Gość: Karotek IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 03.10.03, 15:27 No no... parę znajomych nazwisk ;-) M. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MAIG Maraton historyczny - punktacja IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.10.03, 12:16 ta lista jest... super! nie chce sie żalić ale wysłałem kupon z odpowiedzią na 2 pytanie i mnie nie ma na liscie.fantastycznie. Nie wiem czy wy macie zła orgnizacje pracy czy jak?ale trudno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karotek Re: Maraton historyczny - punktacja IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 17.10.03, 15:47 Rozwiązań mozę być kilka: a) podałeś błędną odpowiedź (możesz napisać na forum jak odpowiedziałeś?) b) wysłałeś pocztą, może być dostarczony w ciągu 14 dni... następnym razem się pofatyguj na Sulechowską. c) wysłałeś pocztą - może sie zgubił po drodze... itd. MMM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielbiciel maraton Re: Maraton historyczny - punktacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.04, 23:49 Wprowadzcie jakies utrudnienia na zakonczenie maratonu ,pytania sa coraz latwiejsze,szkoda , dodajcie troche emocji-poza tym jestescie OK Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja_zg Re: Maraton historyczny - punktacja 17.10.03, 16:42 Gość portalu: MAIG napisał(a): > ta lista jest... super! nie chce sie żalić ale wysłałem kupon z > odpowiedzią na 2 pytanie i mnie nie ma na liscie.fantastycznie. > Nie wiem czy wy macie zła orgnizacje pracy czy jak?ale trudno... Trudno mi na to odpowiedzieć, bo nie podałeś jakichkolwiek faktów. Najlepiej wyślij maila z nazwiskiem na: tomasz.czyzniewski@zielona.agora.pl Tomek Czyżniewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karotek Re: Maraton historyczny - punktacja IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 18.10.03, 12:31 Ooooo - Władza czuwa ;-)))))))))))))))))))))) Czy będą jakieś trudniejsze pytania? Interesuję się historią Zielonej Gory od dłuższego już czasu, więc póki co nie miałem wiekszych problemów z odpowiedzią (nie wiedziałem tylko jak kiedyś nazywał się Plac Powstańców Wlkp). Pozdr., MMM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: Maraton historyczny - punktacja IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.10.03, 07:22 Ten konkurs jest super. Mam już 4 punkty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka Re: Maraton historyczny - punktacja IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 26.10.03, 07:25 a ja się spóźniłam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karotek Re: Maraton historyczny - punktacja IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 26.10.03, 12:16 Będzie piąty punkcik? ;-) Pozdr., MMM P.S. Też mam 4. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Do redakcji IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.10.03, 21:25 Czy jak napisałem w odpowiedzi ,,Fabryka Budowy Mostów i Konstrókcji Stalowych Beuchelt u CO. Zielona Góra na Sląsku" to dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja_zg Re: Do redakcji 30.10.03, 23:11 Gość portalu: Romek napisał(a): > Czy jak napisałem w odpowiedzi ,,Fabryka Budowy Mostów i > Konstrókcji Stalowych Beuchelt u CO. Zielona Góra na Sląsku" to > dobrze? > Dobrze. Uznajemy odpowiedzi: Zastal, Wagmo, Beuchelt u Co. Zdecydowana większość odpowiadających wymieniło polskie, powojenne nazwy. Starsza, przedwojenna (wymieniona przez kilka osób) jest oczywiście uwzględniana. Tomek Czyżniewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karotek Re: Do redakcji IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 15:17 Gość portalu: Romek napisał(a): > Czy jak napisałem w odpowiedzi ,,Fabryka Budowy Mostów i > Konstrókcji Stalowych Beuchelt u CO. Zielona Góra na Sląsku" to > dobrze? > Źle... "konstrukcji" piszemy przez "u" ;-) M. Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio Re: Maraton historyczny - punktacja 30.10.03, 21:33 Szczególnie polecam uwadze redakcji dwa nazwiska: Magdalena Bizibucha i Magdalena Bilibucha obie z Ochli. Albo Magda niewyraźnie pisze albo komuś nowe szkiełka trzeba sprawić. Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja_zg Re: Maraton historyczny - punktacja 30.10.03, 23:15 tezgucio napisał: > Szczególnie polecam uwadze redakcji dwa nazwiska: Magdalena Bizibucha i > Magdalena Bilibucha obie z Ochli. Albo Magda niewyraźnie pisze albo komuś nowe > szkiełka trzeba sprawić. Sprawdzimy (okulary). Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio Re: Maraton historyczny - punktacja 30.10.03, 23:45 redakcja_zg napisał: > Sprawdzimy (okulary). Dziękuję w imieniu (nieznanej mi) Magdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasa Re: Maraton historyczny - punktacja IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 08:47 Błędy w nazwiskach. Ta sama osoba o tym samym nazwisku ma różne punktacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bastet Re: Maraton historyczny - punktacja IP: *.gorzow.mm.pl 07.11.03, 21:56 Ja nie mam problemu z odp. pomimo tego, że jestem z Gorzowa, raz tylko nie zdąrzyłam wysłać kuponika bo zostawiłam go w Bursie. Trochę szkoda bo była bym w czołówce. Zamierzam jednak dalej brać udział w tym konkursie. TRZYMAJCIE TAK DALEJ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EZI Re: Maraton historyczny - punktacja IP: *.gorzow.mm.pl 07.11.03, 22:03 A jak będzie remis to co? Czy wszyscy 6 będą mieć pierwsze miejsce,5 drugie, a 4 trzecie?????? Ale DNO. A mój brat pozdrawia! Odpowiedz Link Zgłoś
markoniec Re: Maraton historyczny - punktacja 07.11.03, 22:05 no chyba dadzą trudniejsze pytania na finiszu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karotek Re: Maraton historyczny - punktacja IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 08.11.03, 12:43 Gość portalu: EZI napisał(a): > A jak będzie remis to co? Czy wszyscy 6 będą mieć pierwsze > miejsce,5 drugie, a 4 trzecie?????? Ale DNO. A mój brat > pozdrawia! Nie - pierwsze miejsce być musi jedno, dlatego też - w przypadku remisu - będzie dogrywka pisemna. Co do reszty - ważne, aby klarowne było, kto zajął pierwsze 50. miejsc. Bo jeśli miejsca 49. - 150. będą zajętę przez ludzi z taką samą liczbą punktów, to może być problem z przeprowadzeniem dogrywki ;-). I gdyby konkurs skończył się dziś, to byłby malutki problem. miejsca: od 1. do 49. - 6 pkt; od 50. do 82. - 5pkt. No, ale do końca jeszcze wiele pytań. Czołówka powoli się kruszy. Pozdr., MMM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ENDRIU Re: Maraton historyczny - punktacja IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.11.03, 13:28 Nio Pyzuszek. Czekam aż mnie dogonisz:)))))))hehe:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwww Re: Maraton historyczny - punktacja IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 13.11.03, 09:27 kto czyta nazwiska uczestników na kuponach. proszę o więcej uwagi!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karotek Re: Maraton historyczny - punktacja IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 14.11.03, 20:55 Gość portalu: wwww napisał(a): > kto czyta nazwiska uczestników na kuponach. > proszę o więcej uwagi!!!!! Napisz konkretnie o które nazwiska Ci chodzi... najlepiej na miala do organizatorów. Po co taki pusty krzyk... m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do rdakcji Andrzej Re: Maraton historyczny - punktacja IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.12.03, 08:25 Czemu nie mam punktów, przecierz wszystko dobrze napisałem. Możecie to sprawdzić jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do rdakcji Andrzej Re: Maraton historyczny - punktacja IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.12.03, 08:27 Czemu nie mam punktów, przecierz wszystko dobrze napisałem. Możecie to sprawdzić jeszcze raz i mi odpisać. rkr1989@o2(to mój adres e-mail Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karotek Re: Maraton historyczny - punktacja IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 07.12.03, 12:39 Wszyscy podejrzewaliśmy, że pytania będą coraz trudniejsze... a wychodzi na to, że chcecie dogrywki ;-) M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.Kloc Re: Maraton historyczny - punktacja IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.12.03, 20:11 Ogromne podziękowania dla pań z obsługi klijenta "Gazety Wyborczej" w Zielonej Górze. Bardzo miłe i uprzejme pomogły mi rozwiązać problem. Wielkie podziękowania dla nich:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczestnik Re: Maraton historyczny - punktacja IP: *.uz.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 02.01.04, 21:03 Mam prosbe do redakcji o sprawdzenie jeszcze raz odpowiedzi na 13 pytanie. Wedlug moich sprawdzonych zrodel Tadeusz Konicz oraz Ernst Hoffman mieszkali w zielonej gorze przed 1945 rokiem. Moze tym razem wyscie sie machneli?.... Chyba tak...Ulica Hoffmana badz Piec Hoffmana miesci sie na nowym osiedlu przy Starej Cegielni. Prosze o odpowiedz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karotek Re: Maraton historyczny - punktacja IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 03.01.04, 13:27 Tadeusz Konicz jest wśród prawidłowych odpowiedzi. Najwyraźniej błędną odpowiedzią jest "Ernst Hoffman" M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do redakcji! Re: Maraton historyczny - punktacja IP: *.uz.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 02.01.04, 21:08 poprzedni wpis jest do redakcji gazety wyborczej (uczestnik). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do redakcji Re: Maraton historyczny - punktacja IP: *.uz.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 03.01.04, 17:48 ernst hoffman jest dobrze...prosze to sprawdzic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Ostatnie pytanie to kpina z czytelnika IP: *.ztpnet.pl 08.01.04, 18:50 Moim zdaniem ostatnie pytanie dotyczace patronow ulic,rond a zwlaszcza odpowiedz podana w dzisiejszej gazecie to kpina... skad przecietny zielonogorzanin ma zdobyc informacje ze Tadeusz Konicz patronuje os. Wazow. ? Moim zdaniem pytanie chodzilo o patronow ktorzy patronuja ulicom wiec ich nazwiskami sa dane ulice.... Czy to malo ze jakas osoba mieszkajaca przed 1945 w Zielonej Gorze ma swoja ulice?? Jak dla mnie to wystarczajaco duzo by powiedziec ze patronuje danej ulicy!! Zycze redakcji by nie tworzyla wiecej takich niejodnoznacznych sytuacji i by z szacunkiem podchodzila do czytelnika - uczestnika konkursu. Obiektywny Andrzej (nie biore udzialu w konkursie ale mu sie przygladam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karotek Re: Ostatnie pytanie to kpina z czytelnika IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 13.01.04, 16:50 Nie wiem jak redakcja, ale ja nie rozumiem co cchesz przekazać... Na osiedlu Wazów jest ulica Tadeusza Konicza, a przy zbiegu Batorego i Dworcowej jest rondo Anny Borchers. Oboje mieszkali w ZG przed 1945r., więc o co chodzi? M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta I znow miesza administrator!!! IP: *.zielman.pl 18.01.04, 18:04 Nie rozumie dlaczego niekktoryz nie znalezli sie na liscie po 14 etapach z wieksza liczba punktow jesli zglsoili poprawne odpowiedzi. Moim zdaniem to przesada. Porazka za porazka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Nie ma mnie pomimo poprawnej odpowiedzi IP: *.zielman.pl 20.01.04, 20:50 Ha zwracam sie do osoby odpowiedzialnej za konkurs: poprawnie wypelnilam kupon (odpowiedzi byly w porzadku)a mnie wciaz nie ma na liscie. Marta Wytrykowska (e- mail:martawytrykowska@o2.pl) Moze od czasu do czasu ktos z redakcji by zagladal na forum by zmierzyc sie z problemami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karotek Re: Nie ma mnie pomimo poprawnej odpowiedzi IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 21.01.04, 15:37 Zadzwoń do redakcji... telefon odbierają, forum czytać nie muszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Nie ma mnie pomimo poprawnej odpowiedzi IP: *.zielman.pl 21.01.04, 17:00 Dzieki za wzruszajaca informacje, jakbym nie wiedziala takich rzeczy ... a poza tym forum powinni czytac, wrecz musza. Ale co niektorzy nie znaja przepisow prawa wiec wypowiadaja sie w tak bezmyslny sposob (tak karotku - kimkolwiek jestes pod tak skrytym pseudo). Kazdy administratro forum ma obowiazek mu sie przygladac by wiedziec czy nie sa naruszane prawa innych uzytkownikow (czy ktos nie przeklina, obraza, etc) - Marta Wytrykowska Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio Re: Nie ma mnie pomimo poprawnej odpowiedzi 21.01.04, 18:27 to nie była poprawna odpowiedź :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karotek Re: Nie ma mnie pomimo poprawnej odpowiedzi IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 24.01.04, 13:00 Gość portalu: Marta napisał(a): "(...) a poza tym forum (...) czytac (...) musza. Ale co niektorzy nie znaja przepisow prawa wiec wypowiadaja sie w tak bezmyslny sposob (tak karotku - kimkolwiek jestes pod tak skrytym pseudo). Kazdy administratro forum ma obowiazek mu sie przygladac by wiedziec czy nie sa naruszane prawa innych uzytkownikow (czy ktos nie przeklina, obraza, etc) - Marta Wytrykowska" No to administrtator może i się przygląda. Nie wiem czy wiesz, ale Gazeta.pl zatrudnia więcej niż jedną osobę. Nie zawsze administrator (choć wolę nazwę "moderator forum") jest tą samą osobą, co organizator konkursu. O jakim łamaniu prawa mówisz? Jest trochę różnicy pomiędzy składaniem reklamacji a wyzywaniem kogoś na forum. Jeśli chcesz kontynuować to zapraszam: karotek@megapolis.pl-to moj mail Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amator Re: Maraton historyczny - punktacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.04, 23:40 Moze na zakonczenie Maratonu trudniejszy test wielopunktowy ,np 5 Odpowiedz Link Zgłoś