pozwole sobie przekopiowac własne pytanie z forum "turystyka zorganizowana" pomyslałam,ze moze tu dostane równiez konstruktywne odpowiedzi
wiem,ze były watki o zwiedzaniu Krety samochodem

ale mam ciut inne pytanie, czy sadzicie,ze osoba,która owszem po polsce jezdzi bezproblemowo od lat nie "polegnie" przy kreteńskim stylu jazdy? Inny alfabet, czesto kiepskie oznakowanie itp.. Na Krecie byłam kilkukrotnie ale do tej pory poruszałam sie transportem publicznym w tym roku mam chec wypozyczyc (pierwszy raz

) samochód i na spokojnie pojeździc, nie byc uwiazana do rozkładow jazdy, przewodnika itp.. Najbardziej boje sie parkowania

jak to jest np. w Heraklikonie? czy knosos? (nie zwracałam uwagi na parkingi do tej pory

)Zastanawiałam sie tez nad skuterem ale chyba sie ich boje

wole cos co ma karoserie.
I jak jest z tankowaniem? do tej pory nie miałam potrzeby zwracac uwagi na ilosc stacji benzynowych

jest ich duzo czy trzeba jakos "z wyprzedzeniem" planowac to,ze zabraknie paliwa?
Acha i autko to chyba wyłącznie z klima?.Jezdzic beda dwie osoby czyli moze byc jakies malutkie
Poprosze o praktycznie rady dla osoby ,która sie tam samodzielnie samochodem nie poruszała
I na co zwracac uwage przy wypozyczaniu i jak to w ogóle wygląda
dziekuje