Dodaj do ulubionych

Rozmowy międzynarodowe

23.04.10, 23:42
Poszukuję oferty z najtańszymi połączeniami międzynarodowymi, chodzi
konkretnie o Hiszpanię i USA, ale inne kraje też mile widziane. Normalnie
korzystam ze Skype, ale czasem jest potrzeba wykonania telefonu,gdy nie ma się
akurat dostępu do komputera.Czy ktoś może coś polecić?
Obserwuj wątek
    • Gość: jgf Re: Rozmowy międzynarodowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.10, 00:13
      Heyah - cała UE, Kanada, USA za 59gr/min.
      • bright_witch Re: Rozmowy międzynarodowe 29.04.10, 16:50
        Właśnie miałam napisać :) USA, Kanada i Australia na pewno. W danej chwili lepszej oferty na te kraje nie znajdziesz. Heyah cały czas też dziubie w tej ofercie, więc coś się dzieje, nie ma zastoju.
        • aynan Re: Rozmowy międzynarodowe 29.04.10, 18:08
          Proszę jaki to człowiek niedoinformowany:p Rozumiem,że to najlepsza oferta na rynku?
          • bright_witch Re: Rozmowy międzynarodowe 29.04.10, 20:31
            W tej chwili tak i nie sądzę, żeby miało się to zmienić. Weszli z hukiem w ten sektor i już się ugruntowali. Nie prędko inne sieci zrównają tę ofertę, nie mówiąc już o jej przebiciu.
            • aynan Re: Rozmowy międzynarodowe 30.04.10, 11:19
              To super, wiem, że w Heyah są od czasu do czasu podwójne doładowania czyli
              koszty spadają jeszcze o połowę, prawda?
              • bright_witch Re: Rozmowy międzynarodowe 30.04.10, 15:18
                Nie do końca, ale w zasadzie to ptawda. Jeśli wykorzystasz podwójne doładowanie do ostatniej kropli, że tak powiem, to faktycznie :) Chodzi o to, żeby to drugie dołądowanie, które masz podwajane wziąc jak największe - więcej dostajesz w bonusie. I tym sposobem doładowując pierwszym dołądowaniem minimalnie, a drugim za 150 zł faktycznie dostajesz tyle kasy, że można powiedzieć, że realne koszty połączeń lecą o połowę.
                • aynan Re: Rozmowy międzynarodowe 30.04.10, 23:01
                  Tak, dokładnie to miałam na myśli.Czyli rozumiem, że Oferta Heyah jest w chwili
                  obecnej najlepszą ofertą tego typu na rynku?
                  • Gość: af-bcn Jesli b.dużo minut to przez nr dostępowy np skype IP: *.57.74.52.dyn.user.ono.com 01.05.10, 13:49
                    zob wpis thonka
                    telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=41843
                    • bright_witch Re: Jesli b.dużo minut to przez nr dostępowy np s 01.05.10, 14:43
                      Whoa, treściwie i sensownie :) Chociaż przyznam, że nie do końca ogarniam to wszystko. To co tam jest opisane wygląda strasznie skomplikowanie. To taka chyba dość nietypowa oferta. Nie wiem czy nie łatwiej po prostu kupić tego sima, mieć tę 59 groszową stawkę, nie taką złą w zasadzie, i po ptakach.
                      • aynan Re: Jesli b.dużo minut to przez nr dostępowy np s 04.05.10, 16:06
                        Szczerze mówiąc nie chce mi się bawić w zbyt skomplikowane systemy, więc chyba
                        po prostu zdecyduję się na Heyah- no chyba, że do tej pory pojawi się coś
                        jeszcze ciekawszego. Jak myślicie?
                        • bright_witch Re: Jesli b.dużo minut to przez nr dostępowy np s 04.05.10, 19:52
                          Jeszcze jest coś takiego jak wybrany kraj w Orange, ale stawka jest wyższa, co miesiąc chyba jeszcze się coś dopłaca, no i wybrany kraj to nie to samo co lista krajów.
                          • aynan Re: Jesli b.dużo minut to przez nr dostępowy np s 06.05.10, 00:24
                            To chyba trochę bez sensu, skoro Heyah daje całą listę krajów bez żadnych
                            dodatkowych opłat, a tu trzeba płacić za każdy kraj oddzielnie.
                            • bright_witch Re: Jesli b.dużo minut to przez nr dostępowy np s 06.05.10, 18:26
                              No oczywiście, ze bez sensu :-) prawdziwy kosmopolita bez zastanowienia wybierze Heyah. Jak kogoś interesuje jeden kraj to jeszcze można pomyśleć, ale wybrany kraj chyba i tak wychodzi drożej.
                              • aynan Re: Jesli b.dużo minut to przez nr dostępowy np s 06.05.10, 22:39
                                Nie wiem tylko ile kosztują połączenia w ramach tej usługi w Orange, podobnie?
                                • bright_witch Re: Jesli b.dużo minut to przez nr dostępowy np s 07.05.10, 15:35
                                  Stawka jest trochę wyższa - nie pamiętam dokładnie o ile. Największy ból jest taki, że za każdy wybrany numer objęty tą ofertą płacisz co miesiąc 3 zł haraczu. W Heyah masz bez dodatkowych opłat kosmiczną listę krajów i do wszystkich tanio bez łaski :)
                                  • af-bcn 1 za 5 , aynan 07.05.10, 22:41
                                    en.lmgtfy.com/?q=wybrany+kraj+orange----------
                                    pozdrawiam
                                    A.
                                    • bright_witch Re: 1 za 5 , aynan 11.05.10, 23:28
                                      Owszem, ale google nie zrobi dla nas porównania rynkowego ofert i nie przedstawi nam perspektywy osób korzystających :-) Ja jestem tego zdania, że wiedza empiryczna i ludzkie doświadczenie jednak nadal mają swoją wartość. Choć ofertę faktycznie można znaleźć.
                                    • aynan Re: 1 za 5 , aynan 12.05.10, 00:27
                                      Potrafię sobie wyszukać, ale pytam tu o sprawdzone już oferty, które są lepsze,
                                      które gorsze;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka