Dodaj do ulubionych

czy wie ktos jak wyłaczyć poczte głosową :?: :?:

IP: 80.51.11.* 12.04.04, 03:15
czy wie ktos jak wyłaczyć poczte głosową :?: :?:
chodzi mi konkretniej o IDEE, wiem ze w plusie można to zrobić za pomocą
kodów a w IDEI. Prosze o pomoc Z góry dziękuje
Obserwuj wątek
    • Gość: Peppers *22 IP: *.acn.pl 12.04.04, 10:58
      Dzwonisz do biura obslugi (*22) laczysz sie z konsultantem podajesz swoj numer
      telefonu oraz PUK. I tyle. Koszt polaczenia z *22 to 1PLN za calosc. Pamietaj
      tylko, ze ponowna aktywacja poczt kosztuje 25PLN. Tylko po co wogole chcesz
      wylaczyc poczte? To jest bardzo fajna rzecz. Ktos dzwoni i gdy nie mozesz
      odebrac zostawia wiadomosc (jesli ma jakas wazna) i jest ustatysfakcjonowany. A
      bez poczty ktos dzwoni, Ty nie mozesz odebrac, gosc wisi na telefonie
      kilkanascie dzwonkow wkurzony, ze nikt nie odbiera (no bo jak ktos moze nie
      odebrac komorki!) az w koncu rezygnuje i sie rozlacza nie zostawiajac
      wiadomosci (a to mogla byc wazna wiadomosc!) liczac, ze jak tylko bedziesz mogl
      zadzwonic to do niego oddzwonisz. Nastepnie Ty gdy juz mozesz dzwonic
      przegladasz liste polaczen i zastanawiasz sie do kogo oddzwonic. W koncu
      polaczenie kosztuje a ten kto dzwonil mogl nic konkretnego nie chciec. I po co
      tak? Wystarczy aktywnie uzywac poczty glosowej.

Pozdrawiam!
      • gibki Re: *22 12.04.04, 12:43
        po prostu - bo poczta glosowa jest mi zbedna
        jesli ktos dzwoni i ma wazna sprawe to zostawienie wiadomosci na skrzynce
        glosowej nic nie daje
        zamiast poczty glosowej moze wykorzystac smsa z tygodniowym przechowywaniem na
        serwerze - cel spelniony i w dodatku taniej

tak czytam twoje posty i nie potrafisz przedstawiac zadnych racjonalnych
        argumentow do swoich teorii czy to spiskowych czy wydumanej ekonomii
        najlepiej by bylo gdybys wzial do reki ksiazke begga - napisana prostym
        jezykiem
        moze wtedy rzuci to swiatlo na twoje poglady wyssane z palca
        begg - ekonomia (mikro, makro nie znaczace - wystarczy ze poznasz kilka
        mechanizmow rzadzacych rynkiem)

a z innej beczki potwierdza sie moje przypuszczenie i dziwnosci Idei
        z jakiej racji mam placic za ponowna aktywacje MOJEJ uslugi?
        • Gość: Peppers Hehe IP: *.acn.pl 12.04.04, 15:39
          1. Na ekonomii znam sie slabo. To fakt. Ale uwazm,ze nie tylko rynek i kasa
          powinny rzadzic swiatem. Chyba, ze ma byc to popsuty swiat snobow i tych
          biedniejszych co beda traktowani jako podludzie.

2. Nie wiem tez co ma wspolnego sprawa poczty glosowej oraz sprawa kradzionych
          telefonow z ekonomia.

3. Fakt, zmaiast nagrywac sie na poczte mozna wyslac SMSa. Tutaj sie zgadzam.

4. Ja tam zdecydowanie bardziej wole nagrac sie komus na poczte niz czekac 10-
          15 dzwonkow na prozno. Uwazam, ze duzo bardziej kulturalne jest ustawienie
          sobie poczty niz zmuszanie dzwoniacego aby czekal i liczyl dzwonki, bo ktos nie
          moze odebrac telefonu. (bo przeciez malo kto wylacza telefon zawsze gdy nie
          chce badz nie moze rozmawiac)

5. Za uslugi dodatkowe zawsze sie placi. A skoro rezygnujesz z poczty to jest
          on potem traktowana jako usluga dosatkowa. Normalna rzecz. I wydaje mi sie, ze
          Pan jako okreslajacy siebie `znawca ekonomii` powinien chyba o tym wiedziec
          najlepiej.

Pozdrawiam!

P.S. A ktroa moja teroria jest wyssana z palca? Za poczta glosowa jest fajna-
          to nie teoria to tylko stwierdzenie; Ze HEYAH jest najtanszy i zarazem
          najgorszy- prosze dokladnie poczytac liczne watki ze skargami na jakosc obslugi
          sieci HEYAH, prosze porownac ich oferte z oferta innych pre-paidow; Ze HEYAH
          wspiera wtorny rynek- tutaj mozna sie spierac, bo jak na razie ani ja ani nikt
          kto sie ze mna nie zgadza nie przedstawil zadnych badan pokazujacych ile ludzi
          chcacych wstapic do HEYAH musialo kupic telefon w komisie (czyli jest duza
          szanas, ze od zlodzieja) Ale juz niedlugo pojawial sie wyniki owych badan. Jak
          na razie wydaje sie, ze powtierdza ona moja teorie ale zaczekajmy do
          ostatecznego ich ogloszenia.

Pozdrawiam!
      • carolina80 Re: *22 12.04.04, 21:19
        Drogi Peppersie- tak dla ścisłości, to połączenie z *22 kosztuje 1 PLN TYLKO
        dla uzytkowników POPa, dla mixa -0,50PLN, dla abonamentowców jest bezpłatne. Na
        podstawie kodu puk poczta wyłączana jest w popie, reszta uzytkowników może
        wyłączyć poczte na podstawie hasła, no i najistotniejesze- ponowna aktywcja
        poczty jest BEZPŁATNA! nie wiem skąd Ci przyszła do głowy oplata 25 PLN!
        • Gość: Peppers W POPie bylo 25PLN IP: *.acn.pl 13.04.04, 20:03
          Odkad pamietam w POPIe ponowna aktywacja poczty glosowej kosztuje 25PLN. (zjada
          ze stanu konta POP) Chyba, ze cos zmienilo sie ostatnio.

Pozdrawiam!
          • Gość: Karolka Re: W POPie bylo 25PLN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.04, 00:03
            kiedys faktycznie tak było, teraz od dluzszego czasu (pewnie nawet więcej niż
            od roku) ponowna aktywacja jest bezpłatna- take bez obaw można włączać i
            wyłączać, szkoda tylko ze nie smodzielnie, z pozycji aparatu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka