Dodaj do ulubionych

Dobry Architekt w Z.G. ...

07.05.07, 23:25
Przymierzam się do budowy domu i szukam architekta, który dobrze, szybko i
niedrogo zrobi mi indywidualny projekt. Bazując na uwarunkowaniach mojej
działki i potrzebach rodziny zrobiłem już rzuty i główne założenia dot.
elewacji. Teraz potrzebuję kogoś, kto fachowo to "przetworzy". Jeśli macie
kogoś godnego polecenia, będę wdzięczny.
Obserwuj wątek
    • Gość: x Re: Dobry Architekt w Z.G. ... IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.05.07, 23:32
      Tylko nie Dorota Krupka.

Omijaj z daleka.
      • Gość: waynegretzky Re: Dobry Architekt w Z.G. ... IP: *.centertel.pl 07.05.07, 23:36
        Tak bardzo Ci "nawywijała"?
        • Gość: x Re: Dobry Architekt w Z.G. ... IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.05.07, 23:45
          Nie bierz jej.
          To dobra rada na zimno. Nic osobistego.
          Nie bierz architektów, których poleca Ci wykonawca ani wykonawców których
          poleca architekt.
          To k.... i zł..... .
          I nie rób nigdy nic za darmo tym "grupom zawodowym".
          Stosuj zawsze najwyższe stawki.
          Jest jeszcze jeden inspektor budowlany,którego tez unikaj - o nim w nastepnym
          odcinku.
          Pozdrawiam
          • Gość: waynegretzky Re: Dobry Architekt w Z.G. ... IP: *.centertel.pl 08.05.07, 00:05
            thx
      • Gość: Piotrek Re: Dobry Architekt w Z.G. ... IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.05.07, 06:58
        Ta Pani polecana jest w Urzędzie Wojewódzkiego Konserwatora Zabytków. Widać ten
        sam poziom prezentuje co urzędnicy.
        • Gość: Pysio Re: Dobry Architekt w Z.G. ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 15:12
          Może dlatego LWKZ w swoich wytycznych konserwatorskich wszędzie wypisuje
          szkodliwe banialuki w postaci stromych daszków z czerwonej dachówki, bo tylko
          tyle potrafi Pani Krupka zaprojektować.
    • kamilla76 Re: Dobry Architekt w Z.G. ... 10.05.07, 12:28
      wyslalam wiadomosc z namiarami na architekta na maila
      • Gość: waynegretzky Re: Dobry Architekt w Z.G. ... IP: *.centertel.pl 10.05.07, 18:35
        Dziękuję Ci bardzo. :-)
    • Gość: vts Re: Dobry Architekt w Z.G. ... IP: *.ztpnet.pl 10.05.07, 16:55
      co rozumiesz przez "niedrogo" ?
      indywidualny projekt za "niedrogo" = zapomnij
      • Gość: x Re: Dobry Architekt w Z.G. ... IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.05.07, 17:48
        Ta Panią przerobiliśmy na własnej budowie.Zaprawdę omijajcie z daleka.
        • Gość: inga Re: Dobry Architekt w Z.G. ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 10:06
          Mirosław Strzelecki, miał wpadkę z fontanną, ale ogólnie gość ma super
          nowatorskie wizje, najtańszy nie jest.
          • Gość: Pysio Re: Dobry Architekt w Z.G. ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 15:09
            No wpadkę z budynkiem PKO na Żeromskiego. Wystylizował go na TESCO. To taka
            nowatorska wizja
    • Gość: Munia Re: Dobry Architekt w Z.G. ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 15:45
      Wlasnie ja tez szukam dobrego architekta ale wnetrz:) prosze o rade. Co
      powiecie o architekcie Tadeuszu Spasińskim?? Dzieki z gory za odp.Pozdro.
    • dipolzg Re: Dobry Architekt w Z.G. ... 11.05.07, 16:27
      Klim jest dobra
      • Gość: waynegretzky Re: Dobry Architekt w Z.G. ... IP: *.centertel.pl 11.05.07, 19:07
        thx
        • Gość: inwestor Re: Dobry Architekt w Z.G. ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 13:01
          Klim jest ok, ale droga i "zarobiona" niestety:(
          gorąco polecam biuro Wector na Lotników
          • Gość: waynegretzky Re: Dobry Architekt w Z.G. ... IP: *.centertel.pl 17.05.07, 00:02
            Dzięki.
          • Gość: Piko Re: Dobry Architekt w Z.G. ... IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.05.07, 07:58
            Ale to chyba nie jest biuro architekta. Na wszelki wypadek spytaj sie
            projektanta czy posiada tytuł mgr inż. architekta. Prawo projektowania
            architektury otrzymują również technicy budowlani i inż budownictwa ale nie są
            to ludzie z wykształceniem architektonicznym ani też nie mają prawa używać
            tytułu architekt. To są ludzie którzy projektują gnioty .
            • Gość: inwestor Re: Dobry Architekt w Z.G. ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 11:09
              mój znajomy przetrawił kilku "super architektów" w Poznaniu i tylko sporo kasy
              wydał i tak nic mu z tego nie wyszło bo właśnie gnioty mu wymyślili.
              Może i wector jes biurem projektowym z upr. inż. budownictwa, ja bynajmniej
              wyrażam swoje zdanie i jestem zadowolony ze współpracy. Nie uważam projektu
              swojego domu za gniot! Nie generalizujmy, nie wszyscy architekci są super i nie
              wszyscy inż itp. do bani:)
              • Gość: Piko Re: Dobry Architekt w Z.G. ... IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.05.07, 23:17
                Architekci są lepsi i gorsi ale inż budownictwa robiący architekturę to
                tragedia.
                Najgorszy architekt jest lepszy od technika.
                Jak osoba po budownictwie nie liczy konstrukcji a zabiera się za architekturę,
                to znaczy,że nie potrafi ani jednego ani drugiego.
                • Gość: nicelus Re: Dobry Architekt w Z.G. ... IP: *.dip.t-dialin.net 25.05.07, 01:46
                  Piko napisał(a):

> Najgorszy architekt jest lepszy od technika.

nie jest to prawda. są gorsi.
                  :)

• Gość: nicelus Re: Dobry Architekt w Z.G. ... IP: *.dip.t-dialin.net 17.05.07, 12:50
      > Bazując na uwarunkowaniach mojej działki i potrzebach rodziny zrobiłem już
      rzuty i główne założenia dot. elewacji. Teraz potrzebuję kogoś, kto fachowo
      to "przetworzy". <

to po co ci architekt? weź kreślarza.

• Gość: waynegretzky Re: Dobry Architekt w Z.G. ... IP: *.centertel.pl 18.05.07, 00:01
        A kto mi to "podbije"? Ty? :-)
        • Gość: nicelus Re: Dobry Architekt w Z.G. ... IP: *.dip.t-dialin.net 25.05.07, 01:53
          waynegretzky napisał:

> A kto mi to "podbije"? Ty? :-)

ja nie, ale napewno kogoś znajdziesz.
          • Gość: Piko Re: Dobry Architekt w Z.G. ... IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.05.07, 08:40
            Pytaj się o tytuł mgr inż architekta, ponieważ tylko tacy mają prawo używać
            tytuł architekta. Owszem jest pare miernot podczepionych pod urzędy ale chyba
            już nikt dzisiaj o zdrowych zmysłach nie korzysta z wizytówek wrczanych w
            urzędach.
    • Gość: Wika Re: Dobry Architekt w Z.G. ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 02:21
      Co waszym zdaniem powinnam zrobić?
      podpisałam umowę z facetem,który mnie nie poinformował
      że tak naprawdę jest konstruktorem a nie architektem z wykształcenia!!
      Na pierwszych rozmowach sprawiał wrażnie kogoś kto rozumie
      że ja nie chcę banalnego domu.
      Niestety po pierwszej koncepcji okazało się,że narysował mi standard:(
      no i co ja mam począc??????????????????????????????
      zapłaciłam już część kasy:(
      i jestem w kropce:((((((
      help.....

• Gość: Detergent Re: Dobry Architekt w Z.G. ... IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.05.07, 08:24
        Jeżeli jest konstruktorem to ma najprawdopodobniej uprawnienia do projektowania
        do 1000 m sześć w zabudowie zagrodowej. Więc może wcale nie ma prawa
        projektować na Twoje działce. Zapłaciłaś tylko część forsy a jak zaczniesz
        realizować jego wizję to zapłacisz 300-400 tys za powtórkę z rozrywki. Ja bym
        kopnoł w konstruktora od architektury.
        • Gość: Wika Re: Dobry Architekt w Z.G. ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 23:52
          Prawo prawem...podobno jakis tam architekt mu podbije projekt.
          Chodzi mi o to czy to jest fair????
          Powinnam waszym zdaniem ubiegać sie o zwrot zaliczki????
          • Gość: Detergent Re: Dobry Architekt w Z.G. ... IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.05.07, 06:36
            Jeżeli wprowadził cie w błąd i przedstawił się jako architekt a nim nie jest to
            poproś o zwrot zaliczki.
          • Gość: Angela Re: Dobry Architekt w Z.G. ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 13:03
            Facet nie potrafi zrobić na poziomie koncepcji architektonicznej, ponieważ nie
            ma wykształcenia. Jeżeli on nie ma uprawnień to ma obowiązek jako firma
            zapewnić wykonanie projektu przez fachowca. Poproś więc o kontakt z
            architektem. Projekt ma byc wykonany, a nie tylko podpisany przez architekta.
            Nie warto oszczędzać na projekcie od niego zależy jak wydasz kupę kasy.
            Myślę,że facet zdaje sobie sprawę,że nadużywa tytułu architekta i wtepędy odda
            zaliczkę.
    • Gość: Wika Do Detergenta... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 19:23
      Chciałabym napisać do ciebie na priva,w spr związanej z tym wątkiem.
      Jeśli to możliwe,podaj prosze maila na którego mogłabym napisać.
      • Gość: Samson Re: Do Detergenta... IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.05.07, 12:53
        Pani Dorota Krupka zaprojektowała w kilku budynkach, schody które prowadzą w
        dół i w górę, aby wejść na górę. Niemieckie wyieczki bardzo dziwią się
        zwiedzając wieżę widokową w Żaganiu,że w zabytkowym obiekcie ktoś strzelił
        takiego bubla. Konserwator Zabytków tak szczegółowo sprawdza projekty, czepia
        się klamek. ramek i cegiełek a tu masz idiotyczne , nieporadnie zaprojektowane
        schody i pełna akceptacja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka