ola_mi 18.07.09, 13:44 zrobia to dobrze. Czy jest tutaj ktos kto to przerabial. chodzi o zylaki kończyn.Mam skierowanie na zabieg i musze wybrac szpital. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ala Re: operacja żylaków, gdzie... IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.07.09, 11:29 Chirgia dnia jednego "{Urolog" na Wiśniowej i tylko u Chumińskiego Odpowiedz Link Zgłoś
manny_penny Re: operacja żylaków, gdzie... 19.07.09, 13:52 na wyszyńskiego w gabinecie jana wasylkowskiego, tam i tylko tam, ma swoja strone internetowa, poszukaj sobie info Odpowiedz Link Zgłoś
sotie Re: operacja żylaków, gdzie... 19.07.09, 16:48 moja mama miala w szpitalu w Zielonej i dobrze zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: operacja żylaków, gdzie... IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.07.09, 06:19 "Tam i tylko tam" trzeba za zabieg solidnie zapłacić ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chesterfild Re: operacja żylaków, gdzie... IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.07.09, 08:12 Ja kiedyś miałem za uszami żylaki.Ale gdy przestałem palić wilgotne papierosy to same uststąpiły. Odpowiedz Link Zgłoś
manny_penny Re: operacja żylaków, gdzie... 24.07.09, 10:58 po pierwsze dziewczyna nie napisała, że to ma byc tylko bezpłatnie po drugie operacja żylaków to nie zszycie rozbitej głowy, niektórzy wola zaplacic jesli chodzi o ich zdrowie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: &&& Re: operacja żylaków, gdzie... IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.12.09, 07:39 Ile to solidnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: operacja żylaków, gdzie... IP: 78.8.222.* 26.07.09, 20:08 Tylko, Chumiński w Urologu na Anieli Krzywoń, standardy europejskie mimo że na NFZ. R0biłam marcu 2009, drugą noge zrobie w listopadzie 2009 i też z penością w tym samym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: operacja żylaków, gdzie... IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.07.09, 20:52 Nie polecam Chuminskiego.Przerost formy nad trescia.Poza tym od lat jest Dyrektorem roznych szpitali i urzedów. Odpowiedz Link Zgłoś
2eska Re: operacja żylaków, gdzie... 26.07.09, 22:11 Co do dr Chumińskiego to polecam w 100%. Jestem po zabiegu usunięcia żylaków na obu nogach, zadowolona i bez jakichkolwiek komplikacji. Zabieg w Klinice Jednego Dnia. Przede wszystkim kto powiedział, że tam się płaci??? Refundacja NFZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystian Re: operacja żylaków, gdzie... IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.12.09, 08:23 Jakie macie opinie o tym Urologu na Anieli Krzywoń? Ja jestem tam zapisany na zabieg usunięcia żylaków do dr Mikulskiego. Czy ktoś miał już tam robiony taki zabieg? Dodam, że ja jestem zapisany na kasę chorych. Odpowiedz Link Zgłoś
zgorak Re: operacja żylaków, gdzie... 15.12.09, 09:13 Może ktoś coś słyszał o Wasylkowskim na Wyszyńskiego ?? jak wygląda to u niego ?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zylak Re: operacja żylaków, gdzie... IP: 94.75.121.* 15.12.09, 18:25 Tez jestem ciekawa jakie sa opinie o Wasylkowskim !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MCh Re: operacja żylaków, gdzie... IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.12.09, 19:09 Wasylkowski jest dobrym chirurgiem i dobrze operuje żylaki. Wiem bo z nim kiedys pracowałem/operowałem . Mogę polecić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystian Re: operacja żylaków, gdzie... IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.12.09, 11:49 tylko Wasylkowski nie robi chyba na NFZ :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: operacja żylaków, gdzie... IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.12.09, 12:00 feee fe :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystian Re: operacja żylaków, gdzie... IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.12.09, 14:03 Twoja odpowiedź bardzo dużo wniosła do dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: operacja żylaków, gdzie... IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.12.09, 14:07 Twoja kiepeła nie wpadła na to że są fora tzw. tematyczne gdzie mozna konkretnie zasięgnąć informacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystian Re: operacja żylaków, gdzie... IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.12.09, 16:01 A Ty nie wpadłeś na to, że po to są fora regionalne aby dowiedzieć się o regionalne sprawy? Mnie nie interesuje temat żylaków, tylko konkretnej placówki i konkretnego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: operacja żylaków, gdzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.09, 10:46 robiłam kilka lat temy żylaki u Wasylkowskiego metodą bezoperacyjną, do żyły wstzrykiwana jest jakaś pianka. metoda bezbolesna, chwilę po zabiegu można iść do domu. Przy większych żylakach zabieg tzreba powtarzać. Koszt w moim pzrypadku to 1500zł jedna noga (żylaki małe). Minus jest taki, ze na efekt tzreba trochę poczekać (ok pół roku) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: operacja żylaków, gdzie... IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.12.09, 09:03 Czy po operacji żylaki powracają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: operacja żylaków, gdzie... IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.12.09, 10:19 Miałam potworne żylaki,kilka razy miałam zakrzepicę żył. Na zabieg zdecydowałam się w Chirurgii dnia jednego na Wiśniowej u Chumińskiego. Byłam umówiona na 15,00 o 22,00 byłam w domu po zabiegu. Zabieg miałam w narkozie. I tak powinna wyglądać służba zdrowia w Polsce. Po kilku miesiącach miałam następny zabieg. Po operacji konieczne jest ostrzykiwanie żył gdyż podczas operacji chirurg nie jest w stanie usunąć wszystkich żyłek i jest możliwość, że jak to zaniedbasz to ci wyjdą następne mniejsze żylaki. Ja w tym momencie nogi mam jak Sharon Stone, kiedyś było dla mnie nie do pomyślenia aby założyć cienkie spodnie a o mini nie wspomnę. Polecam serdecznie Chirurgię dnia jednego, specjaliści i standard europejski. P.S. Cena ostrzykiwania 1500 zł za nogę to cena wzięta z kosmosu. Odpowiedz Link Zgłoś
