Gość: Kubeu Bożena Ronowicz jest debilem i ćwokiem IP: *.softbank.pl 06.10.03, 16:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubeu Re: Bożena Ronowicz jest debilem i ćwokiem IP: *.softbank.pl 06.10.03, 16:17 A teraz niech mnie zaskarża Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pixel Re: Prokuratura ściga internautę, który obraził p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.03, 16:46 To naprawde musi byc kretynka szkoda słów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ya Re: Prokuratura ściga internautę, który obraził p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.03, 16:48 Trzeba być kretynem by się za taki epitet obrażać pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronio Re: Prokuratura ściga internautę, który obraził p IP: *.rtk.net.pl 06.10.03, 17:03 ronowicz! ty jeszcze bez wstydu patrzysz w lustro?! ale kompromitacja, ja cię sunę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian503 Re: Prokuratura ściga internautę, który obraził p IP: 213.17.235.* 07.10.03, 08:37 Kturyś z internautuw był świadkiem jak wielebny z ambony nawoływał zeby głosować na panią Ronowicz to ja jestem pewny że była jego gosposią i świetnie mu gotowała i przytulanki do snu śpiewała za to jest teraz dzielnym prezydentem Zielonej Gury dobrze że ja tam nie mieszkam.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kombatant encyklopedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.03, 16:56 Kretyn,kretynizm to objaw niedoczynnosci tarczycy,szczegolnie z endemicznych obszarow,na ktorych wystepuje niedobor jodu.Informacja z encyklopedii zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Trelka Re: Prokuratura ściga internautę, który obraził p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.03, 16:58 Prokuratura powinna odmówić wszczęcia postępowania w sprawie obrazy wysokiej rangi Urzędnika. Obraźliwe jest bowiem nie to, że anonimowy internauta reprezentujący zapewne mało ustosunkowane sfery poczuł się swobodnie w swoim własnym Państwie, ale to, że owe Państwo nie potrafi zagwarantować swoim obywatelom rozsądnych terminów w sprawach sądowych dotyczących nierzadko kwestii o życiowym znaczeniu. Wysokiej rangi Urzędnik - który ponosi przecież współodpowiedzialność za jakość Państwa - przedkładając swoją własną dumę nad demokratyczne standardy, zobowiązujące osoby publiczne do szczególnej wyrozumiałości na trzeciorzędne epitety ośmiesza się szukając "sprawiedliwości" u prokuratury. Jacek Trelka radny gminy Kowala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim Re: Prokuratura ściga internautę, który obraził p IP: *.sulechow.net 06.10.03, 21:14 Brawo dla tego Pana! Wreszcie jakiś wyważony rozsądny głos! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WB Re: Prokuratura ściga internautę, który obraził p IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.03, 23:53 UWAZAJ PAN BO JESZCZE PANA PODA DO SADU ZE MOWI PAN O OSMIESZANIU. A MOZE TO ZYCIOWA SPRAWA PANI PREZYDENT? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adonis Re: Prokuratura ściga internautę, który obraził p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.03, 17:04 Dajcie babie spokój. Albo rzeczywiście jest kretynką (zdjęcie na to wskazuje, ale pozory mylą), albo przechodzi swoje kobiece sprawy i dlatego jest tak drażliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . A BIOLOGIE TO W SZKOLE MIAL? Jakie kobiece sprawy? IP: *.server.ntli.net 06.10.03, 20:32 Ostatnia miesiaczka - na oko - ze 20 lat temu, koniec menopauzy z 10 lat temu. Babcia powinna juz sie psychicznie ustabilizowac, to nie ryczaca 40-tka, jak...Madonna, przykladowo. Czy Stone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Prokuratura ściga internautę, który obraził p IP: *.magma-net.pl 06.10.03, 18:31 wolność słowa nie polega na bezkarnym lżeniu kogokolwiek. Ten internauta - skoro zrealizował swoją wolnosc obrazając panią prezydent, powinien uszanować wolnośc pani prezydent, która ma prawo dochodzić zadośćuczynienia. to jest wolny kraj (no prawie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toja... Obraza partii i godła nad biurkiem, kretynka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.03, 19:18 I noga stołowa stała na drodze nagniotka, nie wiem czy nad głową , czy na głowę spadła jej paprotka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barton98 Re: Obraza partii i godła nad biurkiem, kretynka! IP: *.godula.net / *.godula.net 06.10.03, 22:31 a gdyby tak nazwac internaute kretynem? tez mnie moze pozwac? a moze mniej niz zero? tymczasem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psycholog myślenie małego formatu IP: 213.199.193.* 07.10.03, 09:41 za chińskim murem zakazane sa "gazetki" a jeden pecet w internecie znaczy utrzymanie dla jednego ubolca to są trudne sprawy do pojecia dla ludzi zbyt małego formatu którzy przypłynęli na fali, ktoś im powinien wytłumaczyć jak nie rydzyk to prokurator: inter-net chcesz i w nim robić robić porzadek, rób go od góry inaczej będziesz dowodem tego że ryba psuje sie od (góry)głowy bo po "ulicach" internetu biegają wszystkie świry i różni dywersanci, co powiecie jeśli się okaże że "paszkwila" na polską władze zadedykował jakiś "żołnierz" ze współczesnego pola walki gebelsowskiej propagandy takiej to gadziny pełno od czasu accesu do uni czy akcesji, jaka to róznica ? srają na polskę i polaków, może ktoś z oficjeli wytoczy im proces o zniesławianie Polski , adieu.ja sie pytam kto to jest np "kontrowers" "arnold" "ballest" z zadupia polskiego!!! kto wyciąga armatę na szkolna dziatwę, powagi PAŃSTWO POLSKIE!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psycholog dobra ...czas minął ... teraz ja IP: 213.199.193.* 07.10.03, 12:31 człowiek to znaczy coś wiecej niż tylko wdrapywanie się po ludzkich głowach ponad po to żeby pokazać... swoje "człowieczeństwo" : wokcńu icdioi tkżae lzidue tklyo peoabiwnzi prokoy weboc mcrdśąoi oacgatzjecąo śtiawa, nwiśeioamdi nzesaj kcuśhcroi pórośd oacgajztceąo wetchśwzasia nzgwanaeo beoigm, tklyo mtinroey pwonozbaie wornzbayi wsywjżyzaą się gbąięnc jeikoeilkwak soetrznwie nweat nseljapdjzoe. adieu. pokory maluczcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Jaka k? W tym wieku? Jesli juz, to burdel-mama. IP: *.server.ntli.net 06.10.03, 20:40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vertus Re: Ronowicz ty używaj słowa paskuda bo ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.03, 23:40 Krzysiu na to okreslenie trzeba sobie solidnie zapracowac nie obrazaj dziwczyn przy drodze. Pani "P" to nie jest jakaś tam k.... tylko jak już wielokrotnie napisano Kretynka i sądzę że ci co to napisali wiedzieli co mówią i piszą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brumm Re: Prokuratura ściga internautę, który obraził p IP: *.evrtwa1.dsl-verizon.net 06.10.03, 20:52 taaak... teraz to juz nikt nie ma watpliwosci, ze pani prezydent to faktycznie kretynka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maćkos Re: Prokuratura ściga internautę, który obraził p IP: *.gdynia.mm.pl 06.10.03, 21:33 Proponuję aby wszyscy internauci jednogłośnie nazwali Panią prezydent Zielonej Góry zdebilniałą kretynką....może do końca życia nie wyjdzie z sądów, sądząc się z 1/4 Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: profesor Re: Prokuratura ściga internautę, który obraził p IP: *.rtk.net.pl 06.10.03, 22:39 serio mówiąc, to mozna się spodziewac więcej takich "afer", bo zdesperowani ludzie mają już tylko jedno: słowa, poprzez które mogą wylać swoją złość. jeżeli ktos urządza sobie z samorządu okresowe biuro podróży - to czego się spodziewa od ludzi, żyjących z dnia na dzień bez szerszej perspektywy? świętego spokoju? akceptacji? uwielbienia? "wy sie wozicie za pieniądze podatników, a my czynszu nie mamy z czego zapłacić!" dziś KAŻDY POLITYK, obojętnie jakiego szczebla, jeśli nie będzie prowadził ostentacyjnie oszczędnego trybu rządzenia, musi liczyć się z napastliwością ludzi, którzy coraz częściej tylko ścianę widzą przed swoimi oczyma... i trzeba być nieprawdopodobnie zapatrzonym we własny pępek, w swoje rozdęte nieprzyzwoicie ego, żeby tego nie rozumieć i robic awanturę o jedno słowo wykrzyczane w desperacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . A niech kretynka sciga ludzi nawet przez Interpol. IP: *.server.ntli.net 06.10.03, 23:15 I zagranica swoje trzy grosze chetnie dolozy! Odpowiedz Link Zgłoś
tao27 Re: Prokuratura ściga internautę, który obraził p 06.10.03, 23:01 Jak można do tak WAZNEJ persony powiedzieć KRETYNKO niesamowite, wręcz nieprawdopodobne że jakiś głupol śmiał tak powiedzieć.Wstyd oj wstyd. Tak ważna osoba w Zielonej Górze to z cała pewnośća nie KRETYNKA tylko Pani pełna spokoju i rozwagi.Nie podejrzewam aby taka Pani pełna spokoju i rozwagi doniosła do Prokuratury na jakiegos internautę.WYMYŚLILIŚCIE TO WSZYSTKO oj wstyd wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mailman Re: Prokuratura ściga internautę, który obraził p IP: *.abhsia.telus.net 06.10.03, 23:28 Nie mam prawa sie wypowiadac na temat Zielonej Gory,bo "ja nietutejszy" ale wydaje mi sie ze jacys kryminalisci mieszkaja w Zielonej Gorze, to moze by sie ta Pani (rzeczona Kretynka) do spolki z kolezanka Prokuratorowa wziela za nich, zamiast ganiaciac za czyms tak iluzorycznym jak komentarz w internecie. Przeciez to kretynstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 007wc Re: Prokuratura powinna P.Prezydentową za syf w ZG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.03, 23:35 Mam nadzieję ze choć Prokurator w Zielonej Górze okaże sie zdecydowanie mądrzejszy od tej jakieś tam Prezydentowej której coś tam w głowce sie nie poukładało jak należy. A moze by ta Pani bardziej solidnie sie wzieła za sprawy ZG bo jak ostatnio tam byłem to straszny syf widać tu i tam.No ale jak można to dostrzec za szybki samochodu prawdopodobnie LANCI.Szanowna Pani rozsądek nie boli i to Pani powinna wiedzieć.Mam nadzieję że za taki komentarz nie wsadzi mnie pani do ciupy, bo strasznie się boję żyć bez piwka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 22 Re: Prokuratura ściga internautę, który obraził p IP: 212.69.76.* / 212.69.76.* 07.10.03, 00:16 Kochana pani prezydent Uwazam ze ma pani racje Ratujac sie prokuratorem Wreszsie zniszczymy Oszolomow ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Oj, ja tez chce!!! IP: *.dip.t-dialin.net 07.10.03, 00:36 Fajny wierszyk! Spodobal mi sie. Niniejszym chetnie dolaczam sie do inicjatywy i nazywam pania prezydent kretynka. Ciekawe, czy i za mnie sie wezmie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SK Re: Prokuratura ściga internautę, który obraził p IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.03, 01:13 Nie popieram doniesienia pani prezydent, ale tez autor wypowiedzi i jego koledzy mają elementarny brak kultury, generalnie nie powinno sie wyzywać kogoś słowami mogacymi urazić. Można kogoś nie lubić, ale wyzwiska, zwłaszcza wobec kobiety zwyczajnie nie przystoją. Tylko tyle. Facet jak ma "jaja" i klasę to powinien kupic kwaity i iść przeprosić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja ta glupia CCii.PPaa IP: *.proxy.aol.com 07.10.03, 02:58 KKuu.RRwwAA PPiiEErr.DDooLLooNNaa Odpowiedz Link Zgłoś
geruestaw Re: ta glupia CCii.PPaa 07.10.03, 13:26 Przestań z taką twarzą. Zdjęcie można przy cukiernicy postawić by dzieci cukru nie wyjadały. Odpowiedz Link Zgłoś
synziemi Re: Prokuratura ściga internautę, który obraził p 07.10.03, 09:15 Rzeczywiscie kiepsko ta Wasza prezydent wypada... Moze sie opamieta i przeprosi wszystkich zainteresowanych a takze tu piszacych. Zobaczymy jak z tego wybrnie. Na razie to raczej osmiesza sie tym postepowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
synziemi Re: Prokuratura ściga internautę, który obraził p 07.10.03, 09:21 Oczywiscie nie mam nic uwlaczajacego na mysli piszac te slowa. Szacunek dla wszystkich, takze dla pani prezydent. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: Prokuratura ściga internautę, który obraził p IP: *.cezex.pl 07.10.03, 09:26 Witam A o co tu chodzi. Dlaczego Pani Prezydent jest .. no.. noo. Nie jestem z ZG. A z drugiej strony nie jestem pewien czy w nastepnych wyborach Pani Prezydent coś zaszkodzi. Przecież są znane przypadki, że złodzieje byli reelektowani na kolejne kadencje. Moim zdaniem róznica między Polską a Rumunią polega tylko na używaniu innego języka (my mówimy tylko po polsku (tylko !!!!) a Rumuni po tylko po rumuńsku. A reszta jest milczeniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielki Rozum Re: Prokuratura ściga internautę, który obraził p IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.03, 10:06 Histeryczka i debilka. Juz sobie wyobrażam reakcje pana Kropiwnickiego, gdyby nazwać go palantem i kurwim łbem, którym jest w istocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie trzymający wła Jeden mówi "jesteś zerem" drugi "spieprzaj dziadu" IP: *.promontel.net.pl / *.promontel.net.pl 07.10.03, 10:44 Wiele państw robi wszystko żeby zamknąć "usta" Internetowi. Dla nas i dla wielu nam podobnych jest to jedyna możliwość wyrażenia swojej opinii nie narażając się bezpośrednio na kontratak ze strony "grup trzymających władzę". Bo to właśnie one najczęściej tej krytyce podlegają. Sam zwykle staram się używać raczej łagodnych zamienników słoiwa kretyn, ale przecież nie zawsze utrzyma się nerwy na wodzy. Każdy z takich ataków na Internet czy Internautów, to krok do zamknięcia tej instytucji ust - nie pozwólmy na to!Więcej przeczytaj TU: "Spieprzaj dziadu bo jesteś zerem!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marynat Re: Kretynka. Obrażliwy epitet? Trafna diagnoza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.03, 11:33 Gdyby była kretynką, to by sobie nie wykombinowała wycieczki do Rumunii za pieniądze zielonogórskich podatników. Z drugiej strony - gdyby nie była kretynką, toby tam nie pojechała na koszt miasta, przecież takiego wydatku nie da się ani ukryć, ani uzasadnić. Ot, zachowała się jak taka mała naciągaczka dopuszczona zbyt blisko do municypalnej kasy, a nie mająca dość instynktu samozachowawczego i moralnych hamulców by się powstrzymać przed "prywatyzacją" korzyści z zajmowanego stanowiska. Banał. Radni z Łodzi jeździli do Afryki szkolic się w odsalanu wody morskiej. Takich "numerów" można przytaczać na kopy. Powinna była już dawno koszt wycieczki zwrócic do kasy, przeprosić i obiecać "że już nigdy więcej nie wyda publicznej forsy na swe fanaberie". A ona "robi oburzoną" i po raz kolejny nadużywa swego stanowiska zawracejąc głowę prokuraturze, bo przecież szeregowemu obywatelowi na taki donos prokuratura odpowiedziałaby tekstem byłego ministra sprawiedliwości i prokutatora generalnego RP: "spieprzaj dziadu" lub, w tym przypadku "spieprzaj dziadówko". Więc jak? Kretynka? A może wybitna umysłowość i dama o kryształowej uczciwości? Tak czy owak - prezydentaka Zielonej Góry, której dedykuję wierszyk Tuwima "Karta z dziejów ludzkości" z 1930 roku, bo problem tu dyskutowany nie jest nowy: Spotkali się w święto o piątej przed kinem Miejscowa idiotka z tutejszym kretynem. Tutejsza idiotko! - rzekł kretyn miejscowy - Czy pragniesz pójść ze mną na film przebojowy? Miejscowa kretynka odrzekła - Z ochotą, Albowiem cię kocham, tutejszy idioto. Więc kretyn miejscowy uśmiechnął się słodko I poszedł do kina z tutejsza idiotką. Na miłym macaniu spłynęła godzinka I była szczęśliwa miejscowa kretynka. Aż wreszcie szepnęła: - kretynie tutejszy! Ten film, mam wrażenie, jest coraz nudniejszy. Więc poszli na sznycel, na melbę, na winko, Miejscowy idiota z tutejszą kretynką. Następnie się zwarli w uścisku zmysłowym Tutejsza idiotka z kretynem miejscowym. W ten sposób dorobią się córki lub syna: Idioty, idiotki, kretynki, kretyna. By znowu się mogli spotykać przed kinem Tutejsza idiotka z miejscowym kretynem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: Prokuratura ściga internautę, który obraził p IP: *.wskiz.poznan.pl 07.10.03, 11:50 Jeżeli jest się osobą publicznie znaną i podejmującą decyzję, to należy być przygotowanym na to, ktoś inny obraźliwymi słowami wyrazi swoje odmienne stanowisko.Osoba publiczna musi umieć oddzielić "atak na problem" od "ataku na osobę". Jeżeli tego nie potrafi, to nie powinna aspirować do zajmowania pozycji na których niezależnie od tego co zrobi i jak zrobi zawsze znajdą się krytycy nie przebierający w środkach wyrazu. Uważam, że zamieszanie z udziałem prokuratury jest nikomu niepotrzebne - chyba,że ma to być wstęp do kampanii wyborczej, a jeżeli tak to w bardzo złym guście. Odpowiedz Link Zgłoś
mloo Łubu Dubu, łubu dubu ... 07.10.03, 12:06 ...niech nam żyje Pani Prezydent....... . To powiedziałem ja internauta. P.S. Będzie nagroda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kronos Re: Prokuratura ściga internautę, który obraził p IP: *.com 07.10.03, 12:11 Kretynizm to choroba a ta pani jest po prostu IDIOTKĄ , co juz udowodnila publicznie. Poza tym nie zycze sobie aby osoby tego pokroju braly pieniadze z moich (niemalych) podatkow. Ta osoba trwoni publiczne pieniądze wiec prokuratura powinna sie blizej przyjzec jej poczynaniom Ps. Stac mnie na adwokata ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
clapaucius Re: Prokuratura ściga internautę, który obraził p 07.10.03, 12:55 Proponuję zawiązać inicjatywę społeczną na rzecz zniesienia zapisu o 'obrazie majestatu'. Należy ją zastąpić zapisem nakładającym dotkliwe kary na urzędnika publicznego który dopuści się znieważenia obywatela. Uzasadnienie: Urzędnik publiczny jest służącym obywateli (civil servant). W relacji Pan-służący kurtuazja Pana względem służącego wynika z dobrego wychowania i jest mu udzielana w zamian za staranne wywiązywanie się ze służby. Grzeczność służącego względem Pana jest obowiązkiem par essentia zawodu. Generalnie, urzędnicy publiczni w ogóle winni być pozbawieni praw publicznych ale nie sądzę by udało się to realnie przeforsować. Niedawna historia rozmowy Miller-Ziobro pokazuje jak bizantyńskie jest polskie podejście do zagadnienia. Ktoś próbował oskarżyć Millera o znieważenie 'funkcjonariusza publicznego', podczas gdy w tamtej relacji Miller występował jako służący wobec Pana i właściwym zachowaniem przewodniczącego komisji było wezwanie straży marszałkowskiej i zlecenie obatożenia aroganta za znieważenie Obywatela. Pani prezydent Zielonej Góry istotnie jest kretynką, jeżeli złożyła donos do prokuratury o nazwanie jej tak. Nazywam się Stanisław Semczuk i odpowiem na wezwanie prokuratury złożone mailem na adres clapaucius@gazeta.pl. Z oczywistych względów nie ujawnię publicznie adresu ani numeru telefonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuit Re: Prokuratura ściga internautę, który obraził p IP: *.podgorzyn.sdi.tpnet.pl 07.10.03, 13:43 Nie bede pisał, ze Ronowicz jest kretynką, chociaż może jest to prawda. Zbyt sobie cenię wolnosć, mimo że jest pozorna. Jesli powstanie precedens, to wszyscy wylądujecie za kratkami, bo każdy na forum kogos obraził, obraża i bedziecie do gazety wysyłać grypsy. Moim zdaniem jednak lepiej być kretynem niż zerem lub Leszkiem Millerem. Odpowiedz Link Zgłoś