Dodaj do ulubionych

Monitoring alarmów

06.02.07, 18:01
Witam. Zamierzam założyć sobie system alarmowy wraz z monitoringiem w domu i
zastanawiam się jaką firmę wybrać (bire pod uwagę Hertza, G4S, Apexim). jeśli
korzystacie z ich usług prosze o kilka zdań na ich temat. Innych firm też.
Pozdrawiam i z góry wielke dzięki.
Obserwuj wątek
    • iris27 Re: Monitoring alarmów 06.02.07, 19:34
      Firmy przez Ciebie wymienione czują się potentatami na teren i okolice w
      związku z tym klienci indywidualni moga byc poprostu dla nich mało
      opłacalni.Wez pod rozwagę firmę Ekotrade,ponieważ solidnie wykonują swoje
      usługi,znana firma krajowa od kilku lat działająca na naszym terenie.
    • Gość: Klient BM Re: Monitoring alarmów IP: *.ztpnet.pl 06.02.07, 21:11
      Mam monitoring firmy MUSI - bez kłopotów, bez opłat za przyjazd (np. fałszywy
      alarm) - choc wg umowy powinienem płacic. Jak na razie kilka miesiecy minelo i
      jestem zadowolony. Abonament 97 zł brutto na miesiac. Oni tez mi instalowali
      centralke i czujki.
      • iris27 Re: Monitoring alarmów 06.02.07, 21:42
        97 Złotych,to wcale nie jest cena konkurencyjna,takie ceny obowiązują w
        miescie,a że nie policzyli Ci za fałszywy alarm,no cóz na początku tak moze być
        więc korzystaj dopóki możesz.pozdrawiam.
        • Gość: Klient BM Re: Monitoring alarmów IP: *.ztpnet.pl 06.02.07, 21:47
          Uwazam, ze cena jest w sam raz. Herz i inni biora chyba wiecej? Wiem od
          klientów, którzy monitoring u nich maja dłuzej (chyba z 3 lata), że nigdy nie
          zapłacili za przyjazd do fałszywego alarmu. Podoba mi sie tez uprzejmość
          obsługi. A to juz rzadka cecha w naszych czasach....
    • Gość: Krzysiek Re: Monitoring alarmów IP: *.ztpnet.pl 07.02.07, 11:05
      Ja polecam Hertza. Po pierwwze mają najwięcej patroli z mieście, a po drugie
      oni przyjadą-bo np. G4S czy Impel o godz. 10 i 18 są przy tzw. asystach
      bankowych i nawet jak dostaną alarm to nie mogą do niego jechać, bo muszą
      pilnować banku przy otwatciu/zamknięciu. Hertz się w to nie bawi i ma
      wszysatkie patrole zawsze w gotowości.
      • Gość: Ewa Re: Monitoring alarmów IP: 217.116.110.* 07.02.07, 13:20
        Ja polecam MUSI. Ochraniają moją firmę i dom. Wg mnie działają bez zarzutu.
    • Gość: Jan Re: Monitoring alarmów IP: *.ztpnet.pl 07.02.07, 15:31
      Pracuję jako ochroniarz w jednej z firm ochroniarskich w ZG (ale ta firma nie
      oferuje monitoringu) i mniej więcej oriętuje się w branży.

Zdecydowanym najlepszą firmą oferującą monitoring jest Hertz, m. in. dlatego że
      ma najwięcej patroli (4), a co za tym idzie mają najszybszy czas dojazdu na
      alarm. Poza tym mają najlepszą Stację Monitorowania, gdzie na każdej zmianie
      jest po 3 dyżurnych, a w pozostałuch formach jest tylko jeden. Potem jest
      długo, długo nic i są: Apexim, G4S i Impel (mają tylko po 2 patole, a dodatkowo
      Impel ma Centrum Monitoringu w Poznaniu). Pozostałę formy oferujące monitoring
      (tj. Gama, Musi, Ekotrade, Perfect)mają tylko o jednym patrolu, który obsługuje
      całe miasto, okolice a na dodatek wykonują konwoje!!!
      • Gość: B Re: Monitoring alarmów IP: *.uz.zgora.pl 07.02.07, 15:57
        Jakos nie wierze w ten 1 patrol MUSI (ale oczywiscie moze tak jest?)- przy
        alarmach przyjezdzali (MUSI) w ciagu kilku minut... a kawałek mieli (prawie
        Stary Kisielin...)
      • iris27 Re: Monitoring alarmów 07.02.07, 16:07
        Przeczytałam dokładnie Twój post i stwierdzam,że jednak mało się orientujesz w
        temacie,wydaje Ci się,że tak ,a jednak nie.Przede wszystkim za dużo kłapiesz
        dziobem i może właśnie dlatego Hertz posiada 4 auta interwencyjne i 3
        pracowników na stacji monitorowania w pełnej gotowosci.
        • Gość: ziutek Re: Monitoring alarmów IP: *.ztpnet.pl 07.02.07, 16:13
          A masz cos wspolnego z Ekotrade, ze sie tak ciskasz? :)
          To skoryguj dane, ktore podal Twoj poprzednik jesli twierdzisz, ze nie mowi prawdy.
          • iris27 Re: Monitoring alarmów 07.02.07, 16:31
            Mam cos wspólnego z Ekotrade,jestem ich klientką.Nie zamierzam nic
            korygować,ponieważ każdy potencjalny klient,zainteresowany usługą wszystkiego
            dowie sie w siedzibie firmy,którą zechce wybrać.
    • eljotsystemy Re: Monitoring alarmów 21.01.16, 12:51
      Polecam www.eljot-systemy.pl
    • mysys2 Re: Monitoring alarmów 24.01.16, 14:42
      Zajmujemy się montażem oraz serwisem profesjonalnych systemów zabezpieczeń. Znajdziesz u nas instalacje alarmowe, kamery przemysłowe oraz nowoczesny monitoring. Pomożemy Ci wybrać rozwiązanie idealnie dopasowane do Twoich potrzeb oraz zajmiemy się jego instalacją. Dla dużych przedsiębiorstw i korporacji oferujemy system kontroli dostępu, którego celem jest identyfikacja osób, upoważnionych do wejścia na teren firmy.
      mysystem.com.pl/
      mysystem.com.pl/monitoring-osiedli-wroclaw/
    • Gość: darek84 Re: Monitoring alarmów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.16, 09:50
      Do montażu alarmu, kamer i domofonu zdecydowanie polecam firmę MT7 SYSTEMS www.mt7.pl . P. Marcin pierwszy alarm instalował u mnie w 2009r. i mimo, że dom został już sprzedany, to u obecnego właściciela do dzisiaj wszystko działa bezawaryjnie. Polecam! A co do monitoringu alarmow to ciężko wybrać. Jedni bardzo tanio inni może lepiej ale drożej. PS. Ważne żeby montaż alarmu zlecić niezależnemu instalatorowi, a monitoring firmie ochroniarskiej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka