Dodaj do ulubionych

www.hostelsclub.com - pytanie

06.06.10, 14:45
Wiem, że podobny wątek był już poruszany, jednak mam pytanie trochę innej natury.
Czy ktoś miał do czynienia ze stroną www.hoistelsclub.com i czy wie dlaczego
ceny rezerwacji na tej stronie różnią się znacznie od cen rezerwacji na
oficjalnych stronach danych hostelów? Czy to jest jakiś błąd, haczyk, czy po
prostu aż tak korzystniej jest rezerwować na hostelsclub.com?
Proszę o odpowiedź, bo boję się, że na miejscu okaże się, że muszę zapłacić
dwa razy więcej...
Obserwuj wątek
    • Gość: robert Re: www.hostelsclub.com - pytanie IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.11, 15:07
      Wszystko jest w porządku smile Kiedyś też się temu dziwiłem i skontaktowałem się nawet z hostelem i wyjaśnili mi wszystko. Hotele najczęściej dają niższe ceny w serwisach typu jak podany wyżej. Robią tak dlatego, że w takim serwisie można przeszukać wiele hoteli i ludzie często biorą najtańszy. Ja na przykład zawsze sortuję według ceny smile
      więc żeby się wybić hotele dają do takich serwisów zawsze niższą cenę niż mają normalnie (czasem nawet o 30%).
      wiadomo zresztą że takich stron jak podana jest wiele (hostelbookers, hostelworld itp.) i czasem hostele (hotele) promują się w jednym serwisie, a czasem w innym. Żeby więc znaleźć naprawdę najniższą cenę, trzeba by przejrzeć wszystkie...
      Ostatnio znalazłem stronę www.ohotele.pl, która szuka najtańszej ceny w ponad 30 największych serwisach rezerwacyjnych. to jest jakby porównywarka cen hoteli... można z niej przejść do najtańszego serwisu i dokonać rezerwacji. przydatne, jeśli ktoś rezerwuje przez internet
      • Gość: natalia39 Re: www.hostelsclub.com - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.11, 23:44
        no nawet dobre jest to www.oHotele.pl!

Chociaż najczęściej i tak pokazuje mi, że booking ma najtańsze, ale czasami znajdzie nawet 10-20% taniej niż tam
    • aniaania55 Re: www.hostelsclub.com - pytanie 16.01.13, 10:42
      martiiinaaa - z tej strony Ania. Powiem tak wszystko zależy od tego gdzie chcesy dokonac reyerwacji. Jeyeli cena wydaje Ci się zbyt niska to lepiej się upewnić. Bywa, że ceny są także specjalnie negocjowane i dlatego takie niskie, są rożne promocje etc. Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na ania$hostelsclub.com. Pozdrawiam. Ania
      • pasiega Re: www.hostelsclub.com - pytanie 01.03.13, 13:32
        Wszystko jest fajnie dopóki coś będzie nie fajnie.
        Kilka razy korzystałem już z usług tego operatora i było spox, dopóki nie pojawił się problem.
        Zarezerwowałem sobie przez hostelsclub nocleg w Dreźnie.
        Było info że za podaną cenę mam śniadanie - żadnych informacji o dopłatach.
        Była ikonka i poniżej opis w jakich godzinach śniadanie jest dostępne.
        A na miejscu musiałem za śniadanie dopłacić po 6 euro od osoby (pobyt kosztował 13 euro).
        Pisałem do usługodawcy, ale info zostało przekazane do sekcji Niemcy i tyle.
        Przypomniałem się i na razie zero jakiś działań wyjaśniających.
        6 euro niby nie dużo, ale to jet 50% więcej niż miałem zapłacić za usługę.
        Druga rzecz - pobierana opłata rezerwacyjna 10%. Hm, zdarzyć się może że nie pojedziesz i wtedy opłata przepada.
        A jak jedziesz z dzieciakiem to uciekają promocje z tym związane.
        W hostelu w Dreźnie była taka że dziecko jeśli śpi w pokoju rodziców jest za free, czego w systemie rezerwacyjnym nie widać.
        Chyba jednak nie polecam tego systemu.
        Miałem już rezerwacje w Lizbonie opłaconą.
        Po powyższym zdarzeniu się nieco wkurzyłem i poszukałem rezerwacji przez bookinga i co ciekawe, znalazłem taniej o 20%, pokój 3 osobowy - a nie sala 8-osobowa, i zero opłat za rezerwacje - i na 2 dwa dni przed datą rezerwacji mogę ją anulować bez opłat.
        Nawet ze stratą 10% zapłaconą za rezerwacje i tak opłaca mis się zmienić hostel.
        Żeby nie było, żadna reklama bookinga to nie jest.
        Z hostelsclubu ostatnio korzystałem w Wenecji, Rzymie, i było w sumie ok, choć w Wenecji podobno miała być dostępna kuchnia, ale nie była, ale generalnie nie lubię jak się olewa klienta.
        A wiadomo, klient wkurzony informuje 20 innych, co niniejszym czynie smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka