Dodaj do ulubionych

plus dla PO

25.08.11, 10:50
dziwie sie, ze ja, ktory nie darze rzadzacej partii wielka sympatia, musze (CHCĘ !) publicznie dawac plusy PO bo jej zwolennicy jakos tutaj malo aktywni sie zrobili.

otoz dwa dni temu (ostatnia aktualizacja 23-08-2011 18:11) na stronach Rzeczpospolitej ( www.rp.pl/artykul/597063,705747-PO-przeprasza-za-pisowskie-bydlo.html )

przeczytalem bardzo ciekawa informacje:

Młody działacz PO z Bydgoszczy uważany tam za zaufanego człowieka ministra Radosława Sikorskiego w sobotę, komentując na komunikatorze Twitter zorganizowaną w Warszawie konwencję wyborczą PiS stwierdził: "Wystarczą dwa antyniemieckie zdania i pisowskie bydło dostało spamów" (pisownia oryginalna, prawdopodobnie chodziło o spazmy - red).

Takiego określenia użył Tomasz Hardyk, doradca wicewojewody kujawsko-pomorskiego, wobec uczestników warszawskiej konwencji PiS. – Oburzające, ta wypowiedź nie powinna mieć miejsca - komentuje Małgorzata Kidawa-Błońska, rzeczniczka sztabu Platformy.

Władze PO chcą, by kujawsko-pomorskie struktury tej partii wyciągnęły konsekwencje wobec kandydata tej partii na posła Tomasza Hardyk, doradcy wicewojewody kujawsko-pomorskiego Zbigniewa Ostrowskiego.

Odbyłem bardzo jednoznaczną w swojej formie rozmowę z Tomaszem Hardykiem. Mogę zapewnić, że takie sytuacje się nie powtórzą - powiedział wicewojewoda w wywiadzie dla Polskiego Radia Pomorza i Kujaw. Dodał też, że jego doradca dostał „żółtą kartkę". Sam Tomasz Hardyk na antenie radia PIK przeprosił za swój twitterowy wpis. – We wpisie znalazły się obraźliwe stwierdzenia, za które serdecznie przepraszam wszystkich, którzy poczuli się tym wpisem obrażeni.

az chce sie powiedziec AT LAST!!! ktos na szczytach wladzy poszedl po rozum do glowy i stwierdzil CHAMSTWU mowimy NIE. mam nadzieje, ze tak jak tzw "afera gryficka" w 1953r byla przelomem w podejsciu do kolektywizacji w PRLu dla partyjnych dołów, tak i napietnowanie autora "pisowskich bydlakow" bedzie zwiastunem nowego w debacie politycznej w RP.

Obserwuj wątek
    • byly-kadi-lak Bydgoszcz 25.08.11, 15:45

I co, a Sikorski to co ? Twittowal o Powstaniu Warszawskim wbijajac gwozdz w dupe Prezydenta RP. No big deal !!!

Widzisz Pan, Pan Bydgoszczy nie znasz. Znasz Pan ? smile
      To sie i dziwisz. Ja nie, bo ja sie tam, niestety, urodzilem ale juz od 15 roku zycia moim celem bylo stamtad uciec jak najdalej. Kiedys napisze ksiazke o Bydgoszczy Bydzia zwanej, dam Ci przeczytac jeszcze zanim pojdzie do druku smile
      Krotko: Bydgoszcz to poniemiecka , 400- tysieczna wies. Mentalnie , bo architektonicznie przypomina powiedzmy 50 000 miasto z ogromnymi obrzezami. To byla przed wojna dziura na granicy, pelna Niemcow, ktorych zabito lub uciekli gdzie ich oczy poniosly. Po wojnie z rolniczego rejonu splyneli tam rolnicy, poetycko zwani bambrami, szukajacy lzejszej niz rola roboty w miescie. Zanlezli ja w kilku zakladach- molochach, pobudowali swoje chaty i zyli wiejskim zyciem . I tak mniej wiecej do dzis pozostalo. Zyjacy w miescie , skapy i wyrachowany bamber po WSP albo ATR ( teraz to Uniwerkismile)
      Miasto zyje w cieniu i z komplekami mniejszego o polowe Torunia, ciagle animozje podsycaja takie zdarzenia jak przeniesienie Akademii Medycznej w BYDGOSZCZY do TORUNIA (!!!) itp.
      Kto mieszkaw centrum a musi zostac w Bydzi, wieje kilkanasci kilometrow za miasto i dojezdza, kto nie musi- wieje dalej. Z mojego LO w Bydzi z 40 osob zostalo pewnie z 10.
      reszta zwiala. To relatywnie duze "miasto" nie wypuscilo w swiat nikogo wybitnego ( znow komleks chocby Torunia)
      Tak wiec jak widzisz ministra albo prezydenta , albo doradce lub senatora z Bydzi to sie nie dziw, oczekuj tylko najgorszego.
    • byly-kadi-lak Czyli kolejna bydgoska * na firanemcie PO 25.08.11, 15:55
      Pamietacie tego z gaciami na pustej glowie ?

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,8642990,Nie_bedzie_dymisji_za_stringi__Asystent_min__Sikorskiego.html
      • leny20-4-7 Re: Czyli kolejna bydgoska * na firanemcie PO 26.08.11, 18:45
        pamietamy, a takze i o corce najlepszego ministra finansow zatrudnionej w "odzyskanym" MSZecie, o sciganiu internautow i grozbach procesow...a takze o tym wyjatkowym megalomanstwe Twojego Kadi ulubionego ministra uzewnetrznionym we wpisie na twiterze "do prezydenta asada", ktorego pozniej okazalo sie ze nie bylo.

jest tylko jedno ale...ale tu nie jest watek o p. Sikorskim czy jego najnowszym przyjacielu p. Giertychu. tylko o tym, ze wierchuszka Platformy Obywatelskiej pokazala, ze zmienia wajche!!! nie ma przyzwolenia na epatowaniem "bydlem" w stosunku do PiS. chociaz sa to wedlug mnie zagrywki obliczone pod wybory i zbieranie wlasnie tego typu plusow u glosujacych ale tymniemniej moze dojdzie do opamietania w obu wrogich sobie plemionach...o sory ugrupowaniach. i tego typu "zolte karki" czy "przepraszam urazonych" sa droga w dobrym kierunku.

ps. co do Bydgoszczy to czy tam przypadkiem nie wybuch, mial wybuchnac, tam strajk generalny w czasach pierwszej Solidarnosci? poza tym jak zwykle bardzo barwnie, dziex.
        ps2. co z ta Irena u Was w "hameryce"... to cos powaznego czy taki sam njus jak ostatnie trzesienie?

• byly-kadi-lak Re: Czyli kolejna bydgoska * na firanemcie PO 26.08.11, 20:34

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka