Dodaj do ulubionych

Były prezydent znalazł robotę w pośredniaku

05.03.07, 22:28
Obaj na bruk i na "zbyty pisk"! :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja$ Re: Były prezydent znalazł robotę w pośredniaku IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.07, 22:48
      Dobry komunista, to martwy komunista!
      Można pisać i pisać i pisać na forum aż paluchy spuchną, a i tak wszystko
      sprowadza się do powyższego...
      • Gość: pakito Re: Były prezydent znalazł robotę w pośredniaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 23:27
        racja, adijos komuchos nic nierobos.
    • Gość: TORNADO Re: Były prezydent znalazł robotę w pośredniaku IP: *.ztpnet.pl 05.03.07, 23:45
      Dziwią mnie te krokodyle łzy POwskich polityków. Przecież to nie SLD zatrudniło
      Listowskiego, tylko kierownik PUP - człowiek starosty, skoro go nie wyciął po
      objęciu powiatu. Jak urzędy pracy przechodziły pod samorządy, wtedy rządziło
      SLD, to od razu wymienili na swoich. Uczta sie od nich, oni to umieją robić.
      • Gość: zg Re: Były prezydent znalazł robotę w pośredniaku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 06:16
        Dokonania Pana Listowskiego w Magistracie to porażka. Przykład, niepodjęcie
        zadania refomy budżetu miasta. Procedura planowania uchwalania i monitorowania
        wydatków finansów publicznych nie jest efektywna. Budżet to nie jedyna
        dziedzina, w której nie podjęto żadnych działań dla rozwoju. Miasto ma
        możliwości poprawy działania administracji samorządowej w wielu sferach.
        Niestety, każda kadencja po szumnych zapowiedziach w kampanii wyborczej zmian
        na lepsze, oczywiście dla dobra mieszkańców, kończy się tak samo:
        poprzestawianiem kilku pionków na szachownicy, bo tak trzeba. Strategia
        niestety pozostaje bez zmian. Kierunek działaniom dla swojej wygody, nie dla
        dobra wspólnego, nadają zasiedziali na stołkach urzędnicy.
        Nowi zanim się rozeznają w czym rzecz, nawet się nie spostrzegają, że są już
        owinięci przez starą kadrę. Oczywiście wszyscy oficjalnie są "za" zmianami, ale
        pod stołem knują swoje, oby jak najmniej zmian utartych schematów,
        nieformalnych struktur, podskórnych działań.
        Podobnie zapowiada się kadencja Kubickiego. I żeby nie było, On ma jeszcze
        szansę pokazać lwi pazur. No chyba, że pazurki już stępił na BETONIE -
        partyjnym.
        • Gość: zielonogórzanin Re: Były prezydent znalazł robotę w pośredniaku IP: *.ec.zgora.pl 06.03.07, 07:58
          A co robią służby Pana Wojewody odpowiedzialne za kontrolę kwalifikacji i
          standardu usług urzędów pracy?
          Rozumiem że kolejne lata będą zamiatały "pod dywan" potwierdzając że najlepsze
          kwalifikacje w Unii Europejskiej to praca w SB, Ludowym
          Wojsku "Polskim",Milicji Obywatelskiej i komitetach Miejsko-Gminnych PZPR. No
          przecież nie będą się narażać, jeszcze tylko 2,5 roku do wyborów,byle
          przeczekać, byle przeczekać...
          • atena48 Re: już SLD-owcy szwindle montują 06.03.07, 08:24
            wkrótce już głośno będzie o tym, przecież pochorowali by się jakby na dorwaniu
            się do Magistratu nie zarobili na tym krocie. Już kilku ich sympatykom bielmo
            zeszło z oczu i gorzko żałują pochopnego wyboru. Cóż eksprezydent musi utrzymać
            rezydencję, a dieta radnego nie wystarczy na to. A i przyzwyczaił się do
            wystawnego zycia, teraz podłapie parę stanowisk po urzędach gdzie kolesie
            rządzą i superurzędnik będzie działał w 4-5 urzędach w jednym czasie. Tacy
            mobilni są cie z SLD i "pracowici jak cholera".
          • atena48 Re: już wkrótce usłyszycie o ich dokonaniach 06.03.07, 08:36
            i szwindelkach - juz są pierwsze sygnały w prasie. Cóż utrzymanie rezydencji
            kosztuje, czy wy myślicie, że dieta radnego wystarczy na to. Parę posadek w
            zaprzyjaźnionych urzędach i super urzędnik - działający w kilku urzędach naraz
            jakoś przeżyje ten ciężki czas. Mobilni to oni są w zdobywaniu kaski , ale dla
            siebie.
            • Gość: antysowiet Re: już wkrótce usłyszycie o ich dokonaniach IP: *.ec.zgora.pl 06.03.07, 09:12
              Nie zapominajcie państwo o emeryturce wojskowej za gotowość bojową przeciwko
              NATO,utrwalanie sojuszu z ZSRR, walkę z kościołem i opozycją.
              • Gość: pantalyk tylko pomoc administracyjna ! he he he he he IP: *.ztpnet.pl 06.03.07, 11:47
                Ja wogóle nie rozumiem o co ten "krzyk"? Przecież na stanowisku "pomocy
                administracyjnej" może pracować KTOKOLWIEK, nawet w/w PAN. Teoretycznie.......
                W miejscu, gdzie powinno pomagać się ludziom BEZROBOTNYM ,/bez rent i
                emerytur!! /, takie działanie jest karygodne, społecznie szkodliwe. Domagam się
                ukarania winnych.

Znam wiele osób po studiach, administracyjnych także, którzy pracuja w
                marketach, przy kasach.

Uważam,że pan Listowski świetnie nadaje się na stanowisko KASJERA.
                Wyobrażacie go sobie jak siedzi w pampersach przez 10-12 godzin? he he he he he
                • waynegretzky another job... 06.03.07, 15:32
                  Zastanawia mnie, że wbrew wcześniejszym enuncjacjom, niejaki Jarząbek nie wziął
                  swego mentora (chłe-chłe) na wspólasa lub nie dał mu jakiejś intratnej posady.
                  Wygląda na to, że Listowski był tylko wtedy dobry, kiedy mógł za darmo dawać
                  nie swoje. Może by jaką petycję do Jarząbka wystosować, by tak zupełnie na
                  lodzie listka nie zostawiał? Niechby mu jaką pakamerę na swoim blokowisku
                  postawił i dał choć trochę popilnować. Jeszcze jeden zdolny (do wszystkiego)
                  kolo może by się tam mógł załapać. Niejaki nomen-omen Bambrowicz mógłby zjąć
                  się zielenią. Kolejnego wrzoda na d. misto pozbyło by się raz na zawsze.
                • Gość: AVG Re: tylko pomoc administracyjna ! he he he he he IP: *.ztpnet.pl 06.03.07, 16:57
                  pantalyk to czerwona gnida pisząca pod różnymi nickami.A to tytus, a to
                  ele,używając przy okazji kloacznego języka SLD-owców.
              • atena48 Re: fakt ten jest odpowiedzią na masowe wyjazdy 06.03.07, 11:55
                naszych obywateli - młodych i starszych za granicę. Zastanwaiam się, kto ma
                interes aby w tym kraju tak się działo i emeryci wojskowi na emeryturach
                zajmowali często eksponowane i wysokopłatne stanowiska. Uważam, że mogliby
                zakładać firmy, ale prywatne, a nie zajmować powinni państwowych posad
                urzędniczych. Przecież to jest proste i dlaczego dotąd nie próbuje się tego
                uporządkować ? Z tego co wiem próby były dokonywane za prezydentury Wałęsy i
                Kwaśniewskiego. Pierwszy kretyńsko się tłumaczy, że przez pomyłkę utącił, a
                drugi celowo, bo chronił swoich przywileje. Jak z tym obornikiem nie zrobimy
                porządku to niestety staniwmy się skansenem Europy na własne życzenie. Jeżeli
                większość młodych ucieknie za granicę, a za nimi jeszzce uciekną w średnim
                wieku - to nie muszę chyba tłumaczyć kto tutaj pozostanie.
                • Gość: lizus pantałyk ! masz rację-Listowski w papmersie przy IP: *.ztpnet.pl 06.03.07, 12:38
                  kasie w markecie, ale dobre,dawno sie tak nie ubawiłem!!!!! he he he he
    • Gość: dany Re: Były prezydent znalazł robotę w pośredniaku IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.03.07, 12:51
      Kolesiostwo dało kolejny przykład, ze nie zrobią sobie krzywdy. PUP powinien
      być już dawno zlikwidowany.Takiej oferty nie było wywieszonej, kandydaci na
      pewno by się znależli.Dla b. Prezydenta emerytura wojskowa i dieta radnego to
      za mało.I po co takich wybierać. Szkoda słów. I nic i nic się nie zmienia.
      • Gość: alek Re: Były prezydent znalazł robotę w pośredniaku IP: *.ztpnet.pl 06.03.07, 13:28
        Nie dalej jak wczoraj slyszalem naszego menagera ze sld nie obsadza zadnych
        stanowisk w urzedach :)
        Tylko ze kazdy urzad w tym miescie to wlasnie sld czego przykladem jest
        zatrudnienie pana Listowskiego
        • tk_logowany Re: Były prezydent znalazł robotę w pośredniaku 06.03.07, 14:27
          ja też chcę - oferty i stawki prose przesyłać na gazetowego maila :))))

pozdrawiam pracodawców.
      • Gość: Maraczek Re: Były prezydent znalazł robotę w pośredniaku IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.03.07, 20:53
        Klika SLD owska trzyma się mocno i zatrudnienie Listka w PUP i przez trepa
        Radzia to potwierdza. Kubicki elegant w tej sprawie palcem nie kiwnie. Mineło
        wiele miesięcy a w urzędzie te same osoby siedzą nie powiem o które mi chodzi.
        Oczywiście nie dotyczy to zwykłych referentek. Przypomnijcie sobie kiedy
        poronowicz objęła rządy w naszym mieście nic w PUP ie nie zrobiła Romankiewicz
        (wojskowy emeryt)karty rozdawał. Myślę, że pan starosta zielonogórski powinien
        zabrać się ostro do uzdrowienia sytuacji. Listek to taki fachowiec jak z kozi...
        PUP y trąby.
    • Gość: zygzak Re: Były trep znalazł robotę w pośredniaku IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.03.07, 21:48
      Za Ronowicz liczba bezrobotnych spadła o 10%. Jaki więc sens zatrudniac w PUPie
      tego faceta?Tam powinno byc zmniejszane zatrudnienie, a nie zwiększane.
      • Gość: waynegretzky Re: Były trep znalazł robotę w pośredniaku IP: *.centertel.pl 09.03.07, 00:23
        Ależ on jest, ale jakoby go nie było :-) Ciekawe jak długo jeszcze?
        • Gość: demokrata Re: Były trep znalazł robotę w pośredniaku IP: *.ztpnet.pl 11.03.07, 20:18
          Oj długo długo nie. Nie zapominajcie Państwo, że filary naszej demokracji
          Kiszczak, Jaruzelski i Kwaśniewski ustawowo zdecydowali że od socjalizmu
          odwrotu nie będzie!
    • kumak13 Re: Były prezydent za jazdę po pijaku unika kary? 06.03.07, 22:12
      Roman D., byly prezydent i kandydat niedawno na prezydenta, teśc
      przewoniczacego Rady Miasta, czlonek Stowarzysznia Moje Miast próbuje unikac
      kary z jazde po pijaku i spowodowanie wypadku? Skad taka opieszałośc oragnów
      scigania? Jaki wyrok za to przestępstwo? Czy zabezpieczono samochod na poczet
      kary?
      • Gość: obserwator Czerwona Góra IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.03.07, 22:28
        Dziwią mnie te posty...to narzekanie i rozpatrywanie tego co się w naszym
        grodzie dzieje.Wielu z nas jest anty a wyniki wyborów pokazały co innego!
      • waynegretzky ;-) 06.03.07, 23:08
        Z całym szacunkiem - też jestem za tym, by Doganowski "beknął" zgodnie z
        paragrafami, ale to chyba nie ten wątek...
        • Gość: Hmmm Re: ;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 11:05
          Dziwię się, że CBA nic nie zrobiło po tej publikacji.
      • Gość: y Re: Były prezydent za jazdę po pijaku unika kary? IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.03.07, 12:10
        Jego zięc jest też w komisji przeciwdziaŁANIA Alkoholizmowi i bierze za to
        nieżłą kasę
    • Gość: ::: Re: Były prezydent znalazł robotę w pośredniaku IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.03.07, 17:32
      GW nic o tym incydencie nie pisze,Kolodziejczyk jest z Nowej Soli i nie dotarł
      do tamtejszej prokuratury czy nie chciał dotrzec?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka