andzia7702
08.07.15, 12:37
Kochani proszę Was o pomoc,bo sama juz nie wiem co mam robic-
Mój pies złapał półtora tygodnia temu biegunkę.Najpierw przelewało się w brzuchu,nie chciał jeść,pić,potem była kupka taka wolna ( ale jeszcze nie wodnista) następnie zółta woda z niego leciała,a potem juz czerwona.W tym samym dniu był weterynarz,psiak dostał 3 zastrzyki naraz i przeszło.Potem chodziłam jeszcze przez kolejne 2 dni i tez dostawał po 3 zastrzyki.Tydzień było spokoju i od nowa to samo-bulgotanie w brzuchu,pies nic nie jadł,nie pił,za parę godzin biegunka i znowu weterynarz i znowu 3 zastrzyki naraz i kazano zrobić badanie kału na pasozyty jak sie kupka unormuje.I znowu po pierwszym zastrzyku było juz ok,kolejnego dnia pies zrobił śliczna kupkę i zaniosłam do badania-zero pasozytów.Przez kolejne 2 dni znowu po 3 zastrzyki z tym,ze ostatniego dnia pies dostał jakis zastrzyk moczopędny,tak,ze z niego mocz sie lał.Wychodziliśmy co 10 minut na spacer a zaraz po powrocie ja lezał to plama moczu pod nim była.Juz miałam dzwonic i pytac czy to normalne,ale maz mówi-przeciez Ci lekarz powiedził,ze bedzie sikał często.No spoko,odpuściłam dzwonienie.Po mniej więcej 3-4 godzinach "sikawka" wróciła do normy .Spokój był 2 dni i dzisiaj na ttrzeci dzień znowu sie zaczęło-od rana bulgotanie,kupka na razie w porzadku,ale przy drugim wypróznieniu juz końcówka była wolniejsza.Pies cały czas lezy,ale na spacerze normalnie chodzi,biega,reaguje szczekaniem na inne psy.Pies ma 19 miesięcy,jest to mieszanka labradora z wilczurem ( z wygladu przypomina labradora,tyle,ze jest chudszy ) Waga psa 30 kg,codziennie dostaje do jedzenia ryz z gotowanym mięsem drobiowym ( 2 udka bez skóry plus 2 saszetki po 150 gram ryzu gotowane wszystko osobno a potem mieszane ze soba) plus sucha karma dla juniora pedigree ( karma stoi non stop natomiast mięso z ryzem je w małych porcjach z 5-6 razy dziennie)
Kochani poradzcie mi co ja mam zrobić-czy zmienić weta,czy moze naturalnymi sposobami go leczyć.Nie ukrywam,ze z kasa u mnie cienko.Jezeli ktoś z Was wie co robic to proszę napiszcie.Pozdrawiam wszystkich.