wikinka Re: operacja żylaków, gdzie... 22.12.09, 15:51 no aż człowiek się może zszokować czytając takie opinie o placówce służby zdrowia.to jak nie 1500zł to ile za jedną nogę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: operacja żylaków, gdzie... IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.12.09, 11:42 Po operacji miałam dziesięć seansów ostrzykiwani na obie nogi w prywatnym gabinecie. Jeden seans 70 zł. Efekt - rewelacja!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: operacja żylaków, gdzie... IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.01.10, 16:32 możesz napisać coś więcej o tym ostrzykiwaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: operacja żylaków, gdzie... IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.01.10, 19:34 Ostrzykiwania miałam wykonywane w gabinecie lekarskim. Jeden seans trwa 20-30 minut ( kilka wkłuć), nie jest to aż tak strasznie bolesne aczkolwiek jak każde wkłucie nieprzyjemne. Jak to powiada mój "Doktór" na pytanie czy to boli odpowiada - "Mnie to boleć nie będzie":-)))) Bardziej bolesnym zabiegiem było dla mnie usuwanie pajączków na nogach laserem. Po zabiegu ostrzykiwania wracam o własnych nogach do domu w tym dniu nie mogę myć nóg. Zabiegi miałam wykonywane co dwa tygodnie. Bardzo długo nie mogłam zdecydować się na operację żylaków po prostu się bałam i naopowiadano mi farmazonów, że żylaki i tak mi wyjda po operacji. Teraz żałuję. że tak długo wzlekałam, (częste zapalenia żył, ból,wiele lat nie chodziłam w spódnicach). Naprawdę warto zadbać o nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: operacja żylaków, gdzie... IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.01.10, 10:48 A możesz napisać więcej o samym zabiegu? czy jest narkoza, czy na stole leży się nago, czy konieczna jest lewatywa przed zabiegiem, czy muszę mieć ogolone nogi, czy boli po zabiegu, po jakim czasie wychodzi się do domu? Jak wygląda obsługa np. pielęgniarek po zabiegu, czy trzeba później ściągać szwy, chodzić na jakieś kontrole? itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: operacja żylaków, gdzie... IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.01.10, 10:59 Do zabiegu kwalifikuje cię lekarz flebolog, to od niego zależy czy będziesz mieć operację w szpitalu czy na oddziale chirurgi dnia jednego. Ja miałam to szczęście, lekarz zdecydował że zabieg mogę mieć na Ch.D.J. (nienawidzę szpitali) lub jak bardzo chcę to w szpitalu. Moja siostra musiała mieć zabieg wykonany w szpitalu miała bardzo poważny stan. Na zabieg idę z badaniem krwi, na czczo,nie można mieć miesiączki, ogolone nogi. Na zabieg w chirurgi dnia jednego byłam umówiona na 15,00. Czyściutko, miło, przytulnie, przemiłe pielęgniarki,po prostu Leśna Góra to przy tym pikuś. Anastozjolog mnie bada,pielęgniarka zakłada welfron, chirurg maluje mi flamastrem nogi no i ostatnie pamiątkowe zdjęcie żylaków i na stół (całość trwa 15 min.) Nie ma lewatywy! Sala operacyjna jest tuż przy pokoju. Operację mam w narkozie, w szpitalu robią w znieczuleniu podpajęnczynkowym, podczas jednego zabiegu operowana jest tylko jedna noga. Na stole leżysz w swojej koszuli nocnej,podwijaja do pasa ponieważ w pachwinie robią nacięcie, golą trochę włosów łonowych. Wybudzaja mnie na stole i przewożą wózkiem do pokoju. Po zabiegu było mi potwornie zimno, miałam dreszcze ale ustąpiło to po jakim czasie. Pielęgniarki co chwilę przychodzą i pytaja się czy dobrze się czuję i czy czegoś mi nie trzeba. O 21,30 przyszedł chirurg obejżał bandaże czy gdzieś "nie przecieka" o 22,00 byłam w domu. Dostałam 14 dni zwolnienia po siedmiu dniach ściągnięto mi szwy, po operacji nie można siedzieć albo stać w miejscu, można leżeć z nogą w górze albo chodzić. Zalecenie aby przez ( i tu nie chcę kłamać bo nie pamiętam ile miałam chodzić w kolanówce)jakiś czas chodzić w kolanówkach uciskowych. Po miesiacu na kontrolę i po pół roku poszłam na operację na drugą nogę i dopiero po tych operacjach miałam ostrzykiwanie żył. Teraz nogi mam jak Sharon Stone :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: operacja żylaków, gdzie... IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.01.10, 20:47 Bardzo Ci dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
oczapowski Re: operacja żylaków, gdzie... 22.12.09, 09:20 Szpital w Nowej Soli - ale dostac sie do prof. Krasinskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacjentka Re: operacja żylaków, gdzie... IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.18, 12:35 "Bo najważniejsze jest dobro pacjenta ..." tak ładnie pisze się na stronie głównej. Trudno w to jednak uwierzyć będąc po operacji. Podniesienie się ze zwykłego łóżka po operacji jest koszmarem. Pacjent płaci ze swojej kieszeni za zabieg i taka dogodność jak możliwość regulacji wysokości zagłówka na przycisk powinno być standardem w takiej klinice. Odpowiedz Link Zgłoś