Dodaj do ulubionych

Plus czy Play

IP: *.wroclaw.mm.pl 10.08.11, 11:09
Witam,
Kończy mi się umowa z Plusem i zastanawiam się nad przejściem do Play. Czytałam że Play ma mniejszy zasięg ale wystarczy ustawić automatyczne wyszukiwanie sieci i daje radę. Oferta Play na pewno atrakcyjniejsza ale ..
Obserwuj wątek
    • Gość: 802.11n Re: Plus czy Play IP: *.multimo.pl 10.08.11, 16:50
      Jaki mniejszy zasięg? Ma zasięg trzech sieci: Play, Plusa i gdzieniegdzie Orange.
      • Gość: Benek play IP: *.e-wro.net.pl 10.08.11, 21:57
        >Czytałam że Play ma mniejszy zasięg ale wystarczy ustawić automatyczne wyszukiwanie sieci i daje radę.
        Zatem sama udzieliłaś sobie odpowiedzi. Jeżeli tel będzie do dzwionienia i sms'ów to się nawet nie zastanawiaj.
        Może z tym mniejszczym zasięgiem ktoś miał na myśłi internet? Kiedyś (nie wiem czy tak siągle jest) szybki internet tani internet (3G) w Play był tylko tam gdzie były maszty 3G Play po postu.
        A jak chodzi o normalny zasięg to tak jak pisał powyżej forumowicz. Wszędzie gdzie jest zasięg Plusa to będziesz mieć Plej bo Plej pożycza od Plusa jego anteny. O Orangu nie słyszałem, może to nowość.
        Troche dziwnie napisałem ale mam nadzieje, że zrozumiale. JAk jakieś błędy to niech mnie ktoś poprawi.
        • pafos Re: play 10.08.11, 22:17
          Play istotnie przełącza się automatycznie do sieci plus. Ale nie za darmo - wtedy włącza się roaming i wszystkie przyjemności z tym związane - naliczają się opłaty roamingowe, a to może kosztować bardzo dużo - zwłaszcza przy korzystaniu z internetu.
          Niestety ostatnio zauważyłem drastyczne pogorszenie jakości usług play - w wielu miejscach gdzie do tej pory miałem normalny zasięg teraz po prostu nie daje się rozmawiać - z moim własnym domem włącznie oraz pracą (centrum Warszawy) włącznie.
          Play za dużo zainwestował w marketing a za mało w sprzęt. Sam się zastanawiam nad ucieczką z playa, a póki co zdecydowanie nie polecam.
          • Gość: Pani dobra rada Re: play IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.11, 09:47
            Play istotnie przełącza się automatycznie do sieci plus. Ale nie za darmo - wte
            > dy włącza się roaming i wszystkie przyjemności z tym związane - naliczają się o
            > płaty roamingowe, a to może kosztować bardzo dużo

Chłopie jak nie masz pojęcia o czym piszesz to sie nie wypowiadaj bo wprowadzasz ludzi w błąd ,ponieważ sam w telefonie wybierasz sobie ze chcesz korzystać z zasięgu PLUSA i nic za to nie płacisz .
          • Gość: Benek Wybierz pleja kobieto IP: *.e-wro.net.pl 12.08.11, 13:39
            >Play istotnie przełącza się automatycznie do sieci plus. Ale nie za darmo - wtedy włącza się
            >roaming i wszystkie przyjemności z tym związane - naliczają się opłaty roamingowe, a to może
            > kosztować bardzo dużo - zwłaszcza przy korzystaniu z internetu.
            Kłamiesz a do tego jesteś kretynem. Nie ma czegoś takiego, jaki roaming co ty pie...sz idioto?
            JEsteś idiotą albo fagasem na usługach konkurencji.
            Tak samo jak avon, mbank, kervur mova, tu biedronka i jakies tak zwane sieci wirtualne nie używają swoich masztó tylko mają umowy z odpowiednimi operatorami. I jak użytkownik dzwoni to nie płaci nic dodatkowo. Tak samo umowy ma Play no i oprócz tego ma swoje maszty/anteny/bts czy jak kolwiek to nazwiemy.
            Z pleja do innych na terenie CAŁEJ Polski 19 groszy. Sms 9 groszy.
            Doładowanie we freszu 5 zeta i spokój na rok.
    • Gość: effendi Re: Plus czy Play IP: *.3-2.cable.virginmedia.com 11.08.11, 12:35
      nic nie sugeruje,ale sama bedziesz wiedziala ktora siec lepsza play czy plus.Wystarczy tydzien,bo kupisz starter play'a za kilka zlotych i podzwonisz do ludzi w roznych miejscach w ktorych dotychczas zawsze dzwonilas bez problemow i...no wszystko bedzie jasne.Polecam korzystanie z play'a zwlaszcza w terenie, w samochodzie i nad woda...tu dopiero zobaczysz co zyskujesz.Ja tak zrobilem i ...wiem wszystko.Zgadnij co wybralem.
      • Gość: tylko nie play Re: Plus czy Play IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.11, 21:35
        a jak jeszcze będziesz miała ,,szczęście":) do jakiejkolwiek reklamacji i kontaktu z ich BOK-iem nie zapomnisz tej ,,firmy" i ich ,,podejścia"do klienta do końca życia:)
        • winogronek81 [...] 11.06.13, 15:50
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • gsm.wroclaw.pl Re: Plus czy Play 21.06.13, 22:31
            Witam
            Play ma podpisane umowy z Plusem i Orange na roaming wewnętrzny.
            Jeśli nie jesteś w zasięgu sieci play, telefon przełącza się automatycznie na jednego z partnerów roamingowych. Niestety z z płynnym przełączaniem różnie bywa, dlatego czasem warto ręcznie wybrać operatora (po za T-Mobile - bo z nim nie ma umowy) i cieszyć się dobrym zasięgiem.
            Opłaty w roamingu wewnętrznym są po stronie operatorów, Ty nic nie płacisz (nie dotyczy T-Mobile).
            • eri22 Re: Plus czy Play 22.06.13, 15:00
              wszystko zalezy od umowy; ja mam za 25zł 400min do wsjech, wiec wychodzi taniutko, w Plusie
              • Gość: nokiaaaa Re: Plus czy Play IP: *.dynamic.chello.pl 23.06.13, 12:31
                eri22 napisała:

> wszystko zalezy od umowy; ja mam za 25zł 400min do wsjech, wiec wychodzi taniut
                > ko, w Plusie

ojjjoj mówisz taniutko ja w PLAY mam abonament 14.50zł i tez 400 minutek :))
    • seakes [...] 24.06.13, 08:56
      • winogronek81 [...] 27.09.13, 12:34
        • Gość: JK Re: Plus czy Play IP: *.dynamic.chello.pl 27.09.13, 19:12
          Te, winogronek81.
          Weź sobie daj na wstrzymanie z tym namolnym reklamowaniem Playa i jego fantastycznej nowej usługi. A przynajmniej udawaj, że nie jest to chamska reklama. Trochę subtelności, bo zwymiotować można.
          • mariejo Re: Plus czy Play 02.10.13, 22:44
            Korzystam z obu sieci plus abonament i play na karte czasem zamieniam karty w aparatach i bezsprzecznie lepszy zasieg jest w plusie, serwis, reklamacje.
            zauwazylam ze jak dzwonie do znajomych w play często slysze jakies szmery i stuki.
            • Gość: wooda Re: Plus czy Play IP: *.itsa.net.pl 03.10.13, 12:49
              Play to straszne dziadostwo, notoryczne braki zasięgu, zrywanie połączeń, problemy z jakością rozmów. Z tym automatycznym przełączaniem się sieci też różnie bywa, często telefon szuka sieci po kilka minut, porażka. Mam służbowy telefon w Play i prywatny w Plusie i z tym drugim nigdy nie miałem problemów. W Playu nie ma dnia abym nie miał jakichś problemów. Jakie ceny taka jakość usług.
    • 19david Re: Plus czy Play 09.10.13, 12:25
      Play ma lepszą ofertę rozmów i sms
      • mariejo Re: Plus czy Play 11.10.13, 23:05
        Radze kupic karte za 5 zl i przetestowac
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka