markoniec 10.11.03, 21:52 to chyba przez to święto jutrzejsze, zaraz idę flagę wywiesić Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
afe-lek Re: tłok jak na szans elize 10.11.03, 21:56 poczekaj może do rana, żeby jakiś "patriota" jej nie zajumał ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
markoniec Re: tłok jak na szans elize 10.11.03, 21:58 pierwszy etap za mną - znalazłem, teraz będę prasował, do rana zejdzie bo nie wiem gdzie żelazko ostatnio zostawiłem Odpowiedz Link Zgłoś
avanti1 Re: tłok jak na szans elize 12.11.03, 10:20 Witaj! skoro już dałeś "szansę Elizie" to może do Ciebie wróci :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio Re: tłok jak na szans elize 12.11.03, 13:30 avanti1 napisał: > Witaj! skoro już dałeś "szansę Elizie" to może do Ciebie wróci :D:D:D skoro dał jej szansę tzn. że chciała wrócić i wróciła Odpowiedz Link Zgłoś
aborys Re: tłok jak na szans elize 12.11.03, 15:25 Znajomek oprowadzał kiedyś (lata 80-te) Amerykanów po Krakowie i, pokazując im Błonia, stuhektarowe pastwisko na planie trójkąta, powiedział, że to są krakowskie Pola Elizejskie. Nie pamiętam, czy bardziej było mi wstyd, czy bardziej się śmiałem. Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio Re: tłok jak na szans elize 12.11.03, 18:28 aborys napisał: > Znajomek oprowadzał kiedyś (lata 80-te) Amerykanów po Krakowie i, pokazując im > Błonia, stuhektarowe pastwisko na planie trójkąta, powiedział, że to są > krakowskie Pola Elizejskie. > Nie pamiętam, czy bardziej było mi wstyd, czy bardziej się śmiałem. Niewątpliwie miał na myśli ich stan w XVI wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
wp15 Re: tłok jak na szans elize 12.11.03, 19:53 Śmieszne, oczywiście śmieszne. Dziś w radio słyszałem wypowiedź Stefana Müllera, gdzie opowiadał, jakie cechy Polaków ceni najbardziej. Między innymi wymienił autoironię. Opowiedział otóż o pewnym bilboardzie, który przedstawiał naszą reprezentację piłkarską i reklamował jakąś nagrywarkę CD, obok widniał napis: przegrywamy szybciej niż nasza reprezentacja. Odpowiedz Link Zgłoś
markoniec Re: tłok jak na szans elize 12.11.03, 21:50 ciekawe , na razie z Włochami prowadzą, ale może przypomną sobie o tej szybkości :-( Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio Re: tłok jak na szans elize 12.11.03, 22:47 Czy poza walkowerem znasz jakąś możliwość przegrania szybciej niż w ciągu 90 minut? PS. Pomysł na billboard niezły, z jajem. Odpowiedz Link Zgłoś
wp15 Re: tłok jak na szans elize 12.11.03, 23:14 Strasznie wolna musi być ta nagrywarka. Nie kupiłbym jej. Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio Re: tłok jak na szans elize 13.11.03, 09:04 wp15 napisał: > Strasznie wolna musi być ta nagrywarka. Nie kupiłbym jej. Spora część reklam bazujących na powierzchownych skojarzeniach budzi śmiech po dłuższym zastanowieniu, z samobójem się kojarzy. Może po prostu nie analizować, skoro twórca tego nie zrobił? Odpowiedz Link Zgłoś
wp15 Re: tłok jak na szans elize 13.11.03, 10:32 Gdybym przy zakupach kierował się logiką reklam, niewiele towarów nadawałoby się do kupienia. Bardzo urzekła mnie reklama elektrycznej kosiarki do trawy, gdzie oferowano kabel zasilający gratis. Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio Re: tłok jak na szans elize 13.11.03, 17:29 wp15 napisał: > Gdybym przy zakupach kierował się logiką reklam, niewiele towarów nadawałoby > się do kupienia. Bardzo urzekła mnie reklama elektrycznej kosiarki do trawy, > gdzie oferowano kabel zasilający gratis. Pewnie 5 metrowy. Odpowiedz Link Zgłoś
wp15 Re: tłok jak na szans elize 13.11.03, 17:48 Gdybym wcześniej wiedział, że cię długość kabla interesuje... Niestety, bilboard już zdjęty. Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio Re: tłok jak na szans elize 13.11.03, 22:11 wp15 napisał: > Gdybym wcześniej wiedział, że cię długość kabla > interesuje... Niestety, bilboard już zdjęty. Typowy billboard ma 5m długości. Promocja polega na dodaniu do towaru atrakcyjnego i z reguły średnio użytecznego dodatku, który ma zachęcić do nabycia dodatku pełnowartościowego. Odpowiedz Link Zgłoś
wp15 Re: tłok jak na szans elize 13.11.03, 23:05 Towar składający się dwóch części, z których każda jest dodatkiem do tej drugiej. To jest pomysł, tylko opatentować i do pracy w reklamie. Ciekawym chwytem byłby samochód plus kierownica gratis, w cenie 20 tys. i do tego silnik za następne 20. Odpowiedz Link Zgłoś
tezgucio Re: tłok jak na szans elize 13.11.03, 23:23 wp15 napisał: > Towar składający się dwóch części, z których każda jest dodatkiem do tej > drugiej. To jest pomysł, tylko opatentować i do pracy w reklamie. Ciekawym > chwytem byłby samochód plus kierownica gratis, w cenie 20 tys. i do tego > silnik za następne 20. Nieżle rozwinąłeś mój pomysł (po "do towaru" miał być przecinek), ale to byłby już towar w częściach - co jest niedopuszczalne. Możliwości i tak jest bez liku. Np. samochód z gratisowym ABS-em na jedno koło (najlepiej zapasowe), na pozostałe trzeba dokupić, gratisowy superwosk wystarczający na jeden błotnik, szyba boczna z 10cm paskiem atermicznym u dołu itd. Odpowiedz Link Zgłoś