Gość: redakcja IP: *.ziel.gazeta.pl 21.01.02, 09:01 Czy chcielibyscie, aby w naszych autobusach MZK kierowcy puszczali muzyke? Jesli tak, to jaka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kolejarz Re: muzyka w MZK IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.01.02, 19:25 Może lokalne radio, np. Radio Zielona Góra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: muzyka w MZK IP: *.t19.ds.pwr.wroc.pl 21.01.02, 21:07 A może Akademickie Radio INDEX. Przecież Zielona Góra to miasto studentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: muzyka w MZK IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.02, 09:18 Radio Index to bardzo dobry pomysł! Puszczają fajną muzykę i mają bardzo urozmaicone wiadomości: ze świata, z kraju, lokalne i właśnie dla studentów. Po prostu idealnie. Z drugiej strony uważam, że to super wyzwanie dla studentów, którzy tworzą to radio. Mieliby szansę zaistnienia na szerokih wodach i udowodnienia, że mogą być lepsi i ciekawsi niż nudziarze z innych stacji. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: muzyka w MZK 22.01.02, 09:44 nic dodac nic ujac czasami moze klasyka jakas, ale pomysl z radiem index rewelacyjny moim zdaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: muzyka w MZK IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 17:52 jeżeli autobus to wg. Ciebie "szerokie wody" to ja już nic nie rozumiem! Swoją drogą pomysł jest bardzo ciekawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: muzyka w MZK IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 01:42 ja całkowicie popieram idee promowania Radia Zielona Góra w autobusach MZK, jest to rozgłosnia lokalna i co najważniejsze kładzie duzy nacisk namuzyke i programy rozrywkowe, uwiellbiam ta rozgłośnie bo stra sie trafic w gusta wszystkich słuchaczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alina Re: muzyka w MZK IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.01.02, 17:24 Zawsze budzę się przy radiu i myślę, że jadąc do pracy autobusem słuchanie lokalnej stacji to bardzo dobry pomysł. Radio indeks- popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: muzyka w MZK IP: *.issi.uz.zgora.pl 22.01.02, 19:10 Bez sensu 1) Autobusy sa po to, zeby jezdzic i sie nie spozniac... 2) Jeszcze troche i bedzie tam bar, kino i agencja towarzyska (no po dluzszym zastanowieniu :) ) 3) A moze ktos serdecznie nienawidzi radia INDEX? albo chociaz nie lubi (moim skromnym zdaniem sa bardzo nudni i jednotematyczni) 4) Co z prawami autorskimi? Czy MZK zaplaci? A moze bedzie doplata na bilecie? (Cena biletu : 1pln +4 gr. na Zaiks +VAT (oczywiscie) ) A poza tym prawdopodobnie bedzie to bardzo dobry powod do podniesienia cen biletow Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: muzyka w MZK 22.01.02, 19:44 alez dales po calosci! popieraj swoje radio. poza tym kawiarnia w autobusie juz byla (kto pamieta w jakim filmie pewien podchmielony pan nareszcie mogl cos zamowic?) o cenach nie bylo mowy. nie podsylaj im takiego pomyslu. Odpowiedz Link Zgłoś
kolejarz1 Re: muzyka w MZK 22.01.02, 20:33 arwena napisał(a): > poza tym kawiarnia w autobusie juz byla (kto pamieta w jakim filmie pewien > podchmielony pan nareszcie mogl cos zamowic?) Alternatywy 4? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: muzyka w MZK IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 22.01.02, 20:35 Nie mam nic przeciwko muzyce w autobusach - ale jesli moge to prosze o cos ciut ambitniejszego niz Radio Index - ja mam 24 lata i sorry ale uwazam, ze to fajny program, ale dla dzieci. Autobusem jezdza tez czasem dorosli, wiec proponuje cos bardziej uniwersalnego - jesli radio to albo radio zet albo radio zielona gora - te stacje przynajmniej nie denerwuja charakterem muzyki i sposobem prowadzenia. ale decyzja nalezy do MZK - tylko prosze nie jakies dolujace klimaty, albo dla odmiany muzyke z lat szescdziesiatych...po prostu uniwersalne przeboje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stevills Re: muzyka w MZK IP: *.uz.zgora.pl 22.01.02, 23:15 Gość portalu: Magda napisał(a): > Nie mam nic przeciwko muzyce w autobusach - ale jesli moge to prosze o cos ciut > ambitniejszego niz Radio Index - ja mam 24 lata i sorry ale uwazam, ze to fajny > program, ale dla dzieci. > Autobusem jezdza tez czasem dorosli, wiec proponuje cos bardziej uniwersalnego > jesli radio to albo radio zet albo radio zielona gora - te stacje przynajmniej > nie denerwuja charakterem muzyki i sposobem prowadzenia. > ale decyzja nalezy do MZK - tylko prosze nie jakies dolujace klimaty, albo dla > odmiany muzyke z lat szescdziesiatych...po prostu uniwersalne przeboje Możesz do mnie na maila. Chętnie zadam parę pytań w celach informacyjnych. Pozdr, Kamil PS>To kiedy ostatnio słuchałaś Index-u? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stevills No właśnie- skleroza.... IP: *.uz.zgora.pl 22.01.02, 23:18 ...Stevills@poczta.fm Pozdr. Kamil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: muzyka w MZK IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 18:08 W 1999 roku - a tak serio to kiedyś w niedziele wieczorem sluchalam takiej ni to listy, ni to konkursu - gdzie dwoch gowniary dzwoniło m.in. do mieszkancow miasta i pytalo o czestotliwosc radia index - moim zdanie dno - ale moze dorosli to lubia - odpisze za 6 lat kiedy skoncze 30-tke. Chociaz nie sadze, zebym zmienila zdanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stevills Re: muzyka w MZK IP: *.uz.zgora.pl 22.01.02, 23:43 Gość portalu: Bartek napisał(a): > Bez sensu > 1) Autobusy sa po to, zeby jezdzic i sie nie spozniac... *** Ale jakiś weselszy mógłby być > 2) Jeszcze troche i bedzie tam bar, kino i agencja towarzyska (no po dluzszym z > astanowieniu :) ) *** Z agencja nie da rady- co z osobnymi pokojami??? > 3) A moze ktos serdecznie nienawidzi radia INDEX? albo chociaz nie lubi (moim s > kromnym zdaniem sa bardzo nudni i jednotematyczni) A co Twoim zdaniem nie jest nudne? A jeśli chodzi o jedno(mono)tematyczność- jeśli jakaś stacja jest monotematyczna to na pewno nie Index. (Choć moja ocena nie jest zapewne do końca obiektywna) > 4) Co z prawami autorskimi? Czy MZK zaplaci? A moze bedzie doplata na bilecie? > (Cena biletu : 1pln +4 gr. na Zaiks +VAT (oczywiscie) ) *** Radio w autobusie=reklama Reklama=zapłata (razem z zaiksem)- chyba proste. > A poza tym prawdopodobnie bedzie to bardzo dobry powod do podniesienia cen bile > tow Mam wrażenie, że gdy zapomnisz kupić miesięcznego- jeździsz na gapę. Nie wiem tylko dlaczego..... > Pozdrowienia Ja również pozdrawiam:)) Kamil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: muzyka w MZK IP: *.issi.uz.zgora.pl 23.01.02, 17:31 Gość portalu: Stevills napisał(a): > Gość portalu: Bartek napisał(a): > > > Bez sensu > > 1) Autobusy sa po to, zeby jezdzic i sie nie spozniac... > *** Ale jakiś weselszy mógłby być Jak ten z piosenki o czerwonym? A poza tym, wyobraz sobie taka sytuacje (bardzo hipotetyczna): 1. kobieta wlasnie zdradzila Cie z Twoim kolega, 2. porysowala samochod, 3. pies sie zesrał w mieszkaniu 4. bank podnosl oplaty za uzywanie konta 5. i 6. czerwoni wciaz u wladzy 7. marihuana wciaz nielegalna 8. nie wiem ile nieciekawych hipotecznie zdarzen moze sie wiecej zdarzyc a tu nadjezdza "wesoly", ale za to spozniony, autobus i jak Ci ? jaki z tego moral - kazdy ma prawo do tego zeby miec zly humor i nie nalezy mu go pogarszac muzyka grajaca w autobusie komunikacji miejskiej > > 2) Jeszcze troche i bedzie tam bar, kino i agencja towarzyska (no po dluzs > zym z > > astanowieniu :) ) > *** Z agencja nie da rady- co z osobnymi pokojami??? Jak przyjechalem do Zielonej Gory to po Kupieckiej jezdzily auta, a kolo teatru bylo przejscie dla pieszych ze swiatlami. I jak bym komus (szczegolnie mojej sp. babci) powiedzial, ze za jakis czas normalne bedzie to, ze autobus mowi jaki to przystanek, to by mnie wyslala w najlepszym przypadku do czubkow, w dalszej kolejnosci do ksiedza... Jaki z tego moral - zycie nie stoi w miejscu i jesli okaze sie, ze jest popyt to w autobusach mzk (moze jakiejs fajnej linii) bedzie agencja > > 3) A moze ktos serdecznie nienawidzi radia INDEX? albo chociaz nie lubi (m > oim s > > kromnym zdaniem sa bardzo nudni i jednotematyczni) > A co Twoim zdaniem nie jest nudne? A jeśli chodzi o jedno(mono)tematyczność- > jeśli jakaś stacja jest monotematyczna to na pewno nie Index. (Choć moja ocena > nie jest zapewne do końca obiektywna) I tu sie zgadzamy - Twoja ocena nie jest obiektywna > > 4) Co z prawami autorskimi? Czy MZK zaplaci? A moze bedzie doplata na bile > cie? > > (Cena biletu : 1pln +4 gr. na Zaiks +VAT (oczywiscie) ) > *** Radio w autobusie=reklama > Reklama=zapłata (razem z zaiksem)- chyba proste. Za reklame placa firmy radiu, a nie dla MZK, poza tym nawet gdyby, to nie wierze ze MZK odda te pieniadze bez walki > > A poza tym prawdopodobnie bedzie to bardzo dobry powod do podniesienia cen > bile > > tow szczesliwie jestem posiadaczem samochodu i z komunikacji miejskiej korzystam, gdy ide na impreze I tez dlatego wchodzac krokiem lekko zawianym do autobusu MZK, marzac o moim lozeczku, nie chcialbym (o nie!) przez czyjs poroniony gust uslyszec Michaela Jackona albo co gorsza Britney Spirs albo ... > > Pozdrowienia > > Ja również pozdrawiam:)) > Kamil po raz kolejny pozdrawiam Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stevills Re: muzyka w MZK IP: *.uz.zgora.pl 23.01.02, 19:58 Gość portalu: Bartek napisał(a): > > > 1) Autobusy sa po to, zeby jezdzic i sie nie spozniac... > > *** Ale jakiś weselszy mógłby być > Jak ten z piosenki o czerwonym? > A poza tym, wyobraz sobie taka sytuacje (bardzo hipotetyczna): > 1. kobieta wlasnie zdradzila Cie z Twoim kolega, > 2. porysowala samochod, > 3. pies sie zesrał w mieszkaniu > 4. bank podnosl oplaty za uzywanie konta > 5. i 6. czerwoni wciaz u wladzy > 7. marihuana wciaz nielegalna > 8. nie wiem ile nieciekawych hipotecznie zdarzen moze sie wiecej zdarzyc > > a tu nadjezdza "wesoly", ale za to spozniony, autobus > i jak Ci ? > jaki z tego moral - kazdy ma prawo do tego zeby miec zly humor i nie nalezy mu > go pogarszac muzyka > grajaca w autobusie komunikacji miejskiej W tym punkcie można powiedzieć też, że w tym momencie nikt nie ma prawa mieć dobrego humoru, czy żartoważ sobie (czy też cokolwiek innego) w obecności takiego "przybitego" człowieka bo on ma prawo aby mieć zły humor. > > > 2) Jeszcze troche i bedzie tam bar, kino i agencja towarzyska (no po > dluzszym z astanowieniu :) ) > > *** Z agencja nie da rady- co z osobnymi pokojami??? > Jak przyjechalem do Zielonej Gory to po Kupieckiej jezdzily auta, a kolo teatru > bylo przejscie dla pieszych > ze swiatlami. I jak bym komus (szczegolnie mojej sp. babci) powiedzial, ze za j > akis czas normalne bedzie > to, ze autobus mowi jaki to przystanek, to by mnie wyslala w najlepszym przypad > ku do czubkow, w dalszej > kolejnosci do ksiedza... > Jaki z tego moral - zycie nie stoi w miejscu i jesli okaze sie, ze jest popyt t > o w autobusach mzk (moze > jakiejs fajnej linii) bedzie agencja W sumie prawda. Kopernika też kiedyś od "czubków" wyzywali:) > > > 3) A moze ktos serdecznie nienawidzi radia INDEX? albo chociaz nie lu > bi (moim skromnym zdaniem sa bardzo nudni i jednotematyczni) > > A co Twoim zdaniem nie jest nudne? A jeśli chodzi o jedno(mono)tematycznoś > ć- jeśli jakaś stacja jest monotematyczna to na pewno nie Index. (Choć moja o > cena nie jest zapewne do końca obiektywna) > I tu sie zgadzamy - Twoja ocena nie jest obiektywna A czy wiecz na czym ten brak obiektywności polega? > > > 4) Co z prawami autorskimi? Czy MZK zaplaci? A moze bedzie doplata na > bile > > cie? > > > (Cena biletu : 1pln +4 gr. na Zaiks +VAT (oczywiscie) ) > > *** Radio w autobusie=reklama > > Reklama=zapłata (razem z zaiksem)- chyba proste. > Za reklame placa firmy radiu, a nie dla MZK, poza tym nawet gdyby, to nie wierz > e ze MZK odda te > pieniadze bez walki Nie zrozumiałeś mnie chyba. Chodziło mi o to, że zazwyczaj ZIKS-y płacą rozgłośnie (tak jest chyba w supermarketach) > > > A poza tym prawdopodobnie bedzie to bardzo dobry powod do podniesieni > a cen > > bile > > > tow > szczesliwie jestem posiadaczem samochodu i z komunikacji miejskiej korzystam, g > dy ide na impreze > I tez dlatego wchodzac krokiem lekko zawianym do autobusu MZK, marzac o moim lo > zeczku, nie > chcialbym (o nie!) przez czyjs poroniony gust uslyszec Michaela Jackona albo co > gorsza Britney Spirs > albo ... Tu akurat odpowiadzasz nie na moje zdanie:) A tak na marginesie- wszyscy którzy słuchają muzyki która Ci się nie podoba mają poroniony gust? Jakaś sztuka kompromisu by się przydała:) Pozdr. Kamil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alina Re: muzyka w MZK IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.01.02, 00:06 Gość Magda prawdopodobnie nie jest do końca zorientowana w sytuacji panującej na lokalnym rynku mediów eterycznych. Nie mam pojęcia na jakiej podstawie stwierdzasz, że Index to radio dla dzieci(brak jakiejkolwiek argumentacji). Być może usłyszałaś kiedyś przypadkiem slogan - akademickie radio Index i sugerując się jego pierwszym członem wyciągasz wnioski. Zgadzam się, coś może się podobać albo i nie, można a nawet trzeba mieć krytyczne podejście ale wypadałoby jeśli już się o tym głośno mówi także uargumentować. Ja słysząc hasło „akademickie” pomyślałam podobnie, ale dopóki nie sprawdzę nie wypowiadam się. Rozgłośnia prowadzona fakt, przez większości(choć nie tylko) ludzi młodych, studentów może nawet uczniów. Ale czy to musi oznaczać od razu skazanie na drugą jakość? Owszem są niedociągnięcia, potknięcia i błędy, ale bardzo słychać zapalenie do tego co jest tam robione. Audycje nie są przesycone komercją(tak jak na przykład na 97,1) i choć wiadomo, że tak być musi, bo teraz walczy się o słuchacza wchodząc mu za przeproszeniem w dupę, robi się programy lekko strawne, nie wymagające zastanowienia tylko wchodzące jednym i wylatujące drugim uchem. Tutaj jest inaczej i za to należy się ogromny plus. Inna sprawa, że słuchając zielonogórskich rozgłośni nie od dzisiaj mogłam stwierdzić, że wiele osób, które swoje pierwsze „szlify” zdobywały w rozgłośni studenckiej dominuje teraz w innych, komercyjnych stacjach. Mam nadzieję, że index się nie zmieni, Ci ludzie robią wszystko: od muzyki, nawet alternatywnej, techno czy poważnej, przez informacje, audycje wielo tematyczne, sport i inne- czy bez pieniędzy jest to osiągalne? Teoretycznie nie, ale słyszymy, że jednak tak. A jeśli chodzi o autobusy, to może zamiast inwestować w odrestaurowanie, wbudowanie czy konserwację głośników należałoby zatroszczyć się najpierw o pasażerów, którzy czasami podróżują wręcz w spartańskich warunkach(linia zero, jeden, linie podmiejskie itp.). A jeśli coś ma grać to może sprawiedliwie- index do 14.00, zielona góra do 23.00 i zachód do 6.00???POZDRAWIAM a Magdzie proponuję posłuchać, tych dzieci, którzy do indexu dzwonią, niektóre z nich mają 24, 30 a nawet 50 lat i myślę, że porównanie ich do przedszkolaków nie jest na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stevills :)))) IP: *.uz.zgora.pl 23.01.02, 00:10 Nareszcie ktosik odpowiedział tak jak ja bym chciał:))) Pozdr. Kamil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: muzyka w MZK IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 00:58 Przeczytałem dotychczasowe wypowiedzi na formum i zaskakuje mnie walka o Radio Index. Wyraźnie w rozmowie biorą udział osoby mocno zaangazowane w działanie tej amatorskiej rozgłośni. Moim zdaniem to to dyskusja zabarwiona emocjonalnie a pozbawiona sensu. Ogolnie projekt grania muzyki w autobusach, a szczególnie emitowania programu jakiejś stacji radiowej jest bardzo fajny. Ale jak wszędzie pewnie i tu należałoby kierować się rozsądkiem i może... demokracją. Wydaje mi się, że z głosników zagrać powinno na pewno radio lokalne, którego program skierowany jest do mieszkańców miasta. Takich stacji jest jednak kilka. Najlepiej będzie chyba sięgnąć do badań słuchalności i na skali autobusowego radyjka ustawić stację lokalną będącą na szczycie takich wyników. Demokratycznie - prawda? Pytanie tylko czy przy takim rozwiązaniu kiedykolwiek zagra w autobusach Radio Index? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stevills Re: muzyka w MZK IP: *.uz.zgora.pl 23.01.02, 01:08 Ależ żadna walka- po prostu jak ktoś coś mówi, powinien to poprzeć argumentami. Mi też się sporo rzeczy nie podoba, ale mogę powiedzieć dlaczego a ni na zasadzie rzucenia jakiegoś bezpodstawnego sloganu.... Co zaś do bazowania na badaniach słuchalności.....hmmm Czy Ty wiesz w jaki sposób są one przeprowadzane??? Na czele rozgłośni znajduje się ta, która je zlecała..... Dodatkowo uważam, że rzeczywiście rozmowa ta schodzi w niewłaściwym kierunku. Mamy tutaj podawać propozycje- co powinno grać w autobusach i tylko tyle. Moim zdaniem- powinno pozostać tak jak jest. Dlaczego? Nie istnieje coś takiego jak rozgłośnia uniwersalna, czy muzyka uniwersalna. Zawsze znajdzie się kilku, kilkunastu czy kilkuset niezadowolonych klientów. Zaraz powiedzą- płacę, wymagam- chociaż.......za radioodbiornik też płacimy i co??.... Pozdr. Kamil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: muzyka w MZK IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 01:17 Co do badań to częsciowo to co piszesz to bzdura. Ale jeśli nawet - to jeśli stacją nie stać na zlecenie badań to również o czymś świadczy. Uważam jednak, że są niezależne instytucje, które zlecają takie badania i te mozna wykorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stevills Re: muzyka w MZK IP: *.uz.zgora.pl 23.01.02, 11:24 Gość portalu: Tomek napisał(a): > Ale jeśli nawet - to jeśli stacją nie stać na zlecenie badań to również o czymś świadczy. A o czym takim to świadczy- bo nie bardzo rozumiem? Pozdr. Kamil PS. BTW- może lepiej przenieść dyskusję na priv- bo tutaj cały czas schodzimy z tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: muzyka w MZK IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 18:11 > Gość Magda prawdopodobnie nie jest do końca zorientowana w sytuacji panującej > na lokalnym rynku mediów eterycznych./ciach!/ I wzajemnie > A jeśli coś ma grać to może sprawiedliwie- > index do 14.00, zielona góra do 23.00 i zachód do 6.00??? A ESKA? Też radio lokalne. Co prawda więcej grają niż mówią, ale słuchają go młodzież i spora grupa studentów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stevills Re: muzyka w MZK IP: *.uz.zgora.pl 23.01.02, 20:05 Gość portalu: marek napisał(a): > > Gość Magda prawdopodobnie nie jest do końca zorientowana w sytuacji panują > cej > > na lokalnym rynku mediów eterycznych./ciach!/ > I wzajemnie Bez komentarza. Albo będzie- czytać dokładnie posty bardzo bym prosił... > > A jeśli coś ma grać to może sprawiedliwie- > > index do 14.00, zielona góra do 23.00 i zachód do 6.00??? > A ESKA? Też radio lokalne. > Co prawda więcej grają niż mówią, ale słuchają go młodzież i > spora grupa studentów Koleżanka podała przykład. Co do Eski....no fakt. Lokalne. Ale tylko w określonych godzinach:)) Swoją drogą- o ile mi wiadomo, Pani o uroczym głosie która w Esce bardzo często bywa słyszana zaczynała w ......:)) Pozdr. Kamil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edd Re: muzyka w MZK IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 01:29 Jestem za. Radio ZG (rzg.pl) rulez a inne stacje - szczególnie INDEX nadają się do radiowęzłow w akademikach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stevills A że sie tak zapytam.... IP: *.uz.zgora.pl 23.01.02, 11:26 ....jakie to zielonogórskie radio słychać w Legnicy? Pozdr. Kamil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edd Re: A że sie tak zapytam.... IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 10:32 Gość portalu: Stevills napisał(a): > ....jakie to zielonogórskie radio słychać w Legnicy? > > Pozdr. > Kamil Drogi Kamilu, więcej wyobraźni. Czy myślisz ze w ZG studiują tylko ludzie z Zielonej Góry? A jeśli chodzi o Legnice to faktycznie nie słychać tu zielonogórskich stacji radiowych. Słychać za to Katolickie Radio "L". No tak... jako Legniczanin powinienem chba zgłosić ta stacje ;). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alina Re: muzyka w MZK IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.01.02, 19:19 ESKA radiem lokalnym? Od kiedy(no chyba, że Poznań to nasz region wtedy przepraszam). Tak samo jak ESKA lokalnym radiem jest MARYJA, które posiada w Zielonej Górze swoje biuro a na Ziemi Lubuskiej kilka nadajników, podobnie jak Zet, RMF, Wawa itd. które także posiadają własnych lokalnych reporterów, ale nie można robić z nich radia lokalnego. ESKA ma lokalny oddział i duży zastrzyk z centrali, bez którego zielonogórska część już dawno by padła. Odpowiedz Link Zgłoś