Gość: gsm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.04, 13:19 za zrobienie platnej bramki SMS-owej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dr_jekyll Re: bojkot ERY 03.02.04, 13:51 Toś się obudził. Płatna jest już od kilku miesięcy i to nie tylko w Erze. Poza tym jest też bramka darmowa, tyle że z ograniczeniami. Yo! DrJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoe Re: bojkot ERY IP: *.lodz-retkinia.sdi.tpnet.pl 06.02.04, 00:14 dosc duzymi ograniczeniami, a poza tym trzeba sie rejestrowac, co mnie wkurza. moge wyslac zdaje sie 5 czy 10 smsow dziennie a to nie jest zbyt wiele... inni operatorzy z tego co wiem maja darmowe bramki bez ograniczen. a najlepszy jest plus - w miescie plusa 60sms/dobe za darmo i to do wszystkich sieci:) no ale trzeba byc abonentem plusa... pozdrawiam zoe Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: bojkot ERY 03.02.04, 15:01 a z komórki to nie łaska wysyłać?! Żal Ci dwudziestukilku groszy??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gsm to sobie placcie palanciki, a dla reszty testy.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.04, 13:34 www.bramki.pl/?b=sms Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: to sobie... 05.02.04, 19:52 a dlaczego nie zaczniesz walczyć np o 20 litrów darmowego paliwa miesięcznie? Też może Ci się należy a te złodzieje nie chcą ci dać! ps inwektywami daleko nie zajedziesz. To tak na przyszłość... Odpowiedz Link Zgłoś
masikm Re: bojkot ERY 04.02.04, 20:04 barracuda7110 napisał: > a z komórki to nie łaska wysyłać?! Żal Ci dwudziestukilku groszy??!! dwadzieściakilka groszy to jednak więcej niż zero groszy, kiedy wyślesz 100 SMS'ów to będzie to 100 x więcej, klawiatóra komputera jast większa i wygodniejsza i nie wszyscy maja komórkę (ja jej np. nie chcę mieć) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: bojkot ERY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.04, 15:04 No to jak jej nie chcesz miec telefonu to nie bedziesz wysylal sms-ow bo do tego miedzy innymi sluzy komorka. Nie rozumiem za bardzo myslenia ze "wszystko sie nalezy". To proste: rezygnujesz z komorki to rezygnujesz z uslug operatorow, rezygnujesz z jedzenia to zdychasz z glodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masikm Re: bojkot ERY IP: 81.210.100.* 06.02.04, 22:33 Kompletna bzdura, nie uwazam, że mi się "wszystko należy", niczego takiego tez nie napisałem. Lubię kozystać z tańszych ofert niz z droższych (o ile przedstawiaja tą samą jakość). Np. SMS-y wysyłane na Idee sa darmowe więc nie widzę powodu by na Erę miały coś kosztować, ale oczywiście mogą bo jest to ich wybór a naszym wyborem jeżeli chcemy to możemy to bojkotować o ile to co kolwiek da. Twoje rozumowanie jest conajmniej pokrętne bo nie znam producenta bułek co rozdaje je za darmo a znam operatora GSM co ma darmowe sms-y z internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: bojkot ERY 06.02.04, 22:40 Zupełnie nie rozumiem poprzedniego posta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: bojkot ERY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.04, 23:47 Kompletne bzdury to ty chlopie piszesz. Dlaczego skoro jedna firma ma tak to druga ma miec tak samo bo ty masz takie widzimisie. Traktujesz platne smsy z netu jak wielka niesprawiedzliwosc dziejowa! (z drugiej strony gdybys byl na tyle inteligentny i dowiedzial sie ze mozna ze strony Ery rowniez wyslac 5 darmowych sms-ow wystraczy jedynie zalogowac sie na adres e-mail to nie byloby calej dyskusji). Starasz sie tutaj cwaniakowac i oburzasz sie jak stara baba pod miesnym gdy zabraklo wolowiny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masikm Re: bojkot ERY IP: 81.210.100.* 12.02.04, 01:31 Odnoszę wrażenie, że jestes jednym z tych co pokazują, że ich stać na ponoszenie wyższych kosztów niż można tylko po to by pokazać jakim to jest sie bogatym. Tak jak pisałem wcześniej jestem zwolennikiem tańszych usług niż droższych. Wychodzę z założenia, że ceny w większości przypadków są popytowe a nie kosztowe czyli oznacza to, że jest je z czego obniżać. Nie wiem czemu podnosisz głos. Ja wcale nie uważam, że skoro jedna firma ma tak to druga ma miec tak samo ani też nie uważam, że jest to niesprawiedliwość dziejowa, poprostu wolał bym by usługi te były tańsze natomiast Era pewnie wolała by by były droższe. Uważam, że jest to normalne - kupujący chce kupić najtaniej (najlepiej to dostać coś za darmo) a sprzedający zawsze chce uzyskac najwyższą cenę. Jeżeli sprzedający (np. Era) nie będzie mógł znaleźć nabywców na swoje usługi to będzie zmuszony obniżyć cenę. Temu ma właśnie służyć np. proponowany bojkot. Osobiście uważam, że jest mało realne zebranie wystarczajacej liczby osób bojkotująbych tak by sprowokować firmę do obniżenia (w tym przypadku zlikwidowania) ceny. Bardziej potraktowałem to jako żart godny poparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: bojkot ERY 12.02.04, 09:56 Nie. Wychodzę z założenia, że za towar/usługę się płaci. Za darmo to można po gębie zarobić ;). Ty mi wyglądasz na typowego przedstawiciela roszczeniowej natury Polaków. To mi się należy za darmo i tamto też.... Zamiast wymyślać durne protesty zgódźmy się na płacenie za telefony tyle ile kosztują one operatorów. Czyli żadnego dotowania aparatów. Wtedy opy powinny obniżyć nieco ceny połączeń. Swoją drogą przeczytałem kiedyś w "Twojej Komórce", że większość operatorów odchodzi od pomysłu bezpł bramek sms. Ciekawe czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masikm Re: bojkot ERY IP: 81.210.100.* 12.02.04, 12:37 Ja nie twierdzę, że mi się cos należy. Ja uważam, że przyjemniej jest kiedy jest cos tańsze. Jeżeli Ty zaś uważasz, że przyjemniej jest kiedy jest coś droższe, kiedy Ty drożej masz okazję za to zapłacić to tu się różnimy. W końcu mamy prawo się różnić. Inna rzecz kiedy uważasz, że już nie może być coś tańsze bo jest wystarczająco tanie. Jakieś kilka lat temu słyszałem wypowiedz w TV jednego przedstawiciela jakiejś sieci komórkowej, że ceny usług nie mogą być już tańsze bo aparaty daja za darmo. Widzę, że Ty w to wierzysz. Od tego czasu ceny mimo wszystko staniały a aparaty nadal są czasami darmowe. W 2000 roku byłem w Australii. Tam Aparaty dawali za darmo, najtańsza stała opłata to w przeliczeniu na złotówki po uwczesnym kursie to 20 zł (10 AUD)w całości do wykożystania na rozmowy w normalnych cenach (obecnie Plus GSM ma podobną ofertę i reklamuje się jako usługa bez abonamentu), Najdroższa cena połączeń to 80 groszy (40 centów) w godzinach szczytu. Aparaty na kartę jeżeli trafiło się na promocję to również były darmowe. Jakoś to wsztstko funkcjonowało a sieciom komurkowym przynosiło dochód. Ja uważam, że to było całkiem przyjemne ale w Polsce narazie nie realne choć by ze względu na małą konkurencję (3 operatorów). Przy takiej ilości można się dogadać i stosować podobne ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: bojkot ERY 05.02.04, 19:59 Bułka kosztuje 20 gr. Dziennie zjadam 5 bułek. To już złotówka. W tygodniu wydaję 7*1=7 zł. W miesiącu 4*7= 28zł. To co mam jeść przestać?! Czy też może zrobić w sklepie awanturę, bo przecież należą mi się darmowe bułki? Odpowiedz Link Zgłoś
dr_jekyll Re: bojkot ERY 05.02.04, 23:22 Nie mam zamiaru nic bojkotowac. Nie po to podpisalem umowe i place co miesiac rachunki, zeby komora lezala nieuzywana w kacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stara era Re: bojkot ERY IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 18.02.04, 20:22 no to hop w gore, bo widze ze temat nadal aktualny, Odpowiedz Link Zgłoś