Gość: Tim Kacik za grosik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 19:14 Tu też są oferty mieszkan i pokoi, i często tańsze. www.samorzad.uw.edu.pl/index.php?option=com_sobi2&Itemid=32 Odpowiedz Link Zgłoś
tk_s Re: Kacik za grosik 22.07.08, 19:43 często też droższe;) Wynajmę mieszkanie - 2 pokoje Adres: Puławska/Madalińskiego Mokotów Rodzaj lokalu: miszkanie Powierzchnia (m2): 64 Termin wynajęcia: od sierpien/wrzesien'08 Cena z czynszem bez opłat licznikowych: 1900zł wychodzi po 1000 pln na osobę, chyba, że 2 parki będą:) -------------------------------------------------------- Wszyscy jesteśmy trochę odchyleni. Bać się należy tych normalnych... (Jack Carter) -------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Artykuł sponsorowany? Nie ma takich cen IP: *.aster.pl 22.07.08, 19:14 Tzn. może i są oferowane na zasadzie "a nuż złapię frajera ze wsi", ale nikt za tyle nie wynajmuje. 800, no 1000 za kawalerkę w Warszawie. Tzn. tyle się realnie płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek "Warsiawka" - to jest dopiero wieś !!! 22.07.08, 19:16 Rynek, to jest rynek - ludzie pójdą studiować do innych miast, a "stolyca" zostanie z paluszkiem w swoim stołecznym nocniku. Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: "Warsiawka" - to jest dopiero wieś !!! 22.07.08, 19:51 Polecam Poznań. W akademikach Politechniki Poznańskiej są wolne miejsca a i zawód po prawdziwych studiach łatwiej znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
prezesik007 Re: "Warsiawka" - to jest dopiero wieś !!! 22.07.08, 19:58 wymiatator1 napisał: > Polecam Poznań. W akademikach Politechniki Poznańskiej są wolne miejsca a i > zawód po prawdziwych studiach łatwiej znaleźć. dokładnie tak jak mówisz! Akademik na polibudzie 280zł całość, ja wynajmuje mieszkanie 3 pokojowe na ratajach w 4 osoby i wszystkich opłat mamy 350zł na osobę, a nie 1000zł jak w warszawie. PS: uczelni wcale lepszych nie macie. Odpowiedz Link Zgłoś
wymiatator1 Re: "Warsiawka" - to jest dopiero wieś !!! 22.07.08, 20:00 Znaleźliście to mieszkanie przez agencję? Ja teraz skończyłem studia i szukam jakiegoś mieszkania na ratajach tak do 1500 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
prezesik007 Re: "Warsiawka" - to jest dopiero wieś !!! 22.07.08, 20:06 wymiatator1 napisał: > Znaleźliście to mieszkanie przez agencję? Ja teraz skończyłem studia i szukam > jakiegoś mieszkania na ratajach tak do 1500 zł. Nie przez agencję, takie po prostu ogłoszenie było, a trafiliśmy na "ludzkich" właścicieli. Kupili dom w szeregowcu na naramowicach i w całości spłacają go za kasę z wynajmu. Czynsz ok. 400zł więc do 1500zł coś się powinno znaleźć, szukaj ogłoszeń na słupach po osiedlu i na drzwiach od klatki schodowej tak jak my :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: achu Re: "Warsiawka" - to jest dopiero wieś !!! IP: 93.107.78.* 22.07.08, 23:03 pamiętam sytuacje kedy mieszkałem we Wrocławiu. Właścicielka 2-pokojowego mieszkania w momencie kiedy sie dowiedziała, że mam zamiar mieszkać sam, powiedziała-"Ooo to 1000 dla samotnej osoby będzie za dużo" i...zaproponowała 900! Kocham Wrocław! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak Re: "Warsiawka" - to jest dopiero wieś !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 20:06 A kto Was drodzy rodacy zmusza do przyjeżdżania do Wawy?? Mało jest miast? Tam jest taniej... droga wolna.... Sami napędzacie koniunkturę wynajmującym i macie pretensje że drogo. Takie miasto... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
prezesik007 Re: "Warsiawka" - to jest dopiero wieś !!! 22.07.08, 20:16 Gość portalu: Warszawiak napisał(a): > A kto Was drodzy rodacy zmusza do przyjeżdżania do Wawy?? Mało jest miast? Tam > jest taniej... droga wolna.... Sami napędzacie koniunkturę wynajmującym i macie > pretensje że drogo. Takie miasto... :-) Synku, a kto tu kogo zmusza do przyjeżdzania do Wawy? was je_a_ych sknerusów, chociaż by za darmo dali bilet, to nie odwiedzę, bo nie ma czego odwiedzać, korków, wierzowców i osiedli? ooo i jeszcze piwnica z baranami na wiejskiej... tego w poznaniu nie mamy, ale nie zazdroszczę wam:D wolę naszą półwiejską i stary browar :) Nażryjcie się tą kasą z wynajmu, krojąc biednych studentów, niech wam dupskiem wyjdzie. Banda nienapasionych nierobów! Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: "Warsiawka" - to jest dopiero wieś !!! 22.07.08, 20:21 prezesik007 napisał: > Banda nienapasionych nierobów! kultura typowa dla Poznaniakow n/c Odpowiedz Link Zgłoś
prezesik007 Re: "Warsiawka" - to jest dopiero wieś !!! 22.07.08, 20:26 cerambyx napisał: > prezesik007 napisał: > > > Banda nienapasionych nierobów! > > kultura typowa dla Poznaniakow n/c Ale przynajmniej mamy jakąś moralność... której wam brak. Odrobina moralności ukoi wszelkie braki kultury:) Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: "Warsiawka" - to jest dopiero wieś !!! 22.07.08, 20:39 prezesik007 napisał: > Ale przynajmniej mamy jakąś moralność... której wam brak. Odrobina moralności > ukoi wszelkie braki kultury:) Moralnosc przejawiajaca sie brakiem kultury i ublizaniem innym? To ja dziekuje za taka moralnosc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: "Warsiawka" - to jest dopiero wieś !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 20:50 > Synku, a kto tu kogo zmusza do przyjeżdzania do Wawy? was je_a_ych sknerusów, > chociaż by za darmo dali bilet, to nie odwiedzę, bo nie ma czego odwiedzać, temu panu dziękujemy, a do Warszawy nie przyjeżdżaj, nikt z tego powodu się nie rozpłacze a i atmosfera będzie milsza. Więc pa pa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xpx Re: "Warsiawka" - to jest dopiero wieś !!! IP: *.pbpolsoft.com.pl 04.08.08, 16:08 Straszna agresja na tym forum. Wydaje mi się że jak na każdym rynku - i tutaj sytuacja musi się uspokoić, podaż wyrówna popyt itd. A apele do właścicieli mieszkań można porównać do apeli kierowanych do studentów - nie wyjeżdżajcie za granicę, bądźcie patriotami. Przecież nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie się tym kierował, tylko własnymi celami i interesami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr Re: "Warsiawka" - to jest dopiero wieś !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 21:58 W akademikach Politechniki Warszawskiej tez sa miejsca. Tylko trzeba miec troche oleju w glowie, a tegoz wielu pseudo-studentom brakuje... W ostatnich latach otwarto w Polsce kilkaset "wyzszych szkol prywatnych" i teraz kazdy student - ech szkoda gadac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: "Warsiawka" - to jest dopiero wieś !!! IP: 85.222.86.* 22.07.08, 21:23 Polecam Wrocław i Poznań zarobki podobne jak w Warszawie (przynajmniej jeśli chodzi o programistów). Ja niestety jeszcze jakiś czas pognije w Warszawie ale młodszym nie polecam, radzę się zaczepić w miastach które teraz się rozwijają szybciej niż Warszawa. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: "Warsiawka" - to jest dopiero wieś !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.08, 20:38 Krakow tez niezly w IT:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cplus Re: "Warsiawka" - to jest dopiero wieś !!! IP: *.e-wro.net.pl 23.07.08, 23:17 > Polecam Wrocław i Poznań zarobki podobne jak w Warszawie (przynajmniej jeśli chodzi o programistów) LOL 1.Warszawa 2...(przepaść)... 3.Wrocław Odpowiedz Link Zgłoś
terakotabydlok proponuję po dwie kasy fiskalne dla wynajmujących 22.07.08, 19:19 zamiast jednej - to powinno obniżyć ceny - brawo dla rządu za ograniczanie biurokracji - efekty mamy jak widać świetne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamp za te kasy i tak zaplaca najemcy :) ceny w gore IP: *.chello.pl 22.07.08, 19:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: davyjohn Bunt na Gumtree IP: *.chello.pl 22.07.08, 19:20 Czy do cholery jasnej nawet w portalu największej gazety codziennej w Polsce nie odróżniają pojęcia NAJEM od WYNAJEM? To tak samo jakbyście kupujących mieszkania/domy określali sprzedającymi. Więcej dbałości o szczegóły i poprawność artykułów. Odpowiedz Link Zgłoś
valana Re: Bunt na Gumtree 22.07.08, 20:41 Gość portalu: davyjohn napisał(a): > Czy do cholery jasnej nawet w portalu największej gazety codziennej w Polsce ni > e > odróżniają pojęcia NAJEM od WYNAJEM? To tak samo jakbyście kupujących > mieszkania/domy określali sprzedającymi. Więcej dbałości o szczegóły i > poprawność artykułów. Daj spokój, oni w ogóle nie odróżniają pojęć prawnych. Dla niemal każdego dziennikarza w Polsce odrzucenie pozwu/ apelacji to to samo, co jego/jej oddalenie, zaliczka jest synonimem słowa zadatek itd. Ja już od dawna nie oczekuję precyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duncan Właściciele mieszkań to kmioty. IP: *.acn.waw.pl 22.07.08, 19:23 Myśli taki, że jak miał szczęście to jest lepszy od innych. Rzeczywiście wielkim sukcesem jest odziedziczyć mieszkanie... Poza tym masa mieszkań w W-wie należy do byłych członków PZPR, SB-eków różnej maści, przekręciarzy i mafii. Wszyscy wiedzą, że te osoby mają po kilka a czasem kilkanaście mieszkań, a wynika to z układów w poprzednim systemie albo z przekrętów i przestępstw w obecnym. W Polsce trudno jest się dorobić takiej ilości mieszkań uczciwą pracą. Ja zarabiam 5 tys na rękę i obecnie dla mnie warszawskie mieszkania są za drogie (wynajmuję pokój). Za dwupokojowe "apartamenty" o powierzchni 50 metrów deweloperzy życzą sobie po 150 tys EUR lub ćwierć miliona dolarów. To chore zjawisko i szczerze p...olę wszystkich spekulantów i złodziei, którzy wysysają z ludzi ostatnie grosze za wynajem. Dwie trzecie nowym mieszkań stoi pusta, bo jest kupiona przez zagraniczne fundusze, które sprzedadzą je kiedyś i nie zapłacą od tej patologii dużego podatku. Popieram bojkot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Właściciele mieszkań to kmioty. IP: *.net.fone.pl 22.07.08, 19:48 ty to się duncan przenieś do innego miasta, gdzie zarobisz 4 tys. i będzie cię stać na kupienie mieszkania. wiesz ile warszawy się w ostatnich miesiącach przeniosło do łodzi? podobno niektórym nawet do sopotu się opłaci. rozejrzyj się. w innych miastach też jest praca. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Do studentów!! 22.07.08, 19:23 Następnym razem durnie z indeksami niech się zastanowią na kogo głosują. Znakomita większość studentów popiera prawicę. Więc czego się spodziewają??? Empatii? Idioci! Prawica, zwłaszcza polska, to dziki kapitalizm. Zarówno ta tuskowa, jak i kacza. Acha. Płacąc 1500 za kawalerkę, niech studenci zadzwonią do Tuska, by sprywatyzował uczelnie. Przecież prywatne, znaczy lepsze! Głosujcie na prawicę!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nevermind Re: Do studentów!! IP: *.akademiki.uni.torun.pl 22.07.08, 19:32 to wg Ciebie na kogo powinno się głosować? idiota... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UPRana totalnie Jak to na kogo na UPR!!! IP: *.tvkdiana.pl 22.07.08, 19:51 na prawicę. Wyszczekana studentka głosująca na UPR. Prawicowa idealistka. Precz z komuchami i pasami. Żądamy 9000 za wynajem. 2000 - mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cplus Re: Jak to na kogo na UPR!!! IP: *.e-wro.net.pl 23.07.08, 23:21 > Żądamy 9000 za wynajem. 2000 - mało. Żądać se możesz, zobaczymy co rynek na to powie. Przy okazji - też będę na UPR głosował. Odpowiedz Link Zgłoś
valana Re: Do studentów!! 22.07.08, 20:43 xyz-xyz napisał: > Następnym razem durnie z indeksami niech się zastanowią na kogo głosują. > Znakomita większość studentów popiera prawicę. Jaką prawicę? PiS to pobożna lewica, a PO to partia interesów, nie poglądów. U nas nie ma dużej i silnej partii prawicowej (UPR nie jest ani duża, ani silna, niestety). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Do studentów!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.08, 14:50 Sam jesteś dureń.dureń, debil cham, ćwok i sku..el .wypie..j pi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika_wawa nie podoba się w Warszawie? IP: *.chello.pl 22.07.08, 19:25 takie są realia i takie są stawki, a zwłaszcza dla studentów spoza W- wy, którzy najcześciej robią chlew z mieszkań (zazwyczaj 1,5 stawki normalnej, dla nie-studenta). Wasz bunt nic nie da. Na mieszkania na wynajem w Warszawie zawsze będzie popyt, więc w koncu podkulicie ogony i zapłacicie ile trzeba. Zawsze możecie jechać studiować do tańszego Lublina, Wrocławia lub Poznania..Wasz wybór.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duncan Przerażają mnie takie osoby jak ty. IP: *.acn.waw.pl 22.07.08, 19:31 Pogarda dla biedniejszych. Nikt z nas nie wybiera miasta ani rodziny, w której się urodzi. Nie wiem dlaczego posiadanie mieszkanie jest dla ciebie taką nobilitacją i powodem do dumy... Może w ten sposób rekompensujesz sobie klęski w życiu osobistym lub zawodowym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radeks Re: Przerażają mnie takie osoby jak ty. IP: *.chello.pl 22.07.08, 19:39 NIe, w ten sposob wynajmujacy rekompensuje sobie zrobienie chlewu przez studentow ze wsi, ktorzy chca z miejskiego mieszkania zrobic chlew by upodobnic go do ojcowizny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dod Re: Przerażają mnie takie osoby jak ty. IP: *.ghnet.pl 23.07.08, 02:12 To u ciebie w domu sie mowi ojcowizna? to kto tu jest ze wsi, buroku. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek No właśnie - nie podoba się 22.07.08, 19:34 Dlatego od początku studiów mieszkam w Krakowie i jakoś nigdy nie doświadczyłem podobnego podejścia "tubylców". Odpowiedz Link Zgłoś
tk_s Niestety ekonomia jest bezlitosna 22.07.08, 19:30 Ludzie, których stać na to, żeby kupić mieszkanie wstrzymują się z zakupem, bo liczą na spadek cen. Muszą gdzieś mieszkać, bo to wstyd, pracując w korporacji, mieć współlokatora. Nie wspominając o tym, że a) dziewczyna się wkurzy na brak prywatności lub b) niczego na poważniej nie poderwie bez dyskretnego lokum ;) No to koledzy idą i szukają mieszkania, najlepiej w centrum miasta, bo taksa z klubu mniej kosztuje. Tym samym popyt na mieszkanka (głównie kawalerki i dwupokojowe) rośnie a właściciel mając do wybory świeżo upieczonego japiszona lub grupkę studentów zawsze wybierze tego pierwszego. Sytuacja ma szansę się unormować, gdy ceny mieszkań spadną o tyle, że japiszon zdecyduje się na kupno i/lub gdy obecni inwestorzy w mieszkania dojdą do wniosku, że opłaca się mieszkanko wynająć, bo ceny spadły za badzo by je sprzedawać. -------------------------------------------------------- Wszyscy jesteśmy trochę odchyleni. Bać się należy tych normalnych... (Jack Carter) -------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel.starczewski to samo we wrocławiu 22.07.08, 19:31 tu cena za miejsce w pokoju 475zl i w gorę. 380 to nory na meliniarniach. a na Teneryfie za miesiac za pokoj 150 euro... na Teneryfie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Casmiilluuss Re: to samo we wrocławiu IP: *.lanet.net.pl 22.07.08, 20:34 Chyba zartujesz !! ja place 370 ze wszystkim !! Nowy blok- okolice Nowowiejskiej!! Ludzie.. bez przeginki.. jak ktos placi 500 zl za miejsce to sie frajerzy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: to samo we wrocławiu IP: *.parp.gov.pl 23.07.08, 10:29 życzę miłego dojazdu do centrum warszawy/wrocławia ...z Teneryfy to kawałek :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viggen Re: to samo we wrocławiu IP: *.dint.wroc.pl 23.07.08, 13:07 to sugeruję studia na Tenerifie. Uniwersytet mają, ciepło....... Odpowiedz Link Zgłoś
dioskorides Mamy dość wydawania całej pensji na wynajecie m... 22.07.08, 19:40 Zacznijcie od tych którzy windują ceny żądać rachunków, albo zacznijcie straszyc donosami do skarbówkli i kazcie sobie płacic za milczenie np w formie mniejszego czynszu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Moje mieszkanie, moja cena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 20:27 Moje mieszkanie moja cena. Mieszkanie jest towarem ktorego cena zalezy od popytu. To sa prawa wolnego rynku. Nie podoba sie? Kto chcial kapitalizmu? Ja wynajmuje mieszkanie i place podatki od uzyskanego dochodu. Poszli!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Moje mieszkanie, moja cena IP: *.ghnet.pl 23.07.08, 02:11 Do gnoju chamie, prymitywie obesrany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y. Re: Moje mieszkanie, moja cena IP: *.nat.student.pw.edu.pl 23.07.08, 02:54 haha xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehhe student Re: Moje mieszkanie, moja cena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 11:11 wlasnie pokazales kto tu jest chamem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Bunt na Gumtree IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 19:40 SZARAŃCZA!!?? Nazywanie agencji nieruchomości "szarańczą" jest trochę nie na miejscu. Nikt nikogo nie zmusza do korzystania z usług pośrednika, który też przecież musiał wywalić sporo kasy na uzyskanie licencji. To jest usługa! Jedna z wielu na rynku! Nie chcesz płacić pośrednikowi, to sam szukaj mieszkania, sam kupuj gazety i codziennie je wertuj, sam śledź ogłoszenia w internecie, sam dzwoń i oglądaj, sam dojeżdżaj, sam się przekonaj, co naprawdę jest w ogłoszeniu, zrób to sam po prostu. Nie zapomnij przy tym zweryfikować stanu prawnego nieruchomości. Żeby się potem nie było jakiejś wtopy. Ale rób to sam. Może po pracy? Od razu odpowiadam na zarzuty: o ile naciągacze i krętacze są w każdym zawodzie (i za każdym razem winni być piętnowani), o tyle nazywanie szarańczą wszystkich z tytułem zawodowym pośrednika - tytułem chronionym ustawą (zob. ustawa o gospodarce nieruchomościami) jest lekko rzecz ujmując - nadużyciem. Ludziska! To strasznie proste! Wymagajcie pewnych standardów i rzetelności od pośredników, lekarzy, mechaników, prawników - wszystkich. Za wysoki standard płaćcie. Za niski standard tych samych lekarzy, pośredników, prawników, mechaników - nie płaćcie i z takich usług nie korzystajcie. Ale nie wrzucajcie wszystkich do jednego wora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Bunt na Gumtree IP: *.net.fone.pl 22.07.08, 19:58 Nie sądzę, żeby bojkot wiele dał. Możecie spróbować poumawiać się na oglądanie najdroższych mieszkań i nie przychodzić, da wynajmującym do myślenia. Te ceny są też często obliczone na niezorientowanych w sytuacji, bo a nuż ktoś weźmie. Poza tym nawet bez umowy donosik do skarbówki może się przydać. Dużo studentów rzuca naukę po pierwszym semestrze. Może dobrze będzie poszukać czegoś tańszego na drugi. W takim mieście jak Warszawa jest pewnie sporo prywatnych szkół, które oszukują, że dają wykształcenie (nieliczne nie oszukują i na pewno nie jest ich więcej niż kilka). Studiują na nich ludzie, którzy nie powinni studiować, tylko pracować (w większości, znam też ambitnych). Oni zajmują mieszkania zupełnie bez sensu! Nikt na tych ich studiach nie korzysta, poza właścicielem uczelni. Nie dajcie się doić pseudostudenci! Idźcie do pracy, róbcie karierę, możecie wiele osiągnąć, nie tracąc kilku lat na studia dla papierka. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Pazernym kamienicznikom już się do reszty w 22.07.08, 19:45 durnych łbach poprzewracało. A co na to uczelnie? Brać pieniądze za studia, bardzo chętnie ale pomóc studentom załatwić sprawy lokalowe, to nie ma komu? Wstyd również dla władz miasta tolerujących takie zdzierstwo. A można by przecież zróżnicować podatki od nieruchomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sleeper Re: Pazernym kamienicznikom już się do reszty w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 19:57 Tak się składa, że niektóre uczelnie dofinansowują wynajem najbiedniejszym studentom i choć kwoty nie są oszałamiające (jak ja współpracowałem przy takim dofinansowywaniu, było to 90 złotych miesięcznie dodatkowo do stypendium socjalnego), to jednak zawsze coś to było (przy 400 złotych miesięcznie 90 złotych to nie jest nic). I trafiało to do całkiem sporej liczby studentów (od dochodu na członka rodziny ok. 550 złotych). Więc nie jest tak, że uczelnie nic nie robią. Odpowiedz Link Zgłoś
blacktea Mamy dość wydawania całej pensji na wynajecie m... 22.07.08, 19:48 Taaa... zawsze możecie placić 3 razy tyle za norę w LOndynie... i będziecie ją dzielić z prawdziwym grzybem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian Londyn 60m2 £800 z rachunkami na mc. IP: 89.242.53.* 22.07.08, 20:59 Londyn 60m2 £800 z rachunkami tel etc. w bardzo dobrym standardzie nie jakas nora. 20 min pociagiem do centrum w komforcie a nie w warszawskich korkach. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxxx Re: Mamy dość wydawania całej pensji na wynajecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 22:43 Jak zwykle pisza tu jakies trolle z Pcimia podszywajacy sie za redaktorow z Warszawy. Bielany zle skomunikowane? No, fakt, metro w Warszawie to zaden luksus. 12 min. do centrum w godzinie szczytu? Normalka. Uprzejmie donosimy, ze my, na Bielanach, od wrzesnia mamy metro, a to, ze tylko jedna linie, to juz nie nasza wina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol warszawa smieszne miejsce IP: *.acx.pl 23.07.08, 01:06 patrioci na chu tam sie pchacie europa taka piekna i cywilizowana Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar591 Re: warszawa smieszne miejsce 23.07.08, 01:48 Gość portalu: pol napisał(a): > patrioci na chu tam sie pchacie europa taka piekna i cywilizowana __________________________________________________________________ Dokladnie! Nie bardzo rozumiem o co ta cala afera? Mieszkam w okolicach Montrealu (Laval) i place za mieszkanie 4 1/2 (dwie sypialnie, salon, kuchnia, jadalnie, lazienka) $600.00 z wliczonym ogrzewaniem, woda i podziemnym garazem (dodatkowa oplata tylko za prad okolo $40.00/2 mies). Chcialbym mieszkac w centrum Montrealu (blisko biura) ale za taki sam standart musialbym zaplacic $1,500 - 2,000 wiec wole nadrabiac to dojazdami czesto w korkach. Mieszkanie w okolicach Warszawy, nazywanej "syfem", "wiocha"...itd. moze bardziej sie oplacac, tylko po jaka cholere pchacie sie do tej "wiochy" i "syfu', skoro tyle w Polsce i Europie ladniejszych i tanszych miast??? Mam mieszkanie w Warszawie 40 m na Pradze Pln. ktore kiedys wynajmowalem rowniez studentom. Ostatni "lokatorzy" wyprowadzili sie 2 lata temu zabierajac "na pamiatke" telewizor, fotel oraz ... parkiet. Od tamtej pory mieszkanie stoi zamkniete - wole placic regularnie wszystkie oplaty nie majac z mieszkania zadnego dochodu i miec go zawsze do dyspozycji w nienaruszonym stanie kiedy przyjezdzam do Polski (2-3 razy w roku). _____________________________________________________ Albo sa z nami, albo ich nie ma! - Nadszyszkownik Kilkujadek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Bunt na Gumtree IP: *.acn.waw.pl 22.07.08, 19:49 Przecież zawsze można mieszkać pod Warszawą.... Ursus, Piastów, Pruszków, Grodzisk... nie wierzę że tam także trzeba zapłacić 2k. Oczywiście jest to może odrobinę mniej wygodnie ale jeśli kogoś nie stać to po co się tak spinać. Odpowiedz Link Zgłoś
primoultimo I gdzie ten wasz polski dobrobyt :) 22.07.08, 19:51 Wracajacy emigranci na pewno wynajma :) 2000 pln to przeciez grosze ;) Ja za dwupokojowy dom w Londynie place na polskie 4000 pln miesiecznie i stac mnie bez problemu. To jak ja czytam ze w Polsce tak dobrze sie zarabia, to niby jak mozecie mowic ze was nie stac hehe Pozatym ktos tam pisal, ze na swiecie nie zarabia sie na wynajmie... Jak to nie ? Przeciez to najlatwiejsza kasa :) Odpowiedz Link Zgłoś
optyk26 [...] 22.07.08, 19:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
prezesik007 w Poznaniu za 400zł spokojnie wynajmiesz pokój! 22.07.08, 19:53 Dziwne... co tam niby w tej warszawie takiego macie? walcie do Poznania :)) tutaj 1/5 mieszkańców to studenci, a z cenami tak nie wariują. Akademik na Politechnice kosztuje 280zł za wszystko... a mnie pokój na ratajach, w zabudowie z 96r., ładne, 3-pokojowe mieszkanko 50m2, w pełni wyposażone łącznie z mikrofalówką, kuchenką gazową, zmywarką, pralką, internetem, TV i innymi pierdołami (nawet naczynia i sztućce dostaliśmy...:) ), 10 min PIESZO, 3 min tramwajem od uczelni, do centrum dosłownie parę minut i kosztuje mnie to po wszystkich opłatach 350zł na osobę (mieszkając w 4 osoby). Teraz pytanie za co Wy macie płacić po 1000zł za pokój, bo nie rozumiem i w życiu bym tyle nie dał...? Kumpela wynajmuje kawalerkę 28m2 w 3-letnim budynku z ochroną na grunwaldzie, mieszkają we dwie, całkowity miesięczny koszt na osobę poniżej 500zł, ale jak na studenta to luksus... większość studentów mieści się w ok. 400zł za całość. Pozostawiam do przemyślenia. Pozdrawiam, szczęśliwy student z Poznania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sucz Re: w Poznaniu za 400zł spokojnie wynajmiesz pokó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 20:57 Racja, kawalerka w centrum, mniej niz 1000 ze wszytskimi oplatami, stan dobry. Da sie znalezc takie mieszkania, tylko trzeba szukac dluugo i nie dac sie wyzyskiwaczom. Pozdrowienia dla mieszkancow Poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Bunt na Gumtree IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.08, 19:59 Gdybym chciała wynająć swoje dwupokojowe mieszkanie na Bródnie (wyremontowane, nowocześnie urządzone 38 m2) tak, żebym "wyszła na 0" musiałabym zażądać 2200 zł - tyle właśnie wynoszą wszystkie moje koszty (kredyt - niestety w PLN, czynsz, gaz, prąd, woda, internet plus kablówka). Niestety ceny wszystkiego poszły w górę i ceny wynajmu też muszą być absurdalne. Chętnie wynajęłabym za 1500 zł z czynszem, ale to wtedy, jak rata kredytu spadłaby o 40 %, a to raczej "marzenie ściętej głowy". :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kemot Re: Bunt na Gumtree IP: 80.50.236.* 23.07.08, 00:19 Wcale nie wyszłabyś na zero, to jest śmieszne wypowiadać się w ten sposób. Popełniłaś błąd logiczny. Ktoś przecież za Ciebie opłaci czynsz i KREDYT ==' Dobre kilkaset złotych jesteś więc, jak to się mówi, do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
almondgirl hipokryzja GW sięgnęła szczytu:) 22.07.08, 20:01 GW, która przez ładnych kilka miesięcy napędzała wzrost cen mieszkań pisząc "kupujcie, taniej już nie będzie" nagle zmienia front użalając sie nad tymi, którzy muszą wynajmować mieszkania. A co z tymi, którzy poł pensji wydają na spłatę kredytu mieszkaniowego, Gazeto?:) pytam oczywiscie retorycznie i prosze - nie bądźcie śmieszni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Duren z ciebie IP: *.superkabel.de 22.07.08, 20:16 naprawde myslisz ze przez glupie teksty GW ceny mieszkan wzrosly ? A moze teraz z tego samego powodu spadna ? Pewnie jak zapowiedza deszcz i bedzie padalo to tez bedzie ich wina ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ty Re: Duren z ciebie IP: 82.177.111.* 23.07.08, 17:16 sam jestes durniem skoro nie rozumiesz pewnych mechanizmów Odpowiedz Link Zgłoś
pw2221 za drogo ? chciałeś liberałów to śpij na dworcu 22.07.08, 20:03 ... głupku jeden z drugim poznaj siłę pieniądza ...cudzego !!! Odpowiedz Link Zgłoś
tk_s Re: za drogo ? chciałeś liberałów to śpij na dwor 22.07.08, 20:05 a co mają z tym wspólnego liberałowie? -------------------------------------------------------- Wszyscy jesteśmy trochę odchyleni. Bać się należy tych normalnych... (Jack Carter) -------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Kaczory wydałyby ukaz carski o cenach max. 22.07.08, 20:13 A kto wynajmowałby drożej, tym już by się Ziobro zajął. Odpowiedz Link Zgłoś
tk_s Re: Kaczory wydałyby ukaz carski o cenach max. 22.07.08, 20:16 aha, i wszystko jasne :)) -------------------------------------------------------- Wszyscy jesteśmy trochę odchyleni. Bać się należy tych normalnych... (Jack Carter) -------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus za pisu mieszkania w wawie byly za darmo IP: *.superkabel.de 22.07.08, 20:18 a niektorym nawet leszek z wlasnej kiesznie doplacal . Bo pis jest dobry , po jest zle Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek No pewnie - przecież to wszystko przez PO :) 22.07.08, 20:21 Nic nie robili od wyborów tylko pompką rowerową, po nocach, pompowali ceny. No i takie są efekty. Nie to co PiS........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ako Bunt na Gumtree IP: *.adsl.alicedsl.de 22.07.08, 20:06 niezle a dwa lata temu nowa kawalerke za 1000 zl wynajalem w poznaniu, teraz place tyle samo tylko ze w berlinie. I jak tu wracac do kraju.. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Bunt na Gumtree 22.07.08, 20:26 zara, zara, to po ile te mieszkania w Berlinie? mnie to w sumie obojetne, ale moze nastepnym razem pan "dziennikarz" sie zastanowi, zanim zacznie cytowac jakies kocopoly z forum gdzies-tam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ako Re: Bunt na Gumtree IP: *.adsl.alicedsl.de 22.07.08, 20:35 za 250 euro mozna wynajac kawalerke, 2pokoje srdnio 300 - 450 euro w centrum.. w berlinie:) Odpowiedz Link Zgłoś
mezzanine78 Bunt na Gumtree 22.07.08, 20:10 spokojnie, można w wawie wynająć taniej niż piszą w tym artykule - wystarczy poszperać w ogłoszeniach Odpowiedz Link Zgłoś
krepelx Mamy dość wydawania całej pensji na wynajecie m... 22.07.08, 20:11 kto nie chce słono płacić to może też mieszkać pod mostem ! Odpowiedz Link Zgłoś
woytas.kontra Bunt na Gumtree 22.07.08, 20:11 Nie dajcie się!!!!...to po..e!!!!...ja za 60m2 na pięknym górnym mokotowie spłacam 2,5 klocka kredytu...ale to moje!!!!....a co z dotacjami dla studentów????..halo!!!!..chcecie kolejną Amerykę południową!!!!!!!????????? Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Nie "Twoje" - tylko banku 22.07.08, 20:15 Jak Ci się noga powinie to zobaczysz jakie to "Twoje" będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guzik Re:m w czerwcu ??? jakos szukam od czerwca IP: 91.200.238.* 22.07.08, 20:20 i guzik !!!W Łodzi ofert nie jest zbyt wiele,ale pokój za 500 -650 zł to według mnie przesada :/ . Poza tym wynajem już od teraz ,a student zazwyczaj potrzebuję czegoś od października! Paranoja jakaś :| Odpowiedz Link Zgłoś