Dodaj do ulubionych

Ludzie są wściekli, szturmują biuro firmy Aster

03.02.09, 22:13

".... Sporo klientów zdecydowało się na rozwiązanie umowy z Aster."

BRAWO! I tak właśnie należy postępować z tą chciwą firmą!

A swoją drogą to nieźle cwaniaczki się na tym musieli przejechać: 1,-
abonament, 15,99 utrzymanie sieci i bidoki zapomnieli jeszcze o swoim zysku,
bo z abonamentu to chyba płacą licencje za emisję programów!!!

Z Aster zrezygnowałem ja, zrezygnowali innych a jeszcze wielu zrezygnuje, bo
takie traktowanie klientów to po prostu chamstwo i już.
Obserwuj wątek
    • maciej_aszek Re: Ludzie są wściekli, szturmują biuro firmy Ast 03.02.09, 22:22
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=73&w=90779180
      • Gość: t Re: Ludzie są wściekli, szturmują biuro firmy Ast IP: 92.244.57.* 03.02.09, 22:31
        Hehehe widac klientow ASTER !!! MOCHER POWER !!! :)))
        • Gość: paul Re: Ludzie są wściekli, szturmują biuro firmy Ast IP: *.lug.com.pl 04.02.09, 08:27
          Przyszly te osoby ktore na codzien nie reguluja swoich rachunkow przez internet
          ani nie zalatwia spraw telefonicznie
    • Gość: abonent aster Ludzie są wściekli, szturmują biuro firmy Aster IP: 92.244.44.* 03.02.09, 23:28
      Na czym niby polega chciwość tej firmy? Możesz uzasadnić czy jesteś
      tylko typowym pieniaczem, który wszystkim życzy źle?
      ja dostałem nowe rozliczenie i w rozliczeniu kwartalnym nic się nie
      zmieniło, czyli płacę tyle samo.
      • Gość: aja74 Re: Ludzie są wściekli, szturmują biuro firmy Ast IP: *.aster.pl 03.02.09, 23:56
        Placisz tyle samo? Super. Ja chce zmienic transfer na nizszy i oto
        okazuje sie ze nizszy transfer kosztuje wiecej niz wyzszy
        ooooooooooooo smieszne?
        Puki ZTP miala w rekach przewodowke bylo OK. PO raz kolejny pisze i
        licze ze administrator nie wykosi moich postow. Warszawka pazerna
        zabrala wszystko i podbija ceny. Tyle ze w ZG nie zarabia sie tyle
        co w warszawce.
        To tego maja monopol. Nie wiem jakie maja uklady ze spoldzielniami
        ale sprubujcie sobie zalozyc satke na dachu badz na budynku!!!

Licze na to ze ludzie zaczna odchodzic od Aster i niech sie
        warszawka napasie swoja przewodowka!!!

AJA
      • Gość: maciej_aszek Re: Ludzie są wściekli, szturmują biuro firmy Ast IP: *.tpn.ceron.pl 04.02.09, 07:44
        Pieniaczem?
        Dobre sobie!
        Wolę być pieniaczem niż baranem któremu firma dostarczająca usługi co chwilę
        zmienia warunki podwyższa ceny.
        Byłem z ZTP bardzo długo, i cieszyłem się jak zaczęli dystrybuować internet.
        Skusiłem się na ich ofertę "wiązaną" i nawet nie żałowałem, mimo, że
        podziękowałem naprawdę solidnemu i taniemu Providentowi za dostarczanie netu-
        miałem podobne warunki.
        No i nastał aster, i zaczęła się równia pochyła. Zaczęły się ciągłe
        przestawiania pasm w kablu, znikały porządne programy a pojawiało się na ich
        miejsce jakieś badziewie (darmowe na platformach cyfrowych). A ja głupi jeszcze
        się do nich dodatkowo z telefonem przeniosłem!!! Pani wcisnęła mi kit, że będę
        mógł do wszystkich abonentów aster w Polsce dzwonić i płacić jak za połączenie
        lokalne (mam rodzinę w Warszawce). SIC!
        A ile miałem problemów z dodawanymi do internetu kontami pocztowymi?!
        Po jakimś czasie dowiedziałem się, że nie dochodzą do mnie maile z wielu
        serwerów pocztowych i to jest dla mojego dobra! A jak ja im mówię, ze dla mojego
        "dobra" to ja sobie sam filtruję pocztę to mi powiedzieli, że stwarzam
        zagrożenie dla innych użytkowników astera- no i miałem skrzynkę pocztową poza
        asterem i musiałem za nią płacić ekstra!!!
        I tak się użerałem z partaczami, aż wcisneli TVP SPORT (powinni się nazywać tvp
        powtórka-sport) zamiast Polsat Sport. Powiedziałem basta i z satysfakcją na
        pytanie Pani na Westerplatte "dla czego zrywam umowę" odpowiedziałem: "Bo
        konkurenci są tańsi, lepsi i szanują swoich klientów, nie zmieniają co chwila
        warunków umowy, rozwijają swoje oferty w ramach dotychczasowych opłat
        abonamentowych a nie żądają tylko ciągle by płacić cieszyć się że się w ogóle
        żyje!".

Może i są zadowoleni z aster, ale ja wiem, że można być równie zadowolonym mając
        internet, telefon i TV z innych źródeł i być jeszcze bardziej zadowolonym
        (szybsze łącza , działające normalnie konto pocztowe, lepsza oferta programowa
        na platformie cyfrowej, ..., ...), a wszystko to średnio za 50% taniej!!!
        Dołączając do tego astra lekceważenie swoich klientów wnioski nasuwają się same-
        KOCHAJMY WOLNY RYNEK!!!

Pozdrawiam wszystkich wkurzonych na aster, pozostałych też! :-)
        • Gość: aja74 Re: Ludzie są wściekli, szturmują biuro firmy Ast IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.02.09, 08:24
          Dziekuje, lepiej bym tego nie wyrazil.

AJA
        • Gość: abonent aster Re: Ludzie są wściekli, szturmują biuro firmy Ast IP: 92.244.44.* 04.02.09, 08:49
          Jednak jesteś typowym pieniaczem. Zapytałem się na czym polega
          chciwość firmy. Teraz wiem, że musiałeś gdzieś dodatkowo za skrzynkę
          pocztową płacić (ja od 10lat mam darmową i nie narzekam). Dodatkowo
          zbulwersowałeś się zmianą Polsat Sport na TVP sport. Ja akurat z tej
          zmiany jestem bardzo zadowolony(i znam wiele osób ktore też są
          bardzo zadowolone - żużel, MŚ w pilce recznej, i inne), bo Polsat
          Sport nic specjalnego nie miał ostatnio w ofercie. Ale ta zmiana nie
          świadczy o chciwości firmy.
          Jak Ciebie boli zmiana Polsat Sport na TVP sport to zrób o tym
          referat, a nie o chciwości firmy.
          Konkurencja oferuje lepsze programy? Ciekawe, która i za ile:)
          Ostatnio robiłem przegląd konkurencji i w ofercie kazdej z nich
          czegoś mi brakowało.
          Nie pisałbym postu, gdyby nie Twoje typowe pieniactwo i
          lamentowanie, typowo Polskie polegające na jakiejś prywatnej
          zemście. Poczytaj jeszcze raz artykuł powyżej i nie siej paniki.
          Wiele hałasu o nic.
          • Gość: obiektywny Re: Ludzie są wściekli, szturmują biuro firmy Ast IP: 217.98.13.* 04.02.09, 20:52
            jedno pytanie czy jesteś abonentem czy raczej pracownikiem firmy aster?
        • Gość: abonent aster Re: Ludzie są wściekli, szturmują biuro firmy Ast IP: 92.244.44.* 04.02.09, 08:58
          Jeszcze jedno:
          Ile razy miałeś przestawione pasma w kablu i czy to taki problem
          wziąść pilota i ustawić program w TV?
          Z tego co wiem, to jedna zmiana była nieukniona w związku z
          przejsciem na Cyfrową TV, ale to oczywiście dla Ciebie tragiczny
          problem.
          A teraz bądź uczciwy wobec siebie i napisz, które "porządne"
          programy Ci zabrali, a ktore dali w ich miejsce które nazywasz
          badziewiem. Napisz konkretnie.

P.S. Nie znam nikogo kto by był niezadowolony ze zmiany Polsat Sport
          na TVP Sport. Chyba, że jesteś fanem ligi portugalskiej.
          • Gość: maciej_aster Re: Ludzie są wściekli, szturmują biuro firmy Ast IP: *.tpn.ceron.pl 04.02.09, 09:24
            Panie abonent, przepłacaj jak chcesz...

... ale co ja tam będę gadał z kimś nieobiektywnym, ślepo ufającym tylko swoim
            ideom, zapewne pracownikiem zadowolonym, bo wozi się nowiutkim Citroënem
            sfinansowanym przez potulnych emerytów płacących 17,- za kilka marnych programów
            tylko dla tego, że nie potrafią w inny sposób zapewnić sobie sygnału w domu
            (instalacje antenowe już od dawna na "wniosek" astra przestały w budynkach
            administrowanych przez SM i innych działać).

I jeszcze jedno: Polsat Sport zdjęto na chwilę przed ME w piłce kopanej, bo
            skąpy aster pożałował dla swoich abonentów (dla Ciebie też) trochę grosza by
            dogadać się z Polsatem. A w moim mniemaniu, przyzwoita firma tak nie robi.

Płać jak chcesz, twoja wola...
            Ja mam taniej i lepiej, jeżeli jesteś zainteresowany to sobie wszystkie oferty w
            sieci znajdziesz (za 80 zeta za marne 300 z kawałkiem, phi, co to za transfer??)

PS: Nie jetem fanem ligi portugalskiej, lubię siatkówkę!
            • Gość: maciej_aszek Re: Ludzie są wściekli, szturmują biuro firmy Ast IP: *.tpn.ceron.pl 04.02.09, 09:56
              I jeszcze jedno mnie zastanawia: w aster mają chyba dwie sieci, jedną droższą, a drugą tańszą, bo koszty ich utrzymania są różne!

cms.aster.pl/node/722
              A tak bez ściemniania- jakie to są koszty? We wszystkich kablach sygnał jest ten sam, różne są tylko filtry w skrzynkach przed końcowym gniazdem. Wzmacniać sygnał trzeba wszędzie tak samo, bez względu na końcowy pakiet odbierany w gniazdku. Sama sieć raz zainstalowana wymaga już niewielkich nakładów, głównie w zakresie przesyłania sygnału (energia, drobne naprawy itp). Za wszystkie (większość) kable i całą resztę sprzętu przesyłowego grubą kasę płacili w formie opłat przyłączeniowych sami abonenci jeszcze za czasów ZTP.

Na koniec:
              Ceny za net aster ma najwyższe w mieście!!! A jak się nie kupuje w pakiecie, to wręcz zaporowe!!!
              • Gość: anyjAszek Re: Ludzie są wściekli, szturmują biuro firmy Ast IP: *.acn.waw.pl 04.02.09, 21:30
                ty, ale ktos ci kaze tam kupowac? za drogo to na drzewo, powies sobie talerz na
                balkonie i ciesz sie 499 kanalami darmowymi polsatu, ba - moze nawet paszport
                dostaniesz?

nie kazdy lubi to samo, nie kazdego stac na mercedesa, nie kazdego stac na bilet
                mzk !

niech emeryci nie beda swietymi krowami i placa jak inni, dlaczego ja mam miec
                wyzszy abonamet by oni mieli tanszy?
    • Gość: lula Re: Ludzie są wściekli, szturmują biuro firmy Ast IP: *.aster.pl 04.02.09, 10:06
      a ja mam prośbę, zamiast przerzucać się inwektywami podajcie
      konkrety. moim zdaniem aster to g... i chętnie przeniosłabym się i z
      netem i z tv ale dokąd??? kto oferuje tańszy dostęp z takim samym
      transferem? a oferty tv niestety nie znalazłam lepszej, zawsze
      jakiegoś interesującego mnie programu brakuje :(
      • Gość: k Re: Ludzie są wściekli, szturmują biuro firmy Ast IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.09, 10:37
        No wlasnie - podajcie jeszcze alternatywe jak ktos ma dwa tv i wiecej w domu bo
        aster rozdziela sie bezproblemowo. Nie jest to takie proste, a cwaniaki i
        wyciagacze kasy sa wszedzie - w koncu "kryzys", zreszta ktory operator oprocz
        nalapania ma chec utrzymania zadowolonego klienta - jestem w aster juz od kilku
        lat glownie ze wzgledu na neta, ktory dziala po prostu rewelacyjnie, ale teraz
        jak jeszcze przeczytalem ze maja od sieci odcinac za ich widzimisie co do
        sciagania plikow - to chyba dlugo u nich juz nie pobede.
        • Gość: Stefan Re: Ludzie są wściekli, szturmują biuro firmy Ast IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.09, 19:06
          Spliter się nazywa ta alternatywa
      • Gość: Ron Re: Ludzie są wściekli, szturmują biuro firmy Ast IP: *.autocom.pl 04.02.09, 12:22
        > a ja mam prośbę, zamiast przerzucać się inwektywami podajcie
        > konkrety. moim zdaniem aster to g...

Ty za to nie rzucasz inwektywami i podajesz konkrety, buehehehe. Co za hipokryzja-żal mi Ciebie :P
    • Gość: G. Monika Rutkowska łże IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.02.09, 10:40
      "Szczegółowa specyfikacja zmian została wydrukowana na odwrocie każdego listu.
      Informacje do klientów były wysłane ze stosownym wyprzedzeniem" - mówi Monika
      Rutkowska, rzeczniczka firmy Aster.
      KŁAMSTWO W ŻYWE OCZY! Nie ma żadnej specyfikacji na odwrocie, ani informacji, że
      jest to opłata kwartalna. Wyraźnie napisano, że opłata dotyczy stycznia.
      Otrzymałam pismo z Warszawy 3 lutego (data nadania 28 stycznia).
      • Gość: 3s2 Re: Monika Rutkowska łże IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.09, 12:37
        Ale ona mowi o poprzednim liscie z pazdziernika tam bylo napisane.
        Teraz wyslali tylko rachunki.
        • Gość: Nie wazne Re: Monika Rutkowska łże IP: *.acn.waw.pl 04.02.09, 21:26
          Ale to juz nie wazne, wazne ze maciejaszek i inne trole moga sobie pouzywac w
          ramach wlasnej glupoty
      • Gość: SAT Re: Monika Rutkowska łże IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.09, 12:50
        Do lizodupca astera:

Porownaj sobie pakiety w warszawie w krakowie i zobaczysz.

Nie dosc ze tam maja taniej to jeszcze wiecej programow.

Dla czego zielona góra nie ma: tv silesia, tvn warszawa, religia.tv,
        polonia 1, polsat news

dlaczego ja mamplacic 74 zl zazupelne scierwo typu, wedding tv
        kuchnia tv, ezo, itv i inne darmowe shity.

zreszta zobacz sobei co masz za darmo bez abonamnetu to sie zdziwisz
        www.lyngsat.com/freetv/Poland.html
        Co zabrali? A co malo zabrali? np. BBC prime w zeslym roku, niezla
        zadyma byla.
        albo wspomniany Polsat sport. Kupilem basic plus dla tvp sport po
        czym po 2 miesiacach przeniesli na zwykly basic tvpsporta polsat
        sport usuneli i na kij mi taki operator co mnie wyrolowal? Teraz na
        basic plusie nie ma nic ciekawego czego nie byloby na zwykly, a ja
        place za to dodatkowo 20 zł !!!! Basic plus 10 zldostep do uslug
        cyfrowych 10 zł!!!

Masakra 20 zl za to ze mam jakis history chanel i planete a co na
        nich jest to nie wiem bo nie ogladam.

Mezzo tez zabrali bo po co.

A wejdz sena aster.info to sie doswesz ze nei dlugo znika BBC.

Pewnei dadza za to TVN GRA.

popieraj dalej operatora ktory w miesiacu styczniu zanotowal 80%
        spadek instalacji i rozwiazan umow cow poprzednich 2 kwartalach.
    • Gość: Dino Ludzie są wściekli, szturmują biuro firmy Aster IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.02.09, 14:10
      Moi rodzice (emeryci) po zapowiedzi podwyżek rozwiązali umowę.
      Teraz mają antenę na balkonie i nie płacą nic.
      Mieli najtańszy pakiet, którego i tak nie oglądali w całości. Teraz
      to co oglądali mają bez żadnej łaski.
      Zachęcam wszystkich do rozwiazania umowy i przejscia na własną
      antenę. Od września ma być na antenach cyfrówka, więc będzie jeszcze
      więcej programów do obejrzenia z anteny.
      • Gość: Wnerw Re: Ludzie są wściekli, szturmują biuro firmy Ast IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.09, 15:32
        Nie do przyjęcia jest co ASTER wwyrabia w Biurze na Westerplatte. Na przyjęcie zwykłego pisma typu wypowiedzenie trzeba czekać godzinę - to skandal. Gdzie indziej wchodzę daję pismo proszę o potwierdzenie wpłynięcia - jest stawiana pieczątka, podpis i wychodzę. Trwa to minutę. Tutaj każą czekać godzinę po to, żeby moje pismo zarejestrować w systmie i napisać ręcznie na piśmie od kiedy wchodzi w życie. Jeszcze dodatkowo żądają dowodu osobistego. Jak się wysyła pocztą pismo to też na poczcie dowód sprawdzają? Statystyki sobie robią? Omijajcie szerokim łukiem tą firmę - ja jej nie polecam. Moim zdaniem najzwyczajniej w świecie biorą ludzi na przeczekanie, żeby im się nie chciało czekać - to utrudniają proste rzeczy i robią sztuczne gigantyczne kolejki.
    • Gość: ABONAMENCIARZ Ludzie są wściekli, szturmują biuro firmy Aster IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.09, 18:39
      Ludzie, tak Wy w tych swoich beretach poproście o dołączenie do Waszego
      abonamentu TELEWIZJI TRWAM I RADIO MARYJA. Wówczas cena będzie już bardziej
      zjadliwa dla Was.

Proście a będzie Wam dane.
    • osiedlowicz Re: Ludzie są wściekli, szturmują biuro firmy Ast 04.02.09, 22:30
      coś Aster na tapecie ostatnio :

"[...](Aster) Ostrzega, że będzie odcinał od sieci osoby, które "pobierają,
      dystrybuują lub udostępniają" w sieci filmy, muzykę i programy komputerowe "z
      naruszeniem praw autorskich".[...]"

wyborcza.pl/1,82244,6233563,Pirat_do_sieci_nie_zajrzy.html

"Aster blokuje piratom internet?
      [...]Choć odcinanie od sieci za pobieranie filmów i muzyki nie jest dla dostawcy
      koniecznością, to jednak warto przypomnieć, że na poziomie Unii Europejskiej
      wiele razy takie rozwiązanie proponowano. Parlament Europejski już dwukrotnie
      opowiedział się przeciwko niemu, ale lobbyści ze strony przemysłu rozrywkowego
      ciągle o nie zabiegają.[...]"

di.com.pl/news/25634,1,0,Aster_blokuje_piratom_internet.html
    • Gość: widz Re: Ludzie są wściekli, szturmują biuro firmy Ast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 19:10
      gdzie są programy niemieckie ? skandal !
      • Gość: Niemiec Re: Ludzie są wściekli, szturmują biuro firmy Ast IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.02.09, 14:09
        programy niemieckie sa - jak sama nazwa wskazuje - w niemczech
    • okki3 Ludzie są wściekli, szturmują biuro firmy Aster 06.02.09, 15:08
      Właśnie podstawowy zarzut to zlikwidowanie kanałów niemieckich,
      przecież to świetna nauka języka.
      Jak może nie być takich programów w pakiecie, kiedyś było dużo
      • Gość: old Re: Ludzie są wściekli, szturmują biuro firmy Ast IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.03.09, 20:37
        Niebawem nadarzy się okazja olac tą firme-zrobie to natychmiast
    • kkosa26 Przedstawicie ASTER 16.03.10, 17:47
      NUMER TEL.DO PRZEDSTAWICIELA HANDLOWEGO ASTER!!!698-638-706 ZAŁATW
      WSZYSTKO Z NIM BEZ WYCHODZENIA Z WŁASNEGO MIESZKANKA
    • kkosa26 umowa bez wychodzenia z domu 20.03.10, 13:31
      witam jestem przedstawicielem handlowym Aster jesli panstwu moge
      pomuc prosze o kontakt telefoniczny 698-638-706 Pozdrawiam
      • Gość: wick Re: umowa bez wychodzenia z domu IP: *.dynamic.gprsbal.plusgsm.pl 20.03.10, 16:34
        jeśli "pomuc" a nie pomóc - to dzięki takiej firmie i nieukom przedstawicielom.
        Jak najdalej od ASTER !!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka