Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o HEYAH??? warto sie skusić??

16.03.04, 14:25
cześć proszę o rade.
mam nowy telefon nokie 6510, i jest sprawna, własnie mi sie skonczyl
abonament i ideii..........i co robic na czym polega te HEYAh?? pytam was bo
strona troche mało czytelna, bardzo naciapana i długo sie otwiera.
czy jest tak ze jak sciagne sim locka i kupie starter heyah to moge potem w
kazdej chwili zrezygnowac??? za 1 czy tam 6 miesiecy??
czy kupujac karte za 20 zł to ile z tego mam na rozmowy??
co jaki czas musze kupic nową karte?? ( biorąc na uwadze ze np. nigdzie nie
bede dzwonic tylko chce utrzymac numer)
i czy heyah bedzie miało swoja bramke w internecie aby wysyłac smsy???
dziekuje za wszystkie odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • Gość: Bartplus Re: Co sądzicie o HEYAH??? warto sie skusić?? IP: *.wmc.com.pl 16.03.04, 15:35
      Polecam : www.gsmonline.pl/news/?link=show_details.php?id=8706
      www.gsmonline.pl/news/?link=show_details.php?id=8715
    • atomowy Re: Co sądzicie o HEYAH??? warto sie skusić?? 16.03.04, 17:30
      Nie lubie wirtualnych firm. HEYAH to operator wirtualny... taki operator niby
      nie istnieje a istnieje... dziwne to wszystko.
      Ja tam wole to co pewne i sprawdzone!

www.cTime.pl
      • olus_stad Re: Co sądzicie o HEYAH??? warto sie skusić?? 16.03.04, 22:43
        A z iloma wirtualnymi operatorami miales dotychczas doczynienia?

Pozdrawiam
      • Gość: ppp Re: Co sądzicie o HEYAH??? warto sie skusić?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.04, 23:02
        ty to wolisz oczywiscie Plusa bo jestes jego fanem i pracownikiem wiec raczej
        obiektywny nie jestes, a twoja opinia nie jest miarodajna
    • bartplus Re: Co sądzicie o HEYAH??? warto sie skusić?? 16.03.04, 23:01
      Przecież Heyah to żaden wirtualny operator tylko kolejna usługa PTC operatora
      sieci Era. Proponuje poczytać:
      gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,34912,1960727.html oraz
      gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,34912,1965977.html
    • Gość: ppp Re: Co sądzicie o HEYAH??? warto sie skusić?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.04, 23:08
      Co wiec Hayah to wirtualny operator i co z tego ze jest czescia PTC. Tak wiec
      po sciagnieciu mozesz sobie kupic zestaw startowy (polecam przez internet bo
      mozesz sobie wybrac numer jaki chcesz ale placi sie karta wiec nie kazdy moze).
      Zestaw kosztuje 20 zlotych z czego masz 15 na polaczenia. Co jakis czas musisz
      kupic karte doladowujaca, tak samo jak w dotychczasowo dostepnych prepaidach.
      Karta za 20 zl przedluza konto o 2 miesiace...1 miesiac na wykonywanie polaczen
      i odbieranie + 1 tylko na odbieranie. Na Heyah mozna wysylac smsy z internetu
      tak samo jak na telefony w sieci Era. Oczywiscie ze w kazdej chwili mozesz
      zrezygnowac bo nie podpisujesz zadnej umowy.
      • bartplus Re: Co sądzicie o HEYAH??? warto sie skusić?? 16.03.04, 23:20
        Wbrew nickowi nie jestem pracownikiem sieci Plus GSM :)
        • Gość: ppp Re: Co sądzicie o HEYAH??? warto sie skusić?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.04, 00:55
          niee ty ale atomowy-super agitator Plus GSM :P
    • Gość: Xavier88 Re: Co sądzicie o HEYAH??? warto sie skusić?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.04, 23:20
      Czesc. To jest tak samo jak pop tak-tak i sim+ ale zobacz jaki bdziesz miala
      zajeb... ty prefix 888 i wlasnie sama mozesz sobie wybrac numer.

Pozdrawiam
    • bartplus Re: Co sądzicie o HEYAH??? warto sie skusić?? 16.03.04, 23:33
      Jedynymi MNVO który mają już przyznany prefix jest "Tele 2 Polska, Nasza
      Telekomunikacja" - ich numeracja będzie rozpoczynać się od 699. Natomiast na
      stronach URTiP możemy przeczytać uzupełnioną informację, że ten sam prefix
      został przydzielony 5 MVNO: Tele 2, Nasza Telekomunikacja, Premium Internet,
      Netia Telekom i E-Telko.
      Prefiks 888 został przyznany Erze więc nie może należeć do wirtualnego
      operatora :)
      www.urtip.gov.pl/urtip/a/tekst.jsp?place=urtip_ln_sa_gl&news_cat_id=42&news_id=310

• kobitka.24 Re: Co sądzicie o HEYAH??? warto sie skusić?? 17.03.04, 08:03
      dziekuje bardzo za wszystkie odpowiedzi ;-)) narazie ide sie skusic i zakupic
      Heyah a jesli za kilka miesiecy zmieni sie cos na rynku usług
      telekomunikacyjnych GSM to w każdej chwili moge wybrac sobie jeszcze
      atrakcyjniejszą ofertę ;-) pozdrawiam i życze miłego dnia
    • Gość: Heyah Heyah a zdejmowanie blokad simlock IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.04, 10:28
      Witam, prowadze serwis zajmujacy sie usuwaniem blokad (www.sim-lock.com.pl) i
      musze stwierdzic ze nie rozumiem gadania dotyczacego nielegalnego usuwania
      blokad. Problemy pojawiającym sie przy usuwaniu tego typu blokad to:
      1. Uzywanie nielegalnego oprogramowania - zazwyczaj kody źrodlowe
      oprogramowania sa kradzione z oryginalnych urzadzeń ZAKLADAJACYCH blokady.
      2. Naruszanie praw autorskich oprogramowania w aparatach

ja używam oprogramowania zakupionego za granica (ciezkie pieniazki musze
      powiedziec) i wykorzystuje mozliwosc jaka daje sam aparat - usuwanie blokad za
      pomocą kodu. Nie narusza to gwarancji (choc roznie moze byc to interpretowane)

---
      Pozdrawiam i heyah :))
      Paweł Dawidowski
      +48503111999
      www.simlock.com.pl
      • Gość: Peppers HEYAH zdecydowanie nie!!! IP: *.acn.pl 17.03.04, 17:22
        1. Nie maja zadnych uslug dodatkowych typu MMS czy WAP. Duzy minus.

2. Jest to oferta pre-paid co dla wielu jest niedogodnoscia. Sredni minus.

3. Poniewaz nie sprzedaja telefonow nakrecaja sztucznie wtorny rynek telefonow,
        ktory jak wiadomo pochodzi w wiekszosci od zlodzieii. Bardzo duzy minus.

4. Maja nachalna reklame zakrawajaca momentami o wandalizm (wymazanie pociagow
        Metra, chodnikow, budek telefonicznych)

5. Plusow nie znajduje.

Pozdrawiam!
        • Gość: ppp Re: HEYAH zdecydowanie nie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.04, 21:42
          1) WAP jest totalnie nieprzydatny i w ogole sie w Europie nie przyjal, a MMSy
          beda na pewno wkrotce dostepne.
          2) Od poczatku to byla oferta pre-paid ktora jest tansza od abonamentowych
          ofert! Wiedziales o tym przeciez!
          3) Juz powtarzasz sie z tym "sztucznie nakrecanym". A Idea nie nakreca
          sztucznie przedajac "Dla kazdego", albo Era i Plus sprzedajac same startery?
          Bez przesady, kto ma krasc bedzie kradl a kto nie ten nie. Twoj zarzut jest
          smieszy
          4) Reklama musi byc agresywna. Sam widzisz ze byla skuteczna. Nie wiem czy to
          mozna traktowac jako zalete albo wade uslugi. Glupi zarzut, lekko na sile.
          5) Pieprzysz glupoty. Plusem jest cena.
    • gibki Re: Co sądzicie o HEYAH??? warto sie skusić?? 18.03.04, 00:16
      no i Heyah nalezy do PTC
      czyli wlasciciela Ery
      wiec zaden nowy operator
      • Gość: Peppers Nie IP: *.acn.pl 18.03.04, 21:19
        Inne sieci sprzedaja startery ale sprzedaja tez zestawy z telefonami. Masz
        wybor. A w sieci HEYAH tego wyboru nie masz. I nie wmowi mi Pan, ze kazdy ma
        wybor, bo gdyby tak bylo to wtorny rynek nie mialby takich obrotow. Ludzie w
        swojej naturze sa chciwi i hytrzy. Tak bylo bedzie. Tylko, ze liczace sie na
        rynku frmy na powinny wpsierac takich procederow. Tak jak juz bylo powiedziany-
        telefon od producenta kosztuje kolo 1000PLN, kupiony jako promocja w dowlnym
        pre-paidze jakies 150-300PLN a od zlodzieja 50PLN. I wbrew wielkiemu gadaniu i
        retoryce jestem pewien, ze HEYAH bedzie chcialo miec wiele osob, a na telefon
        kupiony za 1000PLN bedzie stac bardzo niewiele z nich. Owszem czesc z nich kupi
        legalnie telefon w innym pre-paidze zdejmie SIMLOCKA (czego ja nie pochwalam,
        ale jest to jak na razie legalne) i wsadzi karte HEYAH. Ale zdecydowany procent
        wyruszy na bazar. I wtorny ryneczek sie nakreci. Zlodzieje znowu zarobia.

Pozdrawiam!
    • Gość: jojo Re: Co sądzicie o HEYAH??? warto sie skusić?? IP: *.fau.edu 22.03.04, 05:50
      Ja to nie rozumiem gostka ktory boi sie operatora wirtualnego. W czym to w
      ogole przeszkadza. Firma nie ponosi w ten sposob tradycyjnych kosztow i przez
      to jest w stanie konkurowac niska cena. W Stanach setki roznych uslug jest
      oferowanych przez "firmy wirtualne" np. ubezpieczeniowych i telekomunikacyjnych
      i maja one o wiele nizsze ceny.
      Wszystkie formalnosci zalatwia sie przez internet albo telefonicznie i nie
      trzeba ogladac Pani Jadzi czy Krysi w okienku numer 7.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka