ee15 17.06.07, 09:06 A ordynator Rzepka podejrzanie dlugo studiowal w Szczecinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ff Re: Porodówka w Sulechowie jest slaba !!!!!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.06.07, 11:44 szczecin zawsze byl cienki. porzadne doktory studiowaly w poznaniu. Ale zeby miec klopoty ze skonczeniem szczecina_! Odpowiedz Link Zgłoś
adanko77 Re: Porodówka w Sulechowie jest slaba !!!!!!!!! 17.06.07, 19:44 no to moze cos konkretniej? Ja tam lezalam dosc dlugo + poród i nigdy nie chcialabym rodzic w innym szpitalu-tylko tam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Porodówka w Sulechowie jest slaba !!!!!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.06.07, 20:00 Doktor Rzepka wraz z nieżyjącym już bratem opiekował się mną 6 lat temu przed,w czasie i po porodzie i nie ma porównania z tym,czego doświadczyłam wcześniej w Zielonej Górze.....polecam wszystkim kobietom,które cenią sobie fachową opiekę,profesjonalizm,i nie radzę zaprząta sobie głowy bajkami o studiach i czasie ich trwania,no,chyba,że to konkurencja,więc chylę czoło przed sposobem atakowania...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadra Świnia i tyle. Tak, tak...ee15. IP: *.ztpnet.pl 17.06.07, 20:30 Bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Świnia i tyle. Tak, tak...ee15. IP: *.ztpnet.pl 17.06.07, 21:02 rodziłam dwoje dzieci w sulechowie.opieka wspaniała.atmosfera wr4ęcz domowa.jak można tak oczerniać tych lekarzy, co ma dp rzeczy gdzie kto studiował, ważne co umie i jak traktuje pacjentów.jak zwykle ktoś szuka dziry w całym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juz mama Re: Sulechów the best IP: *.ztpnet.pl 17.06.07, 21:23 rodzilam w Sulechowie w zeszłym roku i bylo swietnie,nie mam traumy poporodowej choc latwo nie bylo,nie pozwole na personel tam pracujacy zlego slowa powiedziec a dr Rzepka jest super i wszyscy go chwala ktorzy mieli z nim jakis kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Sulechów dupa best IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.06.07, 21:59 A ja rodzilam w Zielonej Gorze i widzialam jak przjezdzaly powiklania z Sulechowa. Po prostu jak porod idzie dobrze to zostaje w sulechowie a jak tylko cos sie dzieje to do zielonej gory. Oto tajemnica Sulechowa. Prosty trik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaba Re: Sulechów dupa best IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.07, 22:17 Akurat to jest normalna procedura, dotycząca zarówno porodów jak i dzieci urodzonych w ciężkim stanie. Tak samo trudne przypadki z którymi nie radzi sobie Zielona Góra wysyłane są do Poznania. Taki trik:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Najlepsza porodówka w Sulechowie!!! IP: *.ztpnet.pl 17.06.07, 22:23 Gość portalu: s napisał(a): > A ja rodzilam w Zielonej Gorze i widzialam jak przjezdzaly powiklania z > Sulechowa. Po prostu jak porod idzie dobrze to zostaje w sulechowie a jak tylko cos sie dzieje to do zielonej gory. Oto tajemnica Sulechowa. Prosty trik. _________ Nie wypisuj głupot. W razie jakiś wyjątkowych zagrożeń pacjentki są transportowane do Poznania. Moja żona rodziła w tamtym roku w Sulechowie. Byliśmy bardzo zadowoleni z opieki oraz z warunków w sulechowskim szpitalu. Jesteśmy mieszkańcami Zielonej Góry, ale w naszym miejscowym, obskurnym szpitalu, gdzie 3 kobiety rodzą na raz w jednym pokoju przedzielonym parawanami, "nie chcieliśmy rodzić". W Sulechowie mają oddział neonatologii (także w razie zagrożeń opieka jest na miejscu), a także lekarzy z Zielonej Góry, a warunki super. W tegorocznym rankingu Sulechów jest na pierwszym miejscu w województwie, a Zielona Góra pod koniec. ....a o ordynatorze Rzepce mogę się tylko wypowiadać w samych superlatywach!!! Następne dziecko także planujemy rodzić w Sulechowie:) Odpowiedz Link Zgłoś
be_em Re: Najlepsza porodówka w Sulechowie!!! 20.06.07, 12:41 Gość portalu: Marek napisał(a): Jesteśmy mieszkańcami Zielonej Góry, ale w naszym miejscowym, obskurnym szpitalu, gdzie 3 kobiety rodzą na raz w jednym pokoju przedzielonym parawanami, "nie chcieliśmy rodzić" Jakoś nie zauwazyłam, żeby porodówka w Zielonej była obskurna;) Moze dali mi za dużo znieczulenia?!!! :) Inne mam wspomnienia: świeżo po remoncie, trzy oddzielne, kameralne sale do porodów rodzinnych, piękna sala do porodów w wodzie, gdzie i kawy można się napić i muzyki ulubionej posłuchać;) Sala zwykłą nie jest przedzielona parawanami tylko boksami i to TY wybierasz gdzie chcesz rodzić:) Sulechów? Czemu nie, chociaż ja na kolana nie padłam zwiedzając porodówkę, miałam wrazenie, ze jest ciasno i ciemno;) Rodziłam 14 godzin, nie oczekiwałam głaskania po głowie (od tego mam męża) tylko fachowości i pomocy. Dostałam co chciałam:) Amen:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Najlepsza porodówka w Sulechowie!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.06.07, 12:44 No własnie, niech se głaszcze swojego psa. Ma byc przede wszystkim lekarzem z wiedzą i sprzętem a nie "dobre serce" "dobre słowo" itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: Porodówka w Sulechowie jest slaba !!!!!!!!! IP: *.ztpnet.pl 17.06.07, 23:17 to w zielonej kobiety sa meczone po kilkadzisiat godzin i nie robi sie cesarki,dzieciom uszkadza sie splot albo wypycha na siłe z matki,to w zielonej lekarze klada sie na brzuch i na sile wyciskaja dzieci w sulechowie takie praktyki sa zakazane i nie maja prawa bytu,wiec nie rob antyreklamy porodowce w sulechowie.Kazdy ciezki przypadek kiedy dziecko ma komplikacie wysylaja do Poznania lub zielonej bo jest wymagany baaaaardzo specjalistyczny sprzet ktorego w sulechowie nie ma za to sa ludzie z wielkim sercem ,a gdyby byl jeszce taki sprzet to nie ma o czym mowic a to ze jest tak dobrze jak jest w sulechowie zawdziecza sie ordynatorowi Rzepce i tamtejszym poloznym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Porodówka w Sulechowie jest slaba !!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.14, 12:13 ja urodziłam dwójke dzici,niebawem urodzę 3 w sulechowie i nie narzekam ,mam swoją położną,świetną kobietę a ile lekarze są delikatni a noworodki maja b dobrą opiekę,więc nie piszcie głupot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanka Przestańcie karmić Trola IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.06.07, 06:34 Ludzie przestańcie karmić Trola, dajecie się wciągnąć w idiotyczną prowokację!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: Przestańcie karmić Trola IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.06.07, 09:57 Potwierdza sie, że to prosty TRIK z ta porodówką Reasumując wypowiedzi internautów: Nie maja sprzetu ( ma Zielona Gora). Powiklania zaraz odsylają do Zielonej Gory lub Poznania. Lekarze i tak sa z Zielonej Góry. Zamiast sprzętu i Oddziału neonatologii mają DOBRE SERCE. DOBRE SERCE to miała Dr Quinn z serialu dla gospodyn domowych. Medycyna to: wiedza ,sprzet, dobra srednia na studiach. Dlatego wybieram Zieloną Górę albo Nową sól. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Przestańcie karmić Trola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 10:26 Gość portalu: ddd napisał(a): > Potwierdza sie, że to prosty TRIK z ta porodówką > Reasumując wypowiedzi internautów: > Nie maja sprzetu ( ma Zielona Gora). > Powiklania zaraz odsylają do Zielonej Gory lub Poznania. > Lekarze i tak sa z Zielonej Góry. > Zamiast sprzętu i Oddziału neonatologii ____ Masz problemy ze zrozumieniem tekstu. Sulechów ma oddział neonatologii!!! Lekarze z tego oddziału pracują także w Zielonej Górze, Sulechów ma sprzęt taki sam jak w Zielonej, a do Poznania wysyła tak samo jak zielonogórski szpital w bardzo ciężkich przypadkach. Różnica polega na tym, że są lepsze warunki w Sulechowie, a położne i pielęgniarki bez kopert troskliwie opiekują się pacjentami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomy Re: Przestańcie karmić Trola IP: 82.160.254.* 19.06.07, 09:05 No tu akurat to ty przegiołeś. Moja kolezanka stażowała na odziale noworodkowym w Zielonej, wiec wiem, że naprawde ciezkie przypadki z Sulechowa trafiają własnie tam, bo jest to jeden z najlepszych odziałow noworodkowych w Polsce. Porodówka to osobna sprawa, moja zona rodziła w Zielonej ze względu własnie na to, że gdyby coś sie działo z dzieckiem, otrzymałoby natychmiast i na miesjcu fachową pomoc. To, że męczyła się okrutnie i urodziła dziecko o wiele większe niz przewidywali lekarze (spokojnie kwalifikowało się na cesarke) przez co nasz synek był cały poobijany, to juz inna sprawa. Poradzili sobie dopiero, jak go "wycisneli" z brzucha, co moglo skonczyc sie dla niego tragicznie ( i tak przez za dlugi porod trafil do respiratora na obserwacje). Na odzial poporodowy (roaming) nie moge powiedziec zlego slowa, naprawde milo, fachowo i przyjemnie. Czyli podsumowując w skali szkolnej: oddzial noworodkowy 5, porodówka 2, roaming 5. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Przestańcie karmić Trola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 10:10 Gość portalu: tomy napisał(a): > No tu akurat to ty przegiołeś. Moja kolezanka stażowała na odziale noworodkowym w Zielonej, wiec wiem, że naprawde ciezkie przypadki z Sulechowa trafiają własnie tam, bo jest to jeden z najlepszych odziałow noworodkowych w Polsce. ___ O wyborze Poznania w bardzo trudnych przypadkach wiem od personelu szpitala w Sulechowie. Przed porodem żony rozmawialiśmy z lekarzami z Zielonej jak i Sulechowa oraz oglądaliśmy oba oddziały, także wiadomości uzyskałem bezpośrednio u źródła. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do tomy Re: Przestańcie karmić Trola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 10:18 "do respiratora na obserwację" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomy Re: Przestańcie karmić Trola IP: 82.160.254.* 20.06.07, 09:16 Moze mi sie nazwy urzadzen pomylily (chodzilo o inkubator), ale to cie nie uprawnia do obrazania mnie, prostaczku ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beti Re: Przestańcie karmić Trola IP: *.eranet.pl 19.06.07, 10:28 Nie dam powiedzieć złego słowa na dr Rzepkę. Jak jakiejś babie się czegoś odmówi dla jej własnego dobra - np. cesarki na życzenie - to później wypisuje takie bzury. Doktor prowadził moje dwie ciąże każdą profesjonalnie i z dużą cierpliwością bo jestem histeryczką. Przy drugiej ciązy miałam poważne komplikacje i pytał mnie czy zgadzam się na wysłanie mnie do POZNANIA nie do Zielonej Góry. Choć nie neguję może do Zielonej też wysyłają, ale generalna zasada jest taka, że przy komplikacjach jedzie się do Poznia. Doktor szczególnie pilnuje ciąże wysoką dbając i starając się przewidzieć ewentualne przyszłe komplkacje. Co do spzętu to Sulechów nigdy nie będzie miał takiego sprzętu jak Zielona Góra tam jest mały szpital powiatowy. A przypuszczam, że większość ciąż przebiega bez komplikacji i przy porodzie liczy i po prostu ludzkie podejście czego w wielkim szpitalu - molochu brak. Nie zwracam natomiast uwagi na jego kolor butów i inne głupoty. Polecam Sulechów przyszłym mamom choć na pewno ma on jakieś minusy - to trzeba wiedzieć co jest najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Igi Re: Sulechów ma wspaniałą porodówkę:) IP: *.ztpnet.pl 19.06.07, 12:48 Rodziłam moja corkę w Sulechowie ,nie jest prawda ze tylko od Rzepki tam mozna rodzić ja chodzilam do Labera a on kieruje do N Soli. Było wspaniale,rodzilam córkę 11 godzin,caly czas wspaniałe podejscie polożnych i one to robią z serca nie z przymusu.Lekarze wspaniali,bardzo dobra opieka noworodkowa choc mniej mila dla matek,ale juz nie w tym rzecz,do dzieci maja serce. Szpital kameralny,czuc bezpieczeństwo nikt nie jest ordynarny ,cisza,spokój.Polecam,warunki pobytu dobre a jedzenie pyszneeee. Odpowiedz Link Zgłoś