Gość: entuzjasta WOŚP Re: Owsiak wyrzuca TVN IP: *.fsi.pl 04.08.03, 15:36 Trzeba rozgraniczyć 2 sprawy: Finał WOŚP i zbieranie pieniędzy z Przystankiem Woodstock który nigdy nie będzie "grzecznym" przedsięwzięciem. Przyzwyczajeni jesteśmy do jedniej z 2 twarzy J.O. może czas na tą drugą ??? Szkoda tylko że organizatorzy Przysta.... nie potrafią wcielać w życie haseł które propagują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommy Re: Owsiak wyrzuca TVN IP: *.lublin.mm.pl 04.08.03, 15:55 wylazlo z owsiaka chamidlo, jakim byl zawsze, tylko do tej pory skrzetnie to ukrywal pod maska dobrotliwego czlowieczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salza Oto Prawda o Michniku IP: 193.108.206.* 04.08.03, 16:00 http://forum.wprost.pl/ar/?O=304115&NZ=0 Adam Michnik "Eurołgarz" W maju 1995 roku doszło do otwartego, bezpośredniego starcia Ada ma Michnika z przedstawicielami śląskich górników. Michnik przybył wówczas, by zeznawać w obronie byłego szefa MSW - gen. Czesława Kiszcza-ka, oskarżonego o przyczynienie się do śmierci 9 górników z kopalni "Wujek" i zranienie 25 górników z kopalni "Manifest Lipcowy". Widząc Michnika przyjacielsko witającego się z Kiszczakiem, związkowcy śląskiej "Solidarności" zapytali go jak może podawać rękę mordercy górników z " Wujka"? Górników, którzy strajkowali po to, by wypuszczono internowanych w stanie wojennym, takich jak Michnik. I dodali: Mamy prawo sądzić, że jest pan kupiony. Półtora roku później w Gazecie Wyborczej z 17 XII 1996 r. Michnik gwałtownie zaatakował oświadczenie Komisji Krajowej "Solidarności", domagającej się, by wreszcie stało się zadość tak długo oczekiwanej sprawiedliwości w sprawie zamordowania górników z kopalni "Wujek". Dla Michnika żądanie Nadzwyczajnego Trybunału rozliczenia stanu wojennego jest czymś wyjątkowo niegodziwym, jest drwieniem z cierpień tych, którzy zginęli. Za to nie jest dla niego drwieniem dotychczasowa parodia wymiaru sprawiedliwości i bezkarność zbrodniarzy, odpowiedzialnych za śmierć górników z "Wujka" i jakże wiele innych PRL-owskich zbrodni. Jak zrozumieć ten tak nikczemny komentarz człowieka, który kiedyś był jednym z idoli dla wielu osób ze środowisk "Solidarności"? Prezentowany niżej tekst jest próbą pokazania uwarunkowań, które wpłynęły na taką postawę Michnika, prawdziwego homo sovieticus, który nigdy faktycznie nie wyzwolił się spod ducha skrajnej komunistycznej nietolerancji wobec wszystkich inaczej myślących. Niewiele osób w Polsce może się "poszczycić" takim, jak Michnik zafałszowaniem swego życiorysu, równie starannym przemilczaniem rzeczy wstydliwych i eksponowaniem "blasków". Czyż można się jednak temu dziwić w przypadku osoby przez ponad osiem i pół roku kierującej najpotężniejszą trybuną prasową, jaką jest GW i korzystającej z ciągłej reklamy, robionej mu przez wdzięcznych podwładnych? Dziennikarka Irena Lasota, niegdyś bardzo bojowa towarzyszka Michnika w ruchu marcowym 1968 roku, w listopadzie 1991 r. w obszernym, udokumentowanym artykule wyraziła całe swe obrzydzenie nieustającym reklamowaniem Michnika na łamach jego własnej gazety (I. Lasota: Niewidzialny redaktor, Tygodnik Solidarność l XI 1991 r.). Niewiele się odtąd zmieniło. Uznany w swoim czasie przez Żydów amerykańskich za "Żyda roku" i super- Europejczyka przez polskie lobby filosemickie, Michnik wciąż cieszy się wyjątkową klaką w najbardziej wpływowych mediach. By przypomnieć choćby serię ośmiu czy dziewięciu audycji telewizyj nych Jerzego Markuszewskiego, puszczanych wieczorami ku skrajne mu zanudzeniu telewidzów. Sam Michnik doszedł wręcz do krańców próżności i samouwielbienia, i potrafi już tylko zapewniać, iż nie ma cienia wątpliwości, że Jezus go umiłował (GW24-26 XII 1994 r.). Pochodzę z żydokomuny Środowisko G W od lat z niezwykłą zaciętością zwalcza wszelkie prze-jawy stosowania pojęcia "żydokomuna", piętnując je jako przejaw antysemityzmu. Cóż, komunizm stał się rzeczą bardzo wstydliwą i teraz już nikt nie chce się do niego przyznać ani Jaruzelski, ani Kwaśniewski czy Rakowski. Bardzo wstydliwe stało się też pojęcie żydokomuny. Tym ciekawsze na tym tle może być więc przypomnienie wypowiedzi Michnika z 1988 roku, a więc jeszcze przed światowym załamaniem się komunizmu. W nowej sytuacji Michnik potrafił jeszcze szczerze wyznawać w katolickim piśmie Powściągliwość i Praca (nr 6, 1988 r.): (...) Jak na pewno wiecie, środowiskiem, z którego pochodzę, jest liberalna żydokomuna. To jest żydokomuna w sensie ścisłym, bo moi rodzice wywodzili się ze środowisk żydowskich i byli przed wojną komunistami. Być komunistą znaczyło wtedy coś więcej niż przynależność do partii - to oznaczało przynależność do pewnego języka, do pewnej kultury, fobii, namiętności. Niejednokrotnie spierając się z moimi kolegami, którzy wywodzili się z podobnego środowiska - właśnie w kontekście dyskusji o mojej książce - mówiłem im: zastanówcie się, jak trudno jest wam wziąć się za łeb z syndromem żydokomuny l Dlaczego? Dlatego, że widzicie nie tylko paskudztwo jego skutków, ale też wszystkie - żeby tak rzec - realne wartości motywacyjne, które niesie: nadzieję na sprawiedliwość społeczną, przekonanie dłużników, że trzeba się angażować po to, aby zmieniać świat i czynić go lepszym... Do tego wszystkiego jesteście przywiązani i nie godzicie się na zniszczenie całej tej tradycji en bloc(...). Trzeba przyznać, że w tym cytacie Michnik jawił się już jako ktoś znacząco wyprzedzający myślowo swoje środowisko, ciągle jeszcze (w 1988 roku!) przekonane o wartości tradycji żydokomuny i jej broniące. I dopiero Michnik musiał je przekonywać o tym, że tradycja ta jest bardzo niewygodna i konieczna do odcięcia. Oczywiście do odcięcia tylko słownego, na pokaz, bo sam komunizm pozostał dla Michnika czymś, co dalej jakże uparcie lubi idealizować. Z jakimż rozczuleniem wspominał w początkach 1992 roku w rozmowie z generałem Jaruzel-skim, fałszywie generalizując: Najświatlejsze umysły na Zachodzie popierały komunizm (G W25-26 IV 1992 r.). Fałszywie generalizując, bo można wyliczyć cały szereg najświatlejszych umysłów na Zachodzie od Camusa po Orwella, Dos Passosa i Stein-becka, które nie tylko, że nie popierały komunizmu, ale go gorąco zwalczały. Nie mówiąc o traktujących komunizm z odrazą najświatlejszych umysłach na Wschodzie od Pasternaka, Bułhakowa i Sołżenicyna, poprzez Tatarkiewicza i Herberta po Kodalya. Załgany rodowód Jarosław Kaczyński, opisując kiedyś zachowanie Michnika, podkre ślał jego niebywałą skłonność do kłamstwa, to, że potrafi łżeć w żywe oczy, dosłownie iść w zaparte. Trzeba przyznać, że szczyt łgarstwa osiąga Michnik już przy najnowszych opisach rodowodu swojej rodziny. Kiedy na przykład stara się maksymalnie wybielić postać swego ojca Ozjasza Szechtera, członka Komitetu Centralnego Komunistycznej Partii Zachodniej Ukrainy. I pisze o nim, że czuł się on jak absolutnie polski Polak (Między Panem a Plebanem, Kraków 1995, s. 50). Nie wyjaśnia tylko nigdzie, co ten abso- lutnie polski Polak szukał w Komunistycznej Partii Zachodniej Ukrainy i jak zawędrował na sam jej wierzchołek z tą swą rzekomą dumą z polskiej tożsamości (tamże, s. 50). Przypomnijmy, że Komunistyczna Partia Zachodniej Ukrainy konsekwentnie dążyła do rozbicia Polski, oderwania wielkiej części jej ziem i przyłączenia do już rusyfikowanej skrajnym sowieckim terrorem wschodniej Ukrainy. Dodajmy, że według książki H. Piecucha: Akcje specjalne (Warszawa 1996, s. 76), ten absolutnie polski Polak Ozjasz Szechter był starym, wypróbowanym agentem Moskwy w Polsce. I wchodził wraz z Brystygierową, Bermanem, Chajnem, Groszem, Kasmanem i innymi w skład wydzielonej komórki, bezpośrednio podporządkowanej Moskwie. Komuniści - konfidenci Według najlepszego jak dotąd opracowania dziejów przedwojennych komunistów pióra Jana Alfreda Reguły (Mitzenmachera), Szechter, bardzo znany działacz KPZU, został aresztowany wraz z grupą innych działaczy KPZU jesienią 1930 r. Jak pisze Reguła: Oskarżeni sypali innych towarzyszy partyjnych (...) przodowali w tym komuniści, zajmujący stanowiska kierownicze (...) okazało się, że ci bohaterowie byli skończonymi tchórzami (J.A. Reguła: Historia Komunistycznej Partii Polski, Warszawa 1934, s. 243). Michnik w wywiadzie z Danielem Cohn-Benditem stwierdził: Mój ojciec byl bardzo znanym działaczem komunistycznej partii przed wojną, siedział osiem lat w więzieniu. Po wojnie nie odgrywał żadnej roli. Nie odgrywał, bo nie chciał jej odgrywać (cy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as31 Re: Oto Prawda o Michniku IP: 194.181.190.* 04.08.03, 16:30 Pięknie... Tylko co to ma wspólnego z tym cwaniakiem-psychopatą Owsiakiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakak Re: Oto Prawda o Michniku IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.03, 17:50 salza chyba machnął kreske, albo jest członkiem LPR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: ODPIERDO... SIE OD MICHNIKA IP: *.tor.pathcom.com 04.08.03, 18:49 Szechter Adam, Owsik Jerzy to przyklad niebezpiecznego gudlajstwa starajacego sie zawladnac umyslami mlodych Polakow. Shame on them fucken jews. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Florian Nieuważny Re: Owsiak wyrzuca TVN IP: *.zoo.ar.krakow.pl 04.08.03, 16:01 Jurek Owsiak jąkała co zrobił karierę dzięki mediom i w końcu się im sprzeniewierzył. Nie pierwszy to przypadek upadku pewnego symbolu. Jeżeli Owsiak zabronił dziennikarzom uczestniczącego obserwowania tego co się dzieje to pewnie miał powody. Mój syn w ubiegłym roku wracał akurat z Berlina pociągiem, do któego wsiadła pijana agresywna tłuszcza z przystanku Woodstock. Do tej pory ma traumatyczne wspomnienia. Do Krakowa, podobnie jak inni współpasażerowie dojechał w potwornym strachu. Nikt przez całą drogę od granicy nie odważył się przejść kilku metrów do ubikacji na końcu wagonu. Zresztą konduktorzy też to odradzali. Oto właśnie J. Owsiak i jego fani. Mam nadzieję, że kolejna edycja Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy obsłużona zostanie przez akolitów jąkatego idola, a ja i moja Rodzina nie damy ani grosza i do tego sameggo będziemy namawiać znajomych. Ponadto, niby WOSP kupuje wyposażenie, ale jakoś go nie widać, a do tego jak SLD sprywatyzuje szpitale to sprzęt kupiony przez społeczeństwo wpadnie w łapy cwaniaczków lekarzy, którzy będą n a nim kręcić swoje lody. Panie Jurrrrku! tak trzymać nie popuszczać a szybciej się pan znajdziesz w niebycie niż myślisz, co daj Boże. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Bylem! Widziałem! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.08.03, 16:06 MIałem okazje pracować podczas organizacji. Mysle, ze jestem w miare kompetentny do udzielenia informacji. Oprocz slabego wezła sanitarnego impreza przygotowana byla w pelni profesjonalnie. Nie wiem po co tyle krzyku. TVN nie wiedziale jak jest - jego informacje mogly sluzyc tylko wprowadzeniu spoleczenstwa w zamieszanie. TVN starał sie zewiescic psy na organizacji... zupelnie nie slusznie. Impreza przebiegala spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bioon Re: Owsiak wyrzuca TVN IP: *.dtvk.tpnet.pl 04.08.03, 16:13 Dla mnie Owsiak juz sie skończył. Sam powiedział, "...że mu palma odbiła...". Poczekajcie, a sami zobaczycie, jak już niedługo pęknie ten jego wielki balon... Pycha zawsze chodzi przed upadkiem. Bioon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Owsiak wyrzuca TVN IP: *.tarczyn.sdi.tpnet.pl 04.08.03, 16:30 Owsiakowi chyba sodówka uderzyła do głowy, zamiast integrować społeczeństwo jak na wośp,powoduje niepotrzebne spięcia. to nie wyjdzie nu na dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dude Re: Owsiak wyrzuca TVN IP: *.ceu.edu.pl 04.08.03, 16:57 Patrzac na impreze pt. Przystanek Woodstock z dystansu trzeba stwierdzic, ze jest pelna sprzecznosci. Z jednej strony niezmordowany Owsiak krzyczy ze sceny "milosc,przyjazn, muzyka" , z drugiej w "szalenczym odjedzie" demoluje straganik Bogu ducha winnego handlarzyka (przeciez mozna bylo to zalatwic w bardziej pokojowy sposob). Do tego przepojona miloscia do wszelkiego stworzenia gawiedz pod scena skanduje "wypier..." pod adresem dziennikarzy. A juz zestawienie nazwy imprezy i psychodelicznej scenografii z haslem "Stop narkotykom" daje efekt iscie komiczny. W prawdziwym Woodstock, jak wiadomo, wszyscy byli na haju, nie bylo zadym, zdemolowanych pociagow, ani dziennikarzy TVN. Mialo byc obiektywnie i z dystansem a wyszlo tendencyjnie. Pozdrawiam Owsiaka, jego zwolennikow i krytykow i zycze troche wiecej konsekwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobi Re: Owsiak wyrzuca TVN IP: *.lubartow.sdi.tpnet.pl 04.08.03, 17:21 Proszę sobie wyobrazić: 400 tysięcy osób, niech co 100 z nich okaże się kompletnym debilem, który potrafi zrobić ogromą zadymę...ile mamy osób? Taki jest świat! Owsiak rozgonił handlarzy, którzy nie zapłacili za możliwość sprzedawania, i pogonił dziennikarza, który szukał sensacji za wszelką cenę!!! Wczoraj wróciłem z Żar - gwarantuje, że było tam naprawdę zajebiście... Widziałem całe rodziny, które bawiły pomiędzy kompletnie pijanymi punkami... Nie można oceniać imprazy, w której się nie uczestniczyło - media nie przekazują całej prawdy... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobi Re: Owsiak wyrzuca TVN IP: *.lubartow.sdi.tpnet.pl 04.08.03, 17:13 Akurat sytuacja z Zakrzewskim była najgorszym akcentem całego festiwalu!!! Ale nie można po jednym negatywnym zajściu oceniać imprezy gdzie prezyjechało około 400 tysięcy ludzi!!! Zobaczcie co dzieje się na meczu piłki gdzie jest 5000 osób!!!Wszędzie można znaleźć sensacje, a Zakrzewski chciał jej za wszelką cenę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Patrol... Pokojowy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.03, 17:13 Pokojowy Patrol... Coś mi się to dziwnie jakoś kojarzy z Ministerstwem Prawdy, Ministerstwem Pokoju, Wielkim Bratem, zwiększonym ze 140 do 100g przydziałem czekolady... Cóż, Panie Jerzy, wygląda na to, że nieźle uderzyła Panu woda sodowa do główki. PRZYSTANEK to ja! Powoli osiągasz Pan poziom Ojca RyBzika. Może stworzycie jakiś tandem? Śmiało. Do boju! Że macie różne poglądy? Co tam, dogadacie się. Ruszycie z posad bryłę świata! Powodzenia Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marc TEN CZŁOWIEK JEST CHORY Re: Owsiak wyrzuca TVN IP: *.pl / 192.168.1.* 04.08.03, 17:23 OWSIAK TO KAWAŁ CHAMA! TEN CZŁOWIEK JEST CHORY!PRZECIEŻ TO MY CZYLI SPOŁECZEŃSTWO I MEDIA WYKREOWALISMY GO. TO NIE MY JESTEŚMY DLA NIEGO TYLKO ON DLA NAS! OWSIAK NIE JESTEŚ BOGIEM ! ROZUMIESZ CHAMIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sieee mma Re: Owsiak wyrzuca TVN IP: *.lanet.wroc.pl 04.08.03, 17:31 myślę że ten oszołom w końcu się sam uśmierci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KaC Zal dupe sciska IP: 144.42.9.* 04.08.03, 17:32 Jedyna w swoim rodzaju impreze w skali swiatowej. 30 Koncertow, 300 tys. ludzi a jedyna relacje jaka mozna przczytac, to ze jakis dzinnikarzyna zostal popchniety? Co sie dzieje z dziennikarstwem? Czy jedyne o czym warto pisac to tanie senscje. Jak to jest, ze nie potrafimy dostrzec i docenic pozytywow. Koncetrujemy sie tylko na sprawach negatywnych, a jak ich brak to trzeba je wymyslic lub sprowokowac. Nie mam podstaw do oceny co sie wydazylo - ale zal dupe sciska jak jedyne o czym mozna przeczytac to to 'wydarzenie'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolnosc slowa owsiak byl dziennikarzem... IP: *.WiWi.Uni-Marburg.DE 04.08.03, 17:42 Gość portalu: Coleman napisał(a): > Tak oto milosc i przyjazn tryumfuje, a guru tolerancji pokazuje > klase. Rety Owsiak, wszystko co osiagnales zawdzieczasz mediom, > ktore naglasnialy twoje szczytne akcje, ale teraz okazujesz sie > potwornym bucem. Zapisz sie do SLD i pogadaj sobie z Lapinskim. ZGADZAM SIE!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan N. Re: owsiak byl dziennikarzem... IP: 157.25.31.* 04.08.03, 17:48 Owsiak za to że pieniądze które podobno dawałem na chore dzieci i kilkakrotnie pomagałem ci zbierać kasę a ty wydajesz je na imprezowanie w ŻARACH to już nie dostaniesz ani grosza i ręki nie przyłożę do tych twoich akcji. Powinieneś się ze społeczeństwem rozliczyć z każdej złotówki otrzymanej na konkretny cel przez fundację. Wylicytowane serduszko też ci chyba odeślę za zwrot gotówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Owsiak musi stanąć przed sądem!!! IP: *.net.autocom.pl 04.08.03, 17:46 Owsiak musi odpowiedzieć przed sądem za swoje kryminalne wyczyny. Rozbój z użyciem niebezpiecznego narzędzia - kara pozbawienia wolności od 3 lat do 15 bez możliwości zawieszenia kary. Dodatkowe okoliczności obciążąjące - był głównym inspiratorem i sprawcą napaści. Powinien więc być tymczasowo aresztowany na 3 miesiące - uzasadnienie - wysokie prawdopodobieństwo popełnienia przestępstwa (liczni świadkowie!!!), prawdopodobieństwo mataczenia (co już się dzieje!!!!) oraz zagrożenie wysoką karą i negatywny wydźwięk społeczny zdarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bill Skąd tyle oszołomstwa na Forum? IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 04.08.03, 17:56 Może wyjaśnicie, kto jest organizatorem tego internetowego napadu na Woodstock i Jurka Owsiaka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakak Re: Skąd tyle oszołomstwa na Forum? IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.03, 18:01 Jurek Owsiak! matąłku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: Skąd tyle oszołomstwa na Forum? IP: *.net.autocom.pl 04.08.03, 18:05 coś Ci się pomyliło, bandycki napad zorganizował Owsiak a nie internauci. Dobrze że są niezależne media, bo inaczej nikt by się o tym nie dowiedział, a niewinni ludzie cierpieli by w milczeniu i zapomnieniu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan N. Re: Skąd tyle oszołomstwa na Forum? IP: 157.25.31.* 04.08.03, 18:05 Wiadomo że jestem wnerwiony gdy wiem od dwóch dni że finansowałem te orgie myśląc że daję na leczenie chorych dzieci. Więc wylewam swój żal do owsiaka że nas oszukiwał i nikt nie musi mnie namawiać do napaści na tego kłamcę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: Skąd tyle oszołomstwa na Forum? IP: *.net.autocom.pl 04.08.03, 18:08 właśnie, w 10% finansowałeś demolkę wagonów, kiese Owsiaka i pijackie burdy "pokojowego" patrolu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bnw Re: Skąd tyle oszołomstwa na Forum? IP: 130.37.34.* 04.08.03, 18:41 Gość portalu: Jan N. napisał(a): > Wiadomo że jestem wnerwiony gdy wiem od dwóch dni że > finansowałem te orgie myśląc że daję na leczenie chorych dzieci. > Więc wylewam swój żal do owsiaka że nas oszukiwał i nikt nie > musi mnie namawiać do napaści na tego kłamcę. O kurva mac!!! O ja pierdoole!!! Rzeczywiscie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: Owsiak wyrzuca TVN IP: *.tor.pathcom.com 04.08.03, 18:20 Jurek (Georg) Owsik jest pozalowania godna libertynsko-masonska kreatura. According to "robta co chceta" to ja chce cie balwanie nie widziec wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart APEL!!!!!!!!!!! IP: *.net.autocom.pl 04.08.03, 18:22 Ludzie! Jeżeli macie zamiar dać pieniądze na jakiś cel charytatywny dajcie je np. organizacji P. Janiny Ochojskiej, Caritasowi, PCK, komukolwiek byle nie Owsiakowi!!!! Ten "autorytet moralny" zabiera sobie 10% od zebranej kwoty i urządza sobie spektakle bandyckiej pogardy dla prawa! Inne organizacje mają koszty własne na poziomie ok.2-5%, więc każda Wasza złotówka będzie duzo lepiej wykorzystana. BTW. czy wiecie ile kosztuje zabezpieczenie przystanków, koszty leczenia jego uczestników (ofiar pijackich burd, narkotyków, koszty zdemolowanych pociągów itp. - to wszystko pokryje Państwo z podatków, o tyle też mniej przeznaczy np. na służbę zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bill Skąd tyle oszołomstwa na Forum? IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 04.08.03, 18:35 Jestem naprawdę zaciekawiony jaka to organizacja zaatakowała skromne, ciche Zielonogórskie forum. Może bym do was przystał? Chciałbym tylko wiedzieć kto za wami stoi, Kuria, TVN ?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seszen zabawne IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.03, 19:47 ale jesteście wszyscy zabawni-Wasze napuszone opinie, domysły, pomysły i bojowe hasła są po prostu przekomiczne....połowa z Was nigdy nie była na Przystanku, a już na pewno nikt nie wie jak całość wygląda od "drugiej strony", nie macie bladego pojęcia o funkcjonowaniu zaplecza, ba! nie odróżniacie nawet kolorów koszulek służb porządkowych. Dajecie się podpuścić opowiastkom gryzipiórków i na podstawie strzępków subiektywnych informacji urządzacie polowanie na czarownice...żałosne.... :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agis Internetowy autobus z oszołomami już odjechał? IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 04.08.03, 20:22 Nie zauważyłeś? Ktoś ogłosił odbój. Czereda która napadła na forum Zielonej Góry i za jego pośrednictwem na Jurka Owsiaka, parę godzin temu skończyła dyżur. To mniej więcej tak jak z demonstracjami organizowanymi w Warszawie. Autobusy przywożą uczestników, organizatorzy rozdają im transparenty, uczą wykrzykiwanych haseł i rozdają petardy. Póżniej parę godzin zadymy i można iść do kasy po dietę... Odpowiedz Link Zgłoś
sela1 Re: Internetowy autobus z oszołomami już odjechał 04.08.03, 21:05 Gość portalu: Agis napisał(a): > Nie zauważyłeś? Ktoś ogłosił odbój. Czereda która napadła na forum Zielonej > Góry i za jego pośrednictwem na Jurka Owsiaka, parę godzin temu skończyła > dyżur. To mniej więcej tak jak z demonstracjami organizowanymi w Warszawie. > Autobusy przywożą uczestników, organizatorzy rozdają im transparenty, uczą > wykrzykiwanych haseł i rozdają petardy. Póżniej parę godzin zadymy i można >iść do kasy po dietę... Wszystko się zgadza, scenariusz ciągle ten sam. Tylko mocodawcy się zmieniają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drove Gazeta bez pozwolenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.03, 20:23 Jakim cudem gazeta wyborcza wie co się stało skoro nie dostała akredytacji i czy autor tego artykułu nie powinien uścisnąc ręki krytykowi literackiemu, który ocenia ksiązkę przed przeczytaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
gordon10 Re: Owsiak wyrzuca TVN 04.08.03, 22:58 słyszałem różne wersje: że obijany koleś broniony tak zaciekle przez ekipę TVN to dealer, słyszałem też że miał przy sobie dwa bagnety. Pytanie jest następujące: czy gdyby ekipa TVN nagrała jak te bagnety lądują w czyichś bebechach albo kolesia dającego gdzieś w żyłę to nagłośniłaby to?? daję sobie obciąć conieco, że byłaby to pierwsza wiadomość w Faktach. A może właśnie dzieki temu, że komuś nieodpowiedzialnemu obije się w porę mordę to nie dojdzie do poważniejszych zagrożeń?? spójż na to zdarzenie z tej strony. Może ekipa Owsiakowa powinna dobrze sprawdzić czy nikt nie obserwuje zanim zacznie kogoś okładać?? a może powinni grzecznie poprosić, żeby spier... z Woodstock??? Zapoanować nad bezpieczeństwem takiej masy ludzi nie jest łatwo. A Ojciec Rydzyk i inni czekają tylko, żeby Owsiakowi dokopać i niestety dostają w ten sposób pretekst. A przecież ten człowiek robi coś czego nikt inny się nie podejmuje. zaryzykowałbym nawet stwierdzeniem, że w skali światowej... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uponthehill TO WY JESTESCIE OSZOLOMAMI!!!!!! IP: *.azkp.com.pl / 192.168.1.* 05.08.03, 10:37 Jedno mnie w was nieprzytomnie wkurza wyznawcy Owsiaka- kazdego kto was krytykuje probujecie osmieszyc nazywajac go pieskiem kurii, sluchaczem Radia Maryja, Ksiedzem Proboszczem, Ciemnogrodem i inne takie. TYLKO NA TO WAS STAC! Nie macie zadnych argumentow merytorycznych na odparcie tez, ze wasz guru jest watazka i oszustem! Ja nie jestem sluchaczem Radia Maryja, nie jestem gorliwym katolikiem ani agentem kurii- jestem czlowiekiem, ktory chcialby aby w Polsce nie bylo samosadow i aby watazkow i ich bojowkarzy zamykano do wiezien! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uponthehill złamanego szeląga! IP: *.azkp.com.pl / 192.168.1.* 05.08.03, 10:41 Zawsze dawalem na WOSP, bo myslalem, ze pomagam dzieciom. Bylem naiwny- nigdy wiecej nie dam. Dam Ochojskiej, Caritasowi albo komus innemu, ale uczciwemu. Nie wiedzialem, ze Owsiak za czesc tej kasy robi wam impreze i formuje swe bojowki do czego ja sie nie chce dokladac. Broncie dalej jego zachowan- wasz guru bez telewizji bylby nikim i teraz gdy z nia zadarl, nikim sie stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agis Taksówka z oszołomem wróciła? IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 05.08.03, 10:51 Taksówka z oszołomem wróciła? Czy za nią przyjadzie cały autobus? Nie dyskutuję z tobą lub wami merytorycznie, bo jest to pozbawione sensu, wy przecież wbrew faktom, juz dawno oceniliście Woodstock, Jurka Owsiaka i WOŚP. A o tym, że ta napaść na forum ZG to spontaniczna reakcja wielu niby oburzonych, nie pisz więcej, bo wywołuje to tylko pust śmiech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uponthehill Re: Taksówka z oszołomem wróciła? IP: *.azkp.com.pl / 192.168.1.* 05.08.03, 12:38 niczego mi nie wmawiaj- do wydarzen br. zawsze dawalem na WOSP i nigdy nie mowilem nic przeciw Owsiakowi choc nie podobal mi sie jego styl. Wmawiaj sobie dalej, ze to spisek kurii, mafia ksiezy, ktorzy zorganizowanie inwigiluja forum ZG itd. rozumiem, ze trzeba jakos odpowiedziec na fakt ,ze wielu ludziom otworzyly sie oczy na dzialalnosc watazki Owsiaka. Gość portalu: Agis napisał(a): > Taksówka z oszołomem wróciła? Czy za nią przyjadzie cały autobus? > Nie dyskutuję z tobą lub wami merytorycznie, bo jest to pozbawione sensu, wy > przecież wbrew faktom, juz dawno oceniliście Woodstock, Jurka Owsiaka i WOŚP. A > > o tym, że ta napaść na forum ZG to spontaniczna reakcja wielu niby oburzonych, > nie pisz więcej, bo wywołuje to tylko pust śmiech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agis Re: Taksówka z oszołomem wróciła? IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 05.08.03, 14:15 Co zostałes sam? Wesoły autobus odjechał wczoraj ok godziny 17.00. Jeżeli nie była to zorganizowana akcja, to gdzie teraz podziewaja sie owi oburzeni? nagle jak leden mąż, o jednej godzine stracili zainteresowanie Woodstockiem? Czy przenieśli się do innego miasta? A może mieli umowę zlecenie tylko na 24 godziny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uponthehill Re: Taksówka z oszołomem wróciła? IP: *.azkp.com.pl / 192.168.1.* 05.08.03, 14:28 Jak widzisz ja nie mialem. Gość portalu: Agis napisał(a): > Co zostałes sam? Wesoły autobus odjechał wczoraj ok godziny 17.00. Jeżeli nie > była to zorganizowana akcja, to gdzie teraz podziewaja sie owi oburzeni? nagle > jak leden mąż, o jednej godzine stracili zainteresowanie Woodstockiem? Czy > przenieśli się do innego miasta? A może mieli umowę zlecenie tylko na 24 > godziny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan? Re: Taksówka z oszołomem wróciła? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.03, 16:00 Oczywiscie ,doskonałe wytłumaczenie.Tajemne złe siły wynajeły ze 300 osób aby te wyraziły swe nie do konca dobre zdanie o Jurku Owsiaku na forum Zielonej Góry.Piekna spiskowa teoria. oczywiscie w spisku uczestniczy tez tvn,Gazeta wyborcza,onet a w cieniu pozostaja inspiratorzy czyli Radio Maryja ,Rydzyk,przystanek jezus.......,(w miejsce kropek wpisz pozostałych) Nie przychodzi Ci do głowy że moze po prostu częsć forumowiczów zle odbiera ataki na dziennikarzy,kupców handlujacych na prywatnym terenie i kopanie leżacego w wydaniu członków pokojowego patrolu? Odpowiedz Link Zgłoś
sela1 Re: Taksówka z oszołomem wróciła? 05.08.03, 16:25 A Ty, co? Wpadłeś na forum sprawdzić, czy zlecenie zostało wykonane według instrukcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan? Re: Taksówka z oszołomem wróciła? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.03, 11:44 Jesli piszesz serio to udaj sie do specjalisty.Paranoja to cięzka choroba. Jesli natomiast ma to byc sposób na unikniecie dyskusji to Ci sie udało.Z ludżmi którzy staraja sie Cie obrazic zamiast wymienic poglady sie nie rozmawia. p.s. juz chyba dotarło do Ciebie ze forum Zielona Góra zanotowało taką aktywność,dzieki moim zdaniem niezrozumiałemu przyporzadkowaniu mu komentarzy na temat artykułu w gazecie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seszen Re: Taksówka z oszołomem wróciła? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.03, 00:43 Hej, hej, hej tylko nie "pokojowego patrolu"-ludzie czy Wy nie rozróżniacie kolorów??? Pokojowy Patrol ma czerwone koszulki z napisem Stop Przemocy, zawodowi ochroniarze mają koszulki niebieskie i napis Patrol i Stop Narkotykowm, a koleś który został "pobity" był zagrożeniem dla pozostałych ludzi-gdyby kogoś zasztyletował zaraz zrobiłaby się nagonka że impreza jest niedopilnowana...jak policja leje kiboli na boiskach to jakoś nikt słowa nie mówi.... Gość portalu: fan? napisał(a): > Oczywiscie ,doskonałe wytłumaczenie.Tajemne złe siły wynajeły ze 300 osób aby > te wyraziły swe nie do konca dobre zdanie o Jurku Owsiaku na forum Zielonej > Góry.Piekna spiskowa teoria. > oczywiscie w spisku uczestniczy tez tvn,Gazeta wyborcza,onet a w cieniu > pozostaja inspiratorzy czyli Radio Maryja ,Rydzyk,przystanek jezus.......,(w > miejsce kropek wpisz pozostałych) > > Nie przychodzi Ci do głowy że moze po prostu częsć forumowiczów zle odbiera > ataki na dziennikarzy,kupców handlujacych na prywatnym terenie i kopanie > leżacego w wydaniu członków pokojowego patrolu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forrest Re: Owsiak wyrzuca TVN IP: *.toya.net.pl 06.08.03, 16:48 Uwa?am ?e Jurek mia? ca?kowit? racje. Ten palant z bagnetem dosta? za swoje, a te debil Zakrzewski wy?apa? to pr?buj?c oczerniç Woodstock i Owsiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skinhead Forrest no to co? IP: *.toya.net.pl 06.08.03, 17:11 Nawet jeßli to Owsiak jest winien, coç i tak nie do ko?ca, to co ?e da? w kana? i zbluzga? pieprzone media, kt?rym i tak zale?y sie po g´bie, mediom tylko zale?y na kasie, a Jurek sam nie ma wiele, a ile daje potrzebuj?cym, zbiera miliony na dzieci i szpitale, reszta idzie na woodstock, gdzie gromadz? si´´naprawde m?dra m?odzie?, kt?ra jest potempiana przez temych doros?ych i prostych r?wießnik?w, gdyby by?a tylko tak m?odzie? to na stadionach by? by spokuj etc. Jurek popiera tych ludzi, choç jak widaç sam troche çpa, ale sam z tym walczy i stara si´ o to by dzieciaki nie bra?y, a to jest najwa?niejsze, doros?y mocnie znosi dragi, natomiast w m?odym organi?mie dziej? si´straszne rzeczy, nastempuj? zaburzenia rozwoju fizycznego i w du?ej mierze psychicznego. Owsiak walczy o to by w przysz?oßci tym krajem nie rz?dzi?a banda niedorozwoj?w, a wy co oczerniacie Jurka, sami jesteßcie pieprzonymi bucami, kt?rzy u?ywaj? tej sprawy do agresywnych wy?adowa??. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: Owsiak wyrzuca TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.03, 12:15 Owsiak dobrze zrobił wywalajac dziennikarza TVN'u. cały czas po każdym Woodstocku są pokazywane(przez rózne media)same negatywne rzeczy - TVN jest chyba w tym najlepszy. Inną sprawą jest naparczywość dziennikarzy którzy musza wlesc tam gdzie ich sie nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: open Re: Owsiak wyrzuca TVN no i dobrze!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 09.08.03, 22:28 Featiwal w Roskilde (Dania ) tez się zakończył i w komentarzach mówi sie o muzyce i kto jak grał i na czym i przed jaką publicznością.Krajowe opowieści o festiwalu nie dotyczą zupełnie grających zespołów tylko kto komu nadepnął na okulary. A niedawno słyszałem jak jakiś jegomość ,musi ważny, mówił ,że na tym festiwalu nie miał mozliwości kogoś adorować bo tak coś tam dudniło od nich ze sceny. Facetowi (chyba w sukience )Oazy i pielgrzymki popieprzyły się z festiwalem rockowym. Tym się nasz kołtuński kraj i kolejne rosnące pokolenia polaków różnią od zachodu ,że na ich koncerty i festiwale(Roskilde też) rockowe to kler może kupić sobie bilet i to tyle. Ale w kraju zwanym wasalem Watykanu doczekamy koncertów rockowych ,na które upoważnieniem do wejścia będzie całowanie w rękę jakiegoś wysłanika niebios. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś