Gość: ewa Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.promax.media.pl 09.08.14, 22:03 ja także dałam się nabrać ns oszustwo t mobile tylko tyle że ja pierwszą ratę dostałam po 6 miesiącach40zł +abonament 60zł przez 18 miesięcy a w salonie mówili że to wa abonamęcie za telefon .przyłączam sie do stwierdzenia że t mobile to oszuści i nigdy więcejprzedłużania umowypozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
berserker90 Re: T-mobile oszukuje!! 26.08.14, 11:19 A mówi się aby czytać wszystko co się podpisuje... ale nie, po co, przecież najłatwiej potem wyżalać się na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: T-mobile oszukuje!! IP: 77.253.226.* 26.08.14, 11:43 Po obietnicach konsultanta nie zawsze sprawdza się umowę, a często ten stosuje taktykę przemilczania niekorzystnych pozycji. W moim przypadku nie udało się odszukać nagrania... Odpowiedz Link Zgłoś
berserker90 Re: T-mobile oszukuje!! 16.09.14, 11:05 Nie ważne kto, co mi naobiecuje przez telefon, w punkcie, i tak usiądę, poświęcę te parę minut z mojego życia, i przeczytam umowę, wolę wiedzieć co podpisuje, a przecież zawierając umowę przez telefon/internet ma się 10 dni na ewentualną rezygnację :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: T-mobile oszukuje!! IP: 83.1.198.* 18.07.15, 17:28 Odszukać nagrania?! Ty sam?! Po cholerę?! Data i godzina, Twój numer i zdecydowanie piszesz maila, że dnia tego i tego, była taka a nie inna rozmowa, gdzie zapadły takie a nie inne decyzje, żądasz wyjaśnień i ukarania konsultanta w przeciwnym razie... I już, działa! Przerobiłam to osobiście, dwukrotnie! Ludzie nie wdawajcie się w dyskusje, bo codziennie kto inny Wam odpisze. Krótko, zwięźle i na temat. Jest drugi sposób, bardziej pracochłonny, napisać skargę, zaadresować pismo do UKE, z dopiskiem do wiadomości dla T-Mobile i wysłać tylko do T-Mobile, też będzie efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 07.08.15, 09:46 T oszust nie odpuszcza.Po dwóch miesiącach bez bezprawnej opłaty za ubezpieczenie telefonu dodali oplate za internet .Nie korzystałem nigdy z internetu t mobil ,już raz uwzglednili moją reklamację i od nowa Wojtek.Powiedzcie znajomym - t mobil to krętacz,matacz i oszust. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GosiaM [...] IP: *.net95-158-79.revers.nsm.pl 18.08.14, 15:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 18.08.14, 18:31 Brawo GosiaM tylko tak dalej.To jedyny sposób na wygranie z t -oszustem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.14, 13:44 Przedłużyłem przez internet umowę bo syn skusił się na telefon. Otrzymałem e-mailem potwierdzenie o przyjęciu zamówienia, sposobie wysyłki oraz kwotę jaką mam zapłacić kurierowi. Kolejny e-mail o przekazaniu kurierowi przesyłki i ponowną informację ile mam zapłacić kurierowi. Kurier przyjeżdża i żąda kwotę o 50 PLN wyższą. Płacę i piszę e-maila z prośbą o wyjaśnienie i... czekam, czekam a oni milczą. Każdy z operatorów coś tam zawsze kombinuje ale to co robi T-mobile to już skandal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.icpnet.pl 12.12.14, 11:49 Walczyłem o zwrot nadpłaty ponad miesiąc. Kilkanaście e-maili i nic. W końcu napisałem do UKE. Tu także cisza ale nie rezygnowałem i kolejne monity do T-mobile. W dniu 21-go listopada T-mobile przysyła mi e-maila o ponownym!! sprawdzeniu konta i "faktycznie' jest nadpłata. Reklamacja uznana i przyznano mi jeszcze rabat. Ok. Wywalczyłem. Ale jakież moje zdziwienie gdy 10-tego grudnia otrzymuję e-maila z pismem z UKE iż 20-tego listopada interweniowali w mej sprawi i T-mobile następnego dnia szybko sprawę wyrównało. Proszę zwrócić uwagę. T-mobile w swej odpowiedzi nic a nic nie wspomniało o nakazie z UKE. Załatwienie pozytywne reklamacji wzięli na siebie jako dobrze działającą firmę!!?? Nie tylko oszukują ale także są bardzo fałszywi, obłudni. Panie, panowie!! walczcie o swoje i korzystajcie ze wszystkich dostępnych dróg. T-mobile reaguje na Federację Konsumentów a także na UKE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taurus Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.15, 21:29 jestem klientem T-mobilu oferta na telefon 59 zł jednorazowo 49,90 na abonament przez internet przedłużenie niemożliwe formularz wykazuje wielokrotnie się powtarzający błąd ?????? pomoc techniczna nie usuneła go przez miesiąc umowa przyszła po uzgodnieni z konsultantem na w/w warunkach przychodzi umowa kurierem telefon za 690 zł na 25 rat abonament w ogóle nie wskazy w umowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anton Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.205.207.136.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.09.14, 17:37 zostałem podobnie oszukany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.14, 15:13 Ale ja nie mam zamiaru im odpuścić. E-maile swoją drogą, reklamacja drogą e-mail oraz pismo wysłane pocztą. Czekam 30 dni i dalej przez federację konsumentów. Nie odpuszczę bo racja po mojej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 06.11.14, 18:12 Oszuści z t mobile zaatakowali mnie po raz trzeci.Na fakturze pojawiła się oplata za internet.Nigdy z internetu na telefonie nie korzystałem.Od 2006 roku nie miałem takiej pozycji na fakturze.Suma nie jest porażająca ale nie zgadzam się na oszukiwanie mnie przez firmę o której M.Konopnicka w swej wizji napisała "Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz".Będę się dowiadywał czy te drobne oszustwa mogą doprowadzić do zerwania umowy z winy operatora.Jeśli nie to jeszcze cały rok z tymi mataczami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 08.11.14, 09:00 Bardzo szybko t mob uznał reklamacje.Ale-wyjątkowo zwrócą pieniądze bo internet był używany.Kłamcy oszuści,krętacze.T MOBILE OSZUKUJE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wojara Re: T-mobile oszukuje!! 28.07.16, 13:49 Cześć, właśnie się sądzę z Tmobile (za fakturę z 2012, teraz sobie przypomnieli) właśnie za błędnie naliczone dane. Masz może historię swojej walki z nimi, jakaś informacja pokazująca, że ich system naliczeniowy nie jest nieomylny bardzo by mi pomogła. Będę wdzięczny za jakiekolwiek dane: piotrek.wojarski@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
a_nowicka3 Re: T-mobile oszukuje!! 08.10.14, 13:12 Ja sie zwyczajnie wyniosłam z tej sieci bo juz mialam dosyc zdzierania i nękania. normalna taryfe proponowali jk odchodziłam, ale miałam ich gdzies. Teraz mam swiety spokój, płace ile potrzebuję i nikt do mnie nie wydzwania jak opetany.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 08.10.14, 16:23 Zlikwidowałem 1 numer to teraz próbują wysępić mnie na drugim.Nie mam na karę umowną wiec muszę dotrwać do koca umowy reagując na każde ich matactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
berserker90 Re: T-mobile oszukuje!! 19.11.14, 11:28 Jakoś do mnie nikt nie dzwoni, nikt nie marudzi, nikt ze mnie nie zdziera a też mam w T-M... Ach ta fala hejtu... Odpowiedz Link Zgłoś
berserker90 Re: T-mobile oszukuje!! 19.11.14, 11:29 Poprawka, wczoraj przyszedł SMS z Playa czy mogą do mnie zadzwonić i ofertę przedstawić.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 19.11.14, 16:51 Być może wybrańcem losu jesteś,ale poczekamy-zobaczymy.t mobil czuwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 24.11.14, 15:17 Od wojny głodu zarazy i t mobile zachowaj nas Panie. Odpowiedz Link Zgłoś
jozefkoziol Re: T-mobile oszukuje!! 26.11.14, 11:57 To samo miało być za złotówkę a mam zapłacić 542zł po cichu mnie załatwione!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jozefkoziol Re: T-mobile oszukuje!! 26.11.14, 12:20 W dniu 29.08.2014zostałem oszukany i dostałem za 1zł tablet za który muszę płacić 542,93zł i dodatkowo nie mam Internetu a już dwa razy był naprawiony Roter!!!!!!!jestem 15lat w sieci jaki wstyd!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 26.11.14, 17:11 Wstydź się Jozefie ja też się wstydzę że przedłużyłem umowę a t mobil co i raz dopisuje mi dodatkowe opłaty.Natychmiast reklamację składam i po pokrętnych wyjaśnieniach pieniądze zwracają.Jeszcze rok i uwolnię się od oszustów czego i Tobie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: T-mobile oszukuje!! IP: 185.13.106.* 27.11.14, 21:28 Witam. Mam podobny problem, jak pozostali rozmówcy. Zaproponowali mojej mamie laptopa i tableta za 9 zł w sumie. Konsultantka powiedziała, że w sumie będziemy płacić 134 zł. Jednak dochodzi koszt za podłączenie internetu- 50 zł oraz ubezpieczenie na wypadek kradzieży-15 zł. Czekamy na fakturę, ale nic nie dostaliśmy. Więc przełożyłam kartę SIM (internet jest mobilny) do telefonu. Co się okazało? Otóż przyszedł mi sms, w którym kwota faktury była:214 zł, a rata za sprzęt (który miała mama nie płacić w ogóle) 50 zł! Umowę mamy na 3 lata, więc wychodzi na to, że będziemy płacić grubo ponad 9000! Jakim prawem konsultanci tak wprowadzają klienta w błąd?! To jest chore.. I teraz będziemy tonac w długach, bo operator naliczył o wiele więcej pieniędzy.. Skandal po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 802.11n Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.tpnet.pl 27.11.14, 23:45 Oszustwa się zgłasza na policji - art. 286 § 1 kk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 05.12.14, 08:21 70,00 strona boa t mobil nie działa.Głupawe reklamy to robią a obsłużyć strony nie potrafią.Czy coś mi dopisali do rachunku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 05.12.14, 10:31 10,30 strona boa nie działa.Chwile które łączą psia krew Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.14, 12:49 Mam usługę Bonus, wykasowali podgląd na stronie, pewnie znowu oszukują..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 11.12.14, 17:10 T mobil dopisał mi 5 złotych do faktury za internet.Za listopad.Reklamowałem,z trudem ale zwrócili mi nadpłatę w grudniu.FAKTURA BYŁA WYSTAWIONA O 5 ZŁ MNIEJ.Zapłaciłem.Dziś dostałem maila że reklamacji nie uznają i faktury nie skorygują.Ciekawe na jaką kwotę będzie faktura w styczniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 15.12.14, 21:26 Jak na razie nic mi nie doliczyli,czyżby zrezygnowali z kradzieży kilku złotych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leena Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 12.12.14, 06:52 Spokojnie, dla Nas jako abonentów nic się nie zmieniło, a jeśli już to na plus. Po prostu kiedyś cena aparatu była ukryta w abonamencie, teraz wyraźnie ją widać w harmonogramie spłat, a wysokość abonamentu jest taka jaką wybraliśmy przy podpisaniu umowy czy aneksu do umowy. Poza tym większość z Nas korzysta z opcji ubezpieczenia sprzętu i harmonogram spłaty rat jest potrzebny przy awarii, żeby oszacować wartość od której trzeba zapłacić 10% kosztów naprawy (po 4-ro miesięcznym okresie karencji oczywiście). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manio Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.14, 13:24 No właśnie ludzie się tym tak stresują że szok... Wszystko ładnie, widoczne, rozbite w całym abonamencie i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
fazuch Re: T-mobile oszukuje!! 05.01.15, 10:07 Wystarczyło dokładnie przeczytać umowę, idź do salonu wyjaśnić sytuację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 07.01.15, 09:23 Niniejszym informuję iż t mobil wystawił mi fakturę bez bezzasadnych dopłat.Można nie okradać abonenta? Można i tak trzymać do września a potem JUMPNE od nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fafik Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.rev.iat.pl 16.01.15, 17:52 mnie również to spotkało, a efektem jest płacenie co mieciąc rat za telefon który miał być podobno za darmo... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek.s Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.dynamic-ra-1.vectranet.pl 16.02.15, 15:16 Zostalem tak samo wyrolowany telefon mial byc za darmo zaplacilem zlotowke !!!nagle w pierwszym rachunku za uruchomienie uslug dodatkowe oplaty plus rata za aparat malo tego po splaceniu rat za telefon plus abonament mialem placic sam abonament niestety konsultant poinformowal mnie ze teraz rata telefonu zostaje wliczona w abonament wiec zamiast placic rachunki pomniejszone o rate abonamentu musialem placic rate plus abonament i to zawsze transfer danych o pohemnosci 1,5GB konczyl sie po 5 dniach (dom,biuro wszystko osobne wi-fi) pozdrawiam oszustow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.google.com 23.01.15, 06:19 Widać przez dwa lata nic się nie zmieniło. Przedluzalem umowę przez telefon, konsultantka 3 razy zapewniała mnie że w abonament wliczone są raty za sprzęt i co... BUM co miesiąc płacę oprócz abonamentu w kwocie ponad 230 jeszcze ratę za telefon 150zł. Złodzieje, oszuści i kretacze. Koniec umowy i bye bye T-Mobile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.google.com 23.01.15, 06:21 A pomimo tego że mam totalnie wszystko w abonamencie i nie powinienem dopłacać ani złotówki w kosztach bieżących zawsze pojawiają się jakieś drobne kwoty rzędu kilku złotych nie wiadomo za co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 23.01.15, 09:12 Do Artura.Po naliczeniu bezzasadnych dopłat natychmiast zgłaszaj reklamację choćby to było 50 gr.I nie odpuszczaj wysyłaj reklamacje aż do skutku.Gromadź korespondencję z t mataczem aby mieć dowód dla Rzecznika Praw Konsumentów.Nie odpuszczajmy oszustowi.JUMP z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.15, 15:45 Równolegle do zgłoszonej reklamacji piszcie od razu skargę do Urząd Komunikacji Elektronicznej. Swoją historię już opisywałem tu. Kilkanaście reklamacji, e-maili bez odpowiedzi a jak już to w innej kwestii niż reklamowałem. Dopiero gdy złożyłem skargę a UKE wezwało T-mobile do wyjaśnienia sprawy na drugi dzień miałem sprawę i wyjaśnioną i zwrócone pieniądze. Ni ma silnych. Od razu pisać skargi gdzie tylko popadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.centertel.pl 24.01.15, 08:54 Miałem dokładnie to samo. To są oszuści. Bogdan Kościuk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 25.01.15, 05:48 Tak t mobil i uczciwość to dwa odległe skojarzenia. Po tym jak mnie potraktowali sprawdzam kilka razy w miesiącu na iboa czy czegoś nie dopisali.Jeszcze kilka miesięcy i JUMPNĘ od nich. Odpowiedz Link Zgłoś
berserker90 Re: T-mobile oszukuje!! 28.01.15, 14:30 Wszechogarniająca fala hejtu... Jak przykładowo ci się popsuje telewizor to też już sobie powiesz, że nie kupujesz więcej telewizora od danego producenta? Czy jak ci się popsuje zapaliczka to też już nie kupisz sobie zapalniczki? Wszystkim zdarzają się reklamacje, przygody itp... Nie ma co się zrażać, są instytucje które nam, klientom w tym pomogą i zrobią tak aby było dla nas dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 28.01.15, 17:18 Nazwać hejtem ostrzeganie przed nieuczciwym operatorem to zakrawa na płatną obronę kombinatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
berserker90 Re: T-mobile oszukuje!! 30.01.15, 15:55 Spoko, jest wolność słowa, każdy sobie może mówić co chce. Numer T-M mam od 6 czy 7 lat i jakoś nigdy problemu nie miałem. Pewno jak wszędzie znajdą się przypadki gdzie operator/dostawca popełnił jakiś błąd i nie bardzo chce się do tego przydać, po to jest UKE i UOKIK, sam z tego skorzystałem jak pewna telewizja kablowa na V nie chciała mnie odłączyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.15, 08:29 Przypadek - owszem, lecz ta firma (bo nie Firma) działa celowo na niekorzyść klienta. Mam usługę BONUS (karta prepaid) - zlikwidowali podgląd naliczanego aktualnego stanu sekund dla usługi. Teraz mogą dopisać co chcą i nie ma jak tego udokumentować. Ponadto mają klientów za frajerów przesyłając ciągle pseudo atrakcyjne oferty, których celem końcowym jest wydojenie klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.01.15, 21:35 Jak nie zrażać się gdy jest się oszukiwanym i mimo udowodnienia winy po stronie operatora nadal nic?!! Od tego są instytucje. Jasne tylko dlaczego, przy jawnym oszustwie muszę korzystać z tych instytucji by jednak przyznali mi rację!!! Coś mi się wydaje, że hejtem to pachnie właśnie w tej wypowiedzi ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 29.01.15, 07:55 Porażony sensem i logiką "gościa" kończę z tym forum. Lico me wstydem pała. Odpowiedz Link Zgłoś
berserker90 Re: T-mobile oszukuje!! 30.01.15, 15:57 Dlaczego? Bo takie jest nasze tfu polskie prawo, w Niemczech masz tak, jak cię przykładowo policja złapie, to musi mieć udokumentowane to, że popełniłeś dane wykroczenie. A u nas? Jak nie masz "nielegalnego" wideorejestratora to nic nie zrobisz na drodze... leżysz i kwiczysz. Tak samo jest z operatorami, musisz udowodnić ich winę przed organami wyżej. Bo inaczej to im jest dobrze, a tobie źle :) I nie ma co się zrażać :) To jest tylko Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lw Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 31.01.15, 14:34 Nie o Takom Polskie walczyłem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cassandra72 Re: T-mobile oszukuje!! 19.03.15, 12:31 moja historia wygląda tak. chciałam podpisać umowę na usługę internetową od t-mobile. Konsultant zaproponował mi usługę bluconnect. Zapytałam czy mogę przetestować ją kilka dni ,poinformował,ze tak.Otrzymałam przesyłkę uruchomiłam internet ale niestety działał kiepsko więc zadzwoniłam ponownie ustaliliśmy ze mogę sprzęt odesłać i spróbować usługę lte. dostałam drugą przesyłkę uruchomiłam internet i wszystko chodziło ok.więc zostałam przy drugiej usłudze ale...... po kilku dniach sprzęt ,który odesłałam wrócił do mnie z powrotem z informacją ,że nie mogę go zwrócić i odstąpić od umowy i teraz mam 2 abonamenty,2 routery 2 usługi internetowe i jestem załamana bo mnie na to nie stać :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.15, 11:13 Przykro mi ale ja dwukrotnie doświadczyłem sytuacji gdy T-mobile oszukało mnie i gdyby nie interwencja UKE do której złożyłem skargę do dziś pewnie bym wysyłał i wysyłał e-maile, pisma. Zaznaczam, że mam i zostawię sobie na pamiątkę wszystkie (kilkanaście) e-maile jakie wysłałem i były bez odzewu. Owszem, po złożeniu skargi i interwencji UKE reklamację uznali i otrzymałem odpowiedni rabat jako rekompensatę ale pytam! dlaczego po interwencji UKE!? Mam telefony w Play i Plus i tu nie ma żadnych problemów by reklamacja była rozpatrzona. Odpowiedz Link Zgłoś
wojara Re: T-mobile oszukuje!! 28.07.16, 13:52 Cześć, właśnie sądzę się z Tmobile i wszystkie dane pokazujące, że stosują niepoprawne praktyki byłyby bardzo pomocne w mojej sprawie. Jest szansa, że mógłbyś mi coś takiego podesłać? piotrek.wojarski@gmail.com Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 05.08.16, 17:43 Nadal czekam na pozytywną opinię o t mobile.Doczekam się????? Odpowiedz Link Zgłoś
artrak2 Re: T-mobile oszukuje!! 30.08.16, 10:15 Ja już z nimi wygrałem po prawie 2 letniej batalii, uważam że warto. Odpowiedz Link Zgłoś
dawid0kozlowski Re: T-mobile oszukuje!! 29.01.15, 16:38 Dlatego zawsze czytam całą umową nawet napisy małym druczkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
berserker90 Re: T-mobile oszukuje!! 17.02.15, 14:25 No akurat te najmniejszym drukiem są najważniejsze :) Ale i tak najlepiej przeczytać całą umowę ze dwa razy na spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.icpnet.pl 21.03.15, 13:26 Jeszcze raz napiszę. Nie chodzi o treść Umowy tylko o "działania" operatora niezgodne z treścią Umowy, którą czytam nie raz, dwa ale kilka razy. Pomimo składania reklamacji o "działania" niezgodne z zapisem Umowy operator do utraty cierpliwości klienta unika odpowiedzialności. Dlatego należy składać reklamację z kopiami do odpowiednich instytucji, które naprawdę pomagają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: casadriss Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.15, 21:32 Chciałabym również zabrać głos w tej sprawie. Mój tata kupił mi telefon w 2010 roku w Erze , płaciłam co miesiąc chyba 20 zł i jeśli zdarzyło się tak ,że załóżmy dwa razy doładowałam sobie konto w miesiącu ,to drugie doładowanie przechodziło mi na następny miesiąc. Wszystko ładnie pięknie i skończyła mi się umowa w 2012. Poszliśmy do salonu facet zaoferował nam telefony i wybraliśmy Samsung Galaxy Y ,25 zł co miesiąc na 3 lata. Kupiliśmy 1.07.2012 roku. Przez dwa lata co miesiąc obowiązkowe doładowanie płaciłam ,no ale przyznam szczerze ,że 25 zł na miesiąc ,zero darmowych minut ,zero darmowych sms , nie starczało mi to 25 zł na miesiąc. 3 x 12 = 36 doładowań do spłacenia 36-12=24 doładowań do spłacenia po 1 roku , 24-12=12 doładowań do spłacenia po 2 latach , dodam ,że w jednym miesiącu doładowałam po kilka razy (w maju ub.r. doładowałam 3-4 razy bo byłam w sanatorium) to załóżmy 12-4= 8 doładowań mi się zostało do spłacenia. Od października przestałam płacić T-mobile i kupiłam nową kartę z Play. Tydzień temu przyszła mi wiadomość ,że oczywiście nie spłacam tego telefonu i zostało mi się 5 obowiązkowych do spłaty "kary" doładowań + 10 doładowań tego telefonu. To pytam się jakim cudem mam teraz jeszcze te 10 doładowań ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 04.03.15, 06:38 To nie cud to złodzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
lszulc009 Re: T-mobile oszukuje!! 06.03.15, 11:48 trzeba od razy pisac do nich maila albo dzwonić to od razu wszytsko się wyjasni. mialam podobny problem, ale od razu poszlam do salonu i chcialam zrobic im awanture. Powiedziałam o co chodzi to konsultant od razu mi pomógł i obylo sie bez nieprzyjemności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 14.03.15, 09:10 Sobota, brak możliwości zalogowania do t mobil.Coś znowu szykują? Odpowiedz Link Zgłoś
berserker90 Re: T-mobile oszukuje!! 20.03.15, 12:43 Czasami mają problem z zalogowaniem się, to jest przejściowe, ale prawda, męczące. Na ogół trwa to nie dłużej niż 24 godz. Odpowiedz Link Zgłoś
berserker90 Re: T-mobile oszukuje!! 23.03.15, 15:45 Czasem spokój się opłaca, bo po pierwsze nie konsultanci w salonie są odpowiedzialni za problemy operatora... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ted Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.opera-mini.net 06.05.15, 15:25 T-Mobile każdego e-maila traktuje jako reklamację i od tego momentu ma / wg T-Mobile /widzimisie, miesiąc na rozpatrzenie reklamacji. Następny e-mail znowu + miesiąc na rozpatrzenie itd. Odpowiedz Link Zgłoś
pocalujmniewdude Re: T-mobile oszukuje!! 10.06.15, 12:49 i bardzo dobrze!! naglasniaj!! tez mialem z nimi podobny problem rok temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 16.06.15, 19:42 Nie mogę sprawdzić stanu konta t mobil nie daje kodu sms-em.Ale JUMP!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 18.07.15, 05:53 Toż oni też kradną. Odpowiedz Link Zgłoś
kelrej Re: T-mobile oszukuje!! 09.08.15, 15:37 Kupiłem starter z tej go. wnianej firmy za 5zł. Wielce piszą o jakich to ja rozmów, smsów czy interentu dostanę za 0zł. To ja wkładam kartę i czytam na tym pudełeczku "Aktywuj kartę, wkładając ją do telefonu i wykonując połączenie." To ja zadzwoniłem na mój drugi nr i co się okazało?! Połączenia wychodzące mam zablokowane, jedynie będzie to możliwe po dodatkowym doładowaniu karty za min.25zł. Po. yebało ich. To nie jest firma uczciwa do ludzi! Złodzieje i tyle!!! ZDECYDOWANIE ODRADZAM T-MOBILE! To moja opinia i skoro tak na początek do klienta się pokazujecie, to nie liczcie na dobre zdanie o Was. Odpowiedz Link Zgłoś
andsyl1 Re: T-mobile oszukuje!! 19.08.15, 20:11 0d 27/07 czekam na zwrot telefonu oddanego po tygodniu użytkowania do salonu T-mobile w Łodzi w Porcie Łódź. Napisałem juz dwie skargi do BOK bez odzewu. Salon nie reaguje na ponaglenia. Wszyscy w BOK są bezradni nic nie mogą mi pomóc. Moje skargi do internetowego BOK pozostaja bez odpowiedzi. Mam u nich telefon od 2001 roku , ale to będzie moja ostatnia z nimi umowa. Nie polecam nikomu T-mobile Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 20.08.15, 07:21 Zwróć się z prośbą o interwencję do Rzecznika Praw Konsumenta.Wyślij zawiadomienie do UOKiK. Nie odpuszcza bo przegrasz.W tym roku kończę bytność w tej złodziejskiej firmie,mam zamiar wysłać całą korespondencję reklamacyjną na ich niecne próby okradania mnie do UOKiK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 26.08.15, 19:13 T mobil odmownie potraktował moją reklamację dotycząca używania internetu na telefonie.Na starej Nokii 105 nigdy nie używałem internetu ale oni twierdzą że tak.Za miesiąc będę już wolny.Pies z nimi tańcował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.08.15, 21:45 Przestaw całą sprawę do Urzędu Komunikacji Elektronicznej. Mi błyskawicznie pomogli i to do tego stopnia, że t-mobile zrekompensowało mi straty umarzając jeden miesiąc. A e-maili z reklamacją wysłałem do t-mobile 5 zanim napisałem do UKE. Warto i należy walczyć do końca. Oni liczą na zmęczenie klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 28.08.15, 08:09 TAK,tak,tak nie odpuszczajcie t mobile. Oni zawsze pierwszą reklamację olewają.Trzeba ich gnębić do skutku.UOKiK też powiadamiać bo t mobil chce pokrywać straty na tych co jeszcze są u nich.Sporo abonentów stracili stracą jeszcze więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 10.09.15, 13:28 Zgłosiłem wypowiedzenie abonamentu z dniem zakończenia umowy.Pani konsultantka w salonie t mobil była oschła,wręcz wroga.Gdy powiedziałem że nie będę polecał tego oszukańczego operatora wręcz zabiła mnie wzrokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.netfala.pl 27.08.15, 21:11 Ja w zeszłym miesiącu przenosiłam numer do t-mobile i powiedzieli mi że nic nie zapłacę.Niestety okazało się że zapłaciłam 49 zł netto(nawet nie wspomnieli o 23% vat) Identycznie było z telefonem,podpisałam umowę,tel kosztował 99 zł,ale zapomnieli wspomnieć że do abonamentu trzeba doliczyć 23% podatek Vat.Skąd mam wiedzieć że do każdej u nich ceny trzeba doliczać podatek,w sklepie jak kupuje cokolwiek nie mówią mi cen netto. Wszystkich przestrzegam przed t-mobie,oszukują na całego,a jak człowiek nie bardzo się zna to ciągną jak mogą. A to wszystko się odbyło w salonie w Błoniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kabaczekk Re: T-mobile oszukuje!! 08.09.15, 14:06 już nie wiadomo gdzie się przenosić, gdzie się nie pójdzie to próbują zrobić w wała :/ Odpowiedz Link Zgłoś
osman71 Re: T-mobile oszukuje!!-odstąpienie? 19.09.15, 20:54 Ja też zostałem wlasnie przekręcony o 10zł/mc. Przedłużałem umowe telefonicznie, zmienili na wyższy abonament,a do tego telefon który przysłali (HTC)na drugi dzień się wyłączył i koniec nie daje znaku życia,mam już wszystko spakowane żeby im to wysłać-odstąpić od umowy. Pytanko czy ktoś to już przechodził? czy warto iść tym tropem czy raczej oddać fona na serwis i przełknąć te 10zł/mc więcej?pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!!-odstąpienie? IP: 5.134.65.* 20.09.15, 06:31 Do osman71.Jeśli nie chcesz szarpać sobie nerwów zrób wszystko aby uwolnić się od t matacza.Nawet jak uwzględnią Ci jedną reklamację to w niedługim czasie znowu Cię okradną. Odpowiedz Link Zgłoś
osman71 Re: T-mobile oszukuje!!-odstąpienie? 20.09.15, 10:46 Mam kilka numerow w tmobile wiec nie jest to takie proste. Pytam jednak czy jest sens i szansa na zwrocenie tel i anulowanie w/w umowy? Czy mam wyslac im tez umowe czy tylko formularz odstapienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!!-odstąpienie? IP: 5.134.65.* 20.09.15, 11:02 Do osman71.Udaj się do najbliższego "salonu" t matacza,weź ze sobą świadka,dyktafon i porozmawiaj z konsultantem.Twardy bądź i nieustępliwy.Zagróź skargą do UOKiK w razie nie przyjęcia wymówienia.Powodzenia i ostrzegaj innych przed tym operatorem. Odpowiedz Link Zgłoś
osman71 Re: T-mobile oszukuje!!-odstąpienie? 20.09.15, 18:44 byłem już w salonie firmowym,niestety odstąpienie tylko pocztą, wysyłkowo na magazyn zwrotów. Ponawiam jednak pytanie do tych którzy już to przeszli. Czy mam wsadzić do koperty całą umowę którą dostałem, wszystkie papiery, czy tylko wniosek o odstąpieniu od umowy?? Gdzieś wyczytałem że umowę lepiej zostawić,ale wolałbym to szybko załatwić,żeby znowu się nie czepiali że coś nie doslałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamS Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.146.140.106.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.10.15, 16:17 Masz racje !! , trzeba zmienić operatora !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XyX Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.opera-mini.net 19.10.15, 20:54 Mnie oszukano z doladowaniem. Doladowalam na miejscu telefon na kwote 35 zl i do teraz (Minal rowno tydzien) probuja mi wmowic, ze maja problem, bo u nich sie wyswietla, ze doladowalo mi konto, a u panstwa siedzacych wyzej (Warszawa) pisze, ze nie ma. I przez tydzien juz rozmyslaja nad bledem w numerach referencyjnych zamiast zwrocic mi pieniadze i doladowac. Dodam, ze mam z nimi umowe, a jezeli nie zaplace, to beda problemy. Mysla, ze znowu zaplace 35 zl i zapomne... Zlodzieje i oszusci... I co teraz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 20.10.15, 06:11 Cóż,ostrzegaj przyjaciół przed złodziejem a wrogom polecaj - jeśli ich masz -. Jeśli masz dowód opłaty doładowania to reklamuj,jeśli nie to płacz i płacz.Pozdrowienia od okradanego abonenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slow Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.146.67.66.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.10.15, 16:29 Witam, A ja dla odmiany nie rozumiem o co wszystkim chodzi, ale z tego co widzę większości nie chce się przeczytać dokładnie tego co podpisują (powodzenia z takim podejściem w życiu). Jestem w tmobile od początku wejścia na rynek,wcześniej 7 lat w erze i nie mam im nic do zarzucenia. Oczywiście zdarzają się pomyłki jak wszędzie ale zwyczajnie dzwonie na boa i wszystko jest załatwianie po mojej myśli, odszukanie przez konsultanta na infolinii nie ma miejsca bytu. Ostatnio nawet miałem sytuacje nie anulowania mojej umowy, przypadkiem zadzwonił po kilku tygodniach inny konsultant zapytać czy jestem zadowolony i wyszło na jaw, że mam nowa umowę. Nie było żadnego problemu powiedział że odsłuchania nagrania rozmów i jeżeli wszystko się zgadza cofnięcie umowę, i tak się stało, podziękowali i wkrótce podpisaniem nowy aneks korzystniejsze dla mnie. (tip : najlepsza ofertę można uzyskać po od działu utrzymania klienta). Ja tmobile polecam każdemu kto mnie o to pyta z czystym sumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 20.10.15, 20:03 Do Slow.Jeśli nie jesteś pracownikiem t mobile, to masz po prostu szczęście.Zobacz ile pozytywnych opinii jest na tym forum.Mało? O czym to świadczy? O uczciwości tego operatora? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 23.10.15, 10:17 niedawno podpisałam aneks do umowy, wymieniłam telefon na nowy, rachunek miał wynosić 39,90 a za telefon miałam zapłacić 9zł jednorazowo, zapomnieli dodać,ze do rachunku za abonament bedą doliczać jeszcze po 15 zł jako rata za telefon. Ostatni raz podpisałam z nimi umowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.zary.vectranet.pl 23.10.15, 22:34 Ana na harmonogram spłat nie patrz. Jaka kwota widnieje na fakturze? Tam gdzie jest "pozozbijane" (sms/mms/polaczenia/ <Wapy specjalne>), przy okresie rozliczeniowym od do - powinno być jakieś 20zl netto. +vat + 15zl za tel = 39,99 tm - ma taki dziwny sposób rozbijania faktur na czynniki proste(ZŁOŻONE), że nawet w Sklepach mają problem, z wyjaśnieniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 24.10.15, 07:26 Do Damian. Mętne tłumaczenie,przecież Ana napisała ile ma zapłacić.Jak przeszedłem na niższy abonament to przychodziły faktury na większe sumy niż płaciłem poprzednio.Na reklamacje t mobile odpowiadało że wszystko jest o.k.Dopiero jak ich zwyzywałem od krętaczy,oszustów zwrócili mi nadpłaty co do grosza.Oczywiście słowa "przepraszamy" nie było.Jak pisałem w poprzednich postach zaczęli mi doliczać korzystanie z internetu czego nie robiłem.Zrezygnowałem z ich "usług" i odradzam innym,to nie jest uczciwy operator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.noc.fibertech.net.pl 07.11.15, 14:47 To spróbuj rozwiązać umowę to się dowiesz jacy są fantastyczni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 08.11.15, 15:39 Odszedłem od t mobil po wielokrotnych próbach okradania mnie przez tego operatora.Dziś przysłali mi fakturę na 0,00 zł .To normalka czy coś kombinują?Mam o nich jak najgorszą opinię nie chcę rozmawiać z konsultantem więc Was pytam.Pozdrowienia dla byłych abonentów t matacza. Odpowiedz Link Zgłoś
alicjapiaseczna Re: T-mobile oszukuje!! 18.12.15, 01:33 Mam bardzo podobna sprawę mam ratę 45 zł a telefon kosztuje 1299 nie jesteśmy jacyś super bogaci wiec moja mama się poplakala pomuzcie mi proszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 5.134.65.* 18.12.15, 06:59 Alicjo,umowa podpisana płacz i płać.Zdrowych i mimo wszystko wesołych świąt życzy Ci były okradany przez t mobil abonent. Odpowiedz Link Zgłoś