Dodaj do ulubionych

Instalacja telewizji N

08.03.09, 18:12
Mam pytanie czy ktos sie orientuje jak w Zielonej wyglada instalacja telewizji
N - chodzi konkretnie o antene. W salonie Play poinformowali mnie ze jako
takiego serwisu i instalacji nie zapewniaja - klient musi to robic na wlasna
reke. Ale sporo anten w ZG wisi i nie sadze zeby kazdy robil to "wlasnymi
recyma". Bylbym wdzieczny za pomoc :-) Czas astera w moim domu minal...
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Instalacja telewizji N IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.09, 19:06
      Generalnie punkty, które sprzedają TV-sat mają swoje grupy
      montażowe, ale prawdę mówiąc jezeli tylko posiada się wiertarkę
      udarową to można sobie wszystko zrobić na własną rękę.
      • Gość: adamczakm Re: Instalacja telewizji N IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.03.09, 20:52
        Tez sie nad tym zastanawialem... na stronie n jest pdf ze szczegolowymi
        instrukcjami jak tego dokonac. Ciekawe tylko czy w komplecie jest uchwyt na
        zamontowanie anteny na balustradzie. Ktos wie?

Dzieki za info!
        • Gość: Basia A. Re: Instalacja telewizji N IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.03.09, 17:02
          Nawet jak nie ma to, w Auchan mozna dostac rozne elementy do montazu.
          Pozdrawiam Pana Macieja.
    • Gość: telewidz Re: Instalacja telewizji N IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 19:13
      ja też zaczynam czegoś szukać, aster mam gdzieś, nie ma ani jednego
      niemieckojęzycznego kanału
      • Gość: Robert Re: Instalacja telewizji N IP: *.gprs.plus.pl 11.03.09, 20:43
        mam w domu wszystkie 3 telewizje (polsat, cyfrę i n) i powiem tylko tyle - nigdy
        więcej N, już nie mogę się doczekać aż skończy mi się umowa.
        Oferta nieszczególna (po prostu mało programów, chociażby głupiego TV4 nie ma),
        jakość tylko w reklamie bardzo dobra a tak naprawdę kwantyzację widać jak
        diabli, większość programów HD tak naprawdę jest tylko up-skalowana.
        Dla mnie dzisiaj najlepsza pod względem oferty jest cyfra (później n i na końcu
        polsat).
        Jeśli chodzi o zamontowanie anteny to z N są największe problemy, tam gdzie
        działa polsat i cyfra enka nawet nie piernie. Jakość sygnału musi być
        perfekcyjna a wcale nie łatwo to osiągnąć. Nawet nie myśl o zakupie anteny
        mniejszej niż 80 cm bo przy lekkim deszczu skończy ci się ogladanie.
        • Gość: adamczakm Re: Instalacja telewizji N IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.03.09, 22:29
          Widzialem nke w praktyce na ogromnym ekranie i co do hd nie mialem zadnego ale.
          Fakt ze antena to byla 80ka i nie siatkowa a pelna. O siatkowych antenach juz
          sie naczytalem i odpuszczam ten temat. Chyba pelna 85tka i jednak enka bo fakt
          cyfra oferte ma ciekawa ale ceny juz nie. A polszmata? Wywalilem sobie na
          papierze programy z pakietu ok 85pln i okazalo sie ze nic ciekawego nie ma. Bez
          TV4 moge zyc, tym bardziej bez polsatu... na kubice zawsze mozna sie ze
          znajomymi umowic :-) A seriale polsatowskie (CSI i House) z tego co mi wiadomo
          sa na axn wiec luuuuuz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka