Dodaj do ulubionych

Porodówka w Sulechowie jest slaba !!!!!!!!!

17.06.07, 09:06
A ordynator Rzepka podejrzanie dlugo studiowal w Szczecinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: ff Re: Porodówka w Sulechowie jest slaba !!!!!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.06.07, 11:44
      szczecin zawsze byl cienki.
      porzadne doktory studiowaly w poznaniu.
      Ale zeby miec klopoty ze skonczeniem szczecina_!
    • adanko77 Re: Porodówka w Sulechowie jest slaba !!!!!!!!! 17.06.07, 19:44
      no to moze cos konkretniej? Ja tam lezalam dosc dlugo + poród i nigdy nie
      chcialabym rodzic w innym szpitalu-tylko tam!!
      • Gość: mama Re: Porodówka w Sulechowie jest slaba !!!!!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.06.07, 20:00
        Doktor Rzepka wraz z nieżyjącym już bratem opiekował się mną 6 lat temu przed,w
        czasie i po porodzie i nie ma porównania z tym,czego doświadczyłam wcześniej w
        Zielonej Górze.....polecam wszystkim kobietom,które cenią sobie fachową
        opiekę,profesjonalizm,i nie radzę zaprząta sobie głowy bajkami o studiach i
        czasie ich trwania,no,chyba,że to konkurencja,więc chylę czoło przed sposobem
        atakowania......
    • Gość: zadra Świnia i tyle. Tak, tak...ee15. IP: *.ztpnet.pl 17.06.07, 20:30
      Bez komentarza.
      • Gość: majka Re: Świnia i tyle. Tak, tak...ee15. IP: *.ztpnet.pl 17.06.07, 21:02
        rodziłam dwoje dzieci w sulechowie.opieka wspaniała.atmosfera wr4ęcz domowa.jak
        można tak oczerniać tych lekarzy, co ma dp rzeczy gdzie kto studiował, ważne co
        umie i jak traktuje pacjentów.jak zwykle ktoś szuka dziry w całym.
        • Gość: juz mama Re: Sulechów the best IP: *.ztpnet.pl 17.06.07, 21:23
          rodzilam w Sulechowie w zeszłym roku i bylo swietnie,nie mam traumy poporodowej
          choc latwo nie bylo,nie pozwole na personel tam pracujacy zlego slowa
          powiedziec a dr Rzepka jest super i wszyscy go chwala ktorzy mieli z nim jakis
          kontakt
          • Gość: s Re: Sulechów dupa best IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.06.07, 21:59
            A ja rodzilam w Zielonej Gorze i widzialam jak przjezdzaly powiklania z
            Sulechowa.
            Po prostu jak porod idzie dobrze to zostaje w sulechowie a jak tylko cos sie
            dzieje to do zielonej gory.
            Oto tajemnica Sulechowa.
            Prosty trik.
            • Gość: zaba Re: Sulechów dupa best IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.07, 22:17
              Akurat to jest normalna procedura, dotycząca zarówno porodów jak i dzieci
              urodzonych w ciężkim stanie. Tak samo trudne przypadki z którymi nie radzi
              sobie Zielona Góra wysyłane są do Poznania. Taki trik:)
            • Gość: Marek Najlepsza porodówka w Sulechowie!!! IP: *.ztpnet.pl 17.06.07, 22:23
              Gość portalu: s napisał(a):
              > A ja rodzilam w Zielonej Gorze i widzialam jak przjezdzaly powiklania z
              > Sulechowa. Po prostu jak porod idzie dobrze to zostaje w sulechowie a jak
              tylko cos sie dzieje to do zielonej gory. Oto tajemnica Sulechowa. Prosty
              trik.
              _________

Nie wypisuj głupot. W razie jakiś wyjątkowych zagrożeń pacjentki są
              transportowane do Poznania. Moja żona rodziła w tamtym roku w Sulechowie.
              Byliśmy bardzo zadowoleni z opieki oraz z warunków w sulechowskim szpitalu.
              Jesteśmy mieszkańcami Zielonej Góry, ale w naszym miejscowym, obskurnym
              szpitalu, gdzie 3 kobiety rodzą na raz w jednym pokoju przedzielonym
              parawanami, "nie chcieliśmy rodzić". W Sulechowie mają oddział neonatologii
              (także w razie zagrożeń opieka jest na miejscu), a także lekarzy z Zielonej
              Góry, a warunki super.
              W tegorocznym rankingu Sulechów jest na pierwszym miejscu w województwie, a
              Zielona Góra pod koniec.
              ....a o ordynatorze Rzepce mogę się tylko wypowiadać w samych superlatywach!!!
              Następne dziecko także planujemy rodzić w Sulechowie:)
              • be_em Re: Najlepsza porodówka w Sulechowie!!! 20.06.07, 12:41
                Gość portalu: Marek napisał(a):

Jesteśmy mieszkańcami Zielonej Góry, ale w naszym miejscowym, obskurnym
                szpitalu, gdzie 3 kobiety rodzą na raz w jednym pokoju przedzielonym
                parawanami, "nie chcieliśmy rodzić"

Jakoś nie zauwazyłam, żeby porodówka w Zielonej była obskurna;) Moze dali mi za
                dużo znieczulenia?!!! :) Inne mam wspomnienia: świeżo po remoncie, trzy
                oddzielne, kameralne sale do porodów rodzinnych, piękna sala do porodów w
                wodzie, gdzie i kawy można się napić i muzyki ulubionej posłuchać;) Sala zwykłą
                nie jest przedzielona parawanami tylko boksami i to TY wybierasz gdzie chcesz
                rodzić:) Sulechów? Czemu nie, chociaż ja na kolana nie padłam zwiedzając
                porodówkę, miałam wrazenie, ze jest ciasno i ciemno;)
                Rodziłam 14 godzin, nie oczekiwałam głaskania po głowie (od tego mam męża)
                tylko fachowości i pomocy. Dostałam co chciałam:) Amen:)
                • Gość: x Re: Najlepsza porodówka w Sulechowie!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.06.07, 12:44
                  No własnie, niech se głaszcze swojego psa.
                  Ma byc przede wszystkim lekarzem z wiedzą i sprzętem a nie "dobre serce" "dobre
                  słowo" itp.
    • Gość: lili Re: Porodówka w Sulechowie jest slaba !!!!!!!!! IP: *.ztpnet.pl 17.06.07, 23:17
      to w zielonej kobiety sa meczone po kilkadzisiat godzin i nie robi sie
      cesarki,dzieciom uszkadza sie splot albo wypycha na siłe z matki,to w zielonej
      lekarze klada sie na brzuch i na sile wyciskaja dzieci w sulechowie takie
      praktyki sa zakazane i nie maja prawa bytu,wiec nie rob antyreklamy porodowce w
      sulechowie.Kazdy ciezki przypadek kiedy dziecko ma komplikacie wysylaja do
      Poznania lub zielonej bo jest wymagany baaaaardzo specjalistyczny sprzet
      ktorego w sulechowie nie ma za to sa ludzie z wielkim sercem ,a gdyby byl
      jeszce taki sprzet to nie ma o czym mowic a to ze jest tak dobrze jak jest w
      sulechowie zawdziecza sie ordynatorowi Rzepce i tamtejszym poloznym
      • Gość: kinga Re: Porodówka w Sulechowie jest slaba !!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.14, 12:13
        ja urodziłam dwójke dzici,niebawem urodzę 3 w sulechowie i nie narzekam ,mam swoją położną,świetną kobietę a ile lekarze są delikatni a noworodki maja b dobrą opiekę,więc nie piszcie głupot
    • Gość: hanka Przestańcie karmić Trola IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.06.07, 06:34
      Ludzie przestańcie karmić Trola, dajecie się wciągnąć w idiotyczną
      prowokację!!!!!!!!!!
      • kulka129 Re: Przestańcie karmić Trola 18.06.07, 09:47
        popieram
      • Gość: ddd Re: Przestańcie karmić Trola IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.06.07, 09:57
        Potwierdza sie, że to prosty TRIK z ta porodówką
        Reasumując wypowiedzi internautów:
        Nie maja sprzetu ( ma Zielona Gora).
        Powiklania zaraz odsylają do Zielonej Gory lub Poznania.
        Lekarze i tak sa z Zielonej Góry.
        Zamiast sprzętu i Oddziału neonatologii
        mają DOBRE SERCE.
        DOBRE SERCE to miała Dr Quinn z serialu dla gospodyn domowych.
        Medycyna to: wiedza ,sprzet, dobra srednia na studiach.
        Dlatego wybieram Zieloną Górę albo Nową sól.
        Pozdrawiam

• Gość: Marek Re: Przestańcie karmić Trola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 10:26
          Gość portalu: ddd napisał(a):

> Potwierdza sie, że to prosty TRIK z ta porodówką
          > Reasumując wypowiedzi internautów:
          > Nie maja sprzetu ( ma Zielona Gora).
          > Powiklania zaraz odsylają do Zielonej Gory lub Poznania.
          > Lekarze i tak sa z Zielonej Góry.
          > Zamiast sprzętu i Oddziału neonatologii
          ____
          Masz problemy ze zrozumieniem tekstu.
          Sulechów ma oddział neonatologii!!!
          Lekarze z tego oddziału pracują także w Zielonej Górze, Sulechów ma sprzęt taki
          sam jak w Zielonej, a do Poznania wysyła tak samo jak zielonogórski szpital w
          bardzo ciężkich przypadkach. Różnica polega na tym, że są lepsze warunki w
          Sulechowie, a położne i pielęgniarki bez kopert troskliwie opiekują się
          pacjentami.
          • Gość: tomy Re: Przestańcie karmić Trola IP: 82.160.254.* 19.06.07, 09:05
            No tu akurat to ty przegiołeś. Moja kolezanka stażowała na odziale noworodkowym
            w Zielonej, wiec wiem, że naprawde ciezkie przypadki z Sulechowa trafiają
            własnie tam, bo jest to jeden z najlepszych odziałow noworodkowych w Polsce.
            Porodówka to osobna sprawa, moja zona rodziła w Zielonej ze względu własnie na
            to, że gdyby coś sie działo z dzieckiem, otrzymałoby natychmiast i na miesjcu
            fachową pomoc. To, że męczyła się okrutnie i urodziła dziecko o wiele większe
            niz przewidywali lekarze (spokojnie kwalifikowało się na cesarke) przez co nasz
            synek był cały poobijany, to juz inna sprawa. Poradzili sobie dopiero, jak
            go "wycisneli" z brzucha, co moglo skonczyc sie dla niego tragicznie ( i tak
            przez za dlugi porod trafil do respiratora na obserwacje). Na odzial poporodowy
            (roaming) nie moge powiedziec zlego slowa, naprawde milo, fachowo i przyjemnie.
            Czyli podsumowując w skali szkolnej: oddzial noworodkowy 5, porodówka 2,
            roaming 5.
            • Gość: Marek Re: Przestańcie karmić Trola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.07, 10:10
              Gość portalu: tomy napisał(a):

> No tu akurat to ty przegiołeś. Moja kolezanka stażowała na odziale
              noworodkowym w Zielonej, wiec wiem, że naprawde ciezkie przypadki z Sulechowa
              trafiają własnie tam, bo jest to jeden z najlepszych odziałow noworodkowych w
              Polsce.
              ___
              O wyborze Poznania w bardzo trudnych przypadkach wiem od personelu szpitala w
              Sulechowie. Przed porodem żony rozmawialiśmy z lekarzami z Zielonej jak i
              Sulechowa oraz oglądaliśmy oba oddziały, także wiadomości uzyskałem
              bezpośrednio u źródła.
              Pozdrawiam:)
            • Gość: do tomy Re: Przestańcie karmić Trola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 10:18
              "do respiratora na obserwację"
              • Gość: tomy Re: Przestańcie karmić Trola IP: 82.160.254.* 20.06.07, 09:16
                Moze mi sie nazwy urzadzen pomylily (chodzilo o inkubator), ale to cie nie
                uprawnia do obrazania mnie, prostaczku !
            • Gość: Beti Re: Przestańcie karmić Trola IP: *.eranet.pl 19.06.07, 10:28
              Nie dam powiedzieć złego słowa na dr Rzepkę. Jak jakiejś babie się czegoś
              odmówi dla jej własnego dobra - np. cesarki na życzenie - to później wypisuje
              takie bzury. Doktor prowadził moje dwie ciąże każdą profesjonalnie i z dużą
              cierpliwością bo jestem histeryczką. Przy drugiej ciązy miałam poważne
              komplikacje i pytał mnie czy zgadzam się na wysłanie mnie do POZNANIA nie do
              Zielonej Góry. Choć nie neguję może do Zielonej też wysyłają, ale generalna
              zasada jest taka, że przy komplikacjach jedzie się do Poznia. Doktor
              szczególnie pilnuje ciąże wysoką dbając i starając się przewidzieć ewentualne
              przyszłe komplkacje. Co do spzętu to Sulechów nigdy nie będzie miał takiego
              sprzętu jak Zielona Góra tam jest mały szpital powiatowy. A przypuszczam, że
              większość ciąż przebiega bez komplikacji i przy porodzie liczy i po prostu
              ludzkie podejście czego w wielkim szpitalu - molochu brak. Nie zwracam
              natomiast uwagi na jego kolor butów i inne głupoty. Polecam Sulechów przyszłym
              mamom choć na pewno ma on jakieś minusy - to trzeba wiedzieć co jest
              najważniejsze.
              • Gość: mama Igi Re: Sulechów ma wspaniałą porodówkę:) IP: *.ztpnet.pl 19.06.07, 12:48
                Rodziłam moja corkę w Sulechowie ,nie jest prawda ze tylko od Rzepki tam mozna
                rodzić ja chodzilam do Labera a on kieruje do N Soli. Było wspaniale,rodzilam
                córkę 11 godzin,caly czas wspaniałe podejscie polożnych i one to robią z serca
                nie z przymusu.Lekarze wspaniali,bardzo dobra opieka noworodkowa choc mniej
                mila dla matek,ale juz nie w tym rzecz,do dzieci maja serce.
                Szpital kameralny,czuc bezpieczeństwo nikt nie jest
                ordynarny ,cisza,spokój.Polecam,warunki pobytu dobre a jedzenie pyszneeee.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka