Dodaj do ulubionych

"GAZETA" ZACOFANA

IP: *.kronopol.com.pl 16.05.03, 09:34
od rana szukam w waszym portalu informacji na temat wczorajszej tragedii w
bunkrach, w której zgineło dwóch studentów
BEZSKUTECZNIE!!!
W naszej ukochanej Gazecie nie ma o tym ani słowa!
żadnej notatki, żadnych zdjęć...!!! faktycznie ważniejsze jest chyba to, że
Aleja Konstytucji jest do remontu
na szczęście jest Gazeta Lubuska, gdzie można znaleść mnóstwo ważnych
informacji o tym nieszczęściu łącznie z opisem przebiegu akcji
ratowniczej "krok po kroku"
a Gazeta? ... jesteście żałośni jak Panorama w TVP2
Obserwuj wątek
    • Gość: dredy Re: 'GAZETA' ZACOFANA IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.05.03, 10:36
      Drogi Kolo.
      Przestań się tak unosić a przyjrzyj się najpierw sprawie dokładniej...
      Jak słusznie zauważyłeś "Gazeta Lubuska" ma więcej informacji bo jest właśnie
      LUBUSKA. Natomiast gdybyś się przyjrzał uważniej dodatkowi do "Gazety
      Wyborczej" jaki dostajesz w Zielonej Górze widziałbyś nazwę pod stopką gazety
      dużymi literami "ZIELONA GÓRA". Nie jestem pracownikiem tej gazety a nawet nie
      jest dla mnie szczytem marzeń, ale jak zaczynamy coś pisać (a zwłaszcza
      szkalować) to sprawdźmy fakty i zastanówmy się dwa razy. Otóż z tego co mi
      wiadomo bunkry są oddalone o 60km od Zielonej Góry, sam spędziłem w Kaławie czy
      Nietoperku wiele wspaniałych wakacyjnych przygód. Bunkry zawsze były
      niebezpieczne, ale nie wiem czy w miejskiej, zielonogórskiej gazecie potrzebna
      mi jest aż relacja z akcji ratunkowej przy całym szacunku dla zmarłych i ich
      rodzin. Właśnie od tego jest dziennik regionalny więc o co chodzi? Czy
      wszystkie media muszą ociekać krwią i informować o śmierci? Może informacja o
      remoncie też jest jednak ważna bo za dwie godziny ktoś kto o nim nie wie
      wpadnie do studzienki? Dalekie uproszczenia, ale zrozum taka np. kablówka
      Zielona Góra też nie poda tej informacji bo to nie jej rewir, od tego jest tv
      regionalna.
      Dziekuje
      • Gość: kolo Re: 'GAZETA' ZACOFANA IP: *.kronopol.com.pl 16.05.03, 10:45
        Dzięki za kilka uwag
        odpowiem tak:
        punkt widzenia zależy od punktu siedzenia bo:
        - nie mieszkam w Zielonej Górze i tym samym remont studzienki kanałowej na
        Twojej ulicy niewiele mnie obchodzi; mieszkam naprawdę blisko miejsca tego
        wydarzenia i wiem, że dziennikarze Gazety byli na miejscu wydarzenia
        - w portalu i w papierowym wydaniu szukam zwykle informacji z całego regionu a
        nie tylko z Wielkiego Miasta Zielona Góra
        Jeśli Gazeta Zachodnia aspiruje do bycia Gazetą Zielonogórską to proszę - niech
        zmieni nazwę i niech wycofa dziennikarzy terenowych...

pozdrawiam
        • Gość: dredy Re: 'GAZETA' ZACOFANA IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.05.03, 12:18
          Przyznam, że popełniłem "fopa" pisząc aby sprawdzać dokładnie... bo otworzyłem
          dalsze strony i jest jak byk "Zielona Góra - Gorzów".
          Nie wiem jaką Ty Kolo Gazetę dostajesz do ręki, ale moja nie nazywa
          się "ZACHODNIA" tylko "ZIELONA GÓRA".
          Pozdrawiam
    • Gość: canibal-hanibal Re: 'GAZETA' ZACOFANA IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.05.03, 12:50
      kolo, przetrzyj se stary patrzały - na pierwszejn stronie lokalnego dodatku
      Gazety masz artykuł pt. "Wielki Wybuch" o tragicznym wypadku studentów. Nie
      pisz więc, ze w Gazecie nie ma o tym ani słowa...
      Ludzie naprawdę dokładniej sprawdzajcie fakty zanim zaczynacie bluzgać!
      • Gość: kolo Re: 'GAZETA' ZACOFANA IP: *.kronopol.com.pl 16.05.03, 18:06
        pozdrawiam wszystkich, którzy po przeczytaniu w moim wątku słowa "portal"
        chwycili za papierowe wydanie Gazety...
        analfabetyzm polega m.in. na nie posiadaniu zdolności rozumienia czytanego
        tekstu

dzięki Wam świat jest niebanalny ;)
        • dsvp Re: 'GAZETA' ZACOFANA 17.05.03, 14:06
          po co ukrywać - lokalny dodatek do Gazety Wyborczej, zwany przez prasoznawców
          (czyt. samą redakcję i rodzinę królika) Gazetą Zielonogórską, jest po prostu
          poniżej pozimu krytyki. Kiedyś, gdy byłem jeszcze małą dziewczynką na "Gazetę
          Lubuską" mówiliśmy "10. minutówka". "Zielonogórska" to około 2. minutówka.
          Autorzy tekstów prezentuja rażąco niski poziom języka, o warsztacie
          dziennikarskim nie wspominając.
          Ba, co ja mówię "warsztat"? To zbyt wyuzdane słowo, jak na dzisiejsze
          redakcje. Onegdaj były czasy, kiedy to młody człowiek przychodząc do redakcji
          trafiał na sam pierw trafiały do drukarni, by tam poznać techniki "warsztatu",
          by poczuć ducha gazety, by wiedzieć czym jest prasa, jak powstaje słowo
          drukowane. Taaaaaa ...

Dziś w dobie informatyzacji przysłuchuję się w radio (jakże to brzmi
          nieinformatycznie) audycji o wymieraniu (tak to zwać należy) czytelnictwa.
          jeden z uczestników spotkania mówi o możliwościach, jakie daje @-ksiażka i
          technologie IT. No cóż czytanie książki na ekranie domowego komputera, czy też
          na wielkoformatowym rzutniku brzmi nieźle, ale, że zadowcipkuję - już za 20
          lat końskie łajno pokryje wieżę Eifela.
          Drodzy czytelnicy GW, nie ma co marudzić, bo nie ma na co! GZ prezentuje
          poziomem gazetkę ośrodka wypoczynkowego w Dusznikach Zdrój.
          Czasem trapi mnie myśl, czy aby nie zawezwaćstarych przyjaciół z Zielonych
          Brygad i nie zacząć oprotestowywać redakcji lokalnych dodatków do GW, ot po
          prostu za nieekologiczne zachowanie.

PS PS
          przy okazji niech Gazetka Wybiórcza poda nakład dodatków ZG i GW osobno -
          oraz stopę zwrotów.
          ... lubuska czwarta władza .... hehe he ... ale zawsze to WŁADZA
        • Gość: canibal-hanibal Re: 'GAZETA' ZACOFANA IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.05.03, 10:27
          Gość portalu: kolo napisał(a):

> pozdrawiam wszystkich, którzy po przeczytaniu w moim wątku słowa "portal"
          > chwycili za papierowe wydanie Gazety...
          > analfabetyzm polega m.in. na nie posiadaniu zdolności rozumienia czytanego
          > tekstu
          > dzięki Wam świat jest niebanalny ;)

kolo, drogi buraku.
          w swoim pierwszym texcie wspominasz o portalu, pisząc potem "w naszej ukochanej
          GAZECIE nie ma o tym słowa" nie w "PORTALU".
          Głupota buraku polega m.in. na nie posiadaniu zdolności tego co się pisze...
          Jeśli TAAAK BAAARDZOOOO zależało Ci na informacji o tamtej makabrze trzeba było
          ruszyć dupex i kupić se papierkowe wydanie na nie zakładać wątek z
          kwantyfikatorami, buraczku.
    • Gość: Sprawdzacz Re: 'GAZETA' ZACOFANA IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 19.05.03, 20:53
      Gość portalu: kolo napisał(a):

> od rana szukam w waszym portalu informacji na temat wczorajszej tragedii w
      > bunkrach, w której zgineło dwóch studentów
      > BEZSKUTECZNIE!!!
      > W naszej ukochanej Gazecie nie ma o tym ani słowa!
      > żadnej notatki, żadnych zdjęć...!!! faktycznie ważniejsze jest chyba to, że
      > Aleja Konstytucji jest do remontu
      > na szczęście jest Gazeta Lubuska, gdzie można znaleść mnóstwo ważnych
      > informacji o tym nieszczęściu łącznie z opisem przebiegu akcji
      > ratowniczej "krok po kroku"
      > a Gazeta? ... jesteście żałośni jak Panorama w TVP2

"22 letni student zginął w poniemieckim bunkrze" to tytuł artykułu, który jest
      komentowany kilka oczek niżej. Przejżyj więc chłopie dokładnie a potem dopiero
      bluźnij. A że Gazeta jest słaba i często żałośnie poinformowana to jużinna
      sprawa.
      Pozdrawiam.
    • Gość: f niech ujrza swoj blad IP: bierki:* / 192.168.9.* 19.05.03, 23:03

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka