Dodaj do ulubionych

Zatoki dla autobusów, a dla pasażerów chodnik

30.11.07, 21:23
może niepotrzebnie się burzę, ale chce powiedzieć Wam, że te remonty
zatoczek autobusowych są g.... warte. Wczoraj w Warszawie widziałem
kompleksowo wyremontowaną ulicę z zatokami autobusowymi wylanymi z
betonu. Wyglądało to bardzo solidnie. A kostka za rok znowu...
wiecie...
Obserwuj wątek
    • Gość: Łukasz Re: Zatoki dla autobusów, a dla pasażerów chodnik IP: *.ztpnet.pl 30.11.07, 21:30
      Tu masz rację polbruk jest dobry na podjazdy dla samochodów w domkach albo
      chodniki. Odsyłam wszystkich na Wojska Polskiego przy rondzie Castoramy podczas
      deszczu powierzchnię dziur widać szczególnie dobrze.
    • Gość: driver Re: Zatoki dla autobusów, a dla pasażerów chodnik IP: *.ztpnet.pl 30.11.07, 22:24
      qrwa! ale kiedy skończą??? nie obchodzi mnie to kto to robi, ale do
      kiedy zrobi???
      • Gość: Grzesiek Re: Zatoki dla autobusów, a dla pasażerów chodnik IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.12.07, 00:51
        Zobaczcie sobie jak wygląda zatoka na Wojska Polskiego - naprzeciwko
        biblioteki...

Ech...
        • Gość: zgorzanin Re: Zatoki dla autobusów, a dla pasażerów chodnik IP: *.ztpnet.pl 01.12.07, 18:43
          Pani Markarska nie była w W-wie,a i chyba nie wie ile waży autobus
          przegubowy.
          Albo chcą za rok dać znowu zarobić komuś?
          • Gość: Grzesiek Re: Zatoki dla autobusów, a dla pasażerów chodnik IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.12.07, 21:26
            A Pan Jacek z MZK co tak przycichł ostatnio ???
            I za kółkiem go nie widuję w 217...
            Czyżby zwolnili go ???
            Ktoś wie ???
            • Gość: Jacek z MZK ZG Re: Zatoki dla autobusów, a dla pasażerów chodnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.07, 22:45
              Jeśli chce mnie Pan zobaczyć za kółkiem , ma Pan szansę jutro czyli
              w niedzielę 2 grudnia na linii nr 10 w autobusie z nr bocznym 167
              między godziną 9 a 17. Przyjaciele, koledzy z klubu miłośników
              komunikacji miejskiej oraz znajomi wiedzą dlaczego nie widać mnie
              teraz tak często za kółkiem jak kiedyś. Ja natomiast nie czuję się w
              obowiązku, by powiadamiać o tym opinię publiczną, bo jakby nie
              patrzeć nie musze tego robić.
              W każdym razie jeżdże autobusami, co prawda nieco rzadziej, ale
              jeżdże...., najcześciej w dni robocze na liniach 3,7,11 albo 36. W
              weekendy nie zawsze, ale czasem też na innych liniach.
              W tym roku wystąpię też w roli Mikołaja.
              Pozdrawiam.Jacek.
              • Gość: Grzesiek Re: Zatoki dla autobusów, a dla pasażerów chodnik IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.12.07, 20:31

Na Pana to trzeba mieć wygląd i pieniądze :)))
                Wolę na ty :)

Mam pytanka:

Czy te nowe przeguby to są MAN-y ?
                Ile ich jest ?
                Są 4-drzwiowe, czy 3-drzwiowe jak te kupowane ostatnio ?
                Kiedy wyjadą ?

Pozdrawiam

Grzesiek
                • Gość: Jacek z MZK ZG Re: Zatoki dla autobusów, a dla pasażerów chodnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.07, 12:56
                  Nowe autobusy przyjadą do naszego MZK już dziś. Linka do ich zdjęć
                  po przyjeździe do ZG postaram się dodać jeszcze dziś wieczorem.
                  Wówczas zostaną rozwiane wszelkie Wasze wątpliwości co do tych
                  autobusów.
                  Wyjadą na trasy po zamontowaniu w nich standardowego wyposażenia
                  naszych pojazdów, czyli: automaty biletowe, kasowniki, kamery,
                  tablice świetlne, urządzenia głośnomówiące oraz GPS.
                  • Gość: Jacek z MZK ZG Re: Zatoki dla autobusów, a dla pasażerów chodnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.07, 23:43
                    www.zkmkm.nazwa.pl/images/photoalbum/album_29/obraz088_t2.jpg
                    Inne fotki nowych nabytków mzk na stronie www.zkmkm.org .
                    • Gość: ziutek Re: Zatoki dla autobusów, a dla pasażerów chodnik IP: *.ztpnet.pl 05.12.07, 23:47
                      A tablice przestana kiedys gubic niektore autobusy? :>
                      • Gość: raFał Zatoki dla autobusów,a dla pasażerów choćby wiata IP: *.ztpnet.pl 06.12.07, 11:35
                        Czy mieszkańcom osiedla śląskiego nie należy się wiata na
                        przystankach autobusowych?
                        Czym się różnimy od innych? Akurat w tych miejscach nie ma żadnej
                        osłony, wieje, pada.Byle jaki daszek nad głową nie załatwi sprawy. A
                        szczególnie teraz wiata przydałaby się bardzo. Liczymy na odrobinę
                        łaskawości ze strony MZK.
                        • Gość: zik Re: Zatoki dla autobusów,a dla pasażerów choćby IP: *.ztpnet.pl 12.12.07, 12:32
                          właśnie
                          • Gość: Grzesiek Re: Zatoki dla autobusów,a dla pasażerów choćby IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.12.07, 20:15
                            Sprawy do poprawienia przez MZK:

*1*

INFO na stronie MZK:

Wybierz interesującą Cię wersję ROZKŁADU JAZDY
                            aby zobaczyć jej szczegóły.

Ważny od:
                            2007-12-01
                            2007-12-24
                            2007-12-26
                            2007-12-29
                            2008-12-01

Od 01 grudnia 2008 ??? Chyba od 01 stycznia 2008...

*2*

Linia "32" ma kursy z pętli w Laskach po godzinie 23, a w Nietkowie
                            już ich nie ma. Dlaczego? Bo to zjazdy do zajezdni bez pasażerów i
                            nie wiadomo czemu umieszczone na przystanku Laski-pętla w
                            internetowym rozkładzie jazdy...

*3*

Wyświetlacze boczne w "nowych" przegubowych MAN-ach (m.in. w 180,
                            182 i w tym z reklamą Czarkowa) nie pokazują nr linii.
                            Jest tylko np. Zawadzkiego-Zośki, a skąd mam wiedzieć jaki jest
                            numer linii, jak dochodzę z boku do stojącego autobusu ???

*4*

Po likwidacji linii 21 obiecano częstsze kursy linii 8. Owszem
                            zwiększono częstotliwość z 10 minut do 9 minut(!). Tylko co to dało?
                            Tłok jak był taki jest! Czy naprawdę linia 8 nie może w szczycie (7-
                            8 i 15-16) kursować co 7-8 minut??? Dzieciaki jadące do szkoły na
                            godzinę 8 podróżują w warunkach fatalnych !!!
                            I co widzę w nowym rozkładzie linii 8 (od stycznia 2008)? Kursy co 9
                            minut zaczną się dopiero od 10.32 i skończą już o 16.59 (przystanek
                            Boh. Westerplatte - kierunek Zawadzkiego), a w poprzednim rozkładzie
                            było to od 09.37 do 18.28!!!
                            GRATULACJE DLA MZK - jest tłok, to robimy kursy rzadziej zamiast
                            częściej!!!

*5*

W wersji rozkładu, która weszła w życie bodajże we wrześniu, była
                            taka fajna nowość, że przystanki dodatkowe (nie z trasy podstawowej)
                            były "wklejone" w trasę podstawową linii i wyróżnione pochyłym
                            drukiem. Dla kogoś kto nie wie jak wyglądają 2 rózne trasy np. linii
                            55 i 77 miał fajny przegląd sytuacji.
                            A tak wygląda to na trasie linii 77 z Os. Śląskiego:

Al.Woj.Polskiego Elżbietanki
                            Boh.Westerplatte
                            Os.Śląskie pętla
                            Os.Śląskie przed Os.Pomorskim
                            Os.Śląskie za pętlą
                            Os.Pomorskie p.Sz.Kisielińską
                            Podgórna UZ
                            Staszica
                            Sulechowska przy Dworcu PKP
                            Sz.Kisielińska p.Podgórną
                            Sz.Kisielińska p.wiaduktem
                            Sz.Kisielińska za wiaduktem
                            Waryńskiego za Podgórną

CZEMU TU NIE MA ZACHOWANEJ KOLEJNOŚCI PRZYSTANKÓW ???

Podobna sytuacja jest na liniach 2,9,20,32 i możliwe, że na innych
                            też...

R Ę C E O P A D A J Ą ! ! !
                            • Gość: Grzesiek Re: Zatoki dla autobusów,a dla pasażerów choćby IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.12.07, 18:20
                              Dziwne - tyle czasu, a "rzecznik" MZK jeszcze mnie nie pouczył, że
                              nie mam racji...
                              • Gość: kociapa Re: Zatoki dla autobusów,a dla pasażerów choćby IP: *.ztpnet.pl 20.12.07, 20:46
                                nie pouczył bo pierogi na wigilie lepi.
                                • Gość: Grzesiek Re: Zatoki dla autobusów,a dla pasażerów choćby IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.12.07, 20:50
                                  A TY kto ???
                            • Gość: Jacek z MZK ZG Re: Zatoki dla autobusów,a dla pasażerów choćby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.07, 17:12
                              Witam wszystkich !! Grzesiek nie nazywaj mnie rzecznikiem MZK, bo ja
                              nim nie jestem. Co do Twoich uwag to serdecznie za nie dziękuję.
                              Jeśli chodzi o 1 punkt to rzeczywiście podczas wgrywania rozkładu
                              jazdy nie z naszej winy wkradł się błąd, który już został
                              poprawiony. Niestety nie czytałem wtedy forum.
                              Podobnie w punkcie 2, błąd będzie wkrótce usuniety. W święta i nowy
                              rok autobusy jeżdżą troche innym rozkładem, przez to może się
                              wydawać, że w internetowym rozkładzie są błędy.
                              Jeśli chodzi o boczne ekrany w autobusach 177,180 i 182 to po
                              dostarczeniu przez ich producenta odpowiednich epromów zostaną one
                              przeprogramowane. Zdecydowaliśmy, że nie będziemy z tego powodu
                              przetrzymywać w zajezdni niskopodłogowych autobusów, a wysyłać w ich
                              miejsce na trasy starych ikarusów w których jest zdecydowanie
                              zimniej.Tablice te są nowe, stąd te problemy.Wkrótce będzie ok.
                              Jeśli chodzi o linię nr 8 zmainy w jej rozkładzie wymusiła na nas
                              nowa ustawa o czasie pracy kierowców, którą jesteśmy zobowiązani
                              przestrzegać.Na temat rozkładów i obciążeń na liniach nie chciałbym
                              się rozpisywać, na pewno Wasze sygnały nie pozostaną bez echa i
                              miedzy innymi ja postaram się zrobić coś więcej w tej dziedzinie,
                              ale o tym przekonacie się już za kilka miesięcy.
                              Jeśli chodzi o przystanki dodatkowe w przypadku linii 55 i 77
                              pochylenie ich w podstawowej trasie było dla pasażera mało
                              przejrzyste. Co do kolejności system wybiera je w tej chwili wg
                              kolejnosci alfabetycznej. Postaramy się to poprawić, tak by na
                              liniach na których trasa podstawowa i dodatkowa to 2 rózne kursy
                              miało to zachowany sens.Natomiast pasażer swój przystanek znaleźć
                              może, nie szukając go dokładnie po trasie.Ale masz racje może być
                              lepiej.
                              Także nie napisze, że nie masz racji, a bardzo podziękuje za
                              zgłoszone uwagi.Cieszy mnie, że moge szybko na nie zareagować. Z
                              uwagi na to, że nie zawsze czytam forum prosiłbym Grzesiek, abyś
                              wysyłał takie informacje na mojego maila: man217@op.pl , lub
                              skontaktował się ze mną na gg: 28 51 794, podam Ci tam mój nr kom,
                              wówczas moja reakcja na zgłoszone nieprawidłowości będzie
                              zdecydowanie szybsza.
                              Dziekuję , życząc Wszystkim WESOŁYCH ŚWIĄT.
                              • Gość: Grzesiek Re: Zatoki dla autobusów,a dla pasażerów choćby IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.12.07, 19:22

O widzisz - o to mi chodzi:)

Kiedy mam rację to napisz, ale kiedy nie mam racji, to też napisz -
                                lubię walkę na argumenty :)

P.S. Już wiem czemu Cię nie ma tak często za kółkiem jak kiedyś -
                                znalazłem Cię na nasza-klasa, a tam opis:
                                Starszy inspektor ds rozkładów jazdy i kierowca autobusu.

Czyli Jacek nam teraz rozkłady układa - oby było lepiej :)

Wesołych Świąt również Tobie życzę :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka