Dodaj do ulubionych

lokalni dzinnikarze muzyczni: ranking

IP: 213.199.250.* 06.09.03, 12:31
Lokalni dziennikarze muzyczni: trochę krytyki przyda im się na pewno, ale
również kilka miłych słów. Zróbmy ranking. Kto najlepiej nas bawi, kogo
najbardziej lubicie słuchać, dla kogo włączacie radio?
Poniżej lista wybranych dziennikarzy muzycznych - tzw. DJ, czy jak kto woli
prezenterów :)

Radio Index:
Szymon Dejnega
Piotr Melinis
Kamil Wołczyński
Łukasz Zalewski
i inni...

Radio Zielona Góra:
Romek Awiński
Jacek Białogłowy
Magda Makowska
Tomek Misiak
i inni...

Radio Eska:
Wiktor Brzozowski
Jarek Kalbarczyk

Radio Złote Przeboje:
Marcin Witkowski
Julia Janiszewska

Wymieniłem kilku moim zdaniem ciekawych osobowości - oceńcie sami: dobrze,
żle - nieważne: niech wiedzą jak ich widzimy, co nam się podoba, a co nie :)
W końcu przecież są dla nas !

Obserwuj wątek
    • Gość: krytyk Re: lokalni dzinnikarze muzyczni: ranking IP: 213.199.250.* 06.09.03, 12:35
      na podium:
      Awiński - ZG
      Brzozowski - Eska
      Witkowski - Twoje Radio
      • Gość: gusia Re: lokalni dzinnikarze muzyczni: ranking IP: 213.199.250.* 06.09.03, 13:08
        a ja tam ich lubie wszytkich,fajni są, słucham różnie ale najczęściej to jacka
        białogłowego lub wiktora brzozowskiego rano - tylko szkoda że tacy starzy są już
        • Gość: *kinga* Re: lokalni dzinnikarze muzyczni: ranking IP: 213.199.250.* 06.09.03, 13:47
          W Indeksie milony dziennikarzy i to błąd, bo nie ilość ale jakość jest ważna.
          Co jeden to gorszy. Da sie słuchać Dejnogi no i może takiej dziweczyny (nie
          pamiętam jak się nazywa) a reszta to kicha zupełna. A pozostałe stacje? Czasem
          pojawia się ktoś fajny. Kilku miłych i zabawnych Dj jest w Zielonej Górze i
          Esce. Ale jak się nazywają nie pamiętam.
    • Gość: ania26 Re: lokalni dzinnikarze muzyczni: ranking IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.09.03, 14:02
      Moja propozycja:

Zbyszek Kamrat - Radio Plus - Łagodne Przeboje

Słucham go rano koło 7-8. Fajnie kołysze...

:)
    • fox51 Re: lokalni dzinnikarze muzyczni: ranking 06.09.03, 16:40
      Mnie najbardziej meczy Bialoglowy czasmai tak od rzeczy gada, że nie wiadomo o
      co mu chodzi, strasznie męczy
    • maximus25 Re: lokalni dzinnikarze muzyczni: ranking 06.09.03, 17:50
      Nie da sie sluchac Twojego Radia- obojetnie kto by tego nie prowadzil. 15 minut
      sluchania i jestem starszy o 30 lat. Bijcie na peron!

Plus na minus. Amen

Wyluzowana ekipa jest w radiu ZG. Przynajmniej raz w tygodniu. Audycja z piwnym
      barem i dwoma kolesiami. Na max luzackie teksty i dobra muza. Brawo!

ESKA ma troche dobrej muzy ale prezenterzy sa tacy sami. Obojetnie ktory gada
      slychac to samo i tak samo.

Index... Dla studentow... matmy i fizy...

Jest jeszcze Zachod delikatnie pominiety. I niech tak zostanie.
      • maklerman1 Re: lokalni dzinnikarze muzyczni: ranking 06.09.03, 18:27
        Twoje Radio - zdecydowanie na peron - zwłaszcza, że mają blisko...

maximus25 napisał:

> Nie da sie sluchac Twojego Radia- obojetnie kto by tego nie prowadzil. 15
        minut
        >
        > sluchania i jestem starszy o 30 lat. Bijcie na peron!
        >
        > Plus na minus. Amen
        >
        > Wyluzowana ekipa jest w radiu ZG. Przynajmniej raz w tygodniu. Audycja z
        piwnym
        >
        > barem i dwoma kolesiami. Na max luzackie teksty i dobra muza. Brawo!
        >
        > ESKA ma troche dobrej muzy ale prezenterzy sa tacy sami. Obojetnie ktory gada
        > slychac to samo i tak samo.
        >
        > Index... Dla studentow... matmy i fizy...
        >
        > Jest jeszcze Zachod delikatnie pominiety. I niech tak zostanie.
    • Gość: Gość Re: lokalni dzinnikarze muzyczni: ranking IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 06.09.03, 22:45
      Trudno nazywać ww dziennikarzami muzycznymi - ale zgadzam sie z przedmowcami,
      ze tylko Radia ZG da sie sluchac - tam maja przynajmniej pomysl na radio,
      reszta to odczytywacze sloganow lub dzieciaki z radiowezla.
      • Gość: Wicek Re: lokalni dzinnikarze muzyczni: ranking IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.09.03, 09:30
        Gość portalu: Gość napisał(a):

> Trudno nazywać ww dziennikarzami muzycznymi - ale zgadzam sie z przedmowcami,
        > ze tylko Radia ZG da sie sluchac - tam maja przynajmniej pomysl na radio,
        > reszta to odczytywacze sloganow lub dzieciaki z radiowezla.

Ale ty glupoty wypisujesz.
        • Gość: Gość Re: lokalni dzinnikarze muzyczni: ranking IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 10.09.03, 10:02
          A Ty zabiłeś mnie elokwencją. Wybacz mi moją ignorancję. Przed Twoimi
          argumentami padam na kolana.
    • Gość: AMG Re: lokalni dzinnikarze muzyczni: ranking IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.09.03, 11:41
      Zdecydowanie Radio Zielona Góra najlepsza muza najlepsi Dj-e a juz audycja
      lista przebojów która prowadzi dwóch kolesi jest poprostu super!
    • Gość: tina Re: lokalni dzinnikarze muzyczni: ranking IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.09.03, 12:17
      Zbychu Kamrat - plus radio łagodne przeboje, radze posłuchać (91,7 fm)
    • Gość: Andrzej Re: lokalni dzinnikarze muzyczni: ranking IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.09.03, 15:45
      Osa "Gamoń" Oszmiański - jest najlepszy moim zdaniem. W ogóle tylko Radio
      Zielona Góra tu musze zgodzić z większością.

Jestem PH i co tydzień zasuwam 420 kilosow do Gdanska i jak wracam to ciesze
      sie ze w moim miescie jest RZG - na tle innych lokalnych stacji w Polsce to
      super profesjonalna stacja - nie to że doskonala - ale w porownaniu do
      gorzowskich, bydgoskich, torunskich czy nawet trojmiejskich naprawde dpbrze sie
      tego slucha. Pozdrowienia dla ludzi z RZG.
      • Gość: krytykant(ka) Re: lokalni dzinnikarze muzyczni: ranking IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.09.03, 18:04
        Radio Zielona Góra to przecież przykład jacy nie powinni być profesjonalni
        dziennikarze muzyczni- "wchodzenie" w czasie trwania piosenki, mało
        inteligentne komentarze to oznaka prowincjonalności. Może i to jest dobre
        lokalne radio,ale tylko lokalne- nawet głosom D-jów daleko do ogólnopolskich...
        Wszyscy mają tę samą manierę- przeciągania wyrazów, aż do bólu...
        Eska to ciągle improwizujący Wiktor Brzozowski, który odnosi się wrażenie,jakby
        był ciagle nie przygotowany do prowadzenia programu. A w parze z tą nową
        dziewczyną to papka już nie do przełknięcia....Głównie za jej sprawą....
        Złote przeboje to para flegmatyków, którzy raczej zachęcają do spania...
        Plus z kolei to muzyka nie na dłuższa metę, bo rozleniwiająca na maksa...
        a Dj-e podobnie jak wyżej
        indeksu nie słucham, wiec "zero"oceniania;
        Uczcie się od RMF-u, tej stacji, to się chce słuchać
        • Gość: open Re: lokalni dzinnikarze muzyczni: ranking IP: *.gorzow.mm.pl 07.09.03, 21:37
          jaki ranking jaka muza ?. To są popłuczyny dla gospodyń domowych.
          Trójka upodabnia się do regionalnych ale jeszcze jest
          Kaczkowski ,Kostrzewa ,Stelmach,Kosiński i dobra muza
        • Gość: AMG Re: lokalni dzinnikarze muzyczni: ranking IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.09.03, 16:58
          Oto chodzi ze tego sie nie da słuchac.Jeszcze pare lat temu bylem wielkim fanem
          RMF ale to co teraz oni zapuszczaja ten bełkot muzyczny(eros ramazoti tina
          turner itd) puszczane wkółko te same piosenki sa nie do wytrzymania!A teraz o
          Dj-ach w RMF jest kilku wporzadku Figurski ,Maciborek ,tych 2 kolesi teraz
          bodajze rano siedza to ok ale reszta do bani,a jak juz słysze niejakiego
          Kasprzyka to mi wszystko sie cofa!!!
    • Gość: ? Re: lokalni dzinnikarze muzyczni: ranking IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 07.09.03, 19:58
      no to sobie pogadano do obrazu
      • brornba Re: lokalni dzinnikarze muzyczni: ranking 07.09.03, 20:16
        Niestety Paweł Sztompke i Marek Niedźwiecki.
        Lokalna maniera prowadzenia audycji powoduje, że Trójka wciąż bezkonkurencyjna.
        Choć wciąż próbuję. Się zmusić.
        • Gość: Gość Re: lokalni dzinnikarze muzyczni: ranking IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 09.09.03, 12:13
          ..ale po co ? Jeśli uważasz, że sposób prezentacji muzyki rodem z lat 80-tych
          jest najlepszy to zostań przy swoim zdaniu. Ja wolę trochę nowocześniejsze i
          mniej anemiczne "prowadzenie" - dlatego wybieram albo RMF albo RZG. Kiedyś
          jeszcze sluchalem Zetki i Zachodu ale obie stacje moim zdaniem starciły swoj
          charakter.
    • Gość: koniec Re: lokalni dzinnikarze muzyczni: ranking IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.09.03, 23:12
      A mnie tam się wydaje, że...

Jeżeli chce posłuchać dobrych informacji z kraju i świata to włączam: RMF,ZET,+
      Jeżeli chce posłuchać dobrych informacji lokalnych to włączam: RZG, ESKA, TR,+
      Jeżeli chce posłuchać piosenek top 40 to włączam: ESKA
      Jeżeli chce posłuchać golden oldies to włączam: Twoje Radio, +
      Jeżeli chce posłuchać relacji z żużla to włączam: Radio Zielona Góra:)
      Jeżeli chce posłuchać spokojnej muzyki to włączam: Plus Łagodne Przeboje
      Jeżeli chce posłuchać radosnej twórczości DJ`a to włączam: Index

itd...

Ludzie! Najważniejsze, że jest wybór... ścinacie się o pierdoły, a tak
      naprawdę Zielonej Górze wiele miast może pozazdrościć. Taki Gorzów np. ma
      tylko 3 stacje lokalne, Szczecin 5, a u nas 6 (było 7, ale Agora zamknęła blue
      fm)

pozdrawiam

więcej wiary:)
      • Gość: krytykant(ka) Re: lokalni dzinnikarze muzyczni: ranking IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.09.03, 07:20
        w sumie trzeba przyznać dobrze to ująłeś- najważniejsze, że każdy ma wybór i
        może słuchać tego, co mu się żywnie podoba....
        • Gość: ania Re: lokalni dzinnikarze muzyczni: ranking IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.09.03, 10:07
          A mi się wydaje, że trochę zatraciliście ideę tego tematu. Mieliśmy powiedzieć
          Dj jacy są i czy spełniają nasze oczekwiwania. A nie zestawiać ich i
          krytykować w perspektywie Dj ogólnopolskich.
          Krytyka przydaje się, ale konstruktywna.
      • Gość: czarek Re: lokalni dzinnikarze muzyczni: ranking IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.09.03, 01:49
        Gość portalu: koniec napisał(a):

>(było 7, ale Agora zamknęła blue
        > fm)
        >

No wlasnie jak to sie stalo ze Blue FM nam ucieklo...do wroclawia :|
    • Gość: AuntKate Re: lokalni dzinnikarze muzyczni: ranking IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.09.03, 11:21
      Oto mój ranking:
      RZG - Romek Awiński - świetne poczucie humoru
      ESKA - Jarosław Kalbarczyk - dobry "nakręcacz"
      ZACHÓD - Jacek Stefanowicz - po prostu jest dobry
      INDEX - Szymon Dejnega - ładny głosik
      TWOJE RADIO - nie słucham
      • Gość: genys Re: lokalni dzinnikarze muzyczni: ranking IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.09.03, 11:39
        Romek Awiński głosu radiowego może i nie ma, ale ma to COŚ, to OSOBOWOŚĆ i
        zmiłą chęcią słucham faceta, jego poczucia humoru, ogólnie fajnej nawijki a
        potem jest długo, długo NIC i pojawia się brzuch Białogłowego:) Reszty
        lokalnych stacji nie słucham co też cuś znaczy...
        • Gość: Hania Re: lokalni dzinnikarze muzyczni: ranking IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.09.03, 19:38
          Ale jak on wyglada!!! Bosko!!!
        • Gość: klatra Re: lokalni dzinnikarze muzyczni: ranking IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.09.03, 22:28
          no i może robisz błąd, że nie słuchasz innych stacji- bo po pierwsze nie należy
          wypowiadać sie na jakiś temat- jeśli nie ma się o czymś zielonego pojęcia...
          A po drugie może byś parę fajnych głosów usłyszał. kazda stacja ma swoje
          odgórne wytyczne- jak ma grać (dlatego łomoczą to samo na okrągło- bo to ponoć
          jest na topie)i co mają powtarzać na okrogło- nie skupiajmy się więc na
          stacjach tylko na osobowosciach. a są takowe w kazdej stacji w tym mieście.....
          w RZG może to być i Awiński, ale w ESCE Brzozowski, w Plusie Kamrat(chyba
          dawniej ESKA?!)a w Agorze np. Janiszewska.no i to są fajne głosy i
          osobowosci....
          • Gość: Stevills Dwoje z... IP: *.uz.zgora.pl 12.09.03, 15:28
            ...czterech przez Ciebie wymienionych zaczynało w Index'ie.
            A takich właśnie Index'owców jest dużo więcej w innych stacjach:)

A że się ludzie wypowiadają o czymś nie mając o tym pojęcia to przecież u nas
            normalne. Prawda?
            Mamy tylu ekspertów od polityki, sportu, rolnictwa, prawa etc. etc......
            Tylko dlaczego nie widać tego efektów?:(

Pozdrawiam
            Kamil (z Index'u) :)
            • janoosh Re: Dwoje z... 12.09.03, 18:31
              pracowałem też... i bardzo sobie cenie ten czas:)

pozdrowienia 4 index

:)
    • Gość: TakaTamSłuchaczka Re: lokalni dzinnikarze muzyczni: ranking IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.09.03, 11:57
      Jako, że przysłuchuję się praktycznie wszystkim zielonogórskim stacją, pozwolę
      sobie i ja na przedstawienie mojego rankingu :)

Podium wygląda następująco:

1. Wiktor Brzozowski - Radio ESKA - Zdecydowanie najlepszy głos w mieście! Na
      antenie niesamowity wulkan pomysłów szybki, mocny, efektowny - czyli taki jak
      lubię najbardziej ! :)

2. Szymon Dejnega - Radio INDEX (i chyba Kablówka?) - Choć INDEXu nie słucham
      codziennie, bo za często lecą smęty i za często Dj prowadzący to straszny
      niewypał, to podobać się może właśnie Dejnega ! Słychać, że czuje radiowy
      klimat i kocha to co robi ! Za wielką ambicje i duzo dobrych momentów na
      antenie pozycja druga ! :)

3. Romek Awiński/Marcin Witkowski - Radio ZG/Złote przeboje - 2 panów na
      pozycji trzeciej, każdy ma swoje + i - a ja się między nimi zdecydować nie
      mogę :) Zacznijmy od Awińskiego! Bardzo lubie tego gościa ale nie mogę
      zrozumieć skąd te wachania (nazwijmy to tak) formy ? Denerwuje mnie to, ze raz
      włącze rzg i slucham Romka z wielką ochotą, a drugi raz włączam i jęczy coś bez
      wiekszego sensu, myli się i jest bardzo "średni"! Rozumiem, że Dj to nie robot
      ale - inni jakoś potrafią, a on raz tak :) - raz tak :( /Marcina Witkowskiego
      z kolei slucha sie cały czas bardzo dobrze. Ma nawet ladny głos (to dla nie
      kobietki bardzo wazne), ale clakowicie nie odpowiada mi radio w którym pracuje.
      Jakoś nie przemawiają do mnie kawałki w stylu Ireny Santor i Trubadurów i
      dlatego najczęściej muszę przełączyć... a szkoda !

Być może ktoś z wyżej wymienionych to przeczyta i zrobi mu sie miło, fajnie by
      było !
      Pozdrawiam wszystkich "RADIOWCÓW" z Zielonej Góry, bez wyjątków ! Robicie kawał
      dobrej roboty dlatego was uwielbiam ! :)
      • Gość: uczciwa Re: lokalni dzinnikarze muzyczni: ranking IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.09.03, 22:30
        Jeśli już robimy ranking to róbmy go uczciwie, a nie,że na forum wpisują opinię
        i wymieniają nazwiska "najlepszych" wszyscy krewni i znajomi, obecne i byłe
        dziewczyny naszych wspaniałych zielongórskich DJ-ów..... A to własnie tu
        widzę...
        Po co komu taki ranking? Żeby sztucznie podgrzać atmosferę?!
        Albo,żeby Dj-owi zrobiło się miło, że o nim piszą na forum?!
        Daje mi to do myślenia- czyżby najlepsi byli Ci, których nazwisk tutaj
        zabrakło?!!!!!!!!!!
        Bo może ich znajomi(i rodzina) wiedzą, że "dobry towar nie wymaga reklamy"?
        P.S.
        Dla wyjaśnienia, żaden z zielonogórskich Dj-ów nie jest moją rodziną ani nawet
        znajomym.....
      • Gość: sluchacz Re: lokalni dzinnikarze muzyczni: ranking IP: *.daminet.pl 18.09.03, 10:32
        Jak mi się znudzi muzyka w lokalnych stacjach to włączam 105.7 albo 108,8 mhz.
        Tylko to muzyczne Radi z Jeleniej Góry. Ale za to grają z sęsem i gadają też do
        rzeczy. Tka Eska czy Index mogłaby się uczyć.
    • Gość: TakaTamSłuchaczka Re: lokalni dzinnikarze muzyczni: ranking IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.09.03, 12:36
      To jeszcze raz ja bo jednej rzeczy zapomniałam ! Czy ktoś z was wie ile mają
      lat i jak wyglądają Wiktor Brzozowski i Marcin Witkowski ??? Po głosikach
      sądząc muszą być bardzo milutcy hihihi :) Może któraś z pań przeglądających
      forum widziała ich w realu ?
      • Gość: Stevills :) IP: *.uz.zgora.pl 13.09.03, 14:41
        Witam

Starzy nie są;)
        Wiktor - zajęty. Marcin? Obecnie nie jestem pewien, ale chyba też:)
        A czy przystojni? Jestem facetem, więc oceniać nie będę, ale wiele dziewczyn
        mówi, że tak.
        Pewnie mnie za to zabije, ale co tam;)
        Tutaj Marcin ten na dole w białej koszulce.
        (a z prawej jego strony Tomek Swacha).
        Wiktora fotki nie znalazłem, ale jakby co to też posiadam:D

Pozdrawiam
        Kamil
      • Gość: tosterka Re: lokalni dzinnikarze muzyczni: ranking IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.09.03, 22:13
        ja widziałam Brzozowskiego - taki se, długi i chudy ale to w końcu nie
        telewizja, a Witkowski - podobno przystojniak, na razie poluję
        • Gość: kkk Re: lokalni dzinnikarze muzyczni: ranking IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.09.03, 10:34
          a to ciekawe... brzozowski jest (ma) długi(ego) i chudy (ego)... skąd takie
          informacje :)))???
          • Gość: Romek Re: lokalni dzinnikarze muzyczni: ranking IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.09.03, 19:51
            Gość portalu: kkk napisał(a):

> a to ciekawe... brzozowski jest (ma) długi(ego) i chudy (ego)... skąd takie
            > informacje :)))???
            No jak to? Raz sie chwalil w pamietnym szał baj najt.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka