Dodaj do ulubionych

Będzie bar sushi w Zielonej!!!

16.06.09, 14:32
Tylko gdzie...?
www.nigiri.pl/
Obserwuj wątek
    • wasz.tk Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! 16.06.09, 15:11
      Strona zupełnie przeciętna, a jak będzie z potrawami?
    • Gość: masa Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.06.09, 00:21
      Skąd wiadomo, że będzie?
      • Gość: strrr Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.um.poznan.pl 18.06.09, 11:59
        Jest link przecież do strony, na której widnieje, jak byk, na samej górze
        zapowiedź!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: . Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.09.09, 18:30
        .
    • Gość: smakoszka Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.09, 21:43
      Będzie, będzie. Blisko sklepu Meteor.
      • Gość: lenin Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: 94.42.84.* 10.07.09, 09:07
        bedzie dobre Sushi, na Drzewnej 1, DO KOŃCA LIPCA bedzie otwarte.
        • Gość: Sushja Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 20:01
          W sobote otwarcie :D ja i moi znajomi sushomaniacy beeedziemy tam na
          bank :D Pozdarawaimy
          • Gość: maciek Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: 213.77.27.* 22.07.09, 07:52
            Cennik działa raczej demotywująco. Nie wiem dlaczego kupka ryżu,
            glon i kawałek surowej ryby w ilości śladowej osiąga takie ceny.
            Chyba nigdy nie załapię o co w tym całym snobiźmie chodzi. Fajnie,
            że bar powstanie tylko pytanie jak długo pociągnie.
            • Gość: sushimaniak Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 12:18
              Cennik dziala demotywujaco??? Uwierz to jest naprawde tanie sushi!
              Poza tym jakby podliczyc ile kosztuje swieza ryba, specjalny
              japonski ryz ( odpowiednio doprawiony itp) glony tez nie sa tanie!
              Do tego sos sojowy i wasabi to naprawde spory koszt. Jak nigdy nie
              zrozumiesz tego jak piszesz snobizmu to po prostu nie wpadaj do
              nigiri :) Ja osobiscie kocham SUSHI, moi znajomi tez, a i mam
              nadzieje ze nasze zamkniete na hamburgery z maka i pizze
              spoleczenstwo sie przekona jakim wspanialym kulinarnym doznaniem
              jest sushi :)
              • Gość: jacek dziękujemy za reklamę, już wszyscy wiedzą... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 12:56
                Moim skromnym zdaniem sushi w Zielonej Górze to max rok działalności
                i będzie pakowanie.
                Nie mniej życzę powodzenia i pewnie raz, dwa razy zajrzę, jeżeli
                będzie to na poprawnym poziomie.
                • Gość: ee Re: dziękujemy za reklamę, już wszyscy wiedzą... IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.07.09, 13:58
                  Kiedy otwieraja dokladnie ? Gdzie jest Bar (Drzewna 1?)?
                  Na pewno nie padną , raczej trudno bedzie o miejsce i pewnie trzeba
                  bedzie zamawiac z dowozem.
                  Brakowalo w zielonej takiego baru i spodziewam sie nastepnych.
                  W zielonej brakuje jeszcze porzadnej tajskiej i
                  chinsko/wietnamskiej. Zamkneli thang long i nie ma gdzie chodzic.
                  • Gość: Kris Re: dziękujemy za reklamę, już wszyscy wiedzą... IP: *.centertel.pl 22.07.09, 22:52
                    Jestem częstym bywalcem nigiri w Warszawie, jest naprawdę bdb. Będę w
                    zieLonej w przyszłym tygodniu i na saporo napewno wpadne!!! Moim
                    zdaniem ( a raz w tygodniu zajadam rybę) jest jedno z naj. W Warszawie
                    a konkurencja jest duża. Polecam lunch (60 PLN i można naprawdę się
                    najesc)
                    • Gość: eris Re: dziękujemy za reklamę, już wszyscy wiedzą... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 22:42
                      A ja słyszałam że niebawem otwiera się kolejny suhsi bar gdzieś w
                      okolicach kupieckiej. Super nareszcie...
                      • Gość: kolo Re: dziękujemy za reklamę, już wszyscy wiedzą... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 14:48
                        Otwiera się i owszem podobno w połowie sierpnia, podobno na
                        Bohaterów Westerplatte...proszę jak suhsi w zielonce nie było tak
                        teraz będą dwa:-)
                        • Gość: Macio Re: dziękujemy za reklamę, już wszyscy wiedzą... IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.08.09, 17:37
                          Ktos byl juz w Nigri? Jak poszla degustacja? Nie wiem czy nastawiac sie
                          na wizyte. Prosze o wypowiedz tylko osoby ktore tam byly... bez
                          zbytecznego biadolenia ze to nie pierogi itp pierdoly
                          • waldek1111 Re: dziękujemy za reklamę, już wszyscy wiedzą... 14.08.09, 11:56
                            w Tokyo barze sushi jest lepsze. Dopiero co otworzyli, mam nadzieje ze przterwaja.
    • Gość: Zofija zbankrutują? IP: 188.33.100.* 28.07.09, 14:56
      Zbankrutują, bo to miasto emerytów, tutaj bary mleczne ze schabowym mogą się
      rozwijać.
      • Gość: seba Re: zbankrutują? IP: *.aster.pl 28.07.09, 16:06
        Najlepsze to pierogi ruskie i barszcz czerwony z uszkami,mniam
        mniam...
      • ziutek_login Re: zbankrutują? 28.07.09, 16:19
        W barach mlecznych jest wiecej mlodych niz emerytow. I nie ze schabowym, a
        pierogami ruskimi :)
        • Gość: d CKU wróc IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.07.09, 18:49
          tO JUZ LEPIEJ NAPISZCIE KIEDY otworzą z powrotem stołówkę w CKU ?
          Kto ją będzie prowadził ? Podobno ja zamknęli bo miała służy dla
          uczniów a całe miasto tam chodziło obiadac . Ceny mieli normalne i
          jedzenie i porcje były znakomite.
          Sushi sie chowa.
    • Gość: primordial Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.09, 20:21
      Dobre sushi maja w Berlinie w sieci Papa No (duzo tansze niz w Polsce
      ;), w Papa No przesiaduja np studenciaki, bo sushi tam to zaden
      wydatek).Pakowane na wynos z 1 dniem waznosci do spozycia mozna kupic
      nawet w ichnim Realu (na garmazerce), w centrum A10 przy autostradzie
      do Frankfurtu. To takie wakacyjne info dla zielonogorskich
      "sushimaniakow" ;)

• Gość: goodlife Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.adsl.alicedsl.de 04.08.09, 10:05
      Z tymi cenami za produkty, to tylko wymówka. Mam przed sobą właśnie katalog
      hurtowni azjatyckiej w Berlinie.
      10 kilogramów ryżu do sushi: 12,95 euro,
      kilogram wasabi w proszku : 5,25 euro,
      50 listków trawy morskiej (po 28g): 3,99 euro,
      kilogram krewetek (dużych): 6,55 euro,
      sos sojowy do sushi 1,6 l: 3,95 euro,
      kilogram imbiru (doprawiony,gotowy do spożycia): 1,29 euro.
      Ceny podwędzonego łososia i makreli możecie sprawdzić w Lidlu.
      A teraz sobie obliczcie ile maki i nigiri można zrobić z tej ilości towaru i
      jakie przebicie cenowe ma taka restauracja :-).
      Szczegóły na www.goodlife-asiana.com.
      Pozdrawiam smakoszy.

• Gość: tom Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 00:13
        Gooflife, co do cen produktow itp to ja nie widze nic dziwnego ze
        restauracja chyba musi na tym zarobic wiec i przebitka jest, poza
        tym, uwierz ze w poznaniu czy wawie ciezko znalezc takie tanie
        sushi, a przy tym dobre :)
        • Gość: Goodlife Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.adsl.alicedsl.de 05.08.09, 08:12
          Masz absolutną rację, nie neguję prawa restauratora do zarobku. Tym niemniej,
          jeżeli płacę za obiad (płyta sushi w 8 gatunkach) w japońskiej restauracji w
          centrum Berlina prawie 35% mniej niż w Zielonej Górze, to coś jest nie w
          porządku. Albo ten Berlin taki tani, albo Zielonka taka droga :-). Pomijam już
          fakt, że wybór potraw i napojów nieporównywalny. Pozdrawiam smakoszy.
          • Gość: el żbieta Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.mobile.playmobile.pl 05.08.09, 09:00
            W Polsce wszystko jest droższe ale wypłaty mniejsze.
            • Gość: tom Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 17:02
              Trzeba pamietac ze euro teraz wysoko stoi to i tak tanio w berlinie
              nie jest ;) Pozdrawiam
              • Gość: Goodlife Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.adsl.alicedsl.de 05.08.09, 20:14
                Drogo Tomie, bronisz swoich racji jak niepodleglosci :-))). I chwala Ci za to!
                Sprawdz jednak sam jakie sa ceny w Berlinie (wcale nie najtansza restauracja).
                www.sagano.de
                Smacznego
                • Gość: jola Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.09, 22:46
                  A my dziś byliśmy na suhsi w dzis otwartym barze Tokyo i muszę
                  przyznać że jesteśmy mile zaskoczeni. Bardzo ładny wystrój fajny
                  klimat i dobre sushi.Polecam
                  • Gość: filutek Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: 188.33.87.* 08.08.09, 23:14
                    Gość portalu: jola napisał(a):

> A my dziś byliśmy na suhsi w dzis otwartym barze Tokyo i muszę
                    > przyznać że jesteśmy mile zaskoczeni. Bardzo ładny wystrój fajny
                    > klimat i dobre sushi.Polecam

A do czego odnosisz swoją opinię, jakie masz porównanie? w ilu restauracjach
                    serwujących sushi byłaś(eś)?
                    • Gość: Lukas Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.aster.pl 09.08.09, 10:54
                      Ja byłem w barze sushi w Poznaniu i w Zielonej Górze. Generalnie
                      jedzenie i ceny porównywalne, ale trochę brakuje u nas klimatu.
                      Wystrój, obsługa, muzyka to oprócz jedzenia też istotne rzeczy, a
                      jednak trochę u nas niższy poziom. Wolałbym jednak w ZIelonej Górze
                      restaurację Japońską, w której menu byłoby m.in. Sushi, ale także
                      potrawy z tej kuchni, tak, aby można też było zjeść obiad, zupę,
                      wypić piwo. W Poznaniu obok Starego Browaru jest taka restauracja i
                      nazywa się Sushi Sekai. Genialne potrawy, świetne zupy, wszystko w
                      fantastycznym klimacie i z bardzo miłą obsługą. Polecam to miejsce i
                      mam nadzieję, że nasz bar będzie szedł tą drogą. Narazie widzę, że
                      klientów raczej nie brakuje, oby tak dalej.
                  • Gość: x Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.08.09, 17:31
                    Co to za nowo otwarty Bar Tokyo w Zielonej Górze?
                    • Gość: Tom Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 00:06
                      No wlasnie, gdzie to nowe sushi? pojde jutro sprobowac :)
                      • Gość: jola Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.09, 20:31
                        Bardzo lubię sushi, sporo jest takich barów w Warszawie. Jakiś czas
                        temu byłam na sushi w Poznaniu w Sakana bar bardzo dobre sushi ale
                        cholernie drogie... a w sushi bar Tokyo jadłam bardzo dobre sushi i
                        naprawdę niedrogie. Tokyo znajdziecie na Bohaterów westerplatte, za
                        Topazem , obok baru pod schodami. Fajny klimat, ładny wystrój ,
                        dobre żarcie, fajna muza leci. Działają od soboty. Polecam
                        • Gość: Macio Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.08.09, 20:38
                          A to ciekawe! Super - to nagle sie okazuje ze mamy 2 klajpy sushi? I
                          tylko jedna sie reklamuje jakos bo o TOKYO nie slyszalem osobiscie.
                          Ciekawe jak wychodzi porownanie cenowe i jakosciowe obu knajp...

Pozdrawiam
                          • Gość: jola Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.09, 22:33
                            Ta knajpa Tokyo działa od soboty więc tak naprawdę dopiero trzy
                            dni, widziałam w mieście jakies ich ulotki. Ale klimacik maja fajny
                            i jedzonko dobre. W ciągu dwóch tygodni faktycznie mamy w zielonce
                            dwie knajpki sushi, super bo klienci mają wybór.
                            • Gość: tom Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 10:17
                              niestety w tokio to podaja produkt sushi podobny... a juz myslalem
                              ze bedzie konkurencja w zielonej, a tak niestety, na razie nie
                              zagrozili Nigiri... A szkoda...
                              • Gość: Macio Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.08.09, 11:11
                                Na czym polega sushi-podobienstwo?
                                • Gość: Tom Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 20:29
                                  Idź i sprobuj sam, bo obawiam sie zaraz awantury na tym forum, ze
                                  niby z konurencji jestem. Wierze ze dobre lokale z sushi obronia sie
                                  smakiem :)
                                  • Gość: lolek "znaffcy" IP: 188.33.4.* 12.08.09, 21:24
                                    ROTFL
                                  • Gość: Macio Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.08.09, 22:46
                                    Czasem szkoda kasy na experymenty.. a ciekaw jestem opinii.

Nie wiem ktora knajpke wybrac na obiad zeby nie zaliczyc zawodu.
                                    • Gość: Tom Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 22:52
                                      Masz racje... Moim zdaniem nie wyrzucisz kasy jak zjesz w
                                      Nigiri...Pozdrawiam :)
                                      • Gość: jola Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.09, 19:29
                                        Sushi jadłam juz wiele razy i w Tokyo naprawde bardzo mi smakowało.
                                        • Gość: Tola Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: 94.254.169.* 13.08.09, 19:41
                                          A mi lepiej smakowało w Sapporo :)
                                          • Gość: ludo Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.09, 20:04
                                            Czy ktuś już korzystał z promocji w tym barze suszi w ZG? że na
                                            talerz ładuje sie ile sie chce i się to je za 60zyla??? Jak to
                                            wygląda w rzeczywistości???
                                            • Gość: ewa Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.aster.pl 13.08.09, 20:07
                                              Już KTOŚ zjadł banana?
    • Gość: Dharma Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.08.09, 10:14
      Cieszyłam się na wieści o powstaniu sushi baru w Zielonej, niestety Nigri sushi
      okazało się niejadalne. Suche, za twarde maki z szarą rybą. Żeby tego było mało
      brak miso i to wcale nie czasowy. A herbata zielona torebkowana Dilmah. Raczej
      tragedia.
      Cała nadzieja w Tokyo.
      • Gość: uioiuioiuio Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.adsl.net.t-com.hr 21.08.09, 07:04
        Jak jest w Tokyo ?
        Zgadzam sie z toba co do nigri.
        • Gość: kris Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.09, 22:58
          Byłem w Tokyo żarcie dobre i obsługa sympatyczna. Polecam
          • Gość: pidzyn Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.09, 18:30
            witam? posiada ktos telefon do "SUSHI BAR TOKYO" w ZG?
            • Gość: jdn Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 18:37
              Co oznacza suche maki z szara ryba??? heheh, chyba konkurencja z
              Tokio nie spi, czas pokaze ktora knajpa padnie :) Ja juz wiem :)
              • Gość: świnski katar TVN24 dzisiaj"Prosto z Polski" IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.09.09, 18:10
                Widzialem reportaż na temat tego baru.Wszystko to pikuś.....ale gdy zobaczyłem
                kolesia grzebiącego gołymi łapami w żarciu to powiem tak---niech się bujają z
                takim barem siusi.Celowo piszę siusi bo teraz rozszyfrowałem polskie znaczenie
                tego słowa.Co 5 minut siusi a potem tymi r ę c a m i do żarcia.....na drzewo
                cwaniacy liście pompować!!!
                • Gość: Garkotłuk Radni sie wykazali ..ale debilizmem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 19:29
                  haha dobre!
                  a co ty myślałeś, że kucharze w restauracjach w rękawiczkach
                  pracują????????????????
                  Chyba cię porąbało!:))))))
                  idź gdziekolwiek i sprawdź:)
                  To nie jest chirurgia dzieciaku!

A co samego przepisu o tych 100 metrach to nasi radni powinni zapaść
                  się pod ziemię ze wstydu!
                  Banda leniwych gachów chleje wóde po zielonogórskich knajpach w
                  biały dzień a tu chcą walczyć z alkoholizmem społeczeństwa w tak
                  idiotyczny sposób żeby się wykazać,że walczą z wszędobylskim
                  pijaństwem narodowym.

Kubicki zabrał poradnię alkoholową zamiast ją wyremontować a ludzie
                  byli do niej przyzwyczajeni i czuli się tam bezpiecznie.
                  Na izbie w Raculi lądują ciągle ci sami ludzie i wierzcie mi -nikt
                  im nie podaje ręki!!!!
                  znam to z autopsji
                  W noclegowni 99 % ludzi to alkoholicy którym NIEKT NIE POMAGA WYJŚC
                  Z NAŁOGU!
                  A sama kierowniczka 2 lata temu została złapana nawalona za
                  kierownicą .
                  O czym my mówimy???????
                  Więc jaka walka z alko??
                  Na papierze tylko.
                  Wstyd i hańba dla radnych.
                  WSTYD!!
                  Dobrze, że niedługo wybory.
                  • Gość: świński katar Re: Radni sie wykazali ..ale debilizmem IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.09.09, 21:43
                    Za jedną rzecz chcę Ci podziękować,a mianowicie za nazwanie mnie
                    dzieciakiem.Poczułem sie tak młodo pomimo 50-tki na karku.Powiem tylko tyle
                    nigdy nie odwiedzę tego baru SIUSI,chyba mogę co??
                    • ziutek_login Re: Radni sie wykazali ..ale debilizmem 24.09.09, 21:54
                      Dostajesz pozwolenie. Na nie-odwiedzanie nawet glupiej pizzerii tez. Bo tam
                      wyobraz sobie tez lapami lepia ciasto i rzucaja skladniki na pizze.
                      • Gość: świński katar Re: Radni sie wykazali ..ale debilizmem IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.09.09, 22:04
                        Tak z ręką na sercu...ile Ty prawdziwku masz lat ażeby mi pozwalać?
                        • Gość: Garkotluk Re: Radni sie wykazali ..ale debilizmem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 23:58
                          Masz 50 dych na karku i nadal naiwnie myślisz
                          ze w knajpach w rękawiczkach pracują?
                          Come on:)
                          skąd ta naiwność?:)
                          • Gość: jj rękawiczki vs. gołe łapki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.09, 00:05
                            W pizzerii, jak kucharz używa gołych rąk, to jego produkt (pizza)
                            ląduje na jakieś 7 minut w piecu (300 st.C). Szacunek dla bakterii,
                            która to przetrwa. Pomnik jej postawię.
                            W sushi-barze natomiast sprawy mają się inaczej... surowizna
                            mianowicie... surowizna
                            • ziutek_login Re: rękawiczki vs. gołe łapki 25.09.09, 00:45
                              Wlasnie surowizna. Ktos chce jesc surowizne i bedzie sie brzydzil palcow
                              kucharza. Brawo. Zreszta o czym tu gadac? Rownie dobrze mozna zrezygnowac z
                              zakupow w piekarni i warzywniaku.
                        • ziutek_login Re: Radni sie wykazali ..ale debilizmem 25.09.09, 00:41
                          > Tak z ręką na sercu...ile Ty prawdziwku masz lat ażeby mi pozwalać?

Co za roznica? Odpowiedzialem na twoje retoryczne pytanie. Zaraz nosem sufit
                          porysujesz.
                          • Gość: Tamara Re: Radni sie wykazali ..ale debilizmem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.09, 02:20
                            Wasabi bakterie zabije:)
                            Nic maniakom higieny nie grozi:)
                            A przepis o 100 metrach niech sobie radni w buty wsadzą!
                            Tylko wstyd miastu przynoszą swoim bzdurnym pomysłami.W Polskę poszło
                            znowu,że półgłówków na radnych wybieramy:(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka