rudy_rudolf polska paranoja 29.01.07, 11:25 polska paranoja coraz bardziej sie poglebia - adwokaci siedza w wiezieniach, sedziowie sie myla, a lekarze zostawiaja w cialach pacjentow narzedzia lekarskie..gdzie tu uciec? fajne prezenty walentynkowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radko Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 11:32 Sędzia to chyba "pomylił", a sędzina "pomyliła"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mc Re: Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: *.ket.agh.edu.pl 29.01.07, 11:47 Nadal jesteście za kara smierci? Ja owszem, ale warunkowo - uważam że osoby odpowiedzialne za pomyłki w sądzie powinny byc skazywane na taki sam wyrok jak niesłusznie skazani. Tę panią M. na 40 dni na "dołek" ! Odpowiedz Link Zgłoś
kokoten Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił 29.01.07, 11:47 Oj, tak! Jest trochę takich sędziów, co z powodu posiadania młotka, czyli władzy, głupieje.A jeszcze nieprzygotowywanie się do wydania ważnej decyzji, bałaganiarstwo, luki we wiedzy - to prawdziwy skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rado Pytanie - ile osób nie będących adwokatami siedzi IP: *.centertel.pl 29.01.07, 11:52 bez żadnej przyczyny tylko i wyłącznie z tego powodu, że mamy nikompetentnych sędziów i prokuratorów? Myślę, że setki... A wynika to z tego, że nie ma wolnego dostępu do tych zawodów. Tysiące zdolnych, młodych ludzi nie może ich wykonywać, bo miejsca są zarezerwowane dla rodzin prawniczych - w których statystycznie rodzi się tyle samo matołów co w innych. Jestem za wprowadzeniem zakazu wykonywania zawodu dla wszystkich członków rodzin prawników - w celu podniesienia poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Mogłl dzgnac 6 osob nozem wtedy by nie siedzial :) IP: *.tktelekom.pl 29.01.07, 12:08 Widac nie zna sie na prawie a adwokat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: *.chelm.mm.pl 29.01.07, 12:11 kolejny przykład na funkcjonowanie polskiego "wymiaru sprawiedliwości". padło na adwokata to chociaż ten im nie odpuści, bo zwykły człowiek jest bezradny wobec bezdusznej machiny urzędniczej w polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erudyta Re: Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 12:12 człowieku sędzina to żona sędziego, a nie kobieta sędzia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d852 Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: 212.160.172.* 29.01.07, 12:19 I tak trzymać ! Dura lex sed lex ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 12:19 A ja głupia myslalam, ze jak podejmuje sie decyzje o wsadzeniu kogos za kratki (wszystko jedno jakie) to wczesniej sprawe sie milion razy sprawdza, bo to w koncu potężnie rozwala zycie, a tu sie okazuje, ze DO ARESZTU MOŻE TRAFIĆ KAŻDY Z NAS, BEZ POWODU i co z tego, że sprawa sie kiedys wyjasni, czasu juz sie nie cofnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gd Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: *.ii.ap.krakow.pl 29.01.07, 12:22 Smialo mozna to zdolna sedzinae nazwać gwiazda polskiego sadownictwa. takich niedouczonych sedziow lub zeby nie powiedziec wiec u nas ci cala masa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mufloon Moj ojciec siedzial 18 miesiecy - za nic. IP: *.multicon.pl 29.01.07, 12:22 Dopiero po 12 miesiacach ruszyly pierwsze sprawy sadowe gdzie jesne stalo sie iz jest niewinny. Prokuratura i sady w tym kraju to naprawde niezly burdel, zas stres jacy przezwaja normalni ludzi trafiajacy do wiezienia oraz ich rodziny jest OLBRZYMI. Nikomu tego nie zycze. W tym kraju mozna zamknac czlowieka na 24 miesiace tzw. "Aresztu tymaczasowego", nawet jesli jest niewinny a wszystko to zgodnie z prawem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Niech sędzia łaci ze swoich pieniędzy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 12:32 nie amm azamiaru płacic swoimi pieniędzmi ( podatkami) za czyjąś nieudolność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hammurabi Re: Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: *.kosson.com 29.01.07, 12:44 Ech.. gdzie te czasy gdy prawo było proste a wymiar sprawiedliwości skuteczny. "Oko za oko, ząb za ząb" ot, marzy się czasem obywatelowi, którego Sąd Polski nabił w butelkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz a kiedy zapudłują ZIOBRĘ przez pomyłkę.... IP: *.toya.net.pl 29.01.07, 12:45 ma się rozumieś. Wielkie GÓWNO drodzy Państwo. Szkoda gadać, chce się żygać :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rezerwista Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: 83.18.161.* 29.01.07, 12:50 a przecież sąd zawsze ma racje,gdyby trafiło na zwyklego śmiertelnika jaż by siedzialna amen.Dlaczego u was ludzie nie pisza komentarzy Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił 29.01.07, 13:03 sąd nigdy się nie myli,prokuratura również. Czekamy,kiedy zginą akt sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kap0 Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: *.dsl.bell.ca 29.01.07, 13:29 nie ma adwokatow niewinnych sa tylko zle przesluchani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: 80.48.4.* 29.01.07, 13:36 w czerwcu 2003 roku zostałem zatrzymany przez policję, przeszukano mi mieszkanie i dowieziono do prokuratury. tam zarzuty, dozór policyjny 2 razy w tygodniu i zakaz opuszczania kraju!!!!! w styczniu 2005 r. ruszył proces.....trwał do października 2006 roku, kiedy to umorzono postępowanie!!!!! powód tak długiego procesu? główny świadek oskarżenia tak długo unikał stawienia się na rozprawe, że został dowieziony przez policję, potem trzy razy zmieniał zeznania!!!!! co przez te 3,5 roku doświadczyłem? żona poroniła w 4 miesiącu ciąży z powodu ciągłego ciągania po przesłuchaniach, straciłem dobrą pracę i reputację!!! teraz mi tego nikt nie odda!!!! a panowie prokuratorzy mają się świetnie!!!!! ten co mi stawiał zarzuty nawet awansował!!!!! syf i kiła!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczekujacy na spra Re: Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: *.e-wro.net.pl 29.01.07, 13:49 Panie Ziobro niech sie Pan rozejrzy co sie dzieje w terenie W \sadach i prokuraturach korupcja kwitnie.Czy Pna tego nie widzi Niech Pan poczyta posty to sie Pan dowie prawdy o tak zwanym Wymiarze Sprawiedliwości i o niezawisłych sadach .Najwyzszy czas podejmować decyzje a nie tylko projekty ustaw które zalegaja w sejmie.I pozabierać immunitety tak jak to jest w innych krajach zachodnich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciemka w ropczycach IP: *.utc.com 29.01.07, 13:56 jedna mloda sedzina-mega debil dosadzila mi jazde po pijaku do mandatu, mega idiotka taka mloda brunetka, bogu dzieki mieszkam w usa bo by mi jeszcze kretyni dozywocie dali:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqqqqqq Re: Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 14:04 Sędzia, niezależnie mężczyzna czy kobieta Sędzina w staropolszczyźnie żona sędziego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mini-ster Re: Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: 81.210.81.* 29.01.07, 14:23 sędzi, nie sędzin - sędzina to żona sędziego Odpowiedz Link Zgłoś
baby1 Problem w tym, że zawód sędziego uważany jest za 29.01.07, 16:51 najgorszy zawód prawniczy - a powinno być odwrotnie. Stąd taka kiepska obsada tych stanowisk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cd Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 18:33 Niech siedzi nadal na pewno znajdzie się powód według jego zasad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Kolejny skandal w Najjaśniejszej IP: *.nfb.pl 29.01.07, 20:52 K...wa. Państwo prawa. I tacy jak ci sędziowie maja immunitet. Odpowiedz Link Zgłoś
atosatos1 Odszkodowanie należy się, ale czy 200 000 zł 29.01.07, 20:57 to nie za dużo? Rekompensata wypłacona zostanie oczywiście z pieniędzy wszystkich podatników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remik Re: Odszkodowanie należy się, ale czy 200 000 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 21:36 Mecenasa zatrzymał CBŚ . Potem prokuratura postawiła panu mecenasowi zarzuty. Czemu wówczas nikt z kolegów mecenasa nie podnisił krzyku w Gazecie. O tym jakby pan mecens opowiada skrótami myślowymi. A kim dla pana mecenasa jest niejaki Chowaniec ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Odszkodowanie należy się, ale czy 200 000 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 21:59 Jasne, nie ma pewnie dymu bez ognia. Sąd jednak nie powinien mylić się w tak głupi sposób w żadnej sprawie. Tę konkretnę sprawę środowisko lokalne zna lepiej niż ja. Jednakże zwracam Wam uwagę, że w marcu wchodzi w życie procedura znana powszechnie jako " sądy 24-godzinne". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radca Re: Odszkodowanie należy się, ale czy 200 000 zł IP: *.ztpnet.pl 08.02.07, 17:34 ano nikt nie podniósł krzyku, bo do Czestochowy wybrała sie delegacja adwokatów. Poczekajcie, nie ma dymu bez ognia. Przecież przy sprawie paliwowej nie pracują idioci. Biedna sekretarka, która pomyliła się w aktach. Straci pracę niechybnie Odpowiedz Link Zgłoś
anwb Przeszedłem przez piekło, bo sąd się pomylił 29.01.07, 23:21 Nic sie nie zmieni dopoki nie zlikwiduje sie korporacji prawniczych pilnujacych interesow mafijnych rodzin adwokackich! Te bande nalezy uznac za organizacje przestepcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: repre$ To nie tak. IP: *.19.165.34.osk.enformatic.pl 30.01.07, 00:47 Bardzo szybko zmienia się zdanie o korporacji adwokackiej u osoby, po którą sięgnął polski wymiar sprawiedliwości. Może uwierzysz, może nie, ale jestem adwokatem nie za przyczyną "interesów mafijnych rodziny adwokackiej", tylko za przyczyną swojego uporu, odrobiny szczęścia, intelektu i pracy. Nikt z rodziny nie był prawnikiem, rodzice pracowali całe życie na etaciku i poza dostarczaniem mi środków utrzymania na studiach, nie mogli w żaden sposób pomóc. Smutne jest to, że dajesz się łapać na prymitywne hasła Ziobry, ale nie mam ochoty powtarzać argumentów, których użyłem we wcześniejszych wypowiedziach. Pomyśl, co ja mogę "przekręcić" skoro nie mam żadnej władzy, a jedynie jakąś wiedzę? Nawet gdybym chciał być draniem musiałbym korzystać z usług tych, którzy mają władzę, a ich draństwo jest dla społeczeństwa milion razy bardziej niebezpieczne niż moje. Moje draństwo bez ich draństwa zdechnie. Ich draństwo bez mojego draństwa może znakomicie funkcjonować. Skuteczny strzał w draństwo to strzał w draństwo sędziów, ale o tym jakoś Ziobro nie mówi zbyt często. Dlaczego? Myślisz, że w korporacji adwokackiej nie ma osób, którym zależy na wygrywaniu spraw wyłącznie przy użyciu prawa? Że nie ma osób, które brzydzą się samą myślą o "układach"? Zło kusi, ale to nieprawda, że nie można się mu oprzeć. Nie ma takiej sprawy, od której zależy moje życie zawodowe. Chcę żeby mój zawód opierał się na prawie. To wystarczy mi na godne i ciekawe życie. Swojej klienteli mam do zaoferowania tylko wiedzę. Ci, którzy szukają innych cech (np. "układowych") - odchodzą po pierwszej rozmowie. I tak wiążę "koniec z końcem". Nie pluj na wszystkich, bo wielu możesz skrzywdzić. Odrzuć prymitywne hasła, bo one zakłamują rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robin Re: To nie tak - do repre$a IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.01.07, 09:11 Hey Repre$ - gratuluje trafnej oceny sytuacji. Niech moc bedzie z Tobą. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: repre$ Dzięki za wsparcie. IP: *.19.165.34.osk.enformatic.pl 30.01.07, 17:53 To ważne, że to ważne nie tylko dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś