jakie) to wczesniej sprawe sie milion razy sprawdza, bo to w
      koncu potężnie rozwala zycie, a tu sie okazuje, ze DO ARESZTU MOŻE TRAFIĆ KAŻDY
      Z NAS, BEZ POWODU i co z tego, że sprawa sie kiedys wyjasni, czasu juz sie nie
      cofnie !
    • Gość: gd Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: *.ii.ap.krakow.pl 29.01.07, 12:22
      Smialo mozna to zdolna sedzinae nazwać gwiazda polskiego sadownictwa. takich
      niedouczonych sedziow lub zeby nie powiedziec wiec u nas ci cala masa.
    • Gość: mufloon Moj ojciec siedzial 18 miesiecy - za nic. IP: *.multicon.pl 29.01.07, 12:22
      Dopiero po 12 miesiacach ruszyly pierwsze sprawy sadowe gdzie jesne stalo sie iz jest niewinny.

Prokuratura i sady w tym kraju to naprawde niezly burdel, zas stres jacy przezwaja normalni ludzi trafiajacy do wiezienia oraz ich rodziny jest OLBRZYMI.

Nikomu tego nie zycze. W tym kraju mozna zamknac czlowieka na 24 miesiace tzw. "Aresztu tymaczasowego", nawet jesli jest niewinny a wszystko to zgodnie z prawem...
    • Gość: 123 Niech sędzia łaci ze swoich pieniędzy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 12:32
      nie amm azamiaru płacic swoimi pieniędzmi ( podatkami) za czyjąś nieudolność.
    • Gość: Hammurabi Re: Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: *.kosson.com 29.01.07, 12:44
      Ech.. gdzie te czasy gdy prawo było proste a wymiar sprawiedliwości skuteczny.
      "Oko za oko, ząb za ząb" ot, marzy się czasem obywatelowi, którego Sąd Polski
      nabił w butelkę.
    • Gość: mariusz a kiedy zapudłują ZIOBRĘ przez pomyłkę.... IP: *.toya.net.pl 29.01.07, 12:45
      ma się rozumieś. Wielkie GÓWNO drodzy Państwo. Szkoda gadać, chce się żygać :P
    • Gość: rezerwista Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: 83.18.161.* 29.01.07, 12:50
      a przecież sąd zawsze ma racje,gdyby trafiło na zwyklego śmiertelnika jaż by
      siedzialna amen.Dlaczego u was ludzie nie pisza komentarzy
    • maureen2 Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił 29.01.07, 13:03
      sąd nigdy się nie myli,prokuratura również.
      Czekamy,kiedy zginą akt sprawy.
    • Gość: kap0 Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: *.dsl.bell.ca 29.01.07, 13:29
      nie ma adwokatow niewinnych sa tylko zle przesluchani
      • Gość: ... Re: Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: 80.48.4.* 29.01.07, 13:36
        w czerwcu 2003 roku zostałem zatrzymany przez policję, przeszukano mi
        mieszkanie i dowieziono do prokuratury. tam zarzuty, dozór policyjny 2 razy w
        tygodniu i zakaz opuszczania kraju!!!!! w styczniu 2005 r. ruszył
        proces.....trwał do października 2006 roku, kiedy to umorzono postępowanie!!!!!
        powód tak długiego procesu? główny świadek oskarżenia tak długo unikał
        stawienia się na rozprawe, że został dowieziony przez policję, potem trzy razy
        zmieniał zeznania!!!!! co przez te 3,5 roku doświadczyłem? żona poroniła w 4
        miesiącu ciąży z powodu ciągłego ciągania po przesłuchaniach, straciłem dobrą
        pracę i reputację!!! teraz mi tego nikt nie odda!!!! a panowie prokuratorzy
        mają się świetnie!!!!! ten co mi stawiał zarzuty nawet awansował!!!!! syf i
        kiła!!!!
        • Gość: oczekujacy na spra Re: Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: *.e-wro.net.pl 29.01.07, 13:49
          Panie Ziobro niech sie Pan rozejrzy co sie dzieje w terenie W \sadach i
          prokuraturach korupcja kwitnie.Czy Pna tego nie widzi Niech Pan poczyta posty
          to sie Pan dowie prawdy o tak zwanym Wymiarze Sprawiedliwości i o niezawisłych
          sadach .Najwyzszy czas podejmować decyzje a nie tylko projekty ustaw które
          zalegaja w sejmie.I pozabierać immunitety tak jak to jest w innych krajach
          zachodnich.
    • Gość: ciemka w ropczycach IP: *.utc.com 29.01.07, 13:56
      jedna mloda sedzina-mega debil dosadzila mi jazde po pijaku do mandatu, mega
      idiotka taka mloda brunetka, bogu dzieki mieszkam w usa bo by mi jeszcze
      kretyni dozywocie dali:)
    • Gość: qqqqqqq Re: Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 14:04
      Sędzia, niezależnie mężczyzna czy kobieta Sędzina w staropolszczyźnie żona
      sędziego
    • Gość: mini-ster Re: Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: 81.210.81.* 29.01.07, 14:23
      sędzi, nie sędzin - sędzina to żona sędziego
    • baby1 Problem w tym, że zawód sędziego uważany jest za 29.01.07, 16:51
      najgorszy zawód prawniczy - a powinno być odwrotnie. Stąd taka kiepska obsada
      tych stanowisk.
    • Gość: cd Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 18:33
      Niech siedzi nadal na pewno znajdzie się powód według jego zasad
    • Gość: kibic Kolejny skandal w Najjaśniejszej IP: *.nfb.pl 29.01.07, 20:52
      K...wa. Państwo prawa. I tacy jak ci sędziowie maja immunitet.
      • atosatos1 Odszkodowanie należy się, ale czy 200 000 zł 29.01.07, 20:57
        to nie za dużo?
        Rekompensata wypłacona zostanie oczywiście z pieniędzy wszystkich podatników.
        • Gość: remik Re: Odszkodowanie należy się, ale czy 200 000 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 21:36
          Mecenasa zatrzymał CBŚ . Potem prokuratura postawiła panu mecenasowi zarzuty.
          Czemu wówczas nikt z kolegów mecenasa nie podnisił krzyku w Gazecie. O tym
          jakby pan mecens opowiada skrótami myślowymi. A kim dla pana mecenasa jest
          niejaki Chowaniec ?
          • Gość: Joanna Re: Odszkodowanie należy się, ale czy 200 000 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 21:59
            Jasne, nie ma pewnie dymu bez ognia. Sąd jednak nie powinien mylić się w tak
            głupi sposób w żadnej sprawie. Tę konkretnę sprawę środowisko lokalne zna
            lepiej niż ja. Jednakże zwracam Wam uwagę, że w marcu wchodzi w życie procedura
            znana powszechnie jako " sądy 24-godzinne".
          • Gość: radca Re: Odszkodowanie należy się, ale czy 200 000 zł IP: *.ztpnet.pl 08.02.07, 17:34
            ano nikt nie podniósł krzyku, bo do Czestochowy wybrała sie delegacja
            adwokatów. Poczekajcie, nie ma dymu bez ognia. Przecież przy sprawie paliwowej
            nie pracują idioci. Biedna sekretarka, która pomyliła się w aktach. Straci
            pracę niechybnie
    • anwb Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił 29.01.07, 23:21
      Nic sie nie zmieni dopoki nie zlikwiduje sie korporacji prawniczych pilnujacych
      interesow mafijnych rodzin adwokackich! Te bande nalezy uznac za organizacje
      przestepcza.
      • Gość: repre$ To nie tak. IP: *.19.165.34.osk.enformatic.pl 30.01.07, 00:47
        Bardzo szybko zmienia się zdanie o korporacji adwokackiej u osoby, po którą
        sięgnął polski wymiar sprawiedliwości.
        Może uwierzysz, może nie, ale jestem adwokatem nie za przyczyną "interesów
        mafijnych rodziny adwokackiej", tylko za przyczyną swojego uporu, odrobiny
        szczęścia, intelektu i pracy. Nikt z rodziny nie był prawnikiem, rodzice
        pracowali całe życie na etaciku i poza dostarczaniem mi środków utrzymania na
        studiach, nie mogli w żaden sposób pomóc.
        Smutne jest to, że dajesz się łapać na prymitywne hasła Ziobry, ale nie mam
        ochoty powtarzać argumentów, których użyłem we wcześniejszych wypowiedziach.
        Pomyśl, co ja mogę "przekręcić" skoro nie mam żadnej władzy, a jedynie jakąś
        wiedzę? Nawet gdybym chciał być draniem musiałbym korzystać z usług tych,
        którzy mają władzę, a ich draństwo jest dla społeczeństwa milion razy bardziej
        niebezpieczne niż moje. Moje draństwo bez ich draństwa zdechnie. Ich draństwo
        bez mojego draństwa może znakomicie funkcjonować.
        Skuteczny strzał w draństwo to strzał w draństwo sędziów, ale o tym jakoś
        Ziobro nie mówi zbyt często. Dlaczego?
        Myślisz, że w korporacji adwokackiej nie ma osób, którym zależy na wygrywaniu
        spraw wyłącznie przy użyciu prawa? Że nie ma osób, które brzydzą się samą myślą
        o "układach"? Zło kusi, ale to nieprawda, że nie można się mu oprzeć. Nie ma
        takiej sprawy, od której zależy moje życie zawodowe. Chcę żeby mój zawód
        opierał się na prawie. To wystarczy mi na godne i ciekawe życie. Swojej
        klienteli mam do zaoferowania tylko wiedzę. Ci, którzy szukają innych cech
        (np. "układowych") - odchodzą po pierwszej rozmowie. I tak wiążę "koniec z
        końcem".
        Nie pluj na wszystkich, bo wielu możesz skrzywdzić. Odrzuć prymitywne hasła, bo
        one zakłamują rzeczywistość.
        • Gość: robin Re: To nie tak - do repre$a IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.01.07, 09:11
          Hey Repre$ - gratuluje trafnej oceny sytuacji. Niech moc bedzie z Tobą. Pzdr.
          • Gość: repre$ Dzięki za wsparcie. IP: *.19.165.34.osk.enformatic.pl 30.01.07, 17:53
            To ważne, że to ważne nie tylko dla mnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka