Dodaj do ulubionych

operacja żylaków, gdzie...

18.07.09, 13:44
zrobia to dobrze. Czy jest tutaj ktos kto to przerabial. chodzi o
zylaki kończyn.Mam skierowanie na zabieg i musze wybrac szpital.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ala Re: operacja żylaków, gdzie... IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.07.09, 11:29
      Chirgia dnia jednego "{Urolog" na Wiśniowej i tylko u Chumińskiego
    • manny_penny Re: operacja żylaków, gdzie... 19.07.09, 13:52
      na wyszyńskiego w gabinecie jana wasylkowskiego, tam i tylko tam, ma
      swoja strone internetowa, poszukaj sobie info
      • sotie Re: operacja żylaków, gdzie... 19.07.09, 16:48
        moja mama miala w szpitalu w Zielonej i dobrze zrobili.
      • Gość: Ala Re: operacja żylaków, gdzie... IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.07.09, 06:19
        "Tam i tylko tam" trzeba za zabieg solidnie zapłacić !
        • Gość: chesterfild Re: operacja żylaków, gdzie... IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.07.09, 08:12
          Ja kiedyś miałem za uszami żylaki.Ale gdy przestałem palić wilgotne papierosy to
          same uststąpiły.
        • manny_penny Re: operacja żylaków, gdzie... 24.07.09, 10:58
          po pierwsze dziewczyna nie napisała, że to ma byc tylko bezpłatnie
          po drugie operacja żylaków to nie zszycie rozbitej głowy, niektórzy
          wola zaplacic jesli chodzi o ich zdrowie
          pozdrawiam
        • Gość: &&& Re: operacja żylaków, gdzie... IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.12.09, 07:39
          Ile to solidnie?
    • Gość: marta Re: operacja żylaków, gdzie... IP: 78.8.222.* 26.07.09, 20:08
      Tylko, Chumiński w Urologu na Anieli Krzywoń, standardy europejskie
      mimo że na NFZ. R0biłam marcu 2009, drugą noge zrobie w listopadzie
      2009 i też z penością w tym samym miejscu.
      • Gość: dd Re: operacja żylaków, gdzie... IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.07.09, 20:52
        Nie polecam Chuminskiego.Przerost formy nad trescia.Poza tym od lat
        jest Dyrektorem roznych szpitali i urzedów.
    • 2eska Re: operacja żylaków, gdzie... 26.07.09, 22:11
      Co do dr Chumińskiego to polecam w 100%. Jestem po zabiegu
      usunięcia żylaków na obu nogach, zadowolona i bez jakichkolwiek
      komplikacji. Zabieg w Klinice Jednego Dnia. Przede wszystkim kto
      powiedział, że tam się płaci??? Refundacja NFZ.
      • Gość: krystian Re: operacja żylaków, gdzie... IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.12.09, 08:23
        Jakie macie opinie o tym Urologu na Anieli Krzywoń? Ja jestem tam zapisany na
        zabieg usunięcia żylaków do dr Mikulskiego. Czy ktoś miał już tam robiony taki
        zabieg? Dodam, że ja jestem zapisany na kasę chorych.
        • zgorak Re: operacja żylaków, gdzie... 15.12.09, 09:13
          Może ktoś coś słyszał o Wasylkowskim na Wyszyńskiego ?? jak wygląda
          to u niego ??

Pozdrawiam
          • Gość: zylak Re: operacja żylaków, gdzie... IP: 94.75.121.* 15.12.09, 18:25
            Tez jestem ciekawa jakie sa opinie o Wasylkowskim !!!!
            • Gość: MCh Re: operacja żylaków, gdzie... IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.12.09, 19:09
              Wasylkowski jest dobrym chirurgiem i dobrze operuje żylaki. Wiem bo
              z nim kiedys pracowałem/operowałem .
              Mogę polecić.

• Gość: krystian Re: operacja żylaków, gdzie... IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.12.09, 11:49
                tylko Wasylkowski nie robi chyba na NFZ :(
                • Gość: @ Re: operacja żylaków, gdzie... IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.12.09, 12:00
                  feee fe :(
                  • Gość: krystian Re: operacja żylaków, gdzie... IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.12.09, 14:03
                    Twoja odpowiedź bardzo dużo wniosła do dyskusji.
                    • Gość: @ Re: operacja żylaków, gdzie... IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.12.09, 14:07
                      Twoja kiepeła nie wpadła na to że są fora tzw. tematyczne gdzie mozna konkretnie
                      zasięgnąć informacji?
                      • Gość: krystian Re: operacja żylaków, gdzie... IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.12.09, 16:01
                        A Ty nie wpadłeś na to, że po to są fora regionalne aby dowiedzieć się o
                        regionalne sprawy? Mnie nie interesuje temat żylaków, tylko konkretnej placówki
                        i konkretnego lekarza.
            • Gość: anka Re: operacja żylaków, gdzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.09, 10:46
              robiłam kilka lat temy żylaki u Wasylkowskiego metodą bezoperacyjną,
              do żyły wstzrykiwana jest jakaś pianka. metoda bezbolesna, chwilę po
              zabiegu można iść do domu. Przy większych żylakach zabieg tzreba
              powtarzać. Koszt w moim pzrypadku to 1500zł jedna noga (żylaki małe).
              Minus jest taki, ze na efekt tzreba trochę poczekać (ok pół roku)
              • Gość: jan Re: operacja żylaków, gdzie... IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.12.09, 09:03
                Czy po operacji żylaki powracają?
                • Gość: Ala Re: operacja żylaków, gdzie... IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.12.09, 10:19
                  Miałam potworne żylaki,kilka razy miałam zakrzepicę żył. Na zabieg
                  zdecydowałam się w Chirurgii dnia jednego na Wiśniowej u
                  Chumińskiego. Byłam umówiona na 15,00 o 22,00 byłam w domu po
                  zabiegu. Zabieg miałam w narkozie. I tak powinna wyglądać służba
                  zdrowia w Polsce. Po kilku miesiącach miałam następny zabieg. Po
                  operacji konieczne jest ostrzykiwanie żył gdyż podczas operacji
                  chirurg nie jest w stanie usunąć wszystkich żyłek i jest możliwość,
                  że jak to zaniedbasz to ci wyjdą następne mniejsze żylaki. Ja w tym
                  momencie nogi mam jak Sharon Stone, kiedyś było dla mnie nie do
                  pomyślenia aby założyć cienkie spodnie a o mini nie wspomnę. Polecam
                  serdecznie Chirurgię dnia jednego, specjaliści i standard europejski.
                  P.S.
                  Cena ostrzykiwania 1500 zł za nogę to cena wzięta z kosmosu.
                  • wikinka Re: operacja żylaków, gdzie... 22.12.09, 15:51
                    no aż człowiek się może zszokować czytając takie opinie o placówce służby
                    zdrowia.to jak nie 1500zł to ile za jedną nogę?
                    • Gość: Ala Re: operacja żylaków, gdzie... IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.12.09, 11:42
                      Po operacji miałam dziesięć seansów ostrzykiwani na obie nogi w
                      prywatnym gabinecie. Jeden seans 70 zł. Efekt - rewelacja!!!!
                      • Gość: @ Re: operacja żylaków, gdzie... IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.01.10, 16:32
                        możesz napisać coś więcej o tym ostrzykiwaniu?
                        • Gość: Ala Re: operacja żylaków, gdzie... IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.01.10, 19:34
                          Ostrzykiwania miałam wykonywane w gabinecie lekarskim. Jeden seans
                          trwa 20-30 minut ( kilka wkłuć), nie jest to aż tak strasznie
                          bolesne aczkolwiek jak każde wkłucie nieprzyjemne. Jak to powiada
                          mój "Doktór" na pytanie czy to boli odpowiada - "Mnie to boleć nie
                          będzie":-)))) Bardziej bolesnym zabiegiem było dla mnie usuwanie
                          pajączków na nogach laserem. Po zabiegu ostrzykiwania wracam o
                          własnych nogach do domu w tym dniu nie mogę myć nóg. Zabiegi miałam
                          wykonywane co dwa tygodnie. Bardzo długo nie mogłam zdecydować się
                          na operację żylaków po prostu się bałam i naopowiadano mi
                          farmazonów, że żylaki i tak mi wyjda po operacji. Teraz żałuję. że
                          tak długo wzlekałam, (częste zapalenia żył, ból,wiele lat nie
                          chodziłam w spódnicach). Naprawdę warto zadbać o nogi.
                          • Gość: @ Re: operacja żylaków, gdzie... IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.01.10, 10:48
                            A możesz napisać więcej o samym zabiegu? czy jest narkoza, czy na stole leży się
                            nago, czy konieczna jest lewatywa przed zabiegiem, czy muszę mieć ogolone nogi,
                            czy boli po zabiegu, po jakim czasie wychodzi się do domu? Jak wygląda obsługa
                            np. pielęgniarek po zabiegu, czy trzeba później ściągać szwy, chodzić na jakieś
                            kontrole? itp.
                            • Gość: Ala Re: operacja żylaków, gdzie... IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.01.10, 10:59
                              Do zabiegu kwalifikuje cię lekarz flebolog, to od niego zależy czy
                              będziesz mieć operację w szpitalu czy na oddziale chirurgi dnia
                              jednego. Ja miałam to szczęście, lekarz zdecydował że zabieg mogę
                              mieć na Ch.D.J. (nienawidzę szpitali) lub jak bardzo chcę to w
                              szpitalu. Moja siostra musiała mieć zabieg wykonany w szpitalu miała
                              bardzo poważny stan.
                              Na zabieg idę z badaniem krwi, na czczo,nie można mieć miesiączki,
                              ogolone nogi. Na zabieg w chirurgi dnia jednego byłam umówiona na
                              15,00. Czyściutko, miło, przytulnie, przemiłe pielęgniarki,po
                              prostu Leśna Góra to przy tym pikuś. Anastozjolog mnie
                              bada,pielęgniarka zakłada welfron, chirurg maluje mi flamastrem
                              nogi no i ostatnie pamiątkowe zdjęcie żylaków i na stół (całość trwa
                              15 min.) Nie ma lewatywy! Sala operacyjna jest tuż przy pokoju.
                              Operację mam w narkozie, w szpitalu robią w znieczuleniu
                              podpajęnczynkowym, podczas jednego zabiegu operowana jest tylko
                              jedna noga. Na stole leżysz w swojej koszuli nocnej,podwijaja do
                              pasa ponieważ w pachwinie robią nacięcie, golą trochę włosów
                              łonowych. Wybudzaja mnie na stole i przewożą wózkiem do pokoju. Po
                              zabiegu było mi potwornie zimno, miałam dreszcze ale ustąpiło to po
                              jakim czasie. Pielęgniarki co chwilę przychodzą i pytaja się czy
                              dobrze się czuję i czy czegoś mi nie trzeba. O 21,30 przyszedł
                              chirurg obejżał bandaże czy gdzieś "nie przecieka" o 22,00 byłam w
                              domu. Dostałam 14 dni zwolnienia po siedmiu dniach ściągnięto mi
                              szwy, po operacji nie można siedzieć albo stać w miejscu, można
                              leżeć z nogą w górze albo chodzić. Zalecenie aby przez ( i tu nie
                              chcę kłamać bo nie pamiętam ile miałam chodzić w kolanówce)jakiś
                              czas chodzić w kolanówkach uciskowych. Po miesiacu na kontrolę i po
                              pół roku poszłam na operację na drugą nogę i dopiero po tych
                              operacjach miałam ostrzykiwanie żył. Teraz nogi mam jak Sharon
                              Stone :-)))
                              • Gość: @ Re: operacja żylaków, gdzie... IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.01.10, 20:47
                                Bardzo Ci dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.
    • oczapowski Re: operacja żylaków, gdzie... 22.12.09, 09:20
      Szpital w Nowej Soli - ale dostac sie do prof. Krasinskiego.
    • Gość: Pacjentka Re: operacja żylaków, gdzie... IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.18, 12:35
      "Bo najważniejsze jest dobro pacjenta ..." tak ładnie pisze się na stronie głównej. Trudno w to jednak uwierzyć będąc po operacji. Podniesienie się ze zwykłego łóżka po operacji jest koszmarem. Pacjent płaci ze swojej kieszeni za zabieg i taka dogodność jak możliwość regulacji wysokości zagłówka na przycisk powinno być standardem w takiej klinice.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka