Dodaj do ulubionych

wniosek do prokuratury

05.10.03, 23:46
Byłem na forum Gazety i mam pytanie czy pani prezydent złoży więcej wniosków
do prokuratury za obrazę?następne pytanie to czy pani prezydent poda się do
dymisji?
Obserwuj wątek
    • wieslaw.rewerski Pytania bez odpowiedzi 07.10.03, 16:24
      czaja12 napisał(a):

> czy pani prezydent złoży więcej wniosków
      > do prokuratury za obrazę? (...) czy pani prezydent poda się do
      > dymisji?

W obecnej sytuacji pytania te są całkowicie zasadne. Zwlekanie z udzieleniem
      odpowiedzi na nie robi więcej złego, niż dobrego.

Wiesław Rewerski
      pan_bezrobotny
    • czaja12 Re: wniosek do prokuratury 07.10.03, 19:05
      Czy pani rzecznik bierze pieniądze za milczenie?Bardzo ciekawe podejście takie
      nowatorskie.Czyżby nowy pomysł pani Ronowicz,pewnie podpatrzony w
      Rumunii.Gratuluje nowatorstwa!
    • wieslaw.rewerski Lekceważące milczenie 12.10.03, 13:08
      Wpadam tu co jakiś czas, bo choć nie jestem z Zielonej Góry, to ciekawi mnie
      stanowisko wysokiego urzędu w sprawie, która poruszyła całą Polskę. Zdumiony
      jestem, że można tak lekceważyć opinię publiczną. Minęło 7 dni od postawienia
      mu pytań, a urząd milczy...

Wiesław Rewerski
      pan_bezrobotny
      • czaja12 Re: Lekceważące milczenie 12.10.03, 23:57
        Dlaczego władza milczy,czyżby nastał nowy Urban?
        Dziękuje panie Wiesławie,ale chyba nie doczekamy się odpowiedzi.Już się nie
        dziwię dlaczego nazwano panią Ronowicz tak jak nazwano.
    • wieslaw.rewerski Niech kłuje w oczy! n/txt 16.10.03, 00:28
    • marta.sawicka Re: wniosek do prokuratury 25.10.03, 07:47
      Pragnę poinformować, że z powodu moich problemów zdrowotnych działalność
      miejskiego forum zostaje zawieszona do dnia 1 stycznia 2004. Za przerwę
      przepraszam.

Marta Sawicka
      • wieslaw.rewerski Re: wniosek do prokuratury 26.10.03, 21:57
        marta.sawicka napisał(a):

> Pragnę poinformować, że z powodu moich problemów zdrowotnych działalność
        > miejskiego forum zostaje zawieszona do dnia 1 stycznia 2004. Za przerwę
        > przepraszam.
        >
        > Marta Sawicka

Szanowna Pani!

Przede wszystkim życzę zdrowia.

W kwestii merytorycznej natomiast chciałbym zwrócić uwagę na dwie sprawy. Po
        pierwsze, działalność forum miejskiego nie jest zawieszona. Dowodem tego jest
        choćby mój niniejszy wpis. I po drugie, nieodniesienie się przez Panią choćby
        słowem do jakże zasadnych pytań, które postawiono w tym wątku, świadczy o
        uprawianiu przez Panią Prezydent strusiej polityki. Chowanie głowy w piasek nie
        jest nigdy przejawem mądrości. W obecnej sytuacji tym bardziej.

Wiesław Rewerski
        pan_bezrobotny
      • czaja12 Re: wniosek do prokuratury 01.11.03, 14:07
        Naprawdę życzę powrotu do zdrowia.I nowego pracodawcy i przykro,że nie
        odpowiedziała pani na pytanie.Uważam,że prezydent Zielonej Góry powinna podać
        się do dymisji.
    • czaja12 Re: wniosek do prokuratury 02.01.04, 17:39
      Witam,szczęśliwego nowego roku.Jest 02.01.2004 Czyli pani Marta wróciła i
      odpowie na moje pytania,chyba że bierze pieniądze za to że jest.Kolejne
      pytanie czy pani prezydent dalej ma taką straszną deprechę?
      • megi_k Re: wniosek do prokuratury 05.01.04, 18:06
        Pani Marta bierze pieniądze za dyrygowanie innymi i narzekanie jak to ciężko
        musi pracować. Pani prezydent z pewnością Ciebie nie zawiedzie i odda kolejne
        sprawy do prokuratury! Szczęśliwego Nowego!!!!!
    • marta_sawicka Re: wniosek do prokuratury 10.01.04, 14:04

> Byłem na forum Gazety i mam pytanie czy pani prezydent złoży więcej wniosków
      > do prokuratury za obrazę?
      JEŻELI UZNA, ŻE OSOBY JĄ OBRAŻAJĄCE ŁAMIĄ PRAWO, TAK.

następne pytanie to czy pani prezydent poda się do
      > dymisji?
      NIE MA POWODU DO PODEJMOWANIA TAKICH DECYZJI.

Bardzo się cieszę, że już wróciłam do pracy. Aby wszystko było już jasne. Nie
      otrzmuję pieniędzy za odpowiadanie na forum. Uważam, że jest moim obowiązkiem
      odpowiadać na pytania nie tylko mediów, ale również Mieszkańców.
      • wieslaw.rewerski Pytania konkretne, rzeczowe i kulturalne 27.01.04, 22:43
        marta_sawicka napisała:

> > Byłem na forum Gazety i mam pytanie czy pani prezydent złoży więcej wniosk
        > > ów do prokuratury za obrazę?
        > JEŻELI UZNA, ŻE OSOBY JĄ OBRAŻAJĄCE ŁAMIĄ PRAWO, TAK.

Szanowna Pani!

Niedawno była Pani uprzejma stwierdzić, że będzie Pani odpowiadała na pytania
        konkretne, rzeczowe i kulturalne. Te, które postawił czaja12, odpowiadają tym
        kryteriom. Dziwię się więc, że na to, które cytuję, nie odpowiedziała Pani
        równie konkretnie i rzeczowo. Uciekła się Pani do użycia trybu warunkowego,
        podczas gdy wszyscy wiemy, że wypowiedzi bardzo licznych internautów były wobec
        pani Ronowicz równie agresywne i obraźliwe, co ta pierwsza. Ta, po której
        skierowano sprawę do prokuratury...

Pozwoli Pani, że sformułuję teraz pytania, także posiłkując się trybem
        warunkowym. Po pierwsze, jeśli wtedy pani Ronowicz uznała, że obrażająca ją
        osoba złamała prawo, to czy równie obraźliwe wypowiedzi kolejnych osób uznaje
        także za łamiące prawo? I po drugie, jeśli tak, to kiedy pani Ronowicz złoży
        kolejne doniesienia do prokuratury oraz ile ich będzie?

Chciałbym też dowiedzieć się, czy pani Ronowicz do sformułowanych przez setki
        ludzi krytyk jej nadwrażliwej reakcji zamierza odnieść się w sposób inny niż
        angażowanie organów ścigania.

Mam nadzieję, że moje pytania uzna Pani za konkretne, rzeczowe i kulturalne. Ja
        w każdym razie oczekuję na nie odpowiedzi. A stawiam je, ponieważ uważam - jak
        już wcześniej napisałem - że strusia polityka w tym przypadku nie jest dobra. W
        sprawie tak głośnej, która wzbudziła tak wielkie emocje, należy mieć odwagę
        albo otwarcie bronić swojego wcześniejszego stanowiska, albo również otwarcie
        powiedzieć co i dlaczego w nim się zmieniło. Bez tej otwartości pani prezydent
        nie ma szans na odbudowanie swojego autorytetu i przywrócenie powagi pełnionego
        urzędu. Po prostu pozostanie z przyklejoną jej etykietką...
        • wieslaw.rewerski A odpowiedzi brak... 28.01.04, 22:36
          Czyżby moje pytania nie spełniały jakichś kryteriów ukrytych? Jeśli tak, to
          proszę je ujawnić, abym miał szansę na sprostanie wymogom.
          • wieslaw.rewerski Re: A odpowiedzi brak... 30.01.04, 08:41
            Z nadzieją prawdzam codziennie...
            • k04 Re: A odpowiedzi brak... 30.01.04, 16:36
              Obawiam sie, e Panskie nadzieje sa plonne. Pani Sawicka zajeta jest pisaniem
              ostrych oswiadczen, bo ci "bezczelni " radni smia perfidnie wprowadzac w blad
              mieszkancow naszego miasta! A konkretnie chodzi o wydatki jakie poczynila pani
              Prezydent i jej swita! No coz, latanie samolotem w kazda delegacje, remont
              wspanialego gabinetu Matki Wszystkich Zielonogorzan, dykatafony (coo by nagrac
              i podac do propkuratury ewentualnych lapowkarzy), aparaty cyfrowe i inne dobra
              jakimi raczy sie ekipa to przeciez tak nie wiele! A mialo byc tak przejzyscie i
              oszczednie! Demagogia az milo!
            • wieslaw.rewerski Istotna informacja 30.01.04, 20:35
              Czekając na odpowiedzi, wysłałem do pani Sawickiej informację o publicznym
              postawieniu jej pytań. Chciałem wyeliminować ewentualność niezapoznania się z
              nimi z powodu wpisania ich w wątku oznaczonym jako już załatwiony.
    • wieslaw.rewerski Czekamy n/txt 11.02.04, 15:52

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka