Dodaj do ulubionych

TIRY po wioskach

14.09.07, 08:44
Wczoraj jechałam do Zaboru przez Stary i Nowy Kisielin. Jakies sto
metrów przede mną jechał TIR z naczepą i przyczepą - tak to się
chyba nazywa. Na aucie reklama firmy z Sulęcina - nie pamietam
nazwy, ale rejestrację i owszem FSU P701. Gnał po tych krętych
dróżkach 70-80 km/h. Ja osobówką tak nie jeżdże bo mnóstwo tam ludzi
poboczami chodzi a chodników niewiele, staruszki, dzieci biegają. Na
zakrętach tylko trochę podganiałam. I niestety nie on jeden ale tak
mi się nawinął. I zapytam gdzie jest ta policja? Tirów tam coraz
więcej, zresztą szaleńców w osobówkach co i 100 gnają też. Czy
trzeba czekać na wypadek żeby ktoś się zainteresował tymi wioskami i
czubkami którzy mogą rozwalic nie tylko siebie?
Obserwuj wątek
    • Gość: :))) Re: TIRY po wioskach IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.09.07, 08:50
      Najlepiej na każdym zakręcie postawić policjanta. 100 km/h? to
      straszne !!!
      • syx11 Re: TIRY po wioskach 14.09.07, 09:43
        jeśli uważasz że po wiosce 100 to mało to jestes po prostu pirat
        drogowy i tyle mam ci do powiedzenia. to właśnie przez takich jak ty
        tyle wypadków i specjalnie dla ciebie tych policjantów bym postawiła!
        • Gość: :))) Re: TIRY po wioskach IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.09.07, 09:55
          W ogóle wszystkie wypadki są przeze mnie. Nie przez pieszych
          ganiających środkiem szosy "bo są na wsi".
    • Gość: MO Re: TIRY po wioskach IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.09.07, 09:57
      Poza obszarem zabudowanym dozwolone jest 90.
      • syx11 Re: TIRY po wioskach 14.09.07, 10:12
        ale w zabudowanym 50. Jest kilka ograniczeń do 40 a facet gna 80
        wielką ciężarówką. A ludzie nie są tacy głupi żeby po ulicy biegać.
        Chodzą poboczem jak nie ma chodnika. Szedł wczoraj facet za rączkę z
        małym dzieciaczkiem tak 3-4 latka poboczem. Uważasz :))) że tir
        powinien jechac obok nich 80? Aż ich zawiało.
        • Gość: MO Re: TIRY po wioskach IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.09.07, 10:25
          Gdy nie ma chodnika należy iść lewą strona jezdni i zejść z drogi
          gdy nadjeżdża auto, tym bradziej TIR. W miejscowościach, o których
          piszesz są chodniki a jeśli było to poza obszarem zabudowanym to
          wszystko zgodnie z przepisami. No chyba, że chcesz zmieniać przepisy?
          • syx11 Re: TIRY po wioskach 14.09.07, 10:56
            Są chodniki. Tylko nie wszędzie :(
    • Gość: Ewa Re: TIRY po wioskach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 12:18
      na twoim miejscu zadzwoniłabym natychmiast po policję i poswiadczyła
      co widziałam.
      Skoro facet jechał do zaboru lub do milska to tam nie ma mostu wiec i tak by
      utknął,policja moze zdążyłą by przyjechać.

NIe ma innej rady na oszołomów w tirach jak tylko donosić.
      Mi sie już zdarzyło kilka razy zadzownić po patrol a jak policja nie zdąży
      dzwonię do firmy(mają numery zwykle na naczepach) i mowie czego byłam świadkiem.
      Powiecie -wariatka,tyle zachodu.

dwa lata temu mój ojciec zginął w swoim samochodzie wracając do domu.
      Naczepa tira który go wyprzedzał uderzyła w bok jego auta,spychając go prosto na
      słup .
      Tirowiec jechal 90 na godzine a powienien 60!!!!!!!!
      dlatego mam obsesję i nienawidzę każdego kto siedzi w tirze.
      każdy z nich to potencjalny morderca!:(
      • Gość: uuuu Re: TIRY po wioskach IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.09.07, 12:29
        Ty to w ogóle jesteś oszołom. Jak widzisz psa na ulicy - dwonisz po
        policję, jak widzisz tira - też dzwonisz. Jak widzisz samolot to też
        dzwonisz?
        • Gość: zniesmaczona Re: TIRY po wioskach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.07, 13:30
          jak nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia to po co sie
          odzywasz uuuu? uuuuu poszedł ty
          !!!
          • Gość: uuuu Re: TIRY po wioskach IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.09.07, 13:51
            Nie pójdę. Tamta Pani jest donosicielem, to jest niesmaczne.
            Chciałaby aby skazywać kierowców tylko za to, że jej zdaniem nie
            zachowują dostatecznej ostrożności. Tylko, że to jest jej zdanie.
            Znam wielu dla których jazda 50 km/h jest już karygodna, ale to już
            dewiacja. To, że w jej rodzinie miał miejsce wypadek nie daje jej
            mandatu do oceniania innych. O ile pamietam niedawno pisała, że jak
            widzi psa, którego się boi to dzwoni na policję. Jak kiedyś będzie
            się bała Ciebie to tez każe Cię zamknąć?
            • Gość: Jimi Re: TIRY po wioskach IP: 193.108.194.* 14.09.07, 14:40
              Tak. Takich półdebili z tego tira skazałbym bez dwóch zdań. Nie
              zgadzam się że jest to donosicielstwo. Raczej obywatelska postawa.
              • Gość: uuuu Re: TIRY po wioskach IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.09.07, 14:44
                Debil bo jechał 70 km/h? A niby po czym to oceniła? Pewnie po
                spadających liściach?
                • Gość: Jimi Re: TIRY po wioskach IP: 193.108.194.* 14.09.07, 15:55
                  Przeczytaj jeszcze raz tekst do którego się odnosisz. Jechała za tym
                  tirem czyż nie?
                  • Gość: uuu Re: TIRY po wioskach IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.09.07, 16:05
                    No to tez przekroczyła prędkośc. Powinna stawić sie w areszcie na
                    Łużyckiej.
                    • Gość: Jimi Re: TIRY po wioskach IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.09.07, 20:15
                      Masz przyjacielu elementarne problemy ze zrozumieniem tekstu.
                      Przeczytaj go jeszcze raz.
                      • Gość: uuu Re: TIRY po wioskach IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.09.07, 20:25
                        "Wczoraj jechałam do Zaboru przez Stary i Nowy Kisielin. Jakies sto
                        metrów przede mną jechał TIR z naczepą i przyczepą - tak to się
                        chyba nazywa. Na aucie reklama firmy z Sulęcina - nie pamietam
                        nazwy, ale rejestrację i owszem FSU P701. Gnał po tych krętych
                        dróżkach 70-80 km/h."

No skoro z odległości 100m potrafi ocenić prędkość to powinna nająć
                        się za video-radar do policji. Marnuje się babeczka. I zdążyła
                        zapamiętać rejestracje, tak jej ten TIR uciekał. Sokole oko.
            • Gość: Wena DO UUUU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 15:25
              Z takim to nie ma co się wdawać w dyskusję.
              Jeśli nie rozumiesz,że przekroczenie szybkości
              to przestępstwo bo grozi za to mandat,to musisz być niezle
              ograniczony umysłowo.
              Ja również uważam,że należy tępić oszalałych tirowców.
              Jak jezdza każdy widzi.Są panami szoa,bo siedzą w większych autach.
              ludzie giną każdego dnia.

a do kolesia "uuu"czy jak mu tam.
              Jutro z twojej rodziny ktoś może wylądowac w kostnicy własnie przez
              wariata bez wyobrazni który zamiast 40 w terenie zabudowanym będzie
              jechał 60......
              Może wtedy zrozumiesz o co chodzi w tym temacie...

• Gość: uuu Re: DO UUUU IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.09.07, 15:33
                Przekroczenie prędkości to wykroczenie a nie przestepstwo.

Co to znaczy oszalały kierowca? Przecież ta babeczka nawet nie
                napisała czy to był teren zabudowany. Napisała tylko, że szli
                poboczem.

Do kostnicy można trafić z wielu powodów. Ty pewnie nigdy nie
                przekroczyłaś dozwolonej prędkości?

PaniEWA pisała tu juz kiedyś o donosicielstwie na właścicieli psów,
                teraz pisze że należy donosić na kierowców, później zacznie donosić
                na każdego kto będzie, wg. niej, wyglądał na mordercę. Bo
                przykładowo będzie podobny do Hitlera albo Saddama. Nie każdy kto
                jedzie tirem jest oszalały. To, że ktoś ma fobie, kwalifikuje się
                raczej do leczenia a nie karania tych, którzy nieświadomie tą fobię
                pobudzają.
                • Gość: ziutek Re: DO UUUU IP: *.ztpnet.pl 14.09.07, 16:09
                  Powiedz gdzie mieszkasz. Okradne Ci chalupe, a Ty nie zadzwonisz na policje, bo
                  bedziesz donosicielem.
                  Dzwoni, bo psy biegaja bez kagancow. Dzwoni, bo ktos zapie.. dwukrotna
                  dozwolona predkoscia.
                  • Gość: uuu Re: DO UUUU IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.09.07, 16:12
                    Powiedz jak wyglądasz a jak przejdziesz pod moją chałupą to zamknę
                    Cię w piwnicy i wezwę policję. Bo napisałeś że okradniesz moją
                    chałupę.

70-80 poza obszarem zab. to przekroczenie prędkości? Babka podała
                    odcinek między miejscowościami, jakbyś nie doczytał.
                    • Gość: ziutek Re: DO UUUU IP: *.ztpnet.pl 14.09.07, 16:32
                      > Powiedz jak wyglądasz a jak przejdziesz pod moją chałupą to zamknę
                      > Cię w piwnicy i wezwę policję. Bo napisałeś że okradniesz moją
                      > chałupę.

I bedziesz donosicielem? Przeciez wg Ciebie to jest be.

> 70-80 poza obszarem zab. to przekroczenie prędkości? Babka podała
                      > odcinek między miejscowościami, jakbyś nie doczytał.

Jakbys nie doczytal to pisala tez o terenie zabudowanym i przekraczaniu na nim
                      dozwolonej predkosci.

Niech Cie ten pies, ktorego puszcza bez kaganca niewinny i swiety wlasciciel w
                      dupe ugryzie. Moze wtedy dotrze?
                      • Gość: uuu Re: DO UUUU IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.09.07, 16:39
                        "I bedziesz donosicielem? Przeciez wg Ciebie to jest be."

Sam napisałeś, że to jest idealne rozwiązanie problemu.

"Niech Cie ten pies, ktorego puszcza bez kaganca niewinny i swiety
                        wlasciciel w dupe ugryzie. Moze wtedy dotrze?"

Tylko kompletny ignorant myśli, ze jak już pies biega bez smyczy to
                        patrzy aby kogoś ugryźć. Jak nie będziesz go zaczepiał to nawet na
                        Ciebie nie spojrzy, nawet jak go zaczepisz to najczęściej ustąpi,
                        głupszemu. Psy nie powinny biegać luzem ale bez przesady, jak się
                        jakiemuś uda czmychnąć za suczką to nie znaczy że będzie pożerał
                        każdego głupola, który sie go boi.
                        • Gość: ziutek Re: DO UUUU IP: *.ztpnet.pl 14.09.07, 16:55
                          > Sam napisałeś, że to jest idealne rozwiązanie problemu.

Ja napisalem. Ty pisales przeciwnie. To jak? Chcesz byc donosicielem?

> Tylko kompletny ignorant myśli, ze jak już pies biega bez smyczy to
                          > patrzy aby kogoś ugryźć. Jak nie będziesz go zaczepiał to nawet na
                          > Ciebie nie spojrzy, nawet jak go zaczepisz to najczęściej ustąpi,
                          > głupszemu. Psy nie powinny biegać luzem ale bez przesady, jak się
                          > jakiemuś uda czmychnąć za suczką to nie znaczy że będzie pożerał
                          > każdego głupola, który sie go boi.

Ugryzl mnie kiedys pies. Nie zaczepialem go. Chyba ze swoja obecnoscia na
                          chodniku. Gdyby mial kaganiec nie zrobilby tego.
                          Wielki to problem zalozyc kaganiec? Wytlumacz mi. Bo nie wiem czy zalozenie
                          kaganca jest jakims problemem czy po prostu lenistwem idiotow.
                          • Gość: uuu Re: DO UUUU IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.09.07, 17:10
                            Hmm, zacutuj bo nie bardzo widzę gdzie byłeś przeciwny donoszeniu.

Człowiek Cie nigdy nie uderzył? Jeśli nie to poczytaj newsy.
                            Częściej przechodzisz koło niebezpiecznych ludzi niż niebezpiecznych
                            psów. Ciekawe kogo bardziej sie boisz? Czasami po prostu pies się
                            wymknie, za suczką, kotem czy po prostu się zapomni. Kagańcem pies
                            może Ci też zrobić krzywdę i to zupełnie przez przypadek.Tak więc
                            nie pozostaje nic innego jak izolować psy. Tylko, że właśnie psy
                            izolowane od ludzi są niebezpieczne. Pies oswojony z człowiekiem,
                            nie ugryzie bez powodu a często nawet jak ma powód, woli ustąpić.
                            Ludzie się boją tego czego nie znają.

Idioci to panikują na każdego psa jakiego widzą.
    • Gość: kapusta Re: TIRY po wioskach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 17:27
      Przestańcie się licytować.

Niech rozsądzi was kapusta:
      1.tępić tirowców,dzwonić na gliny jeśli szaleją i stwarzają
      zagrożenie.
      2.pilnować psów i puszczać je muzem, tylko nałonie natury,bo na ulicy
      pies może wpaśc pod tira ,a znając tych oszołomów napewno nie
      zachamują.
      • Gość: :))) Re: TIRY po wioskach IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.09.07, 17:29
        1. Zakazać tirowcom być tirowcami.

Nie będzie wypadków !!!
        • Gość: Kola Re: TIRY po wioskach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.07, 22:30
          Tak naprawdę te cholerne tiry
          powinny przemieszczać się
          koleją i tylko małe odległości
          pokonywać drogami.
          Mniej smorodu,mniej trupów i mniej
          pracy dla debili
          którzy tak napawde powinni
          rowy kopać.
          Znam kilku i wiem co gadam!!
          • Gość: PKW Fahrer Re: TIRY po wioskach IP: *.ztpnet.pl 16.09.07, 10:03
            Wśród TIR-owców są i debile i normalni ludzie. Nie popadajmy w skrajnośći...
            • Gość: T Re: TIRY po wioskach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 01:24
              To dlaczego ja,jadąc codziennie trasą
              Krosno -Zielona widzę samych debili,jadących przez wsie
              80-100 ha?
              wyprzedzających wszystko co przezd nimi.
              Królowie szos..pożal się Boże(((((((
              • Gość: uuu Re: TIRY po wioskach IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.09.07, 08:49
                Nastepny , co ma radar w głowie? Skor Ty jedziesz 50/h to skad wiesz
                że oni jadą 100? To ze jadą szybciej niż Ty nie znaczy że nie jadą
                55/h.
    • Gość: Basia Re: TIRY po wioskach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.15, 23:18
      Opowiadacie glupoty. Bylam swiadkiem jak to właśnie kierowcy Tira zatrzymali się na pasach a osobowki trabily bo im sie spieszy, tirowcy przepuszczaja erki a osobowki jak swiete krowy. To juz taki sposób na oczernianie. Wszystkiemu winni tirowcy, a moze wiecej.empati i samokrytyki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka