Dodaj do ulubionych

Opłaty parkingowe w ZG

IP: 212.160.123.* 18.01.02, 14:47
Czy próbowaliście już opłacić parking w centrum ZG po tym jak dostaliście za
wycieraczkę "liścik" od parkingowego? Ja próbowałem! Od 1 stycznia w Biurze
Strefy Parkingowej na Chopina kosztuje to 16zł (słownie: szesnaście)!!!!!!!!
Dotychczas kosztowało to czas postoju + 2 zł "manipulacyjne". Sam często
korzystałem z tej formy "rozliczenia" jak nie miałem czasu szukac parkomatu.
Wyrwałem panu w Biurze mój kwitek z ręki - będe utrzymywał, że kwitek zza
wycieraczki wyciągnął widac jakis pijak - kolekcjoner. Niech mnie ciągną przed
sąd i udowodnią że kwitek miałem za wycieraczką!
Obserwuj wątek
    • sunrise Re: Opłaty parkingowe w ZG 19.01.02, 10:17
      Gość portalu: ZG napisał(a):
      > Czy próbowaliście już opłacić parking w centrum ZG po tym jak dostaliście za
      > wycieraczkę "liścik" od parkingowego? Ja próbowałem! Od 1 stycznia w Biurze
      > Strefy Parkingowej na Chopina kosztuje to 16zł (słownie: szesnaście)!!!!!!!!

a abonament miesięczny zdrożał o 200% - teraz kosztuje 150 zł dla firm, a jeśli
      ktoś zrezygnuje z faktury, zapłaci 100 zł
      to śmierdzi przekrętami
    • Gość: Bartek Re: Opłaty parkingowe w ZG IP: *.issi.uz.zgora.pl 19.01.02, 10:27
      Z jednej strony to i tak w ZG jest (bylo) chyba najtaniej w Polsce...
      Z drugiej jawne skur....stwo!
      • tom_tom Re: Opłaty parkingowe w ZG 19.01.02, 17:59
        Ale to co było do tej pory też było jawna głupotą. Można było nie kupić biletu,
        dali ci za wycieraczkę i płaciłeś w Pedizie tyle samo. Gdyby to był mój interes
        nie poszedłbym na to i też walił mandaty.
        Tak na marginesie nie cierpię płacić za poarkowanie w centrum.
      • Gość: kota7 Re: Opłaty parkingowe w ZG IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.02.02, 13:13
        Gość portalu: Bartek napisał(a):

> Z jednej strony to i tak w ZG jest (bylo) chyba najtaniej w Polsce...
        > Z drugiej jawne skur....stwo!

to prawda, że było dość tanio ale chyba nigdzie w Polsce strefa parkowania nie
        obejmuje 1/2 miasta i jednocześnie brak pakingów na obrzeżach strefy; wczoraj
        pojawiła się nowa jakość w poczynaniach prezesa Radziwiłowicza; jego ludzie
        zakładają blokady za niemanie kwitka opłaty; w pierwszej kolejności polują na
        samochody z obcą rejestracją; stranierii uważajta
        • jorn Re: Opłaty parkingowe w ZG 11.02.02, 13:56
          U nas w Warszawie strefa obejmuje tak na oko 3/4 obszaru miasta (cała gmina
          Warszawa - Centrum i wiekszość Targówka z wyjątkiem kawałka przy Wiśle, gdzie
          jest tylko park). Ostatnio chcieli nawet ją rozszerzyć, ale tu ciekawostka:
          nowy kawałek miał objąć okolice biblioteki uniwersyteckiej (to jest właśnie ten
          nadwiślański kawałek z parkiem, tam codziennie zostawiam samochód), a bezpłatny
          miał zostać kawałek troche bardziej na północ, gdzie nieści się sporo budynków
          mieszkalnych i biurowych, ale za to jest ulica Rozbrat (siedziba SLD).

Opłata za brak aktualnego kwitka, to 24 zł. Tak więc w ZG nie jest jeszcze tak
          źle.

Pozdrawiam
          • Gość: Optym Re: Opłaty parkingowe w ZG IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.02.02, 21:22
            Ale popis wszystkiego PEDiZ dał w zimie.
            Kasę brał przez cały czas do zimy, a jak przyszło do odśnieżenia parkinkingów
            to ... była mówiąc delikatnie "wielka kupa".
            PEDiZ-owcy jakby zapadli się pod ziemię (czyt. śnieg).
            Nie wymagajmy od tej pseudo-spółki zbyt dużo.
            Ja się spodziewam od niej tylko hamstwa (no jak piszesz chamstwo?), a może i
            dobrze.
            • Gość: qaz Re: Opłaty parkingowe w ZG IP: *.ipub.pl 12.02.02, 16:50
              Ja dostałem mandat w listopadzie. Stałem ze dwie godziny, w czwartek od 14 do
              16 ale wydawało mi się, że to jest podwórko posesji, a nie ulica. Na mandacie
              jest napisane aby uregulować nieopłacony czas. W kasie we wtorek pani
              powiedziała 20zł!!!! Bo nie powiadomiłem nikogo telefonicznie, że już
              odjechałem!!! Oczywiście nie zapłaciłem. Nie mam nic przeciwko opłatom, ale
              jeżeli mój samochód stał według ich wyliczeń 4 (czw,pt,pon i wt) dni, to
              powinienem mieć cztery mandaty za wycieraczką.
          • jorn Re: Opłaty parkingowe w ZG 26.02.02, 18:59
            Przeczytałem jeszcze raz mojego posta i złapałem się za głowę - w oczywisty
            sposób pomyliłem strefę ograniczenia prędkości ze strefą płatnego parkowanie:
            ta ostatnia jest jednak mniejsza, niz napisałem, uważam zresztą, że w obecnych
            granicach jest bardzo sensowna (obejmuje centrum i okolice, ale śa miejsca
            położone blisko starówki, gdzie można zaparkować bezpłatnie).

Przepraszam za wprowadzenie zamieszania i pozdrawiam

Jorn
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka