grudziadz1939 16.06.09, 14:32 Tylko gdzie...? www.nigiri.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wasz.tk Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! 16.06.09, 15:11 Strona zupełnie przeciętna, a jak będzie z potrawami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masa Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.06.09, 00:21 Skąd wiadomo, że będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strrr Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.um.poznan.pl 18.06.09, 11:59 Jest link przecież do strony, na której widnieje, jak byk, na samej górze zapowiedź!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.09.09, 18:30 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakoszka Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.09, 21:43 Będzie, będzie. Blisko sklepu Meteor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenin Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: 94.42.84.* 10.07.09, 09:07 bedzie dobre Sushi, na Drzewnej 1, DO KOŃCA LIPCA bedzie otwarte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sushja Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 20:01 W sobote otwarcie :D ja i moi znajomi sushomaniacy beeedziemy tam na bank :D Pozdarawaimy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: 213.77.27.* 22.07.09, 07:52 Cennik działa raczej demotywująco. Nie wiem dlaczego kupka ryżu, glon i kawałek surowej ryby w ilości śladowej osiąga takie ceny. Chyba nigdy nie załapię o co w tym całym snobiźmie chodzi. Fajnie, że bar powstanie tylko pytanie jak długo pociągnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sushimaniak Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 12:18 Cennik dziala demotywujaco??? Uwierz to jest naprawde tanie sushi! Poza tym jakby podliczyc ile kosztuje swieza ryba, specjalny japonski ryz ( odpowiednio doprawiony itp) glony tez nie sa tanie! Do tego sos sojowy i wasabi to naprawde spory koszt. Jak nigdy nie zrozumiesz tego jak piszesz snobizmu to po prostu nie wpadaj do nigiri :) Ja osobiscie kocham SUSHI, moi znajomi tez, a i mam nadzieje ze nasze zamkniete na hamburgery z maka i pizze spoleczenstwo sie przekona jakim wspanialym kulinarnym doznaniem jest sushi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek dziękujemy za reklamę, już wszyscy wiedzą... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 12:56 Moim skromnym zdaniem sushi w Zielonej Górze to max rok działalności i będzie pakowanie. Nie mniej życzę powodzenia i pewnie raz, dwa razy zajrzę, jeżeli będzie to na poprawnym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ee Re: dziękujemy za reklamę, już wszyscy wiedzą... IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.07.09, 13:58 Kiedy otwieraja dokladnie ? Gdzie jest Bar (Drzewna 1?)? Na pewno nie padną , raczej trudno bedzie o miejsce i pewnie trzeba bedzie zamawiac z dowozem. Brakowalo w zielonej takiego baru i spodziewam sie nastepnych. W zielonej brakuje jeszcze porzadnej tajskiej i chinsko/wietnamskiej. Zamkneli thang long i nie ma gdzie chodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: dziękujemy za reklamę, już wszyscy wiedzą... IP: *.centertel.pl 22.07.09, 22:52 Jestem częstym bywalcem nigiri w Warszawie, jest naprawdę bdb. Będę w zieLonej w przyszłym tygodniu i na saporo napewno wpadne!!! Moim zdaniem ( a raz w tygodniu zajadam rybę) jest jedno z naj. W Warszawie a konkurencja jest duża. Polecam lunch (60 PLN i można naprawdę się najesc) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eris Re: dziękujemy za reklamę, już wszyscy wiedzą... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 22:42 A ja słyszałam że niebawem otwiera się kolejny suhsi bar gdzieś w okolicach kupieckiej. Super nareszcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: dziękujemy za reklamę, już wszyscy wiedzą... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.09, 14:48 Otwiera się i owszem podobno w połowie sierpnia, podobno na Bohaterów Westerplatte...proszę jak suhsi w zielonce nie było tak teraz będą dwa:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macio Re: dziękujemy za reklamę, już wszyscy wiedzą... IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.08.09, 17:37 Ktos byl juz w Nigri? Jak poszla degustacja? Nie wiem czy nastawiac sie na wizyte. Prosze o wypowiedz tylko osoby ktore tam byly... bez zbytecznego biadolenia ze to nie pierogi itp pierdoly Odpowiedz Link Zgłoś
waldek1111 Re: dziękujemy za reklamę, już wszyscy wiedzą... 14.08.09, 11:56 w Tokyo barze sushi jest lepsze. Dopiero co otworzyli, mam nadzieje ze przterwaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zofija zbankrutują? IP: 188.33.100.* 28.07.09, 14:56 Zbankrutują, bo to miasto emerytów, tutaj bary mleczne ze schabowym mogą się rozwijać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: zbankrutują? IP: *.aster.pl 28.07.09, 16:06 Najlepsze to pierogi ruskie i barszcz czerwony z uszkami,mniam mniam... Odpowiedz Link Zgłoś
ziutek_login Re: zbankrutują? 28.07.09, 16:19 W barach mlecznych jest wiecej mlodych niz emerytow. I nie ze schabowym, a pierogami ruskimi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d CKU wróc IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.07.09, 18:49 tO JUZ LEPIEJ NAPISZCIE KIEDY otworzą z powrotem stołówkę w CKU ? Kto ją będzie prowadził ? Podobno ja zamknęli bo miała służy dla uczniów a całe miasto tam chodziło obiadac . Ceny mieli normalne i jedzenie i porcje były znakomite. Sushi sie chowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: primordial Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.09, 20:21 Dobre sushi maja w Berlinie w sieci Papa No (duzo tansze niz w Polsce ;), w Papa No przesiaduja np studenciaki, bo sushi tam to zaden wydatek).Pakowane na wynos z 1 dniem waznosci do spozycia mozna kupic nawet w ichnim Realu (na garmazerce), w centrum A10 przy autostradzie do Frankfurtu. To takie wakacyjne info dla zielonogorskich "sushimaniakow" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goodlife Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.adsl.alicedsl.de 04.08.09, 10:05 Z tymi cenami za produkty, to tylko wymówka. Mam przed sobą właśnie katalog hurtowni azjatyckiej w Berlinie. 10 kilogramów ryżu do sushi: 12,95 euro, kilogram wasabi w proszku : 5,25 euro, 50 listków trawy morskiej (po 28g): 3,99 euro, kilogram krewetek (dużych): 6,55 euro, sos sojowy do sushi 1,6 l: 3,95 euro, kilogram imbiru (doprawiony,gotowy do spożycia): 1,29 euro. Ceny podwędzonego łososia i makreli możecie sprawdzić w Lidlu. A teraz sobie obliczcie ile maki i nigiri można zrobić z tej ilości towaru i jakie przebicie cenowe ma taka restauracja :-). Szczegóły na www.goodlife-asiana.com. Pozdrawiam smakoszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 00:13 Gooflife, co do cen produktow itp to ja nie widze nic dziwnego ze restauracja chyba musi na tym zarobic wiec i przebitka jest, poza tym, uwierz ze w poznaniu czy wawie ciezko znalezc takie tanie sushi, a przy tym dobre :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goodlife Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.adsl.alicedsl.de 05.08.09, 08:12 Masz absolutną rację, nie neguję prawa restauratora do zarobku. Tym niemniej, jeżeli płacę za obiad (płyta sushi w 8 gatunkach) w japońskiej restauracji w centrum Berlina prawie 35% mniej niż w Zielonej Górze, to coś jest nie w porządku. Albo ten Berlin taki tani, albo Zielonka taka droga :-). Pomijam już fakt, że wybór potraw i napojów nieporównywalny. Pozdrawiam smakoszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el żbieta Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.mobile.playmobile.pl 05.08.09, 09:00 W Polsce wszystko jest droższe ale wypłaty mniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 17:02 Trzeba pamietac ze euro teraz wysoko stoi to i tak tanio w berlinie nie jest ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goodlife Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.adsl.alicedsl.de 05.08.09, 20:14 Drogo Tomie, bronisz swoich racji jak niepodleglosci :-))). I chwala Ci za to! Sprawdz jednak sam jakie sa ceny w Berlinie (wcale nie najtansza restauracja). www.sagano.de Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.09, 22:46 A my dziś byliśmy na suhsi w dzis otwartym barze Tokyo i muszę przyznać że jesteśmy mile zaskoczeni. Bardzo ładny wystrój fajny klimat i dobre sushi.Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filutek Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: 188.33.87.* 08.08.09, 23:14 Gość portalu: jola napisał(a): > A my dziś byliśmy na suhsi w dzis otwartym barze Tokyo i muszę > przyznać że jesteśmy mile zaskoczeni. Bardzo ładny wystrój fajny > klimat i dobre sushi.Polecam A do czego odnosisz swoją opinię, jakie masz porównanie? w ilu restauracjach serwujących sushi byłaś(eś)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.aster.pl 09.08.09, 10:54 Ja byłem w barze sushi w Poznaniu i w Zielonej Górze. Generalnie jedzenie i ceny porównywalne, ale trochę brakuje u nas klimatu. Wystrój, obsługa, muzyka to oprócz jedzenia też istotne rzeczy, a jednak trochę u nas niższy poziom. Wolałbym jednak w ZIelonej Górze restaurację Japońską, w której menu byłoby m.in. Sushi, ale także potrawy z tej kuchni, tak, aby można też było zjeść obiad, zupę, wypić piwo. W Poznaniu obok Starego Browaru jest taka restauracja i nazywa się Sushi Sekai. Genialne potrawy, świetne zupy, wszystko w fantastycznym klimacie i z bardzo miłą obsługą. Polecam to miejsce i mam nadzieję, że nasz bar będzie szedł tą drogą. Narazie widzę, że klientów raczej nie brakuje, oby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.08.09, 17:31 Co to za nowo otwarty Bar Tokyo w Zielonej Górze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 00:06 No wlasnie, gdzie to nowe sushi? pojde jutro sprobowac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.09, 20:31 Bardzo lubię sushi, sporo jest takich barów w Warszawie. Jakiś czas temu byłam na sushi w Poznaniu w Sakana bar bardzo dobre sushi ale cholernie drogie... a w sushi bar Tokyo jadłam bardzo dobre sushi i naprawdę niedrogie. Tokyo znajdziecie na Bohaterów westerplatte, za Topazem , obok baru pod schodami. Fajny klimat, ładny wystrój , dobre żarcie, fajna muza leci. Działają od soboty. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macio Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.08.09, 20:38 A to ciekawe! Super - to nagle sie okazuje ze mamy 2 klajpy sushi? I tylko jedna sie reklamuje jakos bo o TOKYO nie slyszalem osobiscie. Ciekawe jak wychodzi porownanie cenowe i jakosciowe obu knajp... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.09, 22:33 Ta knajpa Tokyo działa od soboty więc tak naprawdę dopiero trzy dni, widziałam w mieście jakies ich ulotki. Ale klimacik maja fajny i jedzonko dobre. W ciągu dwóch tygodni faktycznie mamy w zielonce dwie knajpki sushi, super bo klienci mają wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 10:17 niestety w tokio to podaja produkt sushi podobny... a juz myslalem ze bedzie konkurencja w zielonej, a tak niestety, na razie nie zagrozili Nigiri... A szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macio Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.08.09, 11:11 Na czym polega sushi-podobienstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 20:29 Idź i sprobuj sam, bo obawiam sie zaraz awantury na tym forum, ze niby z konurencji jestem. Wierze ze dobre lokale z sushi obronia sie smakiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macio Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.08.09, 22:46 Czasem szkoda kasy na experymenty.. a ciekaw jestem opinii. Nie wiem ktora knajpke wybrac na obiad zeby nie zaliczyc zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 22:52 Masz racje... Moim zdaniem nie wyrzucisz kasy jak zjesz w Nigiri...Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.09, 19:29 Sushi jadłam juz wiele razy i w Tokyo naprawde bardzo mi smakowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tola Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: 94.254.169.* 13.08.09, 19:41 A mi lepiej smakowało w Sapporo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludo Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.09, 20:04 Czy ktuś już korzystał z promocji w tym barze suszi w ZG? że na talerz ładuje sie ile sie chce i się to je za 60zyla??? Jak to wygląda w rzeczywistości??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.aster.pl 13.08.09, 20:07 Już KTOŚ zjadł banana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dharma Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.08.09, 10:14 Cieszyłam się na wieści o powstaniu sushi baru w Zielonej, niestety Nigri sushi okazało się niejadalne. Suche, za twarde maki z szarą rybą. Żeby tego było mało brak miso i to wcale nie czasowy. A herbata zielona torebkowana Dilmah. Raczej tragedia. Cała nadzieja w Tokyo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uioiuioiuio Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.adsl.net.t-com.hr 21.08.09, 07:04 Jak jest w Tokyo ? Zgadzam sie z toba co do nigri. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.09, 22:58 Byłem w Tokyo żarcie dobre i obsługa sympatyczna. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pidzyn Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.09, 18:30 witam? posiada ktos telefon do "SUSHI BAR TOKYO" w ZG? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jdn Re: Będzie bar sushi w Zielonej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.09, 18:37 Co oznacza suche maki z szara ryba??? heheh, chyba konkurencja z Tokio nie spi, czas pokaze ktora knajpa padnie :) Ja juz wiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świnski katar TVN24 dzisiaj"Prosto z Polski" IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.09.09, 18:10 Widzialem reportaż na temat tego baru.Wszystko to pikuś.....ale gdy zobaczyłem kolesia grzebiącego gołymi łapami w żarciu to powiem tak---niech się bujają z takim barem siusi.Celowo piszę siusi bo teraz rozszyfrowałem polskie znaczenie tego słowa.Co 5 minut siusi a potem tymi r ę c a m i do żarcia.....na drzewo cwaniacy liście pompować!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Garkotłuk Radni sie wykazali ..ale debilizmem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 19:29 haha dobre! a co ty myślałeś, że kucharze w restauracjach w rękawiczkach pracują???????????????? Chyba cię porąbało!:)))))) idź gdziekolwiek i sprawdź:) To nie jest chirurgia dzieciaku! A co samego przepisu o tych 100 metrach to nasi radni powinni zapaść się pod ziemię ze wstydu! Banda leniwych gachów chleje wóde po zielonogórskich knajpach w biały dzień a tu chcą walczyć z alkoholizmem społeczeństwa w tak idiotyczny sposób żeby się wykazać,że walczą z wszędobylskim pijaństwem narodowym. Kubicki zabrał poradnię alkoholową zamiast ją wyremontować a ludzie byli do niej przyzwyczajeni i czuli się tam bezpiecznie. Na izbie w Raculi lądują ciągle ci sami ludzie i wierzcie mi -nikt im nie podaje ręki!!!! znam to z autopsji W noclegowni 99 % ludzi to alkoholicy którym NIEKT NIE POMAGA WYJŚC Z NAŁOGU! A sama kierowniczka 2 lata temu została złapana nawalona za kierownicą . O czym my mówimy??????? Więc jaka walka z alko?? Na papierze tylko. Wstyd i hańba dla radnych. WSTYD!! Dobrze, że niedługo wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świński katar Re: Radni sie wykazali ..ale debilizmem IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.09.09, 21:43 Za jedną rzecz chcę Ci podziękować,a mianowicie za nazwanie mnie dzieciakiem.Poczułem sie tak młodo pomimo 50-tki na karku.Powiem tylko tyle nigdy nie odwiedzę tego baru SIUSI,chyba mogę co?? Odpowiedz Link Zgłoś
ziutek_login Re: Radni sie wykazali ..ale debilizmem 24.09.09, 21:54 Dostajesz pozwolenie. Na nie-odwiedzanie nawet glupiej pizzerii tez. Bo tam wyobraz sobie tez lapami lepia ciasto i rzucaja skladniki na pizze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świński katar Re: Radni sie wykazali ..ale debilizmem IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.09.09, 22:04 Tak z ręką na sercu...ile Ty prawdziwku masz lat ażeby mi pozwalać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Garkotluk Re: Radni sie wykazali ..ale debilizmem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 23:58 Masz 50 dych na karku i nadal naiwnie myślisz ze w knajpach w rękawiczkach pracują? Come on:) skąd ta naiwność?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj rękawiczki vs. gołe łapki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.09, 00:05 W pizzerii, jak kucharz używa gołych rąk, to jego produkt (pizza) ląduje na jakieś 7 minut w piecu (300 st.C). Szacunek dla bakterii, która to przetrwa. Pomnik jej postawię. W sushi-barze natomiast sprawy mają się inaczej... surowizna mianowicie... surowizna Odpowiedz Link Zgłoś
ziutek_login Re: rękawiczki vs. gołe łapki 25.09.09, 00:45 Wlasnie surowizna. Ktos chce jesc surowizne i bedzie sie brzydzil palcow kucharza. Brawo. Zreszta o czym tu gadac? Rownie dobrze mozna zrezygnowac z zakupow w piekarni i warzywniaku. Odpowiedz Link Zgłoś
ziutek_login Re: Radni sie wykazali ..ale debilizmem 25.09.09, 00:41 > Tak z ręką na sercu...ile Ty prawdziwku masz lat ażeby mi pozwalać? Co za roznica? Odpowiedzialem na twoje retoryczne pytanie. Zaraz nosem sufit porysujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tamara Re: Radni sie wykazali ..ale debilizmem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.09, 02:20 Wasabi bakterie zabije:) Nic maniakom higieny nie grozi:) A przepis o 100 metrach niech sobie radni w buty wsadzą! Tylko wstyd miastu przynoszą swoim bzdurnym pomysłami.W Polskę poszło znowu,że półgłówków na radnych wybieramy:( Odpowiedz Link Zgłoś