Gość: Rymciu IP: 80.51.11.* 12.04.04, 03:15 czy wie ktos jak wyłaczyć poczte głosową :?: :?: chodzi mi konkretniej o IDEE, wiem ze w plusie można to zrobić za pomocą kodów a w IDEI. Prosze o pomoc Z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Peppers *22 IP: *.acn.pl 12.04.04, 10:58 Dzwonisz do biura obslugi (*22) laczysz sie z konsultantem podajesz swoj numer telefonu oraz PUK. I tyle. Koszt polaczenia z *22 to 1PLN za calosc. Pamietaj tylko, ze ponowna aktywacja poczt kosztuje 25PLN. Tylko po co wogole chcesz wylaczyc poczte? To jest bardzo fajna rzecz. Ktos dzwoni i gdy nie mozesz odebrac zostawia wiadomosc (jesli ma jakas wazna) i jest ustatysfakcjonowany. A bez poczty ktos dzwoni, Ty nie mozesz odebrac, gosc wisi na telefonie kilkanascie dzwonkow wkurzony, ze nikt nie odbiera (no bo jak ktos moze nie odebrac komorki!) az w koncu rezygnuje i sie rozlacza nie zostawiajac wiadomosci (a to mogla byc wazna wiadomosc!) liczac, ze jak tylko bedziesz mogl zadzwonic to do niego oddzwonisz. Nastepnie Ty gdy juz mozesz dzwonic przegladasz liste polaczen i zastanawiasz sie do kogo oddzwonic. W koncu polaczenie kosztuje a ten kto dzwonil mogl nic konkretnego nie chciec. I po co tak? Wystarczy aktywnie uzywac poczty glosowej. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
gibki Re: *22 12.04.04, 12:43 po prostu - bo poczta glosowa jest mi zbedna jesli ktos dzwoni i ma wazna sprawe to zostawienie wiadomosci na skrzynce glosowej nic nie daje zamiast poczty glosowej moze wykorzystac smsa z tygodniowym przechowywaniem na serwerze - cel spelniony i w dodatku taniej tak czytam twoje posty i nie potrafisz przedstawiac zadnych racjonalnych argumentow do swoich teorii czy to spiskowych czy wydumanej ekonomii najlepiej by bylo gdybys wzial do reki ksiazke begga - napisana prostym jezykiem moze wtedy rzuci to swiatlo na twoje poglady wyssane z palca begg - ekonomia (mikro, makro nie znaczace - wystarczy ze poznasz kilka mechanizmow rzadzacych rynkiem) a z innej beczki potwierdza sie moje przypuszczenie i dziwnosci Idei z jakiej racji mam placic za ponowna aktywacje MOJEJ uslugi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peppers Hehe IP: *.acn.pl 12.04.04, 15:39 1. Na ekonomii znam sie slabo. To fakt. Ale uwazm,ze nie tylko rynek i kasa powinny rzadzic swiatem. Chyba, ze ma byc to popsuty swiat snobow i tych biedniejszych co beda traktowani jako podludzie. 2. Nie wiem tez co ma wspolnego sprawa poczty glosowej oraz sprawa kradzionych telefonow z ekonomia. 3. Fakt, zmaiast nagrywac sie na poczte mozna wyslac SMSa. Tutaj sie zgadzam. 4. Ja tam zdecydowanie bardziej wole nagrac sie komus na poczte niz czekac 10- 15 dzwonkow na prozno. Uwazam, ze duzo bardziej kulturalne jest ustawienie sobie poczty niz zmuszanie dzwoniacego aby czekal i liczyl dzwonki, bo ktos nie moze odebrac telefonu. (bo przeciez malo kto wylacza telefon zawsze gdy nie chce badz nie moze rozmawiac) 5. Za uslugi dodatkowe zawsze sie placi. A skoro rezygnujesz z poczty to jest on potem traktowana jako usluga dosatkowa. Normalna rzecz. I wydaje mi sie, ze Pan jako okreslajacy siebie `znawca ekonomii` powinien chyba o tym wiedziec najlepiej. Pozdrawiam! P.S. A ktroa moja teroria jest wyssana z palca? Za poczta glosowa jest fajna- to nie teoria to tylko stwierdzenie; Ze HEYAH jest najtanszy i zarazem najgorszy- prosze dokladnie poczytac liczne watki ze skargami na jakosc obslugi sieci HEYAH, prosze porownac ich oferte z oferta innych pre-paidow; Ze HEYAH wspiera wtorny rynek- tutaj mozna sie spierac, bo jak na razie ani ja ani nikt kto sie ze mna nie zgadza nie przedstawil zadnych badan pokazujacych ile ludzi chcacych wstapic do HEYAH musialo kupic telefon w komisie (czyli jest duza szanas, ze od zlodzieja) Ale juz niedlugo pojawial sie wyniki owych badan. Jak na razie wydaje sie, ze powtierdza ona moja teorie ale zaczekajmy do ostatecznego ich ogloszenia. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
carolina80 Re: *22 12.04.04, 21:19 Drogi Peppersie- tak dla ścisłości, to połączenie z *22 kosztuje 1 PLN TYLKO dla uzytkowników POPa, dla mixa -0,50PLN, dla abonamentowców jest bezpłatne. Na podstawie kodu puk poczta wyłączana jest w popie, reszta uzytkowników może wyłączyć poczte na podstawie hasła, no i najistotniejesze- ponowna aktywcja poczty jest BEZPŁATNA! nie wiem skąd Ci przyszła do głowy oplata 25 PLN! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peppers W POPie bylo 25PLN IP: *.acn.pl 13.04.04, 20:03 Odkad pamietam w POPIe ponowna aktywacja poczty glosowej kosztuje 25PLN. (zjada ze stanu konta POP) Chyba, ze cos zmienilo sie ostatnio. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolka Re: W POPie bylo 25PLN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.04, 00:03 kiedys faktycznie tak było, teraz od dluzszego czasu (pewnie nawet więcej niż od roku) ponowna aktywacja jest bezpłatna- take bez obaw można włączać i wyłączać, szkoda tylko ze nie smodzielnie, z pozycji aparatu Odpowiedz Link Zgłoś